LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nie, to nie jest parterówka - w zasadzie trudno jednoznacznie określić co to
każdy pokój jest na innym "ćwierćpiętrze".
pozio -1 garaż dwustanowiskowy + piwnica w której jest pralnia, dwie kotłownie, łazienka, serwerownia - reszta open space
poziom 00 - salon + kuchnia + jadalnia + spiżarnia (jedna przestrzeń) + schowek gospodarczy + łazienka
poziom 0,25 - pokój gościnny z łazienką
poziom 0,5 - pokój dziecięcy
poziom 0,75 - strefa Master bedroom z garderobą, łazienką, osobną toaletą, osobnym prysznicem
poziom 1 - duża pracowania - biuro
w piwnicy pojęcia nie mam co zrobimy - równie dobrze moglibyśmy ją wynająć na magazyn
kiedyś sobie zamarzyłam, że zrobię tam królestwo dzieciaków - czyli ich bawialnię z drabinkami, mini parkiem linowym, basenem z kulkami etc, właśnie dlatego zrobiłam tam toaletę dodatkową - cóż, może pewnego dnia ...
anecz_kaa lubi tę wiadomość
-
to rzeczywiście
ja u Nas stawiam na bardziej zamknieta przestrzen b czesto mamy gosci i chce miec pokoj oosbny no i nasza sypialnia i dzieci. Na dole tez mamy salon, i kuchnię razem ponad 50m ja juz się zastanawiam czy nie za duzo
a takie półpiętra mają oi teściowie i całkiem fajnie się to użytkuje
pomysł z parkiem linowym extrau Nas tylko bawialnia
mnie przeraża teraz to, że coś wymyślę i nie będę zadowolona a kasa pojdzie
-
Hej, mój lekarz tez zabrania brac rutinoscorbin. Sama witamina C i najleoiej z naturalnych źródeł.
My mieszkamy w domu z rodzicami, mamy swoje piętro ok 100 m, tez czeka nas remont, ale mój M mnie wkurza ostatnio samym oddychaniem, a że ma firmę zajmująca się wykańczaniem wnętrz to niestety będzie mi przybremoncie potrzebnynie wiem czy nasze małżeństwo to wytrzyma
-
panan12 wrote:Magda u Ciebie tak ten czas zapieprza że szok
już nie raz to mówiłam ale naprawdę jest To wyjątkowe
. U nas dziś 13 tydzień i wg bellybestfriend.pl zaczął się 2 trymestr ale ja wiem ze to jeszcze tydzień
co to znaczy łożysko przoduje?
-
Dzień dobry
Ja od 4 nie śpię dziecko głodne wiec musiałam coś zjeść a potem już nie mogłam zasnąć.Przegladalam sobie te kocyki bambusowe pieluszki co Magda poleciłaś dodam do listy zakupów
jak coś jeszcze z punktu widzenia doświadczonej mamy możesz polecić firmy itp to chętnie przyjmę każda radę zwłaszcza jak chodzić o ciuszki pieluszki wyprawkę bo zielona jestem
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Dzień dobry
Ja od 4 nie śpię dziecko głodne wiec musiałam coś zjeść a potem już nie mogłam zasnąć.Przegladalam sobie te kocyki bambusowe pieluszki co Magda poleciłaś dodam do listy zakupów
jak coś jeszcze z punktu widzenia doświadczonej mamy możesz polecić firmy itp to chętnie przyjmę każda radę zwłaszcza jak chodzić o ciuszki pieluszki wyprawkę bo zielona jestem
-
Vanilka wrote:ale szczujecie tymi slodkosciami! az mi sie zachcialo tylko nie wiem czego dokladnie.
Mam pytanie czy ktoraś z Was stosowala PERNALEN syrop na przeziebienia? Warto w ogole?
Hej. Ja stosowałam ten syrop 3x1 i tabletki na gardło. Do tego jeszcze piłam mleko ciepłe z miodem plus robiłam taka miksture herbata, miód, cytryna, imbir. Wyleczylam się, ale nie wiem co pomogłotabletki na gardło są ok bo usmierzaly ból. Ja byłam chora jakoś w 6 tygodniu ciąży
-
Ogólnie to wiem, że czosnki i syropy z cebuli są bardzo polecane. Ale ja po pierwsze że względu na to, że nie mogłam się zażyć w domu nie stosowałam tych specyfików ze wzgledu na zapach, a po drugie czosnek działa drazniaco na mój żołądek, jest ciezkostrawny i wolę go unikać. A cebuli surowej nienawidzę i nie znioslabym tego smaku. Także ten syrop dla takich wybrednych jak ja jest ok