X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dzien dobry :)

Muminka spokojnie,ulatnia sie gadzina.

Madzia moje maluchy beda mialy 2 miesiace to jak lekarz pozwoli to wyskoczymy sobie ,poza granice Pl to bym sie bala ,ale np.nasza Aneczka jedzie zagranice wiec tu podziwiam za odwage :).

Milego dnia zycze Dziewczynki: )
    No moj maluch tez 2 mce ale Lenka 1.5 roczna...czuje.ze Adam by nic nie odpoczal. I by bylo ze ja z Leonem na cycu non stoo Lena tez zazdrosna latajaca wszedzid...czuje ze by byl dym i do.tego Oski chcacy tez spędzić czas z nami.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi kochana jak dziewczynki? Zdrowie już lepiej?

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Aneczka twierdzi ze sie moze mylic hahah.
    No coz czeka ja 4 ciaza :D

Bedzie uciekala przed mezem na drzewo :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Pixi kochana jak dziewczynki? Zdrowie już lepiej?

Dziekuje :-* , wez takie marudy ,prawie jak chory facet a najgorzej z najstarsza "to mi nie smakuje to nie tamto nie ,a dlaczego ona musiala zachorowac a dlaczego teraz spadl snieg kiedy ona lezy,caly swiat spuskuje przeciwko mnie itp." na serio....zaczyna sie dojrzewanie a ja jyz wysiadam ;)
    Czuja sie lepiej,ale co chwila jestem wolana o cos i juz z rana nogi mi w dupe wchodza.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    No moj maluch tez 2 mce ale Lenka 1.5 roczna...czuje.ze Adam by nic nie odpoczal. I by bylo ze ja z Leonem na cycu non stoo Lena tez zazdrosna latajaca wszedzid...czuje ze by byl dym i do.tego Oski chcacy tez spędzić czas z nami.

No to w sumie tak,tez bym tylka nie ruszala bo bardziej sie wymeczysz niz odpoczniesz.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    No to w sumie tak,tez bym tylka nie ruszala bo bardziej sie wymeczysz niz odpoczniesz.
    No czuje ze tak bedzie i 7 dni malo bedzie i tylko wrocimy pokloceni hahahah.
    To juz wole nad jeziorko skoczyc blisko nas z dziećmi chłopaki sie wypluskaja i Adam poświęci trochę uwagi bo tak maluchy zawladna czasem.i mlodziez moze sie wkurzac.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze pogoda nie dopisze i juz wogole by gnoyyy byl

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dziekuje :-* , wez takie marudy ,prawie jak chory facet a najgorzej z najstarsza "to mi nie smakuje to nie tamto nie ,a dlaczego ona musiala zachorowac a dlaczego teraz spadl snieg kiedy ona lezy,caly swiat spuskuje przeciwko mnie itp." na serio....zaczyna sie dojrzewanie a ja jyz wysiadam ;)
    Czuja sie lepiej,ale co chwila jestem wolana o cos i juz z rana nogi mi w dupe wchodza.
    Nooo Ci powiem ze ten okres dojrzewania jest duzo szybszy. Widze.po Oskarze..ja pierdziu...dlstego te wakacje by nie wypalily.
    Dobrze ze dziewczynki zdrowotnie lepiej bo jak marudza tzn ze lepiej hahahah. Dzieci zawsze wymyślają jak juz czuja sie na siłach.
    A Ty kochana mimo wszystko ze sie lepiej czujesz musisz odpoczywać duzo. Pamietaj ze obciazenie podwojne i nadal nalezy uwazac baaaardzooo

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos przepisow mam jeszcze zajebisty na rogaliki :D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Apropos przepisow mam jeszcze zajebisty na rogaliki :D
    Daaaaaaaaj :-* ja to lasuch :)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mosz wilka z lasu. 4.dni czysto a dziś też plamie.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Daaaaaaaaj :-* ja to lasuch :)
    Dam.dam jak tylko wstane. Narazie leze. Bo łeb umylam lepiej sie czułam i znow plamie.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z cukrzycą, podpowiedzcie coś dobrego... bo ja wysiadam psychicznie... od dwóch tygodni robię zastrzyki z insuliny, tylko przed snem, bo cukier na czczo był podwyższony często (około 95-97). I wszystko fajnie, ale o ile przez większość dni udało mi się trzymać poranne wartości w ryzach (70-80), tak już dwa razy delikatnie przekroczyłam 100 (!). Do tego kilka razy zdarzyło mi się przekroczenie po posiłkach, co przed insulina ani razu nie miało miejsca. Lekarz straszy mnie wadami, możliwością obumarcia płodu itp., jak ten cukier nie jest wyrównany. I oczywiście ja panikuje; i tak, i tak się stresuje ciążą, a przez te cukry... boję się, że one faktycznie szkodzą i szkodzily dziecku, zwłaszcza zanim zaczęłam tę cukrzycę leczyć. Macie jakiejś patenty co jeść, o której, ile godzin przed snem i o której te zastrzyki, by było dobrze?:(

ckaidqk32wjzio9b.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Dam.dam jak tylko wstane. Narazie leze. Bo łeb umylam lepiej sie czułam i znow plamie.

Cholera....

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Cholera....
    No wkurzajace dlatego zawsze mowie ze poki.co.cisza. to.sie tak szybko nie skończy:/

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Dziewczyny z cukrzycą, podpowiedzcie coś dobrego... bo ja wysiadam psychicznie... od dwóch tygodni robię zastrzyki z insuliny, tylko przed snem, bo cukier na czczo był podwyższony często (około 95-97). I wszystko fajnie, ale o ile przez większość dni udało mi się trzymać poranne wartości w ryzach (70-80), tak już dwa razy delikatnie przekroczyłam 100 (!). Do tego kilka razy zdarzyło mi się przekroczenie po posiłkach, co przed insulina ani razu nie miało miejsca. Lekarz straszy mnie wadami, możliwością obumarcia płodu itp., jak ten cukier nie jest wyrównany. I oczywiście ja panikuje; i tak, i tak się stresuje ciążą, a przez te cukry... boję się, że one faktycznie szkodzą i szkodzily dziecku, zwłaszcza zanim zaczęłam tę cukrzycę leczyć. Macie jakiejś patenty co jeść, o której, ile godzin przed snem i o której te zastrzyki, by było dobrze?:(

Wiesz co hmm jest na watku starania o 3 u 4 malucha. jest dziewczyna Podwojna mama w dwupaku, ona ma ciezka postac cukrzycy po 150 jednostek dziennie przyjmuje i jest dobra jeslu chodzi wlasnie o cukrzyce. Podpytaj sie ja,jest bodajze w 23 tyg. Ciazy i mysle,ze jak ja zagadniesz to Ci podpowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 10:46

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    No wkurzajace dlatego zawsze mowie ze poki.co.cisza. to.sie tak szybko nie skończy:/

Dlatego ja juz tez nie chce o tym gadac i nie pytam sie juz Ciebie bo jest to piep...na ruletka i bardzo wykancza psychicznie.
    Czliwiek chwile sie cieszy a zaraz sie byle co robi. Najwazniejsze,ze stara krew i plamienie...
    Piwiem Ci Madziu jak ostatnio krwawilam i na IP pojechalam to mialam takiego stresa,ze nawet nie pytaj o cisnienie i tak sobie pomyslalam,ze moze byc i nawet plamienie byleby nie krwawic.
    Lez Kochana i olej te wlosy. Ja jak tez poszlam umyc to plamienia sie pojawily bo sie schylalam :(

Odpoczywaj i meliske sobie zrob :-* <3

I tak sobie mysle ile te cholery beda sie ewakuowac ile to bedzie jeszcze trwalo??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 10:48

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka przepis na drożdzowca:
    0.5 kg mąki
    0.5 kostki masła
    3 jajka- 2 żółtka 1 cale
    1 szklanka mleka
    Cukier wanilinowy
    5dag drozdzy
    2lyzki cukru do mleka
    3-4 lyzki cukru do jajek

Przygotowanie:
    Jajka ubijam z 3lyzkami cukru
    Tluszcz roztapiam i studze
    Mleko podgrzewam plus drozdze plus cukier plus 2 lyzki maki(to musi wyrosnąć)
    Make.przesiac i laczymy: ubite jaja plus wyrosniete drozdze wyrabiamy drewniana łyżka plus rozpuszczony tluszcz

Do wyrosnietego.ciasta dajemy owoce ale nie za duzo.

Kruszonka:
    0.5 kostki masla
    0.5 szkl cukru
    1.szkl maki
    Wyrabiasz. I to wychodzi na 2 porcje mozesz jedna zamrozic lub dasz duzo:)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dlatego ja juz tez nie chce o tym gadac i nie pytam sie juz Ciebie bo jest to piep...na ruletka i bardzo wykancza psychicznie.
    Czliwiek chwile sie cieszy a zaraz sie byle co robi. Najwazniejsze,ze stara krew i plamienie...
    Piwiem Ci Madziu jak ostatnio krwawilam i na IP pojechalam to mialam takiego stresa,ze nawet nie pytaj o cisnienie i tak sobie pomyslalam,ze moze byc i nawet plamienie byleby nie krwawic.
    Lez Kochana i olej te wlosy. Ja jak tez poszlam umyc to plamienia sie pojawily bo sie schylalam :(

Odpoczywaj i meliske sobie zrob :-* <3

I tak sobie mysle ile te cholery beda sie ewakuowac ile to bedzie jeszcze trwalo??
    A cholera wie ile..ja mam takiego duzego gnoja ze strach sie bac ile...przecież on ma ponad 6 cm...
    No narazie plamie kawa z mlekiem.na jasno tak jak wcześniej. Bo taka ciemna stara krew to mialam wtedy w.nocy.co.ten.potop mialam. A tak to jasna kawa z mlekiem idzie.
    Juz.leb umylam i.po tym plamie wlasnie.
    No tak.jak.mowisz to loteria dzis dobrze jutro syf. I to.psychicznie wykancza:/

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na rogaliki dam.pozniej.bo teraz juz mialam pod reka.przepis na drozdzowca a natazie sie nie ruszam choć chyba.pójdę do łazienki sprawdzic...

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ