WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka też szczerze polecam poduszkę ciążową. Pomaga baaardzo

• shadee Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, ja nie ogarniam tych tygodni ciąży :)
    w którym ja jestem? :)

belly przysłała mi info "witaj w 16" - na suwaczku mam 15 :) poplątane to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 17:59

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłas pełne 15 tygodni, jutro zaczniesz 16.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee skonczyłaś 15 tygodni ciąży trwa 16 :) Ty masz tak samo jak ja akurat :)

a ja dziś walczę z piekarnikiem... tzn szoruję go!!! dziad jeden, już 2x leciałam z płynem a teraz mam zamiar go parować sodą... macie jeszxze jakies super sposoby?

a jutro jade do ikea z mama :)

• panan12 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Chcialam się pochwalić byliśmy dziś na usg maleństwo ma 6 cm bardzo ruchliwe :) płci jeszcze nie znam może się dowiem na 3/4d, które robię w sobotę :) wg Usg 12t6d +-10dni i termin wyszedł 25 lipiec no zobaczymy :)

PixiDixi, magdaaq, kashanti, Ineczka lubią tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

a ja dziś walczę z piekarnikiem... tzn szoruję go!!! dziad jeden, już 2x leciałam z płynem a teraz mam zamiar go parować sodą... macie jeszxze jakies super sposoby?

Szklanka sody plus 1/3 szklanka soli wymieszac nastepnie spryskaj woda piekarnik i posyp mieszanka,zostaw na noc pizniej zmyj. Mi pomaga :)

Tez uwielbiam nexta i h@m ,chyba naj najbardziej. Przedwczoraj na allegro kupilam w stanie idealnym pajacyka nexta w stylu marynarskim za cale 4.5 zl i bardzo sie ciesze z pierwszego zakupu :)

Madzia z tymi kocykami bambusowymi to pozytywnie mnie zaskoczylas ,czy sa przyjemne w dotyku? . Moze kupie chlopakom moim.

Nie mialam czasu by przejzec wszystkie wpisy bo wiecie szpital w domu jednakze pamietam wpus Ineczki,opatrznosc czuwa ,dobrze,ze wszystko jest ok.:-*

Muminka mam juz Secrect,kurier swiezutka ksiazke dostarczyl. Pieknie wyglada.

Edit: Mmargotka ,Tobie tez...dobrze,ze nic sie nie stalo....uwazajcie Dziewczynki,ja tetaz jezdze jak musze bardzo ostroznie hehe jak moher bo my mozemy uwazac ,ale ktos juz nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 18:21

Mmargotka, anecz_kaa, muminka83, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

Mnie akurat mój doktor zawsze prosi zebym podawała tygodnie i dni bo wtedy się najlepiej rozumiemy i liczę to na bieżąco więc akurat u mnie jest 13+1.
    Co do piekarnika to ja akurat kiedyś w lidlu chyba kupiłam taki płyn co się nim pryska piekarnik rozgrzewa do 50 stopni na 10 minut i potem myje się samą wodą i powiem szczerze że lepszej metody chyba nie znalazłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 18:21

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Szklanka sody plus 1/3 szklanka soli wymieszac nastepnie spryskaj woda piekarnik i posyp mieszanka,zostaw na noc pizniej zmyj. Mi pomaga :)

Tez uwielbiam nexta i h@m ,chyba naj najbardziej. Przedwczoraj na allegro kupilam w stanie idealnym pajacyka nexta w stylu marynarskim za cale 4.5 zl i bardzo sie ciesze z pierwszego zakupu :)

Madzia z tymi kocykami bambusowymi to pozytywnie mnie zaskoczylas ,czy sa przyjemne w dotyku? . Moze kupie chlopakom moim.

Nie mialam czasu by przejzec wszystkie wpisy bo wiecie szpital w domu jednakze pamietam wpus Ineczki,opatrznosc czuwa ,dobrze,ze wszystko jest ok.:-*

Muminka mam juz Secrect,kurier swiezutka ksiazke dostarczyl. Pieknie wyglada.

Edit: Mmargotka ,Tobie tez...dobrze,ze nic sie nie stalo....uwazajcie Dziewczynki,ja tetaz jezdze jak musze bardzo ostroznie hehe jak moher bo my mozemy uwazac ,ale ktos juz nie.
    Sa milusie cudowne oh ah. Polecam.kazdej mamie. Tak samo jak muślinowe pieluszki. Cudo. Warte ceny.

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Sa milusie cudowne oh ah. Polecam.kazdej mamie. Tak samo jak muślinowe pieluszki. Cudo. Warte ceny.

O muslinowych to kompletnie nie slyszalam. Bambus to natura wiec rozgladne sie za takimi a nie za polarem . Dzieki Madzia :-*

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    O muslinowych to kompletnie nie slyszalam. Bambus to natura wiec rozgladne sie za takimi a nie za polarem . Dzieki Madzia :-*
    Polar bleeee nie lubie sztuczne.
    Jak tylko wpadly mi.w ręce muślinowe szybko wymienilam tetre..cuuudddowne.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam u Was dziewczyny? :) ja ostatnio mało zaglądam mąż mial wolne od soboty i jutro dopiero idzie więc razem spedzalismy czas :) były kolejne usg jakie płcie? :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jak u Ciebie??, u mnie dzis ok,ale duzo od wczoraj chodze ,i w sumie dopiero teraz leze . Mezul wrocil i zastąpił mnie.
    Ps. Do obiadku zrobilam dzis Twoja salatke z brokulami,jest prze pyszna. Maz juz naszykowal sobie czesc na jutro do pracy.
    Czosnku tyle dalam,ze huhu zionę jak smok hihu.

magdaaq, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Madzia jak u Ciebie??, u mnie dzis ok,ale duzo od wczoraj chodze ,i w sumie dopiero teraz leze . Mezul wrocil i zastąpił mnie.
    Ps. Do obiadku zrobilam dzis Twoja salatke z brokulami,jest prze pyszna. Maz juz naszykowal sobie czesc na jutro do pracy.
    Kocyk.bambusowy firmy lulujo w smyku a muśinowe pieluszki mam.baby.ono. polecam:-)

Bardzo sie cieszę ze smakuje Wam salateczka:-)
    U mnie od 3 dni czysto.
    Kochanie uważaj na siebie❤

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam do domu i robię kluski ziemniaczane. :D mimo, że padam na twarz, to zachcianka jest silniejsza...

magdaaq, Loczek2018, PixiDixi lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pieluchy babmbusowe z texpolu.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Kocyk.bambusowy firmy lulujo w smyku a muśinowe pieluszki mam.baby.ono. polecam:-)

Bardzo sie cieszę ze smakuje Wam salateczka:-)
    U mnie od 3 dni czysto.
    Kochanie uważaj na siebie❤

To super,3 dni to fajny wynik i oby tak juz zostalo,zycze z calego serca. <3 <3 <3
    Jakiekolwiek krwawienia,plamienua strasznie obciazaja psychike.
    U mnie w kratke,ale dzisiaj to nic nie widze.

A i troszke nadrobilam i ....Agus mega gratulacje:-* i powiem Ci,ze raczej nic nie wyrosnie pomylki jak cos to bardziej w druga strone takze kupuj ubranka :)

magdaaq, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    To super,3 dni to fajny wynik i oby tak juz zostalo,zycze z calego serca. <3 <3 <3
    Jakiekolwiek krwawienia,plamienua strasznie obciazaja psychike.
    U mnie w kratke,ale dzisiaj to nic nie widze.

A i troszke nadrobilam i ....Agus mega gratulacje:-* i powiem Ci,ze raczej nic nie wyrosnie pomylki jak cos to bardziej w druga strone takze kupuj ubranka :)
    No tak nie wiadomo czy sie cieszyc bo u nas to.wiesz. ale funkcjonuje z dnia.na dzien byle do następnego czwartku. Moze.cos usłyszę krzepiącego.
    Cieszę się że u Ciebie rowniez spokój choć szkoda.ze biedna nie mozesz tak.na prawdę wylezec. Kiedy masz.wizyte?

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dwa tyg.,ale do tego co clexan pisze.
    Madzia to fakt,ze u nas jak ruletka i to mnie wymecza...
    Na allegro znalazlam te kocyki,piekne wzory,latawce podobaja mi sie:) . Madzia pisza,ze z kazdym praniem staje sie kocyk bardziej miekki to prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 19:03

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    pixi co tam idzie feta, brokuly?? jutro chce zrobic :) dzieki za "przepis" na walkę z piekarnikiem :P

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feta,brokuly srednio ugot.plus kukurydza w puszce,zabki czosnku. Mniam mniam,przepis Madzi rzadzi u nas dzisiaj :)
    Hehe to smakowalo najbardziej wszystkim a tez zrobulam fajna piers z kuraka a jednak Madzia rulezzz :)

Edit: oby piekarnik puscil , nie cietrrrpie myc piekarnik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 19:07

magdaaq, Loczek2018 lubią tę wiadomość

‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ