WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Za dwa tyg.,ale do tego co clexan pisze.
    Madzia to fakt,ze u nas jak ruletka i to mnie wymecza...
    Na allegro znalazlam te kocyki,piekne wzory,latawce podobaja mi sie:) . Madzia pisza,ze z kazdym praniem staje sie kocyk bardziej miekki to prawda?
    Tak i muśliny tez tak mam wlasnie. Sa.niezniszczalne poki co.

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    pixi co tam idzie feta, brokuly?? jutro chce zrobic :) dzieki za "przepis" na walkę z piekarnikiem :P
    Aneczka ty sklerotyczko.pytalas sie juz o.ta salatke :D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Feta,brokuly srednio ugot.plus kukurydza w puszce,zabki czosnku. Mniam mniam,przepis Madzi rzadzi u nas dzisiaj :)
    Hehe to smakowalo najbardziej wszystkim a tez zrobulam fajna piers z kuraka a jednak Madzia rulezzz :)

Edit: oby piekarnik puscil , nie cietrrrpie myc piekarnik.
    Madzia rullezzz hahahah cmokkkkk

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Tak i muśliny tez tak mam wlasnie. Sa.niezniszczalne poki co.

Kupie :) te pieluchy tez ,zawsze byla tetra,ale to przezytek a ja lubie z polecenia nowinki :)

magdaaq lubi tę wiadomość

• sunset Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat- wózek rok po roku. Miała któraś z Was? Co polecacie? Magda już mi na fb kilka podeslala ale nie wszystkie tam jesteśmy niestety

c55fflw1uez1iz08.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Aneczka ty sklerotyczko.pytalas sie juz o.ta salatke :D
    Kochanie ,ale my mamy zbiorowa skleroze no co Ty zapimnialas hihi....

Moja gin jak potwierdzila mi ciaze (bardzo wesola babka, 47 lat) no to tetaz co jeszcze (tak pod koniec wizyty) spraw sobie notatnik i zapusuj bo z mózgu kalafior...hihi

magdaaq, Lena21 lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kupie :) te pieluchy tez ,zawsze byla tetra,ale to przezytek a ja lubie z polecenia nowinki :)
    U mnie tetry tez poszly w kat jak zakupilam muślinowe. Nie sa drogie a genialne.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Temat- wózek rok po roku. Miała któraś z Was? Co polecacie? Magda już mi na fb kilka podeslala ale nie wszystkie tam jesteśmy niestety

Sunset ,Madzia poleca Mountain Buggy (Kashanti podeslala fajne opisy i zdjecia kilka dni temu) i powiem Ci,ze poczytalam tez opinie (zero negatywnych!)i gdybym mogla wydac te 4 tysie to tez bym kupila. Mysle,ze reszta wozkow bedzie mu daleko deptac po pietach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 19:18

sunset, kashanti lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja mam taka propozycje ....aby Aga wykreslila z pierwszej strony czarna liste i jej zawartosc... Nie ma potrzeby stygmatyzowac osoby skoro milo sie udziela i jeszcze dodam osobistego cos,bardzo mi pomogla podsumowujac pewna sprawe analitycznie. Jak to zawsze robi Kashanti.To taka moja prosba co Wy na to?

magdaaq, sunset, muminka83, melbusia88, magdis lubią tę wiadomość

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dylemat - właśnie dokańczam opakowanie Femibion 1, zostały mi 2tabletki, mam dziś 14+0. Gin zaproponowała mi Summavit (jod kwas foliowy i wit D), do tego czytałam artykuł o suplementach i zaleceniach PTG ( robota kashanti:)) http://kopalniamamy.pl/witaminy-dla-ciezarnych/ i mam dylemat, czy odejść od suplementów multiwitaminowych jak zasugerowala gin na NFZ i kupić Summavit, z Femibionu2 na pewno zrezygnuję, który mi proponuje gin do której chodzę prywatnie, bo słabo wypada w porównaniu do innych suplementow pod względem składu i ceny (tabela w artykule). Na Prenalen Classic patrzę bo najsensowniej wygląda w tym artykule - w większości spełnia normy PTG, nie ma tylko DHA i magnezu, ale za to ma kupę innych dodatkowych witamin i pytanie którą szkołą sie zasugerować - multiwitaminową czy ograniczeniem wieloskladnikowych suplementów. W czwartek muszę coś kupić, jakieś mądre rady?

qb3cp07w5ku95ses.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek, kupuje prenatal duo. ,sprawdz sklad jest tez tam dha 600 mg.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Sunset ,Madzia poleca Mountain Buggy (Kashanti podeslala fajne opisy i zdjecia kilka dni temu) i powiem Ci,ze poczytalam tez opinie (zero negatywnych!)i gdybym mogla wydac te 4 tysie to tez bym kupila. Mysle,ze reszta wozkow bedzie mu daleko deptac po pietach...
    Ja szukam na olx okazji.:D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Tez przegladam,ale znalazlam 2 sztuki i slabe za 2200 zl. Bez gondoli.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Hmm ja mam taka propozycje ....aby Aga wykreslila z pierwszej strony czarna liste i jej zawartosc... Nie ma potrzeby stygmatyzowac osoby skoro milo sie udziela i jeszcze dodam osobistego cos,bardzo mi pomogla podsumowujac pewna sprawe analitycznie. Jak to zawsze robi Kashanti.To taka moja prosba co Wy na to?
    No wiadomo ja wogole nie bralam pod uwage Kashanti na czarnej liscie.bo nigdy nie zrobila u nas nikomu krzywdy. Wręcz przeciwnie wygina się dziewczyna z analizami:-)) takze to nie podlega dyskusji:}

PixiDixi, Loczek2018, muminka83 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Tez przegladam,ale znalazlam 2 sztuki i slabe za 2200 zl. Bez gondoli.
    Znajdziemy!!!!!

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,ale nadal tam niestety wisi stad moja prosba i fajnie,ze tak myslusz Madziu.

magdaaq, muminka83 lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Loczek, kupuje prenatal duo. ,sprawdz sklad jest tez tam dha 600 mg.
    Miałam darmowe próbki od gin - prenatal i pregna. Nie wiem dlaczego ale strasznie się mi po nich odbijało. Zostaję przy Femibionie, tak jak w poprzedniej ciąży.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja również :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    shadee skonczyłaś 15 tygodni ciąży trwa 16 :) Ty masz tak samo jak ja akurat :)

a ja dziś walczę z piekarnikiem... tzn szoruję go!!! dziad jeden, już 2x leciałam z płynem a teraz mam zamiar go parować sodą... macie jeszxze jakies super sposoby?

a jutro jade do ikea z mama :)
    Anecz_kas natchnęłaś mnie. Kurcze, mój mąż ostatnio mnie wyśmiał ze zrobimy jeszcze jednego kurczaka z rozna i możemy kupić nowy piekarnik ( mamy taki maly, rozmiarów mikrofali - większy w mojej "potężnej" kuchni sie nie mieści :)) przez to ze stoi wysoko na lodówce to przyznaje sie bez bicia ze nie umylam go nawet raz... Ostatnio mnie naszło na czyszczenie piekarnika, ale boje sie typowa chemia bawić i wąchać. A z soda... Może spróbuje i go uratuje:)..

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Mam dylemat - właśnie dokańczam opakowanie Femibion 1, zostały mi 2tabletki, mam dziś 14+0. Gin zaproponowała mi Summavit (jod kwas foliowy i wit D), do tego czytałam artykuł o suplementach i zaleceniach PTG ( robota kashanti:)) http://kopalniamamy.pl/witaminy-dla-ciezarnych/ i mam dylemat, czy odejść od suplementów multiwitaminowych jak zasugerowala gin na NFZ i kupić Summavit, z Femibionu2 na pewno zrezygnuję, który mi proponuje gin do której chodzę prywatnie, bo słabo wypada w porównaniu do innych suplementow pod względem składu i ceny (tabela w artykule). Na Prenalen Classic patrzę bo najsensowniej wygląda w tym artykule - w większości spełnia normy PTG, nie ma tylko DHA i magnezu, ale za to ma kupę innych dodatkowych witamin i pytanie którą szkołą sie zasugerować - multiwitaminową czy ograniczeniem wieloskladnikowych suplementów. W czwartek muszę coś kupić, jakieś mądre rady?
    Loczek, ja brałam Femibion 1, ale po przeanalizowaniu składu, zdecydowałam się od drugiego trymestru na Prenatal Duo z solidną dawką DHA - w sumie 600 mg dziennie. Brała go moja przyjaciółka w ciąży i jej córka, mimo, że urodziła się w 36 tygodniu, jest zdecydowanie "do przodu" w rozwoju w stosunku do rówieśników. Nie wiem, czy to zasługa DHA, ale na pewno warto to suplementowac.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ