WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Ale co jest złego w siateczce?
    U nas siateczka super się spisała w tych białych pampersach. Nigdy dupka czerwona nie była ani nic.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    U nas do dupki się przyklejala jak kompres.

Oki :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    U nas siateczka super się spisała w tych białych pampersach. Nigdy dupka czerwona nie była ani nic.
    Ja uwielbiałam bez siatki jak byly biale. Potem.weszla siatka i przerzucilam.sie na zielone. Dla mnie najlepsze.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, trzeba isc na kompromisy, męża centrum zarządzania wszechświatem czyt biurko z kompem, dwoma monitorami, sterownikami do gier i czym tam jeszcze bedzie musialo przeniesc sie do salonu gdzie byla jadalnia, pol stolu mu oddaje po dobroci, trudno, za to do sypialni wstawimy łóżeczko z przewijakiem. Ksiazki z regalu sie upchnie w pojemnikach w piwnicy i w te wolne przestrzenie pouklada rzeczy dziecka. Ech jakos damy rade chyba...

Mmargotka, Urszulka89 lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dobra, trzeba isc na kompromisy, męża centrum zarządzania wszechświatem czyt biurko z kompem, dwoma monitorami, sterownikami do gier i czym tam jeszcze bedzie musialo przeniesc sie do salonu gdzie byla jadalnia, pol stolu mu oddaje po dobroci, trudno, za to do sypialni wstawimy łóżeczko z przewijakiem. Ksiazki z regalu sie upchnie w pojemnikach w piwnicy i w te wolne przestrzenie pouklada rzeczy dziecka. Ech jakos damy rade chyba...
    Dacie dacie.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    My.nie mamy tyle grajdołku:-) takze bylo.łatwiej:-))

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy 2 pokoje i sądzę, że z 1 dzieckiem się spokojnie zmieścimy. Po prostu będę musiała zrobić w szafie inwentaryzacje i wywalić rzeczy, których nie noszę. :D

Mmargotka lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    My też mamy 2 pokoje i sądzę, że z 1 dzieckiem się spokojnie zmieścimy. Po prostu będę musiała zrobić w szafie inwentaryzacje i wywalić rzeczy, których nie noszę. :D
    Ja bede na 2 pokojach z 3 dzieci i mezem hahahah. I jest gdzie usiąść kawe wypić i dzieci maja duzo miejsca do zabawy.
    To kwestia tego ile kto ma mebli itd. Ja nigdy nie lubilam zagracania. Mamy duzego komandora ba korytarzu u dzieci szafa i 3 komody. W piwnicy reszta co zbedne.

muminka83 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!
    Ja mam mały szpital od tygodnia w domu-dzieci chore do tego mąż po operacji. Zacnie. Ale rodzice ogromnie mi pomogli na teściową oczywiście nie m9gę liczyć . także spoko. ale jest dużo lepiej wracam już jutro ja stałe tory. Dzieci idą do żłobka :)
    mam nadzieję że u każdej jest wszyatko ok.
    Buziaki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 16:57

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja bede na 2 pokojach z 3 dzieci i mezem hahahah. I jest gdzie usiąść kawe wypić i dzieci maja duzo miejsca do zabawy.
    To kwestia tego ile kto ma mebli itd. Ja nigdy nie lubilam zagracania. Mamy duzego komandora ba korytarzu u dzieci szafa i 3 komody. W piwnicy reszta co zbedne.
    To tak jak i my. dwa pokoje z czego jeden to nasza sypialnia-śpimy tam wszyscy A drugi to graciarnia. na szczęście salon z jadalnią i kuchnią duży-około 40m2 - także damy radę

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    To tak jak i my. dwa pokoje z czego jeden to nasza sypialnia-śpimy tam wszyscy A drugi to graciarnia. na szczęście salon z jadalnią i kuchnią duży-około 40m2 - także damy radę
    No i życie tętni w salonie:-))
    Dobrze ze.tu do nas zajrzalas :-))

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Ja dzięki zmniejszonej przestrzeni-dzięki dzieciom- nie mam nawyk7 już trzymania zbyt dużo rzeczy. Na bieżąco pozbyłam się tych nie uważanych lub zabawek zbyt małych już dla dzieci. ubranek też sie pozbyłam. Dasz radę kochana :) to tylko rak strasznie wygląda ale będzie ok

cuddlemuffin, Mmargotka, magdaaq lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    No i życie tętni w salonie:-))
    Dobrze ze.tu do nas zajrzalas :-))
    oczywiście to serce domu ;)
    zaglądam chyba pierwszy raz od tygodnia!aż wstyd się przyznać.

magdaaq lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Jeju dziewczyny jak ja wam zazdroszcze tych domow po 120 i wiecej metrow.. My mieszkamy w wynajetym 60m, wlasnie pomierzylismy nasza sypialnie jak sie dalo, przestawiajac w myslach szafy, lozko.. I nijak sie nie mieszcza dzieciece mebelki.. Bo albo sie ktoras szafa nie otworzy albo nie bedzie dojscia do lozka albo bedzie 20 cm przejscia miedzy lozkiem a szafa, a moj maz nie nalezy do drobnych.. Jestem zalamana i chce mi sie plakac. Nie mozemy sie wyprowadzic bo mamy umowe do pazdziernika.. Buuuu. Myslalam, zeby przewijak chociaz do lazienki wyprowadzic, ale tam tez nie wejdzie. I jak pomysle ze moja mama za prlu mieszkala z moimi dziadkami, moim ojcem i malym bratem na 50m to wydaje mi sie ze to ja jestem jakas nieudolna..
    U nas podobnie my mamy 45m i tez nijak wszystko ułożyć, ale damy radę ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    To my mamy szafę robiona na wymirr w sypialni takiego komandora, ale to jest jedyna szafa jaka mamy w korytarzu nie ma miejsca na szafę wiec kurtki i wszystko jest w sypialni w salonie mamy szafki, ale nie na ciuchy wiec musimy się zmieścić w tej jednej szafie i komoda ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki
    u nas dzisiaj w Krakowie przepiękna zima, był długi spacer a wcześniej takie dzieło jak widać na załączonym obrazku :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7be576bb95f5.jpg

https://naforum.zapodaj.net/7be576bb95f5.jpg.html

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 17:49

Magic lubi tę wiadomość

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tej chwili mieszkamy na 35 metrach kwadratowych, z mebli mamy m.in. pianino;),
    w stanie surowym mamy do wykończenia 100 metrów kwadratowych, niezła motywacja żeby skończyć remont przed lipcem nie?

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Magic lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) ja jak jesienią zrobiłam selekcję, to samych ciuchów wyniosłam kilka worów. Wszystko zgodnie z zasadą : nie nosiłaś dłużej niż rok - out. I okazało się, że mam cały wór pt. "jeszcze schudnę do tego" hmm. Polecam taką selekcję, nagle tyle miejsca się zrobiło ;-) Co do metrażu, to u nas szaleństwa nie ma, 68m, oddzielna kuchnia i cztery pokoje, z czego dwa to takie typowe blokowe małe pokoiki dziecięce, ale tyle nam wystarccza, bo jesteśmy tylko my dwoje, kot i niedługo okruszek.

muminka83 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w temacie wyprawki szpitalnej znalazłam taki poradnik - wklejam bo może komuś się przyda

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2944d62ff3a1.jpg

Vanilka, Magic lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    w temacie wyprawki szpitalnej znalazłam taki poradnik - wklejam bo może komuś się przyda

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2944d62ff3a1.jpg
    Fajne ;)
    u nas w szpitalu nie trzeba żadnych ubranek, dają swoje. A smoczek to broń Boże. Jest taka Pani ordynator od noworodków anty smoczkowa. jakby zobaczyła to by głowę urwała :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ