LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PixiDixi wrote:Tez rozki kupie,pidobaja mi sie dwusyronne z jednej bawelna z drugiej minky,ale sie zastanawiam czy nie bedzie to za cieply rozek jak jest minky. Jak myslicie?
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Po porodzie maluch ma jeszcze problemy z utrzymanien temp.takze tak, tez w sumie jak beda upaly rzedu 35 stopni to wtedy owiniesz w taki kocyk bambusowy co Madzia polecila i będzie oki.
KarolinaDe, Agniechaaaa, magdaaq, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja nie znam się kompletnie na wózkach i obrotowe kółka kojarzą mi się tylko i wyłącznie z problemami w stylu chcę jechać prosto a to skręca
nie rozpatruję wózka w kategorii stylu - to u mnie na drugim planie. Plusem dla mnie przy tym wózku wydaje się:
- głęboka gondola
- pompowane koła
- amortyzatory
- opcja kołyski w wózku
- możliwość montażu w przodem lub tyłem do kierunku jazdy
- waga
- kompaktowość
ale nie wiem czy to wszystko warte ceny wózka
-
Shadee tez tak myslalam ....dopoki nie sprobowalam i zawsze mozesz zablokowac i jedzie np.w trudnym tetenie prosto. Obrotowe kolka to duza wygoda. Te punkty,ktore wymirnilas to sa najwazniejsze cechy i jak masz kase to kupuj,nie bedziesz zawiedziona.
shadee lubi tę wiadomość
-
Shadee ja mam obrotowe w moim tutku granderze i sa spoko
musze tylko nowe opony kupić, bo moje mają już 6 lat
ja szczerze polecam kupić uzywaną gondolę i jakaś fajną spacerówkę. Magda tez pisała, ze miała adamex i gondola ok, a i tak sprzedała.
Ja mam na liście zakupów:
łozeczko ( szukam uzywki ), materac latekswoy, kocyk bambusowy, te pieluszki muslinowe, mysle o laktatorze ale recznym jakbym chciała gdzies wyjscciuszki to zobacze co dostane, lezaczek- bujaczek mam, rozki mam 2:P jeden babski, drugi chlopiecy, otulacz tez mam, reczniczki mam. Musze kupic taki aspirator elektryczny do noska- Pixi widzialas je? i wszytsko do higieny dla malucha, dla siebie czesciowo mam
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Kurcze moze faktycznie jakas slabsza wetsje z gondola a pizniej na tego mauntain buggy,chyba zachorowalam na niego.
Do tej pory myslalam o Dorjanie,ale zauwazylam,ze ludzie go sprzedaja po okresie gondolowym moze cos jest nie tak ze spacerowkami....nic nie moge znalezc w necie na ten temat. -
PixiDixi wrote:Kurcze moze faktycznie jakas slabsza wetsje z gondola a pizniej na tego mauntain buggy,chyba zachorowalam na niego.
Do tej pory myslalam o Dorjanie,ale zauwazylam,ze ludzie go sprzedaja po okresie gondolowym moze cos jest nie tak ze spacerowkami....nic nie moge znalezc w necie na ten temat.
hej laseczki:) bardzo dziekuje za mile slowa i chec wykreslenia mnie z "czarnej listy"
ale bez obaw
czuje sie tam calkiem niezle;) a czesto nawet usmiecham sie pod nosem, ze tam trafilam:D
odnosnie wozkow to sprawdzilam ceny tego mountain buggy w pl i danii oraz szwecji i u nas ~600 pln taniej niz w pl.
Jakby ktoras byla zainteresowana markowymi wozkami w tanszych cenach (sa czesto super promocje, np w czarny piatek:) bylo na mountain buggy 50% off) to polecam strone:
jollyroom.dk lub jollyroom.se
( ta sama firma ale jedna storna dunska druga szwedzka - w zwiazku z przewalutowaniem to taniej wychodzi kupic ze szwedzkiej ) nie moglam znalezc czy wysylaja do pl ale jak wozek jest tanszy o 600 pln to warto nawet 100 pln zainwestowac w DHL albo innego kuriera.
tutaj przyklad porowania tego samego wozka dla blizniakow:
5995 Swedish kronor = 2 534 Polish zloty
Roznica 641 zlotych na tym samym wozku...
ew. zamowic do mnie do domu z dunskiej strony i oplacic "przewoz". Duzo polakow w danii jezdzi busami i przewozi paczki i ludzi za kase do polski - moge dac kontakt do takich firm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 21:44
PixiDixi, Mmargotka, Urszulka89, shadee, muminka83, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
magdaaq wrote:Dobrze ze cali jestescie. Jesli masz takie.bóle to kurczę kto.wie czy przy porodzie tez nie będą ci doskwierac:( moze fizjo by sie przydał? Zeby pokazal jakies cwiczenia wzmacniajace lub chociaz jak funkcjnowac by sobie polepszyc ten dyskomfort.
Biedroneczka to aż tak mnie nie boli,żeby nie spac, ale przy nachylaniu jak wkładam np naczynia do zmywarki itp mam poduszkę uwielbiam ja wielka ulga)
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Roznica w cenie mega Kashanti zastanawiam sie jak z serwisem,trzeba zalozyc,ze cos moze sie popsuc hmm,napisze do nich ,moze w Pl maja serwis tzw.ogolnoswiatowy. Dzieki Kashanti :-* Ty to zawsze cos wyciagniesz nawet spod ziemi hihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 21:44
-
PixiDixi wrote:Roznica w cenie mega Kashanti zastanawiam sie jak z serwisem,trzeba zalozyc,ze cos moze sie popsuc hmm,napisze do nich ,moze w Pl maja serwis tzw.ogolnoswiatowy. Dzieki Kashanti :-* Ty to zawsze cos wyciagniesz nawet spod ziemi hihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 21:53
-
kashanti wrote:dobre pytanie... bo jesli maja "gwarancje miedzynarodowa" (wszak ta firma jest z znowej zelandii) to mozna naprawiac wozek w kazdym autoryzowanym salonie. Jesli nie to zostaje odsylanie go do Danii co juz jest problemem.
Raczej powinni miec,ale...to jest nasze logiczne rozumowanie,ktore niekoniecznie moze miec odzwierciedlenie w ich polityce. No nic zorientuje sie -
Ineczka wrote:Kiedyś jak pracowałam w żłobku i było sporo noszenia dzieciaczków bo trzeba było włożyć dok rzędówka wyciągnąć i tak pare razy dziennie wysunął mi się krążek dobrze, ze nie dysk i od tego czasu lekarz stwierdził, ze to bedxie wracać i chyba wraca. Czasmi promienieje do pośladka myślałam kiedyś, ze to rwa,ale bym się pewnie s.... z bolu gdyby to było to. Chce pochodzić trochę na basen może pomoże.Boje się tylko tego,ze jak teraz mam takie bóle to właśnie przy porodzie będą od krzyża i oszaleje
Biedroneczka to aż tak mnie nie boli,żeby nie spac, ale przy nachylaniu jak wkładam np naczynia do zmywarki itp mam poduszkę uwielbiam ja wielka ulga)
Bole kregoslupa potrafia zamienic zycie w koszmar. Moja mama jest zakwalifikowana do powaznej operacji . Powiem Ci Ineczka,ze cwicz ile jest to mozliwe ,moja mama zaluje,ze praktycznie nic nie robila z tym problemem . -
Dziewczyny a co jest nie tak z tymi wózkami 3 w 1, że często kobiety decydują się na sprzedanie go po okresie "gondolowym" i kupienie typowej spacerówki? Bo osttanio też słyszałam, że lepiej kupić używkę gondolę, a zainwestować w dobrą spacerówkę. Ale dobrą, to znaczy jaką? Jakie musi mieć cechy, żeby spełniać kryteria "dobrej"?