X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Dziękuję za radę :) różnie robią.. Ja gdzieś oglądałam jakieś filmiki na YouTube jakąś kobieta co jest położna
    Jak chodziłam na szkołę rodzenia to położna mówiła, że jeśli w domu jest ciepło że można chodzić w krótkim t-shircie a po kąpieli nie przechodzimy nigdzie po domu z maluszkiem to czapeczka jest zbędna.
    Wiesz, ile mam- położnych tyle wersji wszystkiego.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Jak chodziłam na szkołę rodzenia to położna mówiła, że jeśli w domu jest ciepło że można chodzić w krótkim t-shircie a po kąpieli nie przechodzimy nigdzie po domu z maluszkiem to czapeczka jest zbędna.
    Wiesz, ile mam- położnych tyle wersji wszystkiego.
    No ja zakladalam.bo kąpiel w lazience gdzie bylo.duzo cieplej niz w pokoju.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja po kąpieli zawsze zakladalam.;-) ale.to.byl zimny grudzien:-) ale latem po kapieli tez zaloze chociazby na 10 minut zeby ten czas po odczekać.
    Co prawda była końcówka marca ale kąpaliśmy młodą w sypialni. My w krótkich rękawkach - teściowa pieca zawsze pilnowała aż zanadto :D Także młodej czapki nie zakładałam. Inna sprawa gdyby było chłodno albo musiałabym przechodzić po kąpieli do innego pomieszczenia.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    No ja zakladalam.bo kąpiel w lazience gdzie bylo.duzo cieplej niz w pokoju.
    To wtedy zrozumiałe ;) też bym założyła wtedy.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Co prawda była końcówka marca ale kąpaliśmy młodą w sypialni. My w krótkich rękawkach - teściowa pieca zawsze pilnowała aż zanadto :D Także młodej czapki nie zakładałam. Inna sprawa gdyby było chłodno albo musiałabym przechodzić po kąpieli do innego pomieszczenia.
    Tez kwestia wlasnie ogrzewania. My nigdy nie grzalismy na maxa. A mamy gazowe a jak ktos ma piec kotlownie to wiem jak moze byc goraco w domu.
    Wiec wszystko zalezy od warunkow:-)
    Intuicja i jeszcze raz intucija.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny jak ja wam zazdroszcze tych domow po 120 i wiecej metrow.. My mieszkamy w wynajetym 60m, wlasnie pomierzylismy nasza sypialnie jak sie dalo, przestawiajac w myslach szafy, lozko.. I nijak sie nie mieszcza dzieciece mebelki.. Bo albo sie ktoras szafa nie otworzy albo nie bedzie dojscia do lozka albo bedzie 20 cm przejscia miedzy lozkiem a szafa, a moj maz nie nalezy do drobnych.. Jestem zalamana i chce mi sie plakac. Nie mozemy sie wyprowadzic bo mamy umowe do pazdziernika.. Buuuu. Myslalam, zeby przewijak chociaz do lazienki wyprowadzic, ale tam tez nie wejdzie. I jak pomysle ze moja mama za prlu mieszkala z moimi dziadkami, moim ojcem i malym bratem na 50m to wydaje mi sie ze to ja jestem jakas nieudolna..

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Tez kwestia wlasnie ogrzewania. My nigdy nie grzalismy na maxa. A mamy gazowe a jak ktos ma piec kotlownie to wiem jak moze byc goraco w domu.
    Wiec wszystko zalezy od warunkow:-)
    Intuicja i jeszcze raz intucija.
    No tak, teraz mamy ogrzewanie gazowe więc nie ma problemu.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    No tak, teraz mamy ogrzewanie gazowe więc nie ma problemu.
    Noo i zupełnie inna temp:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Jeju dziewczyny jak ja wam zazdroszcze tych domow po 120 i wiecej metrow.. My mieszkamy w wynajetym 60m, wlasnie pomierzylismy nasza sypialnie jak sie dalo, przestawiajac w myslach szafy, lozko.. I nijak sie nie mieszcza dzieciece mebelki.. Bo albo sie ktoras szafa nie otworzy albo nie bedzie dojscia do lozka albo bedzie 20 cm przejscia miedzy lozkiem a szafa, a moj maz nie nalezy do drobnych.. Jestem zalamana i chce mi sie plakac. Nie mozemy sie wyprowadzic bo mamy umowe do pazdziernika.. Buuuu. Myslalam, zeby przewijak chociaz do lazienki wyprowadzic, ale tam tez nie wejdzie. I jak pomysle ze moja mama za prlu mieszkala z moimi dziadkami, moim ojcem i malym bratem na 50m to wydaje mi sie ze to ja jestem jakas nieudolna..
    Kochanie mieszkam.na 50 metrach. Mam 2 pokoje i zaraz 3 dzieci. Mam wszystko poukladane na swoim miejscu a dzieci kazdy ma.swoja komode:-)

Mmargotka lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jakim cudem? Czyli jednak to ja jestem nieudolna. Buuuuuu

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Więc ja szybciutko się wypowiem.
    Nie ubieram dziecka zbyt ciepło. Ubieram do pory roku. Trzymam stała temperature w domu poza okresem lipiec-sierpień jest u nas 21 max w dzień 18-19 w nocy. Nigdy nie ubierałam na nic dzieci grubo. Bez przesady. Judyta wychowana na otulaczu i polecam.
    Czapeczki nie stosuje i jeśli będzie bardzo ciepło ewentualnie ażurową opaskę ... Po co ma się główka pocić.
    Mamy 47 m 2. Dwa pokoje , kuchnia, łazienka z WC. Dzieci mają największy pokój ponad 20 kwadratowych. Tam mają dużą szafę oraz komody. Mają mega dużo miejsca. W naszym pokoju jest komoda i dwie malutkie szafy pojedyncze. Wszystko się mieści nie jest zagracone. Ogólnie każdy kto do nas przychodzi mówi że mamy mało mebli i że nie widać ich .
    Mąż z dziećmi poszedł na dupolota więc chwila ciszy

Mmargotka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Podam ci przykład mojej przyjaciółki. Ma podobny metraż jak ja i się nie mieści powodem jest zakup dwóch dużych szaf, meblościanki i dużych mebli. Powoduje to że ona zwyczajnie się nie mieści a pokoje wydają się malutkie. Wszystko zależy od mebli i tego jak to będzie ułożone. Zrób zdjęcie może będziemy mogły ci pomóc to ułożyć.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• panan12 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu ogrzewanie podłogowe jest tak 22 stopnie wszędzie równomierna temperatura więc myślę że nie będzie problemu. Mam też pytanie jakie pieluszki polecacie?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Ja mam w domu ogrzewanie podłogowe jest tak 22 stopnie wszędzie równomierna temperatura więc myślę że nie będzie problemu. Mam też pytanie jakie pieluszki polecacie?
    Z tym też jest zabawa.Bo my możemy Ci polecić a dziecko powiem nie i dostanie uczulenia.
    Przykład: używałam przez 7 miesięcy pampers premium (lepsze od zwykłych zielonych pampersów na początek bo mają fajną siateczkę i takie rzadkie kupki noworodkowe fajnie wsiąkały i dziecko nie miało dupko oblepionej), potem przeszliśmy na zielone pampersy i tak było do końca. Dostaliśmy np huggisy po których córka miała uczulenie, z biedronki to samo. Także dalej nie eksperymentowaliśmy. Za to u mojej siostry obie córki uczulenie miały na oryginalne pampersy, podeszły im za to z Biedronki.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dzieci w pokoju maja duza szafe plus komoda Oski duze biurko swoje łóżko z ikei pojedyncze z materacem i lozeczko. W naszym salonie jest nasza kanapa i obok.duzy.kojec. i jest.to jadalnia bawialnia i aneks:-) duza łazienka gdzie mamy duza wanne i miejsce na stojak.z wanienka i inne sanitariaty i duzy korytarz w.komandorem:-) w salonie mamy 2 komody z ikei i tam tez sa.ciuszki Lenki i dokupie 4 komode dla Leona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 15:54

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    My tylko pampers. Dady uczulaly a z lidla przeciekaja nie sa chlonne dla nas.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę kupić na Sam początek pampers premium care lub happy bella i na pępek jest dziura to myślę że spoko... Wszystko się okaże. A co z ciuchami ile kupić par body, spodenek? Pajacyki kupować?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Ja myślę kupić na Sam początek pampers premium care lub happy bella i na pępek jest dziura to myślę że spoko... Wszystko się okaże. A co z ciuchami ile kupić par body, spodenek? Pajacyki kupować?
    Nikt Ci nie poda.ile.par.Ja kupuję tyle ile sie podoba. Pieluchy biale pampers kiedyś tylko stosowalam ale.odkąd maja siateczke w zyciu nigdy. Dziurki na pepek nie musisz miec w pieluchach bo wystraczy odgiac i juz.
    Tak.pajace sa niezbędne do spania.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Nikt Ci nie poda.ile.par.Ja kupuję tyle ile sie podoba. Pieluchy biale pampers kiedyś tylko stosowalam ale.odkąd maja siateczke w zyciu nigdy. Dziurki na pepek nie musisz miec w pieluchach bo wystraczy odgiac i juz.
    Tak.pajace sa niezbędne do spania.

Ale co jest złego w siateczce?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Ale co jest złego w siateczce?
    U nas do dupki się przyklejala jak kompres.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ