X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Znajdziemy!!!!!

Cichcem szukam....powiem Ci Madziu,ze jak Mezul zobaczyl cene nowego i uzywki to steknal...Wczesniej myslalam dla chlopakow Dorjana nowego kupic to ok 2500zl w porywach do 3000 nowe...a maz uparty bo ja mu mowie ,ze w takim razie w tej cenie to chce uzywany Mountain a on swoje....,ze brak gwarancji,ze nie wiadomi kto i co robil z tym wozkiem blble ,ze psy go mogly obszczac a ja befe nasze maluchy w tym wozila (wiesz jakue gadki i myslenie faceci maja. Towar macany do macanta nalezy) to ja mu a bo ja uzywane ubranka to co a on wygotujesz wypatzysz wyorasujesz a tu nie. ..ech musze urobic go....kuzwa nawet z tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 19:36

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym DHA to cos jest na rzeczy... Suplementowalam go tylko z Marysia i jak porownuje moje dzieci z tego okresu 2.5 3 lat to bije je na glowe. Marysia liczy do 5 ,ale tak,ze rozumie pojecie liczb. Probuje pisac mama i jest b.bystra.

magdaaq lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi a ja brałam z obiema i Jula jest też sporo do przodu i pamięć ma skubana fenomenalną! a Eliza tak normalnie :P

Magda to ze pytałam,to jedno, a ze nie zanotowałam to 2 :P

szukam jakiś fajnych przepisów na przekąski :)

a moje pampuchy pobiły dziś rekord świata!!! tak mi urosły :D

PixiDixi, magdaaq lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zanotowalam racuchy i wez tu teraz szukaj ....tyle tych stron do przewertowania...no chyba,ze Magda sie zlituje i hihi napisze....

magdaaq, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Cichcem szukam....powiem Ci Madziu,ze jak Mezul zobaczyl cene nowego i uzywki to steknal...Wczesniej myslalam dla chlopakow Dorjana nowego kupic to ok 2500zl w porywach do 3000 nowe...a maz uparty bo ja mu mowie ,ze w takim razie w tej cenie to chce uzywany Mountain a on swoje....,ze brak gwarancji,ze nie wiadomi kto i co robil z tym wozkiem blble ,ze psy go mogly obszczac a ja befe nasze maluchy w tym wozila (wiesz jakue gadki i myslenie faceci maja. Towar macany do macanta nalezy) to ja mu a bo ja uzywane ubranka to co a on wygotujesz wypatzysz wyorasujesz a tu nie. ..ech musze urobic go....kuzwa nawet z tym.
    Aaa widzisz to niech daje 4 tysiaki.i.po.problemie.:D
    Tez lubie.nowe. Leni rok temu kupiliśmy nowy Adamex Barletta i co.jak.za 6 mcy sprzedałam :D
    Urabiaj bo czasem mozna perełki znalezc w extra cenie. Licze na taka okazje bo kurde mi podwójny wozek tylko.na rok potrzebny. No nie wydam takiej kasy:/

Co.do dha biore osobno omegamed dha. A.witaminy vitaminer prenatal.

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadłam przez moją całą ciążę Femibion i moja ogólnie zawsze była ponad swój wiek. śmiali się czasami z niej że taka mała dorosła. Ale nie wiem czy to jest związek z witaminami i kwasami w ciąży bo nie robiłam ankiety wśród rodziców w przedszkolu kto jadł jakie i czy wogóle jadł dha :D Moim zdaniem tu też mają do powiedzenia geny, środowisko w jakim wychowuje się dziecko.
    Dla przykładu: sąsiad urodził się z chorobą alkoholową (jego mama strasznie piła w ciąży) a dziś prawie 30 lat później ma już doktorat. Zdolniacha :D ale został odebrany matce zaraz po porodzie i wychowywał się u bardzo porządnej rodziny i mimo opóźnień wyszedł na ludzi.

PixiDixi, muminka83 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha :) i takie moje zdanie, że jesli 7 lat temu to 200 dha wystarczyło i moja córa dziś mądra i zdrowa to myślę, że teraz też wystarczy ;) wkońcu dzieci te same się rodzą. :p
    ale wiadomo, że każdy chce jak najlepiej dla dzidziusia i szuka informacji i najlepszej suplementacji :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ja nie zanotowalam racuchy i wez tu teraz szukaj ....tyle tych stron do przewertowania...no chyba,ze Magda sie zlituje i hihi napisze....

0.5 litra mleka
    2Jaja
    2.5 szkl mąki
    2Lyzki cukru
    2-3 jablka
    0.5lyzeczki.sody

Bialka ubijasz osobno. Reszte skladnikow łaczysz ze soba mieszasz dodajesz jablko w kostkę i na końcu piane. Mieszasz smazysz na rumiano.
    Smacznego❤

anecz_kaa, PixiDixi lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co sądzicie o wózku Emmaljunga Edge? bo wiele dobrego o nich czytałam.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    0.5 litra mleka
    2Jaja
    2.5 szkl mąki
    2Lyzki cukru
    2-3 jablka
    0.5lyzeczki.sody

Bialka ubijasz osobno. Reszte skladnikow łaczysz ze soba mieszasz dodajesz jablko w kostkę i na końcu piane. Mieszasz smazysz na rumiano.
    Smacznego❤

Kochana dziekuje :-*...,ale Ty sie masz hehe z sklerotykami buziaki !

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kochana dziekuje :-*...,ale Ty sie masz hehe z sklerotykami buziaki !
    Żeby takie.problemy były :D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    dziewczyny a co sądzicie o wózku Emmaljunga Edge? bo wiele dobrego o nich czytałam.

Mialam z najstarsza Emme ,12 lat temu nie do zdarcia i mysle,ze nadal wysoka jakosc :)

• Nalia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę femibion 2, ale do tego dodatkowo suplementu je DHA :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Mialam z najstarsza Emme ,12 lat temu nie do zdarcia i mysle,ze nadal wysoka jakosc :)

no właśnie mnóstwo dobrego czytałam o nich i wiele testów oglądałam. konkretnie myślę o tym:

http://www.emmaljunga.pl/wozki-dzieciece/Edge-Duo-Combi/

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    no właśnie mnóstwo dobrego czytałam o nich i wiele testów oglądałam. konkretnie myślę o tym:

Nie moj styl ale wyglada na nie do zajechania:)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że takie coś do spania ma początek się nadaje? Czy lepiej coś innego?

https://www.fabrykawafelkow.pl/higiena-sen-kapiel-dziecka/22443-gro-companyotulacz-spiworek-grosnug-grey-marl-na-0-3m.html

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:

Ale z obrotowymi przednimi kolami?, ja nie mialam obrotowych wtedy zreszta wtefy chyba nikt nie mial w takich duzych wozkach i bylo ok. Z obrotowymi to inna jakosc:)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Myślicie, że takie coś do spania ma początek się nadaje? Czy lepiej coś innego?

https://www.fabrykawafelkow.pl/higiena-sen-kapiel-dziecka/22443-gro-companyotulacz-spiworek-grosnug-grey-marl-na-0-3m.html
    Loteria. Moje dzieci nie mialy rożek stykal.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez rozki kupie,pidobaja mi sie dwusyronne z jednej bawelna z drugiej minky,ale sie zastanawiam czy nie bedzie to za cieply rozek jak jest minky. Jak myslicie?

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Lena mnie przygniotla i nie moge ruszac reka zeby pisac na tel. Wiec uciekam. Dobranoc❤

PixiDixi, Urszulka89 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ