LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Urszulka89 wrote:Nikt nie mówi, że się mądrzysz kochana
Wiesz, na każdym leku pisze żeby się skonsultować z lekarzem i każdy to robi zazwyczaj. A lekarze, różne szkoły mają, na różne szkolenia, konferencje jeżdżą a tam różnych rzeczy się dowiadują.
A wiesz, że każdy zrobi i tak jak uważa.
Co to rutino to raczej brać nie będę a nawet jeśli to dawka 1-2 tab. Narazie znalazłam wit c. Tego spróbuję, może pomorze. Pamiętam, że w poprzedniej ciązy na krwawiące dziąsła wit c mi nie pomogła. Nie pamiętam co wtedy brałam. No zobaczymy.
Jak możesz zerknij na to co mam
https://www.wapteka.pl/olimp-gold-vitc-1000-smak-pomaranczowy-20-tabletek-musujacych-9683,p
To moze potrwac bo tak.jak pisalam jej mama teraz jest poza zasiegiem. Wroci zaraz ja wypyta a ja zaraz tu napisze.
-
Pixi przepis na rogaliki:
4 SZKLANKI MĄKI
1 SZKLANKA KWAŚNEJ ŚMIETANY
8DAG DROŻDŻY
2 LYZKI CUKRU
1 MASŁO
2 ŻÓŁTKA
MARMOLADA DO.NADZIENIA.
WSZYSTKIE SKŁADNIKI ŁĄCZYMY.WYRABIAMY CIASTO. DZIELIMY NA CZĘŚCI. KAŻDA WAŁKUJEMY NA KOŁO I DZIELIMY NOŻEM W TRÓJKĄTY I NAKLADAMY MARMOLADE ZWIJAMY.
PIECZEMY OK 20 MIN 180 ST.
SMACZNEGOterka, anecz_kaa, Mmargotka lubią tę wiadomość
-
przepis ukradziony!
ja biorę też wit c, ale ze względu na bliznę- zeby poprawić jej elastyczność. Pixi nie wiem jak TY ale ja koczyłam ciąże na 125cm w pasie i teraz mam brzuch taki jak Ty mniej wiecej...
ja dziś bez mocyna obiad mam zurek z wczoraj, zrobię zapiekankę ziemniaczaną i sałatka na wieczór, ale mam ochotę na taką z zupek chinskich
musze jeszcze męza pogonić do sprzatania
-
nick nieaktualny
-
PixiDixi wrote:Ja sie martwie ta blizna ,jak w takim tempie mij brzuch bedzie rosl to wiesz...boje sie. Tym bardziej,ze gin mowila,ze wolalaby aby ta blizna byla "ladniejsza" jest troche cienka. No nic na razie nie bede o tym myslec . jak Scarlet z Przemineli wiatrem
Dokladnie nie martw się. Pomyślisz o tym w sierpniu
A brzusio imponujący! -
Nalia wrote:A ja właśnie miałam coś dziwnego... Myłam naczynia i nagle poczułam, że nie mam energii, jakbym miała zaraz zemdleć. Poczułam, że koniecznie muszę usiąść, bo padne. Miała któraś z Was coś podobnego kiedyś?
Tak miałam tak kilkakrotnie ostatnio. -
magdaaq wrote:O też pycha! Daj przepis.
0,5 l mleka zsiadłego
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 przyprawa do pierników
1 cukier wanilinowy
3 łyżki kakao ciemnego (nie rozpuszczalne)
2 łyżki dowolnego dżemu (najlepiej truskawkowy albo jabłkowy)
0,5 szklanki oleju
2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
wszystko wymiksować i piec w 160 st na 35-40 min. Piec góra-dół - bez termoobiegu.magdaaq lubi tę wiadomość
-
Urszulka89 wrote:Hej
co zrobić jak z rana smarkam nos i już kilka dni z krwią?
Wczoraj miałam kiepski dzień, w sensie że wszyscy i wszystko mnie mnie denerwowało. Mam nadzieję, że dziś minie bo przychodzi do córki koleżanka.
Pytanie z innej beczki do mam starszych dzieci:
Córka do środy miała antybiotyk na bakterię w moczu. Wczoraj zauważyłyśmy taką jakmy maź w środku na wargach sromowych, bardziej u góry, przy cewce. Hm. Nie ma żadnych objawów, nic ją nie boli, nie swędzi. Czy to może być jakiś grzybek po antybiotyku? Jadła osłonkę.Nalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny