X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Przynosimy całkiem, całkiem dobre wieści.
    Serduszko bije, więc już odetchnęłam z ulgą :)
    Z szyjką wszystko w porządku - długa i twarda jak kamień.
    No i najważniejsze... chyba będzie synek <3<3

A co do tych bakterii to mam zgryz. Lekarz powiedział, że wyniki są w normie dla ciężarnej. Jeśli uskarżałabym się na jakieś dolegliwości to wtedy można wdrażać leczenie, a jeśli nie to zalecił picie soku i herbaty z żurawiny, żeby zakwasić mocz.
    Powiedział, że jak bardzo chcę to mogę wziąć urosept, ale on nie widzi takiej potrzeby, bo skoro nic mnie nie boli to nie jest to zapalenie pęcherza.
    Dostałam tylko skierowanie na mocz i morfologię za miesiąc :(.

I teraz jestem w kropce. Teoretycznie mój gin specjalizuje się w tematach urologicznych (nietrzymanie moczu/ nadaktywny pęcherz etc), ale z drugiej strony wszędzie czytam, że bakterie w moczu mogą być groźne.
    Pójdę chyba do rodzinnego i poproszę o skierowanie na posiew, boję się leczyć tylko żurawiną :(
    Byłam wczoraj u rodzinnego trochę ostatnio z tym moczem się nabiegalam poroniłam różne badania .Mysle, ze jak masz fajnego rodzinnego co nie będzie sapał i robił dlugasnych wykładów to warto przejść się po skierowanie na posiew, żeby zobaczyć co to są za bakterie jak posiew wyjdzie ujemny a nie masz tez żadnej infekcji jak chodzi o ginekologiczne sprawy to najprawdopodnie masz to co ja czyli bezobjawowe zapalenie normalnie nic się z tym nie robi jak nie piecze nie boli, ale będąc w ciąży trzeba mieć to na uwadze zwłaszcza jak pojawiają się leukocyty, których liczba ciagle rośnie tak jak w moim wypadku i erytrocyty.Zapoponowal mi wcxoraj antybiotyk na 7 dni, ale z racji tego, ze ja od dziecka mam problemy z bakteriami w moczu itp to chcąc się upewnić czy wszystko dobrxe poprosiłam o skierowanie do nefrologa dzisiaj idę się zarejestrować usg nerek wyszło ok.Jak nefrolog mi powie, ze wystarczy antybiotyk reszta jest oki to go wezmę nie chce się katować antybiotykiem bo nie wiem czy zadziała już raz gin mi przepisała Uromaste i guzik dało.Ja mam 500 leukocytów nie ma co się martwić i stresować zrób posiew można tez kontrolnie zrobić jeszcze raz badanie moczu.Jak wyjdzie więcej leukocytów to po antybiotyk albo tak jak ja możesz szukać przyczyny, żeby coś wykluczyć, ale może dzień okazać, ze antybiotyk starczy :) W ciąży trzeba na to zwrócić uwagę bo w późniejszym czasie może dojść do szybszego powodu, tak mi lekarz pow , ale nie składajmy czarnuch scenariuszy wiesz ze musisz kontrolować mocz i bedxie oki :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dzięki tez mi dzisiaj chciał to przepisać na 7 dni, ale najpierw pójdę do nefrologa dostawałam skierowanie cud bo nie chce brac czegoś co może mi nie pomoc chyba, ze faktycznie będzie to kwestia tylko antybiotyku to spoko
    Ja pilam jeden dzien. I wykurzylo wszystko. Bo to 1 dniowy antybol.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    a moje ciasto drożdzowe takie sobie... chyba było za luźne ( za duzo mleka) i całe jagody sa na dnie a kruszonka mi nie wyszła :(
    Bo nie mialas ode mnie przepisu :D

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    usg mam dopiero 26 stycznia bedzie 18 tydzien wiec mysle ze bedze dobrze widac :)
    Teraz masz 15+2 a za tydzien chvesz miec.18 tydz?

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Rozumiem Cie ...ja mialam w glowie na odwrot,ze same dziewczyny lub co najwyzej jeden chlopak a tu dwoch i dziwnie sie z tym czuje bo zawsze dziewczynki dziewczynki...nawet mam problem jak juz oglafam ubranka ...oko leci na dziewczece. Psychika Aneczka, tlumacz sobie to szybciej sie oswoisz z sytuacja. Mamy kupe szczescia....ludzie latami nie moga miec dzieci. Wiem tez,ze zdajesz sobie sprarawe ale racjonalizujac szybciej dotrzesz do siebie :-*
    Ja na poczatku tez nie umialam kupic dxiewczecych bo tylko dla.Oskara kupowalam.:D a teraz znow.musze sie.nauczyć na chłopaka hahah

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Pojedziesz :) za 3 lata to juz odchowane bedzie a czwarte?mlodziutka jestes, za kilka lat zatesknisz za slodkim maluszkiem i strzelicie piekny ,zloty strzal na chopaka :)
    Albo na Kubie strzela...Kube!!

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ja tez z tych przesadnych...tez kilka razy posluchalam sie swojej intuicji i na dobre mi to wyszlo.

Co do wakacji no pewnie,ze pojedziemy. Myslalam tak w drugiej polowie sierpnia i pidzieluc na dwa etapy ,tydzien nad jeziorem, wynajac jakis fajny domek i tydzien nad morzem.
    Kurde wow. My w tym roku 1 raz nie jedziemy. Bo boje sie jechać z takim maluchem wiec odpuszczamy totalnie. Oski.z.dziadkami.pojedzie nad morze.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Hej. Znowu pojawiło się brązowe, ciemne plamienie. Dzwoniłam do gina i że mam obserwować. Leżeć. Krwiak się oczyszcza. Już miałam ponad tydzień ciszy. No nic. W poniedziałek wizyta.
    Ale.to moze byc. I to.jest norma. Takze sie.nie stresuj za mocno.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ale.to moze byc. I to.jest norma. Takze sie.nie stresuj za mocno.
    Tak wiem. Naprawdę jestem spokojna bo już mi lekarz mówił że tak może być. No nic. Musi i będzie dobrze.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• panan12 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Teraz masz 15+2 a za tydzien chvesz miec.18 tydz?

Pisze u niej 13 tydzień więc chyba miała na myśli 26 luty

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Kurde wow. My w tym roku 1 raz nie jedziemy. Bo boje sie jechać z takim maluchem wiec odpuszczamy totalnie. Oski.z.dziadkami.pojedzie nad morze.
    My planujemy ale gdzieś blisko jechać. Mieliśmy jechać w tym roku do Bułgarii ale tak wyszło, że moja choroba 9 miesięczna nam wyszła a z takim maluchem 2 tygodniowym jechać nie chcę. Zresztą mamy 4 wesela w tym roku na które 3 trzeba iść, 18stka chrześnicy męża i mój chce sobie zmienić auto mimo, że kupił je 3 lata temu :p noo duże dziecko ale ok z jednego względu, jego auto od początku mi się nie podobało bo jest duże :p także sporo wydatków ale napewno gdzieś bliżej pojedziemy bo młoda przyzwyczaiłam się i czeka na te wakacje :)
    Co do dalekich podróży to mieszkaliśmy rok w UK, w podróży poślubionej byliśmy w Egipcie, zwiedziliśmy Kair, Gizę, Jerozolimę. Wcześniej jeszcze nasze pobliskie klimaty - Węgry, Chorwację i Chicago (mam tam chrzestnego). Jakoś po innych dalszych i tropikalnych miejscach nie mam ciągawki ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Pisze u niej 13 tydzień więc chyba miała na myśli 26 luty
    Nie, Magdzie chodzi o anecz_kaa. Ona ma teraz 15+2 na suwaczku.

magdaaq lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Tak wiem. Naprawdę jestem spokojna bo już mi lekarz mówił że tak może być. No nic. Musi i będzie dobrze.
    Musi byc!ja mialam lawine a lekarz mi pow ze moze byc i nawet powinno.bo gdzies musi sie ten dziad ulotnic a czesc wchlonac. Dlatego ja zawsze pisze ze u mnie poki co cisza bo to zapewne się zmieni.
    Musimy wytrwac.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Nie, Magdzie chodzi o anecz_kaa. Ona ma teraz 15+2 na suwaczku.
    Wlasnie. Wiec za tydzien to nie bedzie 18 tydzien:)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Wlasnie. Wiec za tydzien to nie bedzie 18 tydzien:)
    Ona chce sobie czas skrócić bo ma nadzieje, że Nifty się pomyliło i będzie syn :D więc tak sobie skraca te tygodnie hihi :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ona chce sobie czas skrócić bo ma nadzieje, że Nifty się pomyliło i będzie syn :D więc tak sobie skraca te tygodnie hihi :D
    Buhahahah szybsza niz belly

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chyba niffty się nie myli ? Dla mnie to byle co już kiedyś pisałam. Powtórzę. Może być i króliczek ważne że zdrowe.

magdaaq, PixiDixi lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Muminka spokojnie,ulatnia sie gadzina.

Madzia moje maluchy beda mialy 2 miesiace to jak lekarz pozwoli to wyskoczymy sobie ,poza granice Pl to bym sie bala ,ale np.nasza Aneczka jedzie zagranice wiec tu podziwiam za odwage :).

Milego dnia zycze Dziewczynki: )

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ale chyba niffty się nie myli ? Dla mnie to byle co już kiedyś pisałam. Powtórzę. Może być i króliczek ważne że zdrowe.
    Aneczka twierdzi ze sie moze mylic hahah.
    No coz czeka ja 4 ciaza :D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:

Kroliczek hihi Muminka pamietam ten Twoj wpis :-*

‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ