LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
panan12 wrote:Dziękuję za radę
różnie robią.. Ja gdzieś oglądałam jakieś filmiki na YouTube jakąś kobieta co jest położna
Wiesz, ile mam- położnych tyle wersji wszystkiego.
-
Urszulka89 wrote:Jak chodziłam na szkołę rodzenia to położna mówiła, że jeśli w domu jest ciepło że można chodzić w krótkim t-shircie a po kąpieli nie przechodzimy nigdzie po domu z maluszkiem to czapeczka jest zbędna.
Wiesz, ile mam- położnych tyle wersji wszystkiego.
-
magdaaq wrote:Ja po kąpieli zawsze zakladalam.
ale.to.byl zimny grudzien:-) ale latem po kapieli tez zaloze chociazby na 10 minut zeby ten czas po odczekać.
Także młodej czapki nie zakładałam. Inna sprawa gdyby było chłodno albo musiałabym przechodzić po kąpieli do innego pomieszczenia.
-
Urszulka89 wrote:Co prawda była końcówka marca ale kąpaliśmy młodą w sypialni. My w krótkich rękawkach - teściowa pieca zawsze pilnowała aż zanadto
Także młodej czapki nie zakładałam. Inna sprawa gdyby było chłodno albo musiałabym przechodzić po kąpieli do innego pomieszczenia.
Wiec wszystko zalezy od warunkow:-)
Intuicja i jeszcze raz intucija.
-
Jeju dziewczyny jak ja wam zazdroszcze tych domow po 120 i wiecej metrow.. My mieszkamy w wynajetym 60m, wlasnie pomierzylismy nasza sypialnie jak sie dalo, przestawiajac w myslach szafy, lozko.. I nijak sie nie mieszcza dzieciece mebelki.. Bo albo sie ktoras szafa nie otworzy albo nie bedzie dojscia do lozka albo bedzie 20 cm przejscia miedzy lozkiem a szafa, a moj maz nie nalezy do drobnych.. Jestem zalamana i chce mi sie plakac. Nie mozemy sie wyprowadzic bo mamy umowe do pazdziernika.. Buuuu. Myslalam, zeby przewijak chociaz do lazienki wyprowadzic, ale tam tez nie wejdzie. I jak pomysle ze moja mama za prlu mieszkala z moimi dziadkami, moim ojcem i malym bratem na 50m to wydaje mi sie ze to ja jestem jakas nieudolna..
-
magdaaq wrote:Tez kwestia wlasnie ogrzewania. My nigdy nie grzalismy na maxa. A mamy gazowe a jak ktos ma piec kotlownie to wiem jak moze byc goraco w domu.
Wiec wszystko zalezy od warunkow:-)
Intuicja i jeszcze raz intucija.
-
cuddlemuffin wrote:Jeju dziewczyny jak ja wam zazdroszcze tych domow po 120 i wiecej metrow.. My mieszkamy w wynajetym 60m, wlasnie pomierzylismy nasza sypialnie jak sie dalo, przestawiajac w myslach szafy, lozko.. I nijak sie nie mieszcza dzieciece mebelki.. Bo albo sie ktoras szafa nie otworzy albo nie bedzie dojscia do lozka albo bedzie 20 cm przejscia miedzy lozkiem a szafa, a moj maz nie nalezy do drobnych.. Jestem zalamana i chce mi sie plakac. Nie mozemy sie wyprowadzic bo mamy umowe do pazdziernika.. Buuuu. Myslalam, zeby przewijak chociaz do lazienki wyprowadzic, ale tam tez nie wejdzie. I jak pomysle ze moja mama za prlu mieszkala z moimi dziadkami, moim ojcem i malym bratem na 50m to wydaje mi sie ze to ja jestem jakas nieudolna..
Mmargotka lubi tę wiadomość
-
Hej. Więc ja szybciutko się wypowiem.
Nie ubieram dziecka zbyt ciepło. Ubieram do pory roku. Trzymam stała temperature w domu poza okresem lipiec-sierpień jest u nas 21 max w dzień 18-19 w nocy. Nigdy nie ubierałam na nic dzieci grubo. Bez przesady. Judyta wychowana na otulaczu i polecam.
Czapeczki nie stosuje i jeśli będzie bardzo ciepło ewentualnie ażurową opaskę ... Po co ma się główka pocić.
Mamy 47 m 2. Dwa pokoje , kuchnia, łazienka z WC. Dzieci mają największy pokój ponad 20 kwadratowych. Tam mają dużą szafę oraz komody. Mają mega dużo miejsca. W naszym pokoju jest komoda i dwie malutkie szafy pojedyncze. Wszystko się mieści nie jest zagracone. Ogólnie każdy kto do nas przychodzi mówi że mamy mało mebli i że nie widać ich .
Mąż z dziećmi poszedł na dupolota więc chwila ciszyMmargotka lubi tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:Magda jakim cudem? Czyli jednak to ja jestem nieudolna. Buuuuuu
-
panan12 wrote:Ja mam w domu ogrzewanie podłogowe jest tak 22 stopnie wszędzie równomierna temperatura więc myślę że nie będzie problemu. Mam też pytanie jakie pieluszki polecacie?
Przykład: używałam przez 7 miesięcy pampers premium (lepsze od zwykłych zielonych pampersów na początek bo mają fajną siateczkę i takie rzadkie kupki noworodkowe fajnie wsiąkały i dziecko nie miało dupko oblepionej), potem przeszliśmy na zielone pampersy i tak było do końca. Dostaliśmy np huggisy po których córka miała uczulenie, z biedronki to samo. Także dalej nie eksperymentowaliśmy. Za to u mojej siostry obie córki uczulenie miały na oryginalne pampersy, podeszły im za to z Biedronki.
-
cuddlemuffin wrote:Magda jakim cudem? Czyli jednak to ja jestem nieudolna. Buuuuuu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 15:54
-
panan12 wrote:Ja mam w domu ogrzewanie podłogowe jest tak 22 stopnie wszędzie równomierna temperatura więc myślę że nie będzie problemu. Mam też pytanie jakie pieluszki polecacie?
-
panan12 wrote:Ja myślę kupić na Sam początek pampers premium care lub happy bella i na pępek jest dziura to myślę że spoko... Wszystko się okaże. A co z ciuchami ile kupić par body, spodenek? Pajacyki kupować?
Tak.pajace sa niezbędne do spania.
-
magdaaq wrote:Nikt Ci nie poda.ile.par.Ja kupuję tyle ile sie podoba. Pieluchy biale pampers kiedyś tylko stosowalam ale.odkąd maja siateczke w zyciu nigdy. Dziurki na pepek nie musisz miec w pieluchach bo wystraczy odgiac i juz.
Tak.pajace sa niezbędne do spania.
Ale co jest złego w siateczce?