Ove wrote:
Przynosimy całkiem, całkiem dobre wieści.
Serduszko bije, więc już odetchnęłam z ulgą

Z szyjką wszystko w porządku - długa i twarda jak kamień.
No i najważniejsze... chyba będzie synek

<3
A co do tych bakterii to mam zgryz. Lekarz powiedział, że wyniki są w normie dla ciężarnej. Jeśli uskarżałabym się na jakieś dolegliwości to wtedy można wdrażać leczenie, a jeśli nie to zalecił picie soku i herbaty z żurawiny, żeby zakwasić mocz.
Powiedział, że jak bardzo chcę to mogę wziąć urosept, ale on nie widzi takiej potrzeby, bo skoro nic mnie nie boli to nie jest to zapalenie pęcherza.
Dostałam tylko skierowanie na mocz i morfologię za miesiąc

.
I teraz jestem w kropce. Teoretycznie mój gin specjalizuje się w tematach urologicznych (nietrzymanie moczu/ nadaktywny pęcherz etc), ale z drugiej strony wszędzie czytam, że bakterie w moczu mogą być groźne.
Pójdę chyba do rodzinnego i poproszę o skierowanie na posiew, boję się leczyć tylko żurawiną

Byłam wczoraj u rodzinnego trochę ostatnio z tym moczem się nabiegalam poroniłam różne badania .Mysle, ze jak masz fajnego rodzinnego co nie będzie sapał i robił dlugasnych wykładów to warto przejść się po skierowanie na posiew, żeby zobaczyć co to są za bakterie jak posiew wyjdzie ujemny a nie masz tez żadnej infekcji jak chodzi o ginekologiczne sprawy to najprawdopodnie masz to co ja czyli bezobjawowe zapalenie normalnie nic się z tym nie robi jak nie piecze nie boli, ale będąc w ciąży trzeba mieć to na uwadze zwłaszcza jak pojawiają się leukocyty, których liczba ciagle rośnie tak jak w moim wypadku i erytrocyty.Zapoponowal mi wcxoraj antybiotyk na 7 dni, ale z racji tego, ze ja od dziecka mam problemy z bakteriami w moczu itp to chcąc się upewnić czy wszystko dobrxe poprosiłam o skierowanie do nefrologa dzisiaj idę się zarejestrować usg nerek wyszło ok.Jak nefrolog mi powie, ze wystarczy antybiotyk reszta jest oki to go wezmę nie chce się katować antybiotykiem bo nie wiem czy zadziała już raz gin mi przepisała Uromaste i guzik dało.Ja mam 500 leukocytów nie ma co się martwić i stresować zrób posiew można tez kontrolnie zrobić jeszcze raz badanie moczu.Jak wyjdzie więcej leukocytów to po antybiotyk albo tak jak ja możesz szukać przyczyny, żeby coś wykluczyć, ale może dzień okazać, ze antybiotyk starczy

W ciąży trzeba na to zwrócić uwagę bo w późniejszym czasie może dojść do szybszego powodu, tak mi lekarz pow , ale nie składajmy czarnuch scenariuszy wiesz ze musisz kontrolować mocz i bedxie oki

30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615