LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
shadee wrote:duży ... taka industrialna stodoła nam wyszła
mamy w sumie 3 łazienki do wykończenia więc sporo rzeczy do zakupu
na razie jesteśmy na etapie kto kogo wykończy - dom nas czy my dom
wez.... my bedziemy miec 16x9... też coś ala stodołazazdroszczę, że Ty już masz mury i wykańczasz
my czekamy na dokumenty
no i u Nas bedzie dach niemodny bo czerwony
okna chyba białe... ehh ale łazienki mam 2
i zastanawiam się jak to ogarniemy 4 baby i 2 łazienki
-
anecz_kaa wrote:wez.... my bedziemy miec 16x9... też coś ala stodoła
zazdroszczę, że Ty już masz mury i wykańczasz
my czekamy na dokumenty
no i u Nas bedzie dach niemodny bo czerwony
okna chyba białe... ehh ale łazienki mam 2
i zastanawiam się jak to ogarniemy 4 baby i 2 łazienki
-
Vanilka wrote:ale szczujecie tymi slodkosciami! az mi sie zachcialo tylko nie wiem czego dokladnie.
Mam pytanie czy ktoraś z Was stosowala PERNALEN syrop na przeziebienia? Warto w ogole?
-
Vanilka wrote:ale szczujecie tymi slodkosciami! az mi sie zachcialo tylko nie wiem czego dokladnie.
Mam pytanie czy ktoraś z Was stosowala PERNALEN syrop na przeziebienia? Warto w ogole?
Moja siostra używała jak była w ciąży mówiła ze fajne to i jej pomogłoja używałam tylko tabl na gardło i fakt łagodziło trochę ale słabe jak dla mnie. A gardło wyleczyły mi... lody
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
-
anecz_kaa wrote:Urzula to modny
teraz antracyt...
Vanika mi pomaga
Stosowałam dwukrotnie prenalen syrop - jak dla mnie ok. Chyba działało ale jeszcze robiłam przy tym inhalacje, smarowałam się na noc amolem i piłam miód, czosnek, mleko oraz syrop z cebuli. Ogólnie byłam już trzy razy przeziębiona w ciąży i na widok czosnku już mnie mdli :panecz_kaa lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie czy ktoraś z Was stosowala PERNALEN syrop na przeziebienia? Warto w ogole? -
anecz_kaa wrote:Ula a ten dzem dac do srodka?? bede robic w srode
Lubię takie rzeczy jednogarnkowe :p
Smacznego
Co do domu, to miałam to samo. Wszystko na mojej głowie było. Ale w większości nam się podobało to samo. Szczerze, nie chciałabym przechodzić znów tego samego :p tzn budowy od nowa.
-
no my mamy dość monochromatyczny dom: biały tynk, grafitowe dachówki, ale całość ociepla elewacja z ceglanych płytek
wybudowanie domu to pikuś w porównaniu do użerania się z instalatorami - to mi dopiero nerwy zjadło ...
w sumie nie mogłam się doczekać etapu wykańczania, bo zawsze miałam niespełnione zapędy architekta wnętrz - ale ilość decyzji do podjęcia jest przerażająca i zwyczajnie męcząca. O każdym kontakcie, kierunku otwierania drzwi, włączniku światła trzeba myśleć .... spoko jak to dotyczy jednego pomieszczenia ale nie podpiwniczonego domu ...
uparliśmy się że do lipca chcemy mieć gotową chałupę. i dzielnie walczymy
-
anecz_kaa wrote:my juz raz to przechodzilismy remont kapitalny
instalatorów mamy sprawdzonych
ja też miałam spoko - do momentu, do którego nie musiałam decydować którędy puścić rurę, jak ma przebiegać trasa kablowa, w którym miejscu zrobić przebicie .... pierwsze 4 tygodnie byłam dzielna, ale potem bałam się odbierać telefony ....
wolę wybierać tapety
-
anecz_kaa wrote:nasz dom ma ok 220 m2 + garaz i kotłownia ok 40
nasz dom ma użytkowej ok. 280 m2 + pod całym domem piwnica
co ciekawe - nie licząc salonu mamy w domu tylko naszą sypialnię, dwa stosunkowo małe pokoje dziecięco - gościnne oraz pracownięreszta do open space
-
shadee wrote:nasz dom ma użytkowej ok. 280 m2 + pod całym domem piwnica
co ciekawe - nie licząc salonu mamy w domu tylko naszą sypialnię, dwa stosunkowo małe pokoje dziecięco - gościnne oraz pracownięreszta do open space
u Nas jest sporo pokoi5 sypialni u góry a na dole pom gospodarcze typu pralnia
bawialnia, łazienka salon kuchnia i gabinet :
ale u Nas bedzie 3 dzieci wiec chce miec pokoje dla nich. teraz modne sa domki 120-130m2
a kable etc przerabialam3mce to trwało i tez byłam w ciazy w 7 mcu
łacznie z tym ze kazałam np na innej scianie kran i przenosili lub obudowe zrobili nie tak jak chciałam i do poprawki