X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Wiem że łatwo się mówi choć sama też leżę z podobnego powodu. Teoretycznie krwiak znika od 5-7 tyg. Jak okazuje się to teoria. Cieszę się że z dzieckiem jest ok o żyje od wizyty do wizyty. Krwiak jest coraz mniejszy. Będzie dobrze dziewczyny. Musimy sobie to codziennie powtarzać
    Kurde moj jak byl jest ale za tydzien wizyta i licze ze cos mu ubylo. Ja to.zyje.z dnia na dzien a potem.od.wizyty do wizyty.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwiczeniami za cholere nic nie zdzialasz...po pierwszym cc,po ktorym tez zrobil mi sie brzydki nawis skory chodzilam przez ponad ron na fitness 3 x w tyg. Wszystko piekne bylo tylko nie brzuch. To tylko operacyjnie.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Tey Pixi przy cc zarzadaj żeby Ci ładnie od razu ogarneli hahahah..dobre co?:))
    Ja mysle czy moga cichcem podwiazac jajowody? M.na wazektomie nie pojdzie a zle znosze antykoncepcje a gumki blee

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Kurde moj jak byl jest ale za tydzien wizyta i licze ze cos mu ubylo. Ja to.zyje.z dnia na dzien a potem.od.wizyty do wizyty.

<3

magdaaq lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ja mysle czy moga cichcem podwiazac jajowody? M.na wazektomie nie pojdzie a zle znosze antykoncepcje a gumki blee
    Wiesz ze nie moga:) ale ja bym tez sie dala wykastrowac najchętniej po wszystkim..bez kitu. Przy moim Hashimoto hormony...a gumki daj spokoj...

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Dziewczyny z cukrzycą, podpowiedzcie coś dobrego... bo ja wysiadam psychicznie... od dwóch tygodni robię zastrzyki z insuliny, tylko przed snem, bo cukier na czczo był podwyższony często (około 95-97). I wszystko fajnie, ale o ile przez większość dni udało mi się trzymać poranne wartości w ryzach (70-80), tak już dwa razy delikatnie przekroczyłam 100 (!). Do tego kilka razy zdarzyło mi się przekroczenie po posiłkach, co przed insulina ani razu nie miało miejsca. Lekarz straszy mnie wadami, możliwością obumarcia płodu itp., jak ten cukier nie jest wyrównany. I oczywiście ja panikuje; i tak, i tak się stresuje ciążą, a przez te cukry... boję się, że one faktycznie szkodzą i szkodzily dziecku, zwłaszcza zanim zaczęłam tę cukrzycę leczyć. Macie jakiejś patenty co jeść, o której, ile godzin przed snem i o której te zastrzyki, by było dobrze?:(
    Nie pomoge ci jesli chodzi o insuline, bo jej nie biore. Kazdej cukrzycowej mamie czasem cukier podskoczy nawet po sprawdzonym posilku. Nie wiem od czego to,zalezy. Mi tez sie czasem zdarza przekroczyc, np w ciagu ostatnich dwoch tyg raz przekroczylam po posilku i dwa razy na czczo. I wiesz co, mam na to totalnie wywalone. Tak sie po prostu zdarza. Chyba ze ci te cukry lataja po 200-250 po posilkach? To wtedy bym sie martwila. Ale mysle ze mowisz o przekroczeniu max do 160, bo nie masz zaawansowanej cukrzycy. Dziewczyno nie pozwol na to, zeby zyc w strachu i stresie z powodu rzadkich przekroczen, bo ten stres, nerwy i poczucue winy gorzej wplywaja na nasze okruszki niz lekkie przekroczenie cukru! Ja juz sie z tego wyleczylam i jest mi lzej. A strasznie sie zadreczalam jak ty. Na nastepnej wizycie lekarz pewnie ci dostosuje poziom insuliny. Glowa do gory!

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Cwiczeniami za cholere nic nie zdzialasz...po pierwszym cc,po ktorym tez zrobil mi sie brzydki nawis skory chodzilam przez ponad ron na fitness 3 x w tyg. Wszystko piekne bylo tylko nie brzuch. To tylko operacyjnie.
    Ale ja nie mówię o fitniesie czy coś ;) Idę na konsultację do fizjo.
    Nie miałam cc i ogólnie mięśnie brzucha nie mam złe ;( chodziłam na silownie i właśnie ćwiczyłam mięśnie brzucha i żeby wzmocnić kręgosłup. Ja nie mam tego dużego i dlatego lekarz mówił, mi że warto zacząć teraz ćwiczyć i po porodzie żeby się to nie pogłębiło. Przygadałam się ostatnio ze siostrą i jej lekarz mówił po pierwszej ciązy że da się to wyćwiczyć, żeby wzmocnić mięśnie brzucha ale sama przyznała że jej się nie chciało bo nawet tego nie widziała. Teraz po dwóch cc jest trochę inaczej.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o jakim rozejsciu miesni mowicie?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny o jakim rozejsciu miesni mowicie?
    Rozejście mięśni prostych n brzuchu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 12:00

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Wiesz ze nie moga:) ale ja bym tez sie dala wykastrowac najchętniej po wszystkim..bez kitu. Przy moim Hashimoto hormony...a gumki daj spokoj...
    Wiem....dlatego tak sprobuje delikatnie szepnac do ucha lekarzowi....zobaczymy.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Wiem....dlatego tak sprobuje delikatnie szepnac do ucha lekarzowi....zobaczymy.
    Oh chciałabym tez

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Rozejście mięśni prostych n brzuchu
    to sie zdarza po ciazy, czy po cc?

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    to sie zdarza po ciazy, czy po cc?
    Po ciąży

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ciazy a cc dowala tak,ze brzuch moze (ale nie musi!) ma nadmiar skory zwisajacy nad blizna. Ja tak niestety mam.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, same atrakcje ;-) lapię dola dziewczyny. Ogolnozyciowego, samopoczuciowego i finansowego :-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Po ciazy a cc dowala tak,ze brzuch moze (ale nie musi!) ma nadmiar skory zwisajacy nad blizna. Ja tak niestety mam.
    Mi tez.zwisa:/ na dole i.to jest maskaryczne. To.sie juz nie ujedrni:/ a teraz bedzie tylko gorzej.

Mini89 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Aha, same atrakcje ;-) lapię dola dziewczyny. Ogolnozyciowego, samopoczuciowego i finansowego :-(
    Co jest bejbe?

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Rozumiem w 100%. A teraz jesteśmy przez hormony i duże zmiany na to narażone bardziej. Ale na wszystko można spojrzeć z innej strony. Jak się da spróbuj się odciąć od negatywnych informacji, myśli i uczuć.
    Czepiaj się tych dobrych.

Wszystko się jakoś ułoży:)

f2w3lhb8zwsl9evj.png

PixiDixi lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My , Madzia chyba nie powinnysmy pewnych rzeczy tu pisac bo swiezynki jak Melbusia jeszcze przeraza sie a ja bede miala ja na sumieniu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 12:23

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    No właśnie chyba po cc może być gorzej? Rodziłam naturalnie i naprawdę mam ładny brzuch, jakbym nie rodziła. nie chwaląc się ;) W przeciwieństwie do mojej siostry która szczupła jak ja, przytyła kilka kilo mniej niż ja i nosiła pas po porodzie a mimo to już po 1 cc miała taki niefajny zwis :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ