WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka oslonke musi jesc dluzej. I oslonka oslonce nie rowna. Sa.rozne szczepy.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Hej ;) co zrobić jak z rana smarkam nos i już kilka dni z krwią? :/
    Wczoraj miałam kiepski dzień, w sensie że wszyscy i wszystko mnie mnie denerwowało. Mam nadzieję, że dziś minie bo przychodzi do córki koleżanka.

Pytanie z innej beczki do mam starszych dzieci:
    Córka do środy miała antybiotyk na bakterię w moczu. Wczoraj zauważyłyśmy taką jakmy maź w środku na wargach sromowych, bardziej u góry, przy cewce. Hm. Nie ma żadnych objawów, nic ją nie boli, nie swędzi. Czy to może być jakiś grzybek po antybiotyku? Jadła osłonkę.

Co do córki nie pomogę bo nie wiem, ale na krew w nosie podczas smarkania polecam zwiększyć wit. C. Ona uszczelnia naczynka i powinno być lepiej ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • kasiuleks Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ostatnio mało się udzielam ale ja to w ogóle z tych raczej cichych ;)
    U mnie nic się nie zmiania, więc pewnie też przez to nie mam wiele do powiedzenia.

Co do zakupów to nie mam jeszcze nic i nawet nie planuje w najbliższym czasie nic kupować. Nie mówię, że w ogóle sobie na necie nie oglądam ale zakupy planuje dopiero po połowkowych.

Brzuszki wszystkie macie śliczne :D muszę sobie też zrobić fotkę i wrzucę :)
    Dzisiaj sprawdziłam swoją wagę i już 6 kg na plusie.

Madzia trzymaj się :* mam nadzieję, że to plamienie u Ciebie się w końcu skończy.

Życzę Wam miłego dnia :)

magdaaq, PixiDixi, Mmargotka lubią tę wiadomość

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed2ba14c1735.jpg

Przegląd probiotykow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 10:49

Urszulka89 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Hej ;) co zrobić jak z rana smarkam nos i już kilka dni z krwią? :/
    Wczoraj miałam kiepski dzień, w sensie że wszyscy i wszystko mnie mnie denerwowało. Mam nadzieję, że dziś minie bo przychodzi do córki koleżanka.

Pytanie z innej beczki do mam starszych dzieci:
    Córka do środy miała antybiotyk na bakterię w moczu. Wczoraj zauważyłyśmy taką jakmy maź w środku na wargach sromowych, bardziej u góry, przy cewce. Hm. Nie ma żadnych objawów, nic ją nie boli, nie swędzi. Czy to może być jakiś grzybek po antybiotyku? Jadła osłonkę.

Ula,popekalt Ci naczynka ,a i w ciazy sa b.kruche. Ja by sprobowala duze ilosci rutyny np.rutynoscirbin,ja jem 3x3 tak tak ,przy plamieniach i jakuchkolwiek podkrwawieniach z nosa jest to skuteczne. Gin pozwala na ta dawke.wit.c w nadmiarze jest wydalana z moczem a rutyna uszczelnia naczynka. Moze zrob jeszcze inhalacje takue proste (ale wtedy gdy nie leci krew!) do szkalnki goraca woda , 2 lyzeczki soli i wdychaj to.

Co do malej hmm nie mam pomyslu...moze kup malej specjalny plyn intymny na zapalenia i z bakteriami kwasu mlekowego?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Urszulka oslonke musi jesc dluzej. I oslonka oslonce nie rowna. Sa.rozne szczepy.
    Wiem, osłonkę je dalej. Zawsze jemy jeszcze tydzień po antybiotyku. My mamy Lacidofil - zawsze się sprawdzał.
    Dzięki, tak zrobię.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ula,popekalt Ci naczynka ,a i w ciazy sa b.kruche. Ja by sprobowala duze ilosci rutyny np.rutynoscirbin,ja jem 3x3 tak tak ,przy plamieniach i jakuchkolwiek podkrwawieniach z nosa jest to skuteczne. Gin pozwala na ta dawke.wit.c w nadmiarze jest wydalana z moczem a rutyna uszczelnia naczynka. Moze zrob jeszcze inhalacje takue proste (ale wtedy gdy nie leci krew!) do szkalnki goraca woda , 2 lyzeczki soli i wdychaj to.

Co do malej hmm nie mam pomyslu...moze kup malej specjalny plyn intymny na zapalenia i z bakteriami kwasu mlekowego?
    Rybka a wiesz ze rutinoscorbin a zwykla witamina c to jest ponoc roznica? Ja.pytalam ginekologa mama.mojej koleżanki i ona mi zabronila rutino tylko zwykla.witamine C bo ona nie jest zalecana.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady :) Zrobimy tak :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Rybka a wiesz ze rutinoscorbin a zwykla witamina c to jest ponoc roznica? Ja.pytalam ginekologa mama.mojej koleżanki i ona mi zabronila rutino tylko zwykla.witamine C bo ona nie jest zalecana.
    To ja juz nie wiem.mi gin pozwolila hmm.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    To ja juz nie wiem.mi gin pozwolila hmm.
    Witamine C tak. Ale.nie rutino. Powiedziala.ze ona cos tam.powoduje i się nie zaleca.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jem w takuch ilosciach....

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jaką wit c polecacie? Bo ja całe życie jak jadłam to wlaśnie rutinoscorbin :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Jesli chcesz dopytam jej mamy. Ona to juz dojrzaly ginekolog i naprawdę jej ufam. Ja tez bralam jak bylam przeziebiona a ona nakrzyczala ze mam.nie brac ze kto mi zlecil. Ze witamina C czysta. Ale nie rutino.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Napisalam esa do gin czy mam jrsc ten rutynoscorbin i odpisala,ze tak. Kurde co lekarz to inna opinia.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Jesli chcesz dopytam jej mamy. Ona to juz dojrzaly ginekolog i naprawdę jej ufam. Ja tez bralam jak bylam przeziebiona a ona nakrzyczala ze mam.nie brac ze kto mi zlecil. Ze witamina C czysta. Ale nie rutino.
    Moja gin to tez fachura, in vitro robi,ma 2 specjalizacje i cholera badz tu madry.Popytam swoimi kanalami u specow od czasteczek.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie miałam coś dziwnego... Myłam naczynia i nagle poczułam, że nie mam energii, jakbym miała zaraz zemdleć. Poczułam, że koniecznie muszę usiąść, bo padne. Miała któraś z Was coś podobnego kiedyś?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Napisalam esa do gin czy mam jrsc ten rutynoscorbin i odpisala,ze tak. Kurde co lekarz to inna opinia.
    Hihi też napisałam do mojej :p Odpisała, że można jeść 2x1. Co lekarz to inna szkoła.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak , kilja razy to moze byc spadek cisnienia. Odpocznij.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A ja właśnie miałam coś dziwnego... Myłam naczynia i nagle poczułam, że nie mam energii, jakbym miała zaraz zemdleć. Poczułam, że koniecznie muszę usiąść, bo padne. Miała któraś z Was coś podobnego kiedyś?
    Mam bardzo często tak. Może dzidziuś gdzieś Ci uciska jak postoisz chwilę? ja mam zazwyczaj tak jak stoję.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Moja gin to tez fachura, in vitro robi,ma 2 specjalizacje i cholera badz tu madry.Popytam swoimi kanalami u specow od czasteczek.
    Popytaj. Nie sieje zamętu. Po prostu tak mi powiedziała więc dlatego tu napisalam.

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ