WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak z ciekawości, czy macie w domu wagi łazienkowe i jakie? Ja mam taka, na której można analizować klad ciała ( ale dopiero po przełączeniu trybu) i właśnie doczytałam, że nie powinno się takich wag stosować w ciąży. Zastanawiam się, jaki mogła mieć wpływ na dziecko. Nie ważyłam się do tej pory jakoś często, może z 4 razy przez całą ciążę, ale nie analizowałam składu ciała.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, tak z ciekawości, czy macie w domu wagi łazienkowe i jakie? Ja mam taka, na której można analizować klad ciała ( ale dopiero po przełączeniu trybu) i właśnie doczytałam, że nie powinno się takich wag stosować w ciąży. Zastanawiam się, jaki mogła mieć wpływ na dziecko. Nie ważyłam się do tej pory jakoś często, może z 4 razy przez całą ciążę, ale nie analizowałam składu ciała.
    Mam zwykla elektroniczna.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie moje drogie
    znalazłam w Krakowie genialną fotografkę, która specjalizuje się w sesjach brzuszkowych oraz niemowlęcych - jeśli któraś z was będzie zainteresowana, wrzucam stronę: http://joannageisler.pl/

jak tylko trochę "urosnę" będę się do niej umawiać :) może przyda się komuś jeszcze taki kontakt

dobrej soboty wam

Mmargotka lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    witajcie moje drogie
    znalazłam w Krakowie genialną fotografkę, która specjalizuje się w sesjach brzuszkowych oraz niemowlęcych - jeśli któraś z was będzie zainteresowana, wrzucam stronę: http://joannageisler.pl/

jak tylko trochę "urosnę" będę się do niej umawiać :) może przyda się komuś jeszcze taki kontakt

dobrej soboty wam
    Taka sesyjke.najlepiej ok.7 mca.robic:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Ja myślałam, że nie można używać tej wagi z analizą składu ciała dlatego, że po prostu są niewiarygodne wyniki wtedy. A nie ze może zaszkodzić. Ale to tylko moje domysły. Może te elektrody serio coś wydzielają.

ckaiskjo3c7906hm.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Taka sesyjke.najlepiej ok.7 mca.robic:-)

zamierzam się umówić na wiosnę gdy wszystko wokół będzie pięknie kwitnąć :) czyli dokładnie koło 7 miesiąca

magdaaq lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe cepelin, ten tekst jest przedni :)...
    Maz dzisiaj w pracy wiec latam ja i oczywiscie cykam sie ,rozumiesz...
    Tez mam zwykla wage/niezwykla z bambusa bo szklane mi tlukly dzieci wiec jest mam nadz.na lata.
    Sesja fajna sprawa hehe moj brzuch juz wyglada jak w 7 miesiacu ;)

Mialam pogibany sen....snilo mi sie,ze mialam tak duzy brzuch ,ze bluzna pi cc mi sie rozeszla :(

Wogole to brzuch mam wielki...

Strasznie nerwowa poza tym dzis jestem ,wydarlam sie na starsze bo ciagle sie klocily i sama mam teraz wyrzuty :(.

Madzia sprzedaj sprzedaj ten przepis: )
    Mezulowi tak pismakowaly te brokuly z feta,ze ponownie dzis zrobie jak wroci z pracy.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ze smiesznych spraw to codziennie nachodzi mnie ochota na princesse koniecznie MLECZNA :D

No mleczna mi nie wchodzi za slodko,ale tez cos sie ruszylo i troche slodkiego idzie .

A i z dzwinych spraw...dezedorant meza ,ktory zawsze mi pasowal no nie idzie wytrzymac i biedak pryska sie moim :)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Hehe cepelin, ten tekst jest przedni :)...
    Maz dzisiaj w pracy wiec latam ja i oczywiscie cykam sie ,rozumiesz...
    Tez mam zwykla wage/niezwykla z bambusa bo szklane mi tlukly dzieci wiec jest mam nadz.na lata.
    Sesja fajna sprawa hehe moj brzuch juz wyglada jak w 7 miesiacu ;)

Mialam pogibany sen....snilo mi sie,ze mialam tak duzy brzuch ,ze bluzna pi cc mi sie rozeszla :(

Wogole to brzuch mam wielki...

Strasznie nerwowa poza tym dzis jestem ,wydarlam sie na starsze bo ciagle sie klocily i sama mam teraz wyrzuty :(.

Madzia sprzedaj sprzedaj ten przepis: )
    Mezulowi tak pismakowaly te brokuly z feta,ze ponownie dzis zrobie jak wroci z pracy.
    Faza agresji to.norma.Oski tez oberwie czasem rykoszetem.
    Nooo ja.Cie rozumiem.ze znow sama.i latasz...kurde :/
    Jak wstane na siku wezme przepis i napisze:-)
    Cieszę się ze salatka.podbila świat :D
    Nooo cepelin bo lata jak z pęcherzem.
    I jeszcze kupił wafla orzechowego a nie mlecznego...ale byl XXL wiex zjadlam.HAHAHAHAHAHAHAJAJAHhahahahah

Tez mam.duzy brzuch widzialas...

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WWidzialam,piekny,ale moj jeszcze wiekszy i sie. Z deko martwie bo jestem po 2 cc i skoro na tym etapie mam taki balon to co bedzie pozniej?

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cory tak dra koty,ze jest mi strasznie przykro. Ani rozmowy ,sugestie,grozby nic nie pomaga a kloca sie o wszystko :(
    Marzylam o duzej rodzinie (jedynaczka jestem) i jest mi zle,ze one takie niedobre dla siebie. Mowie o najstatszych 12 i 9 lat.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    WWidzialam,piekny,ale moj jeszcze wiekszy i sie. Z deko martwie bo jestem po 2 cc i skoro na tym etapie mam taki balon to co bedzie pozniej?
    Tylko sie ujedrni heheh nie martw sie..wplywu juz nie mamy. Ostatnio mnie.odwiedziła kolezanka w ciazy.blizniaczej 21 tydz a mój M mowi ze ja mam.większy :D eee tam no i.co:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Moje cory tak dra koty,ze jest mi strasznie przykro. Ani rozmowy ,sugestie,grozby nic nie pomaga a kloca sie o wszystko :(
    Marzylam o duzej rodzinie (jedynaczka jestem) i jest mi zle,ze one takie niedobre dla siebie. Mowie o najstatszych 12 i 9 lat.
    Okres dojrzewania. Oskar tez jest nieznosny. Ciezki czas niestety. Ale to minie kochana!❤

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja mialam cala.ciążę z Lena od początku3cm. Do semgo konca Lena wyjść nie chciała :-))
    Mi niestety od 30 tygodnia zaczęła się skracać przez zakażenie dróg moczowych :/ I miałam luteine do 37 tygodnia. Potem wszystko się zatrzymało i urodziłam i tak po terminie :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tacy wielcy jestesmy hehe

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7ea385faf74.jpg

Urszulka89, magdaaq, Kinga40, anecz_kaa, Mmargotka, karolcia87, Mini89, blama, Ineczka, Lena21 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Tylko sie ujedrni heheh nie martw sie..wplywu juz nie mamy. Ostatnio mnie.odwiedziła kolezanka w ciazy.blizniaczej 21 tydz a mój M mowi ze ja mam.większy :D eee tam no i.co:-)

Ja sie martwie ta blizna ,jak w takim tempie mij brzuch bedzie rosl to wiesz...boje sie. Tym bardziej,ze gin mowila,ze wolalaby aby ta blizna byla "ladniejsza" jest troche cienka. No nic na razie nie bede o tym myslec . jak Scarlet z Przemineli wiatrem :)

• Nalia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:

Faktycznie spory brzusio :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) co zrobić jak z rana smarkam nos i już kilka dni z krwią? :/
    Wczoraj miałam kiepski dzień, w sensie że wszyscy i wszystko mnie mnie denerwowało. Mam nadzieję, że dziś minie bo przychodzi do córki koleżanka.

Pytanie z innej beczki do mam starszych dzieci:
    Córka do środy miała antybiotyk na bakterię w moczu. Wczoraj zauważyłyśmy taką jakmy maź w środku na wargach sromowych, bardziej u góry, przy cewce. Hm. Nie ma żadnych objawów, nic ją nie boli, nie swędzi. Czy to może być jakiś grzybek po antybiotyku? Jadła osłonkę.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:

❤❤❤❤❤❤❤❤

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Hej ;) co zrobić jak z rana smarkam nos i już kilka dni z krwią? :/
    Wczoraj miałam kiepski dzień, w sensie że wszyscy i wszystko mnie mnie denerwowało. Mam nadzieję, że dziś minie bo przychodzi do córki koleżanka.

Pytanie z innej beczki do mam starszych dzieci:
    Córka do środy miała antybiotyk na bakterię w moczu. Wczoraj zauważyłyśmy taką jakmy maź w środku na wargach sromowych, bardziej u góry, przy cewce. Hm. Nie ma żadnych objawów, nic ją nie boli, nie swędzi. Czy to może być jakiś grzybek po antybiotyku? Jadła osłonkę.
    Po 1 probiotyk wybierz jaki uwazasz choć ja duzo przerobilam i uważam ze Vivomixx jest najlepszy.
    Po2 posmaruj jej clotrimazolem na zewnatrz
    Po 3 wzbogac diete w jogurty maślanki.
    To zapewne od antybola flora dostala po dupie.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ