WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Aneczka wygląda smakowicie! A co jest wyjątkowego w kocykach bambusowych, czym różnią się od innych? Bo ja jak zwykle nie w temacie :-)
    Ja mam pieluszki bambusowe. Bardzo dobrze izoluja ciepło i chłód jednym słowem. Sa milutkie. Latem wieczorem czesto Lenke tym nakrywalam. Nigdy sie.nie spocila.
    Polecam również pieluszki muślinowe.

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na określenie płci i zaraz zabieram się za wyprawkę. Mam w swoich ulubionych firmach już wybrane rzeczy dla każdego z maluszków więc to będzie chwila.
    Skupiłam się na Next, Cartier, trochę H&M i teraz tylko czekać aż będę mogła wydać co nie co.

shadee, PixiDixi lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Jestem strasznie senna. Zrobiłam zupę warzywną i placuszki z bananów.
    Teraz dalej leżę. Jeszcze kilka dni i wizyta u mojej ginekolog.
    Synek za moment wraca i szybko zadania i leci na zajęcia religii w kościele i potem mają bal przebierańców.
    Tez mi.chodzi po glowie zupa jarzynowa wiosenna. Mniammmm.
    Ja się właśnie weranduje dziewczyny na spacer poszły.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja akurat ich nie lubie i staram się nie używać. szybko się rozciągają i niestety dziecko ma poł klatki na wierzchu. A w lipcu mam zamiar zakladac krótki bodziak i półśpiochy na dół :) chce kupić kocyk bambusowy ponoć są super.
    nawet jak się szybko rozciągną, to mi nie będzie ich szkoda, bo za grosze :-) byle tylko zimno nie było po szyjką właśnie. no zobaczymy jak się sprawdzą :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kocham bodziaki z hm :) i teraz też mam zamiar ich używac, bawelna super a nie szmacą się :)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam już kilka ubranek i dla dziewczynki i dla chłopczyka (dosłownie 2-3 rzeczy dla każdego) - nie mogłam się powstrzymać :D Obojętnie co będzie to w razie czego mam komu dać ubranka dla płci przeciwnej. A najbardziej rozanielona nad nimi jest moja córa :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja kocham bodziaki z hm :) i teraz też mam zamiar ich używac, bawelna super a nie szmacą się :)
    Tez uwielbiam H&M co chwilę on line cos szperam

anecz_kaa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny

H&M zaskoczył mnie bardzo pozytywnie jakością - rzeczy są milusie o przyjemne bardzo
    kupiłam też kilka ciuszków na zelando - renomowanych marek np. GAP i świetna jakość
    wciąż w tyle moim zdaniem zostaje SMYK i 5-10-15 oraz Bon Prix
    czekam jeszcze na przesyłkę od Ewy Klucze - czytałam wiele dobrego

ogólnie nie kupuję już tych najmniejszych rzeczy bo dzieciaki ponoć szybko rosną :) jak znajdę coś fajnego w rozmiarze 68- 74 to biorę

ale przyznam szczerze że te dzieciakowe zakupy cieszą mnie po stokroć bardziej niż dla siebie :)

melbusia88, anecz_kaa, PixiDixi lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    cześć dziewczyny

H&M zaskoczył mnie bardzo pozytywnie jakością - rzeczy są milusie o przyjemne bardzo
    kupiłam też kilka ciuszków na zelando - renomowanych marek np. GAP i świetna jakość

ogólnie nie kupuję już tych najmniejszych rzeczy bo dzieciaki ponoć szybko rosną :) jak znajdę coś fajnego w rozmiarze 68- 74 to biorę

ale przyznam szczerze że te dzieciakowe zakupy cieszą mnie po stokroć bardziej niż dla siebie :)
    A to dopiero początek :D moja córka ma więcej ciuchów niż ja :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    cześć dziewczyny

Hihi moja Lenka dopiero wyrosla z 74 zaczela 80 a ma 13 mcy:-)))) ja bede duzo miala z 56 62 i max 68 nad dalszymi nawet nie mysle teraz:) no i trochę50 bo moje dzieci w takich sie.nosily wiec i moze teraz tak bedzie.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A to dopiero początek :D moja córka ma więcej ciuchów niż ja :p
    Moja tez!!

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    cześć dziewczyny

dlatego ja lubie hm :) cały czas kupuje dziewczynom tam ciuchy. w smyku nie kupuje, zalando tez nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zchodziłam pół miasta żeby kupić jeansy ciążowe. H&M u mnie niestety mnie zawiódł podobnie jak inne sieciowki już się pogodziłam z całodniową wyprawą do innego miasta lub zakupami w necie aż znalzłam je w małym sklepiku na drugim koncu miasta

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja dzisiaj zchodziłam pół miasta żeby kupić jeansy ciążowe. H&M u mnie niestety mnie zawiódł podobnie jak inne sieciowki już się pogodziłam z całodniową wyprawą do innego miasta lub zakupami w necie aż znalzłam je w małym sklepiku na drugim koncu miasta
    Czasami w takim niepozornym sklepie jest coś fajnego ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Witam się w 16 tyg według belly 17 heh;) Rano byłam na usg nerek wszystko dobrze czyli leukocyty i erytrocyty nie są wina nerek jutro idę oo skierowanie do nefrologa.Jak wracaliśmy to facet w nas wjechał dobrze, ze nikomu nic się nie stało.Teraz odpoczywam zrobilismy z mężem zapiekankę z brokułami papryka i małymi pomidorkami.Wychodzi na to, ze mam bóle krzyżowo-lędźwiowe bałam się, ze możemy promienieje od nerki ale jest oki :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dzień dobry Witam się w 16 tyg według belly 17 heh;) Rano byłam na usg nerek wszystko dobrze czyli leukocyty i erytrocyty nie są wina nerek jutro idę oo skierowanie do nefrologa.Jak wracaliśmy to facet w nas wjechał dobrze, ze nikomu nic się nie stało.Teraz odpoczywam zrobilismy z mężem zapiekankę z brokułami papryka i małymi pomidorkami.Wychodzi na to, ze mam bóle krzyżowo-lędźwiowe bałam się, ze możemy promienieje od nerki ale jest oki :)
    Dobrze że nic wam się nie stało.

Jeśli masz takie bóle pleców jak ja to łącze się w bólu i współczuję. Ja jestem dopiero w 14 tygodniu a kregosłup czasami tak daje w kość że nie przesypiam nocy

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dobrze ze cali jestescie. Jesli masz takie.bóle to kurczę kto.wie czy przy porodzie tez nie będą ci doskwierac:( moze fizjo by sie przydał? Zeby pokazal jakies cwiczenia wzmacniajace lub chociaz jak funkcjnowac by sobie polepszyc ten dyskomfort.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dobrze, że jesteście cali...
    Mi dokuczały takie bóle, myślałam, że pewnie to już rwa. Ale odkąd przyszła mi poducha do spania to uspokoiło się w dużej części. Muszę mieć podczas snu coś między kolanami - żeby się nie stykały i jest dużo lepiej. :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka bo belly dobrze liczy. Skończyłaś 16 tygodni ciąży i jesteś teraz w 17 :) tak samo liczysz np tygodnie roku teraz jest 3 tydzień roku a nie 2, a przecież 3 się nie skończył a trwa

kashanti lubi tę wiadomość

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:

Dobrze że nerki oki i że nikomu się nic nie stało.
    We mnie wczoraj wjechała babeczka w tył, a wsiadłam za kierownicę i tak z mieszanymi uczuciami, czy prowadzić teraz auto, sama taka nieprzytomna bywam...
    No i przy wczorajszym incydencie wprawdzie nie z mojej winy postanowiłam sobie, że jednak nie będę prowadzić w ciąży. Tym bardziej że teraz tak ślisko. Szkoda nerwów.

Ja zrobiłam właśnie zupę jarzynową zainspirowana tym co dziewczyny pisały :)

f2w3lhb8zwsl9evj.png

‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ