X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

magdaaq lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    A ja sobie leżę i czuję jak maleństwo fika mi w brzuszku. Cudownie jest to poczuć po tylu latach ponownie. ☺

Ja jeszcze nic nie czuje.. A na usg Mala jak ją oglądamy to szaleje :-)

Milego dnia!

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem i potrzebuję rady bo wy już doświadczone. Mam luteinę dopochwowa i zorientowałam się dziś ze za każdym razem jak ja tam włoże wywołuje to dyskomfort i mnie tam piecze. Lekarza mam dopiero 30 stycznia. Czy mogę na własną rękę przerzucić się na podjezykowa?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Dziewczyny mam problem i potrzebuję rady bo wy już doświadczone. Mam luteinę dopochwowa i zorientowałam się dziś ze za każdym razem jak ja tam włoże wywołuje to dyskomfort i mnie tam piecze. Lekarza mam dopiero 30 stycznia. Czy mogę na własną rękę przerzucić się na podjezykowa?
    Jest to inna dawka wiec bys musiala wyrownac dawke. Niby to samo.dzialanie tak mi.lekarz mowil bo ja z tego wzgledu mam podjezykowa.bo mnie.podrazniala. ale.na wlasna rękę bym nie robila.nic tylko skonsultowala z lekarzem

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaguga wrote:
    Witajcie dziewczyny. Od dziś zaczynamy z moim mężem tygodniowy odpoczynek nad samym morzem, w bardzo miłym miejscu. W ramach pobytu mamy codziennie do dyspozycji 3 godziny pobytu w aqua parku.

I tu moje pytanie.....

Czy mogę korzystać z atrakcji typu jacuzzi? Chyba nie ale pewności nie mam.

A jak z pływanie i długim przebywanie w wodzie?

Czy to dziecku nie zaszkodzi?

Jeśli ktoras coś wie w temacie to dajcie znać. Mojego lekarza nie mogę dopytać bo jest na urlopie....

Pozdrawiam
    Jacuzzi.odpada. zadnego przegrzewania. Kapiel.w basenie jak.najbardziej ale.nie siedzenie tam po 3h;-)
    Miłego wypoczynku

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Dziekuje dziewczyny za wszystkie wpisy I podtrzymanie na duchu. Mam mętlik w glowie I ciezko z podjeciem decyzji...przespie sie z tym...mam jeszcze 3 dni na decyzje
    Kochana tak jak pisza dziewczyny cokolwiek podejmiesz będzie dobrze bo.to będzie Wasza decyzja. Ja bym.nie robila amnio.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Sprawdzałam i w poprzedniej ciąży w 17+3 szyjkę miałam 4,2. Zobaczymy we wtorek jak będzie tym razem.
    Ja mialam cala.ciążę z Lena od początku3cm. Do semgo konca Lena wyjść nie chciała :-))

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    eh.. to wczoraj byl placzliwy wieczor. ja to samo naipierw poklocilam sie z M o byle co poszlam spac do innego pokoju i przeplakalam pol nocy i dzis oczy jak u pandy :/

A mam pytanie co do szkoly rodzenia tych co juz chodzily. Zwykle chodzi sie z partnerem?? bo moj m pracuje w takich godz ze pewnie nie mozliwym bedzie zeby byl zawsze ze mna :/ a samej to pewnie tak glupio bedzie
    Mozna z partnerem mozna samemu choć im to sie przyda:-) takze spokojnie. Jesli macie możliwość oboje chodzcie a jeśli nie chociaz Ty korzystaj.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Rodzilam w 2015 i juz wtedy byl prog i chyba nawet taki sam wiec wyluzuj :)
    Prog byl i będzie i dobrze.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dzien dobry Dziewczyny :)

Buuu ,szkoda. Jak zdjecia wyszly?

Slicznosci brzuszek Madzia :-*

Aneczka co tak malo Ciebie tutaj?

Ja od tego trybu polegujacego mam juz 5 kg na plusie i zazdroszcse szybkiej przemiany materii u mnie nawet chyba powietrze zamienia sie w tluszczyk. Waze juz 73 kg . Wczoraj ogladalusmy zdjecia jak bylam w ciaxy z Marysia to bylam szczuplejsza zdecydowanie na tym etapie co teraz. Pocieszam sie ,ze jak wyjda dwa smoki to moj tluszcz szybko poleci karmiac te moje smoki cycem :)

Milego dnia :)

Ps. Koncze juz czytac secret Muminko i podoba mi sie :)
    Bejbe zdjecia to wyszły jak bysmy z mezem byli.poszukiwani :-) olac to wazne ze sa i mozna wymienić dowod.
    Ja w.zasadzie jeszcze nie utylam.bo 0.8 dag ale nadal jestem.na -waga nim.zaszlam.w.ciaze.
    Ale olac zrzucimy wszystko po. Pixi będziemy mialy co robic przy tej ferajnie
    Moja mama sie smieje.ze na spacerze bede sobie przypominała ze nie zdazylam.zjeść sniadanie a na kolacje obiad :D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Magda gdzie Ty ??
    A.zaszylam.sie pod kocem. Czekam.na czwartek. Jestem.niespokojna rozdrazniona i meczy mnie juz ta sytuacja coraz mocniej..im.dalej w las tym.gorzej

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Bejbe zdjecia to wyszły jak bysmy z mezem byli.poszukiwani :-) olac to wazne ze sa i mozna wymienić dowod.
    Ja w.zasadzie jeszcze nie utylam.bo 0.8 dag ale nadal jestem.na -waga nim.zaszlam.w.ciaze.
    Ale olac zrzucimy wszystko po. Pixi będziemy mialy co robic przy tej ferajnie
    Moja mama sie smieje.ze na spacerze bede sobie przypominała ze nie zdazylam.zjeść sniadanie a na kolacje obiad :D

Dobrze,ze juz jestes :-*

Hehe cos czuje,ze kazdy kg szybko zrzucimy bo czasu na nic nie będzie. ..

magdaaq lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    A.zaszylam.sie pod kocem. Czekam.na czwartek. Jestem.niespokojna rozdrazniona i meczy mnie juz ta sytuacja coraz mocniej..im.dalej w las tym.gorzej
    Kotku myśl pozytywnie. Wiem że długi czas leżysz. Wiem jak to jest od wizyty do wizyty. Wszystko będzie dobrze. Musi być.

PixiDixi, magdaaq lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem ale czuja wkurwa wokół siebie. Rozumiecie..i czasem wole.sie zamknąć niz.napisać coś dodatkowo nie koniecznie celowanego w odbiorcę.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:

Nie mysl za duzo ,wiem,ze latwo powiedziec...
    Jak bylam dzieckuem to poogladalam film "Przeminelo z wiatrem" i glowna postac Scarlet byla twarda babko i jak byli cos zle, nachodzily ja leki to miala taka maksyme " jutro o tym pomyśle " i to czasami sibie przypominam i wyrzucam ciezkie mysli ( psycholog nazwalby to syndromem wyparcia hehe) mnie pomaga taki zaglyszenie.
    Sciskam Cie mocno <3

magdaaq, Mmargotka lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Jestem jestem ale czuja wkurwa wokół siebie. Rozumiecie..i czasem wole.sie zamknąć niz.napisać coś dodatkowo nie koniecznie celowanego w odbiorcę.

Wiem ...tez tak mam ,rozumiem Cie i nie jest to latwy stan...zycze Ci bys nie meczyla sie psychicznie Kochanie,jeju nie wiem jak Cie pocieszyc....<3

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Nie mysl za duzo ,wiem,ze latwo powiedziec...
    Jak bylam dzieckuem to poogladalam film "Przeminelo z wiatrem" i glowna postac Scarlet byla twarda babko i jak byli cos zle, nachodzily ja leki to miala taka maksyme " jutro o tym pomyśle " i to czasami sibie przypominam i wyrzucam ciezkie mysli ( psycholog nazwalby to syndromem wyparcia hehe) mnie pomaga taki zaglyszenie.
    Sciskam Cie mocno <3
    Czasem tak miewam ale wiesz co..idziesz do łazienki i kurwa za przeproszeniem czujesz ze w koncu Ci serce wyskoczy. No meczace. Człowiek sie niby nastawia na wszystko ale ciąża coraz większa starsza.i.czuje.ze właśnie czuje że lęk właśnie rośnie z tym.stanem :/

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze smiesznych spraw to codziennie nachodzi mnie ochota na princesse koniecznie MLECZNA :D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Wiem ...tez tak mam ,rozumiem Cie i nie jest to latwy stan...zycze Ci bys nie meczyla sie psychicznie Kochanie,jeju nie wiem jak Cie pocieszyc....<3
    Wiesz ze pocieszenie człowiek odnajdzie po.porodzie:-)
    No widzisz dlatego wolalam.się nie odzywać bo czuje.ze tryskam złem a.nie lubie siać takiego stanu.
    Może minie przez.weekend jestesmy razem mąż jak zwykle lata jak cepelin :D
    Zabawne to jest. Rano.sniadanko potem ogarnal Lene teraz.pojechal.po zakupy pozniej robi gulasz położy Lene(i to wszystko do 11 musi sie wyrobić bo Lena.idzie spac o tej godzinie) później idzie biegać bo czas dla taty :-) potem.obiad w koncu ten wyczekany pyzy gulasz buraczki a popo moze wspolnie w cos pogramy:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Pixi dzis Ci sprzedam przepis na rogale:-)

PixiDixi, Urszulka89, anecz_kaa lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ