X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Madziu :-*

magdaaq lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Tez rozki kupie,pidobaja mi sie dwusyronne z jednej bawelna z drugiej minky,ale sie zastanawiam czy nie bedzie to za cieply rozek jak jest minky. Jak myslicie?
    Będzie super..one sa duze 80x80 z Lenki rozka mam dzis kocyk bo odczepilam rzepy. Dla Leosia tez zamowie taki. Ja w rozek i tak wkladam muślinowa pieluszke wiec jest super.

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzieci śpią w rożku cały czas? Nie za ciepłe to na lato będzie?

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porodzie maluch ma jeszcze problemy z utrzymanien temp.takze tak, tez w sumie jak beda upaly rzedu 35 stopni to wtedy owiniesz w taki kocyk bambusowy co Madzia polecila i będzie oki.

KarolinaDe, Agniechaaaa, magdaaq, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Po porodzie maluch ma jeszcze problemy z utrzymanien temp.takze tak, tez w sumie jak beda upaly rzedu 35 stopni to wtedy owiniesz w taki kocyk bambusowy co Madzia polecila i będzie oki.
    Dziękuję Pixi:)

• shadee Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie znam się kompletnie na wózkach i obrotowe kółka kojarzą mi się tylko i wyłącznie z problemami w stylu chcę jechać prosto a to skręca :) nie rozpatruję wózka w kategorii stylu - to u mnie na drugim planie. Plusem dla mnie przy tym wózku wydaje się:
    - głęboka gondola
    - pompowane koła
    - amortyzatory
    - opcja kołyski w wózku
    - możliwość montażu w przodem lub tyłem do kierunku jazdy
    - waga
    - kompaktowość

ale nie wiem czy to wszystko warte ceny wózka

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee tez tak myslalam ....dopoki nie sprobowalam i zawsze mozesz zablokowac i jedzie np.w trudnym tetenie prosto. Obrotowe kolka to duza wygoda. Te punkty,ktore wymirnilas to sa najwazniejsze cechy i jak masz kase to kupuj,nie bedziesz zawiedziona.

shadee lubi tę wiadomość

• shadee Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle MASAKRA z cenami wózków .... w życiu nie sądziłam że to wszystko jest takie drogie :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee ja mam obrotowe w moim tutku granderze i sa spoko :) musze tylko nowe opony kupić, bo moje mają już 6 lat :P

ja szczerze polecam kupić uzywaną gondolę i jakaś fajną spacerówkę. Magda tez pisała, ze miała adamex i gondola ok, a i tak sprzedała.

Ja mam na liście zakupów:
    łozeczko ( szukam uzywki ), materac latekswoy, kocyk bambusowy, te pieluszki muslinowe, mysle o laktatorze ale recznym jakbym chciała gdzies wyjsc :) ciuszki to zobacze co dostane, lezaczek- bujaczek mam, rozki mam 2:P jeden babski, drugi chlopiecy, otulacz tez mam, reczniczki mam. Musze kupic taki aspirator elektryczny do noska- Pixi widzialas je? i wszytsko do higieny dla malucha, dla siebie czesciowo mam

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze torba do wózka!!! a Jak Mała skończy przygodę z gondolą to kupuje spacerowke, kumpela namawia mnie na valco tą na pompowanych kołach. moim marzeniem kiedys był baby jogger :D zobacze jeden i drugi

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka elektryczy wyciagacz glutkow? Hihi...

Zawsze kupowalam aspirator frida,ale on manualny;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 21:23

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze moze faktycznie jakas slabsza wetsje z gondola a pizniej na tego mauntain buggy,chyba zachorowalam na niego.
    Do tej pory myslalam o Dorjanie,ale zauwazylam,ze ludzie go sprzedaja po okresie gondolowym moze cos jest nie tak ze spacerowkami....nic nie moge znalezc w necie na ten temat.

• Izka84 Znajoma

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam na zebraniu w szkole,potem na zakupach i mam na dzisiaj dość...Czuję się zmęczona i idę do łóżka...

ganns65gk4t5cdyy.png

zrz6kqi1dufxd2gn.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kurcze moze faktycznie jakas slabsza wetsje z gondola a pizniej na tego mauntain buggy,chyba zachorowalam na niego.
    Do tej pory myslalam o Dorjanie,ale zauwazylam,ze ludzie go sprzedaja po okresie gondolowym moze cos jest nie tak ze spacerowkami....nic nie moge znalezc w necie na ten temat.

:):) hej laseczki:) bardzo dziekuje za mile slowa i chec wykreslenia mnie z "czarnej listy" :) ale bez obaw :D czuje sie tam calkiem niezle;) a czesto nawet usmiecham sie pod nosem, ze tam trafilam:D

odnosnie wozkow to sprawdzilam ceny tego mountain buggy w pl i danii oraz szwecji i u nas ~600 pln taniej niz w pl.
    Jakby ktoras byla zainteresowana markowymi wozkami w tanszych cenach (sa czesto super promocje, np w czarny piatek:) bylo na mountain buggy 50% off) to polecam strone:
    jollyroom.dk lub jollyroom.se
    ( ta sama firma ale jedna storna dunska druga szwedzka - w zwiazku z przewalutowaniem to taniej wychodzi kupic ze szwedzkiej ) nie moglam znalezc czy wysylaja do pl ale jak wozek jest tanszy o 600 pln to warto nawet 100 pln zainwestowac w DHL albo innego kuriera.

tutaj przyklad porowania tego samego wozka dla blizniakow:

jjpo29.png
    dm61ed.png
    5995 Swedish kronor = 2 534 Polish zloty

Roznica 641 zlotych na tym samym wozku...
    ew. zamowic do mnie do domu z dunskiej strony i oplacic "przewoz". Duzo polakow w danii jezdzi busami i przewozi paczki i ludzi za kase do polski - moge dac kontakt do takich firm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 21:44

PixiDixi, Mmargotka, Urszulka89, shadee, muminka83, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Dobrze ze cali jestescie. Jesli masz takie.bóle to kurczę kto.wie czy przy porodzie tez nie będą ci doskwierac:( moze fizjo by sie przydał? Zeby pokazal jakies cwiczenia wzmacniajace lub chociaz jak funkcjnowac by sobie polepszyc ten dyskomfort.
    Kiedyś jak pracowałam w żłobku i było sporo noszenia dzieciaczków bo trzeba było włożyć dok rzędówka wyciągnąć i tak pare razy dziennie wysunął mi się krążek dobrze, ze nie dysk i od tego czasu lekarz stwierdził, ze to bedxie wracać i chyba wraca. Czasmi promienieje do pośladka myślałam kiedyś, ze to rwa,ale bym się pewnie s.... z bolu gdyby to było to. Chce pochodzić trochę na basen może pomoże.Boje się tylko tego,ze jak teraz mam takie bóle to właśnie przy porodzie będą od krzyża i oszaleje
    Biedroneczka to aż tak mnie nie boli,żeby nie spac, ale przy nachylaniu jak wkładam np naczynia do zmywarki itp mam poduszkę uwielbiam ja wielka ulga :))

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roznica w cenie mega Kashanti zastanawiam sie jak z serwisem,trzeba zalozyc,ze cos moze sie popsuc hmm,napisze do nich ,moze w Pl maja serwis tzw.ogolnoswiatowy. Dzieki Kashanti :-* Ty to zawsze cos wyciagniesz nawet spod ziemi hihi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 21:44

• kashanti Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Roznica w cenie mega Kashanti zastanawiam sie jak z serwisem,trzeba zalozyc,ze cos moze sie popsuc hmm,napisze do nich ,moze w Pl maja serwis tzw.ogolnoswiatowy. Dzieki Kashanti :-* Ty to zawsze cos wyciagniesz nawet spod ziemi hihi :)
    dobre pytanie... bo jesli maja "gwarancje miedzynarodowa" (wszak ta firma jest z znowej zelandii) to mozna naprawiac wozek w kazdym autoryzowanym salonie. Jesli nie to zostaje odsylanie go do Danii co juz jest problemem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 21:53

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    dobre pytanie... bo jesli maja "gwarancje miedzynarodowa" (wszak ta firma jest z znowej zelandii) to mozna naprawiac wozek w kazdym autoryzowanym salonie. Jesli nie to zostaje odsylanie go do Danii co juz jest problemem.

Raczej powinni miec,ale...to jest nasze logiczne rozumowanie,ktore niekoniecznie moze miec odzwierciedlenie w ich polityce. No nic zorientuje sie :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Kiedyś jak pracowałam w żłobku i było sporo noszenia dzieciaczków bo trzeba było włożyć dok rzędówka wyciągnąć i tak pare razy dziennie wysunął mi się krążek dobrze, ze nie dysk i od tego czasu lekarz stwierdził, ze to bedxie wracać i chyba wraca. Czasmi promienieje do pośladka myślałam kiedyś, ze to rwa,ale bym się pewnie s.... z bolu gdyby to było to. Chce pochodzić trochę na basen może pomoże.Boje się tylko tego,ze jak teraz mam takie bóle to właśnie przy porodzie będą od krzyża i oszaleje
    Biedroneczka to aż tak mnie nie boli,żeby nie spac, ale przy nachylaniu jak wkładam np naczynia do zmywarki itp mam poduszkę uwielbiam ja wielka ulga :))

Bole kregoslupa potrafia zamienic zycie w koszmar. Moja mama jest zakwalifikowana do powaznej operacji . Powiem Ci Ineczka,ze cwicz ile jest to mozliwe ,moja mama zaluje,ze praktycznie nic nie robila z tym problemem .

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co jest nie tak z tymi wózkami 3 w 1, że często kobiety decydują się na sprzedanie go po okresie "gondolowym" i kupienie typowej spacerówki? Bo osttanio też słyszałam, że lepiej kupić używkę gondolę, a zainwestować w dobrą spacerówkę. Ale dobrą, to znaczy jaką? Jakie musi mieć cechy, żeby spełniać kryteria "dobrej"?

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ