X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Aneczka wygląda smakowicie! A co jest wyjątkowego w kocykach bambusowych, czym różnią się od innych? Bo ja jak zwykle nie w temacie :-)
    Ja mam pieluszki bambusowe. Bardzo dobrze izoluja ciepło i chłód jednym słowem. Sa milutkie. Latem wieczorem czesto Lenke tym nakrywalam. Nigdy sie.nie spocila.
    Polecam również pieluszki muślinowe.

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na określenie płci i zaraz zabieram się za wyprawkę. Mam w swoich ulubionych firmach już wybrane rzeczy dla każdego z maluszków więc to będzie chwila.
    Skupiłam się na Next, Cartier, trochę H&M i teraz tylko czekać aż będę mogła wydać co nie co.

shadee, PixiDixi lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Jestem strasznie senna. Zrobiłam zupę warzywną i placuszki z bananów.
    Teraz dalej leżę. Jeszcze kilka dni i wizyta u mojej ginekolog.
    Synek za moment wraca i szybko zadania i leci na zajęcia religii w kościele i potem mają bal przebierańców.
    Tez mi.chodzi po glowie zupa jarzynowa wiosenna. Mniammmm.
    Ja się właśnie weranduje dziewczyny na spacer poszły.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja akurat ich nie lubie i staram się nie używać. szybko się rozciągają i niestety dziecko ma poł klatki na wierzchu. A w lipcu mam zamiar zakladac krótki bodziak i półśpiochy na dół :) chce kupić kocyk bambusowy ponoć są super.
    nawet jak się szybko rozciągną, to mi nie będzie ich szkoda, bo za grosze :-) byle tylko zimno nie było po szyjką właśnie. no zobaczymy jak się sprawdzą :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kocham bodziaki z hm :) i teraz też mam zamiar ich używac, bawelna super a nie szmacą się :)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam już kilka ubranek i dla dziewczynki i dla chłopczyka (dosłownie 2-3 rzeczy dla każdego) - nie mogłam się powstrzymać :D Obojętnie co będzie to w razie czego mam komu dać ubranka dla płci przeciwnej. A najbardziej rozanielona nad nimi jest moja córa :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja kocham bodziaki z hm :) i teraz też mam zamiar ich używac, bawelna super a nie szmacą się :)
    Tez uwielbiam H&M co chwilę on line cos szperam

anecz_kaa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny

H&M zaskoczył mnie bardzo pozytywnie jakością - rzeczy są milusie o przyjemne bardzo
    kupiłam też kilka ciuszków na zelando - renomowanych marek np. GAP i świetna jakość
    wciąż w tyle moim zdaniem zostaje SMYK i 5-10-15 oraz Bon Prix
    czekam jeszcze na przesyłkę od Ewy Klucze - czytałam wiele dobrego

ogólnie nie kupuję już tych najmniejszych rzeczy bo dzieciaki ponoć szybko rosną :) jak znajdę coś fajnego w rozmiarze 68- 74 to biorę

ale przyznam szczerze że te dzieciakowe zakupy cieszą mnie po stokroć bardziej niż dla siebie :)

melbusia88, anecz_kaa, PixiDixi lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    cześć dziewczyny

H&M zaskoczył mnie bardzo pozytywnie jakością - rzeczy są milusie o przyjemne bardzo
    kupiłam też kilka ciuszków na zelando - renomowanych marek np. GAP i świetna jakość

ogólnie nie kupuję już tych najmniejszych rzeczy bo dzieciaki ponoć szybko rosną :) jak znajdę coś fajnego w rozmiarze 68- 74 to biorę

ale przyznam szczerze że te dzieciakowe zakupy cieszą mnie po stokroć bardziej niż dla siebie :)
    A to dopiero początek :D moja córka ma więcej ciuchów niż ja :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    cześć dziewczyny

Hihi moja Lenka dopiero wyrosla z 74 zaczela 80 a ma 13 mcy:-)))) ja bede duzo miala z 56 62 i max 68 nad dalszymi nawet nie mysle teraz:) no i trochę50 bo moje dzieci w takich sie.nosily wiec i moze teraz tak bedzie.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A to dopiero początek :D moja córka ma więcej ciuchów niż ja :p
    Moja tez!!

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    cześć dziewczyny

dlatego ja lubie hm :) cały czas kupuje dziewczynom tam ciuchy. w smyku nie kupuje, zalando tez nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zchodziłam pół miasta żeby kupić jeansy ciążowe. H&M u mnie niestety mnie zawiódł podobnie jak inne sieciowki już się pogodziłam z całodniową wyprawą do innego miasta lub zakupami w necie aż znalzłam je w małym sklepiku na drugim koncu miasta

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja dzisiaj zchodziłam pół miasta żeby kupić jeansy ciążowe. H&M u mnie niestety mnie zawiódł podobnie jak inne sieciowki już się pogodziłam z całodniową wyprawą do innego miasta lub zakupami w necie aż znalzłam je w małym sklepiku na drugim koncu miasta
    Czasami w takim niepozornym sklepie jest coś fajnego ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Witam się w 16 tyg według belly 17 heh;) Rano byłam na usg nerek wszystko dobrze czyli leukocyty i erytrocyty nie są wina nerek jutro idę oo skierowanie do nefrologa.Jak wracaliśmy to facet w nas wjechał dobrze, ze nikomu nic się nie stało.Teraz odpoczywam zrobilismy z mężem zapiekankę z brokułami papryka i małymi pomidorkami.Wychodzi na to, ze mam bóle krzyżowo-lędźwiowe bałam się, ze możemy promienieje od nerki ale jest oki :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dzień dobry Witam się w 16 tyg według belly 17 heh;) Rano byłam na usg nerek wszystko dobrze czyli leukocyty i erytrocyty nie są wina nerek jutro idę oo skierowanie do nefrologa.Jak wracaliśmy to facet w nas wjechał dobrze, ze nikomu nic się nie stało.Teraz odpoczywam zrobilismy z mężem zapiekankę z brokułami papryka i małymi pomidorkami.Wychodzi na to, ze mam bóle krzyżowo-lędźwiowe bałam się, ze możemy promienieje od nerki ale jest oki :)
    Dobrze że nic wam się nie stało.

Jeśli masz takie bóle pleców jak ja to łącze się w bólu i współczuję. Ja jestem dopiero w 14 tygodniu a kregosłup czasami tak daje w kość że nie przesypiam nocy

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dobrze ze cali jestescie. Jesli masz takie.bóle to kurczę kto.wie czy przy porodzie tez nie będą ci doskwierac:( moze fizjo by sie przydał? Zeby pokazal jakies cwiczenia wzmacniajace lub chociaz jak funkcjnowac by sobie polepszyc ten dyskomfort.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dobrze, że jesteście cali...
    Mi dokuczały takie bóle, myślałam, że pewnie to już rwa. Ale odkąd przyszła mi poducha do spania to uspokoiło się w dużej części. Muszę mieć podczas snu coś między kolanami - żeby się nie stykały i jest dużo lepiej. :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka bo belly dobrze liczy. Skończyłaś 16 tygodni ciąży i jesteś teraz w 17 :) tak samo liczysz np tygodnie roku teraz jest 3 tydzień roku a nie 2, a przecież 3 się nie skończył a trwa

kashanti lubi tę wiadomość

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:

Dobrze że nerki oki i że nikomu się nic nie stało.
    We mnie wczoraj wjechała babeczka w tył, a wsiadłam za kierownicę i tak z mieszanymi uczuciami, czy prowadzić teraz auto, sama taka nieprzytomna bywam...
    No i przy wczorajszym incydencie wprawdzie nie z mojej winy postanowiłam sobie, że jednak nie będę prowadzić w ciąży. Tym bardziej że teraz tak ślisko. Szkoda nerwów.

Ja zrobiłam właśnie zupę jarzynową zainspirowana tym co dziewczyny pisały :)

f2w3lhb8zwsl9evj.png

‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ