WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Dziękuję za radę :) różnie robią.. Ja gdzieś oglądałam jakieś filmiki na YouTube jakąś kobieta co jest położna
    Jak chodziłam na szkołę rodzenia to położna mówiła, że jeśli w domu jest ciepło że można chodzić w krótkim t-shircie a po kąpieli nie przechodzimy nigdzie po domu z maluszkiem to czapeczka jest zbędna.
    Wiesz, ile mam- położnych tyle wersji wszystkiego.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Jak chodziłam na szkołę rodzenia to położna mówiła, że jeśli w domu jest ciepło że można chodzić w krótkim t-shircie a po kąpieli nie przechodzimy nigdzie po domu z maluszkiem to czapeczka jest zbędna.
    Wiesz, ile mam- położnych tyle wersji wszystkiego.
    No ja zakladalam.bo kąpiel w lazience gdzie bylo.duzo cieplej niz w pokoju.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja po kąpieli zawsze zakladalam.;-) ale.to.byl zimny grudzien:-) ale latem po kapieli tez zaloze chociazby na 10 minut zeby ten czas po odczekać.
    Co prawda była końcówka marca ale kąpaliśmy młodą w sypialni. My w krótkich rękawkach - teściowa pieca zawsze pilnowała aż zanadto :D Także młodej czapki nie zakładałam. Inna sprawa gdyby było chłodno albo musiałabym przechodzić po kąpieli do innego pomieszczenia.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    No ja zakladalam.bo kąpiel w lazience gdzie bylo.duzo cieplej niz w pokoju.
    To wtedy zrozumiałe ;) też bym założyła wtedy.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Co prawda była końcówka marca ale kąpaliśmy młodą w sypialni. My w krótkich rękawkach - teściowa pieca zawsze pilnowała aż zanadto :D Także młodej czapki nie zakładałam. Inna sprawa gdyby było chłodno albo musiałabym przechodzić po kąpieli do innego pomieszczenia.
    Tez kwestia wlasnie ogrzewania. My nigdy nie grzalismy na maxa. A mamy gazowe a jak ktos ma piec kotlownie to wiem jak moze byc goraco w domu.
    Wiec wszystko zalezy od warunkow:-)
    Intuicja i jeszcze raz intucija.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny jak ja wam zazdroszcze tych domow po 120 i wiecej metrow.. My mieszkamy w wynajetym 60m, wlasnie pomierzylismy nasza sypialnie jak sie dalo, przestawiajac w myslach szafy, lozko.. I nijak sie nie mieszcza dzieciece mebelki.. Bo albo sie ktoras szafa nie otworzy albo nie bedzie dojscia do lozka albo bedzie 20 cm przejscia miedzy lozkiem a szafa, a moj maz nie nalezy do drobnych.. Jestem zalamana i chce mi sie plakac. Nie mozemy sie wyprowadzic bo mamy umowe do pazdziernika.. Buuuu. Myslalam, zeby przewijak chociaz do lazienki wyprowadzic, ale tam tez nie wejdzie. I jak pomysle ze moja mama za prlu mieszkala z moimi dziadkami, moim ojcem i malym bratem na 50m to wydaje mi sie ze to ja jestem jakas nieudolna..

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Tez kwestia wlasnie ogrzewania. My nigdy nie grzalismy na maxa. A mamy gazowe a jak ktos ma piec kotlownie to wiem jak moze byc goraco w domu.
    Wiec wszystko zalezy od warunkow:-)
    Intuicja i jeszcze raz intucija.
    No tak, teraz mamy ogrzewanie gazowe więc nie ma problemu.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    No tak, teraz mamy ogrzewanie gazowe więc nie ma problemu.
    Noo i zupełnie inna temp:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Jeju dziewczyny jak ja wam zazdroszcze tych domow po 120 i wiecej metrow.. My mieszkamy w wynajetym 60m, wlasnie pomierzylismy nasza sypialnie jak sie dalo, przestawiajac w myslach szafy, lozko.. I nijak sie nie mieszcza dzieciece mebelki.. Bo albo sie ktoras szafa nie otworzy albo nie bedzie dojscia do lozka albo bedzie 20 cm przejscia miedzy lozkiem a szafa, a moj maz nie nalezy do drobnych.. Jestem zalamana i chce mi sie plakac. Nie mozemy sie wyprowadzic bo mamy umowe do pazdziernika.. Buuuu. Myslalam, zeby przewijak chociaz do lazienki wyprowadzic, ale tam tez nie wejdzie. I jak pomysle ze moja mama za prlu mieszkala z moimi dziadkami, moim ojcem i malym bratem na 50m to wydaje mi sie ze to ja jestem jakas nieudolna..
    Kochanie mieszkam.na 50 metrach. Mam 2 pokoje i zaraz 3 dzieci. Mam wszystko poukladane na swoim miejscu a dzieci kazdy ma.swoja komode:-)

Mmargotka lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jakim cudem? Czyli jednak to ja jestem nieudolna. Buuuuuu

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Więc ja szybciutko się wypowiem.
    Nie ubieram dziecka zbyt ciepło. Ubieram do pory roku. Trzymam stała temperature w domu poza okresem lipiec-sierpień jest u nas 21 max w dzień 18-19 w nocy. Nigdy nie ubierałam na nic dzieci grubo. Bez przesady. Judyta wychowana na otulaczu i polecam.
    Czapeczki nie stosuje i jeśli będzie bardzo ciepło ewentualnie ażurową opaskę ... Po co ma się główka pocić.
    Mamy 47 m 2. Dwa pokoje , kuchnia, łazienka z WC. Dzieci mają największy pokój ponad 20 kwadratowych. Tam mają dużą szafę oraz komody. Mają mega dużo miejsca. W naszym pokoju jest komoda i dwie malutkie szafy pojedyncze. Wszystko się mieści nie jest zagracone. Ogólnie każdy kto do nas przychodzi mówi że mamy mało mebli i że nie widać ich .
    Mąż z dziećmi poszedł na dupolota więc chwila ciszy

Mmargotka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Podam ci przykład mojej przyjaciółki. Ma podobny metraż jak ja i się nie mieści powodem jest zakup dwóch dużych szaf, meblościanki i dużych mebli. Powoduje to że ona zwyczajnie się nie mieści a pokoje wydają się malutkie. Wszystko zależy od mebli i tego jak to będzie ułożone. Zrób zdjęcie może będziemy mogły ci pomóc to ułożyć.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• panan12 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu ogrzewanie podłogowe jest tak 22 stopnie wszędzie równomierna temperatura więc myślę że nie będzie problemu. Mam też pytanie jakie pieluszki polecacie?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Ja mam w domu ogrzewanie podłogowe jest tak 22 stopnie wszędzie równomierna temperatura więc myślę że nie będzie problemu. Mam też pytanie jakie pieluszki polecacie?
    Z tym też jest zabawa.Bo my możemy Ci polecić a dziecko powiem nie i dostanie uczulenia.
    Przykład: używałam przez 7 miesięcy pampers premium (lepsze od zwykłych zielonych pampersów na początek bo mają fajną siateczkę i takie rzadkie kupki noworodkowe fajnie wsiąkały i dziecko nie miało dupko oblepionej), potem przeszliśmy na zielone pampersy i tak było do końca. Dostaliśmy np huggisy po których córka miała uczulenie, z biedronki to samo. Także dalej nie eksperymentowaliśmy. Za to u mojej siostry obie córki uczulenie miały na oryginalne pampersy, podeszły im za to z Biedronki.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dzieci w pokoju maja duza szafe plus komoda Oski duze biurko swoje łóżko z ikei pojedyncze z materacem i lozeczko. W naszym salonie jest nasza kanapa i obok.duzy.kojec. i jest.to jadalnia bawialnia i aneks:-) duza łazienka gdzie mamy duza wanne i miejsce na stojak.z wanienka i inne sanitariaty i duzy korytarz w.komandorem:-) w salonie mamy 2 komody z ikei i tam tez sa.ciuszki Lenki i dokupie 4 komode dla Leona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 15:54

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    My tylko pampers. Dady uczulaly a z lidla przeciekaja nie sa chlonne dla nas.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę kupić na Sam początek pampers premium care lub happy bella i na pępek jest dziura to myślę że spoko... Wszystko się okaże. A co z ciuchami ile kupić par body, spodenek? Pajacyki kupować?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Ja myślę kupić na Sam początek pampers premium care lub happy bella i na pępek jest dziura to myślę że spoko... Wszystko się okaże. A co z ciuchami ile kupić par body, spodenek? Pajacyki kupować?
    Nikt Ci nie poda.ile.par.Ja kupuję tyle ile sie podoba. Pieluchy biale pampers kiedyś tylko stosowalam ale.odkąd maja siateczke w zyciu nigdy. Dziurki na pepek nie musisz miec w pieluchach bo wystraczy odgiac i juz.
    Tak.pajace sa niezbędne do spania.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Nikt Ci nie poda.ile.par.Ja kupuję tyle ile sie podoba. Pieluchy biale pampers kiedyś tylko stosowalam ale.odkąd maja siateczke w zyciu nigdy. Dziurki na pepek nie musisz miec w pieluchach bo wystraczy odgiac i juz.
    Tak.pajace sa niezbędne do spania.

Ale co jest złego w siateczce?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Ale co jest złego w siateczce?
    U nas do dupki się przyklejala jak kompres.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ