WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    U nas dają takie niebieskie pudełka - czy jakoś tam się zwą. I tam jest notesik i długopis :p
    U nas tez daja ale.przy wyjsciu. A przed nalezy wypisac kilka spraw.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry.
    Ależ naskrobałyście przez weekend!
    Od piątku po południu nie byłam w stanie siąść przed komputerem. Znowu dopadły mnie bóle głowy. Próbowałam po raz pierwszy plastrów Apap Ice i okazało się, że zwykły lód zawinięty w ściereczkę daje większą ulgę.

Widziałam, że pisałyście o Rutinoscorbinie! Nie wiedziałam, że nie można i zdarzyło mi się troszkę zjeść w okresie przeziębienia. Teraz już nie biorę i wiem, że na pewno już nie wezmę.

Madzia, bardzo dziękuję za informację odnośnie dawkowania luteiny <3 Jesteś przekochana! Przepis na rogaliki też sobie zapisałam hihi :)

W niedzielę rano jak troszkę przestała boleć mnie głowa to miałam taką kłótnię z mężem, że szok. Zbyt nerwowo zareagowałam, ale on też nie zachował się w porządku. Całą niedzielę praktycznie przepłakałam. Chyba jeszcze nigdy nie miałam takiego stresu w trakcie ciąży, zaczął boleć mnie brzuch.
    Przed snem na szczęście się pogodziliśmy, ból brzucha już przeszedł.

Ale teraz martwię się czy nie zaszkodziłam Maluchowi i czy wszystko z nim w porządku.

Zastanawiam się , czy nie pójść na jakieś usg, żeby sprawdzić czy wszystko jest OK. W zeszłą środę co prawda byłam u lekarza - było ok, ale takiej dawki stresu już dawno nie miałam :(. Nie wiem jak taki stres może wpłynąć na malucha.

W ogóle mam pytanie: czy wy też macie problem, żeby utrzymać nerwy na wodzy? jak sobie z tym radzicie, żeby nie wybuchać o byle głupstwo?:( Nigdy nie byłam uosobieniem spokoju, ale teraz to czepiam się o byle co :(.
    Kochana co do nerwow..dziecku nie zaszkodziłas. Jedyne co to dziecko nerwy nasze odczuwa. Ale napewno z nim wszytsko dobrze. Wiadomo ze sie nie da nie wkurzac ale jeśli to możliwe starajmy się to ograniczac :-) takie skoki nastroju sa normalne i nie ma.co.się dziwić. Hormony rządza. Nie martw się❤

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja wizytuje w piatek. Sny tez masakryczne. Dziewczyny juz nie wyrabiam z bolem sutków. No tak bolą, ze wyrobic nie idzie,nawet jak piżamę zakladam i materialem je dotkne, to potrafie syknac z bolu. Jak smaruje biust, to zaciskam zęby. Tez tak macie? To juz do konca tak bedzie. Martwie sie jak ja w takim razie będe karmic :-(
    Smaruj sobie to minie ja tego nie przerabialam ale smarowanie przyniesie ulgę.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY RUTINOSCROBIN RUTYNA MA DZIAŁANIE TERATOGENNE NA PŁÓD. W google jest wszystko wyjaśnione co to oznacza. Mama kolezanki chętnie by dała swoje materiały do upublicznienia ale by musiała posiedzieć nad tym.

Działanie teratogenne to działanie toksyczne substancji na zarodek lub płód (śmierć zarodka, zaburzenia czynnościowe, opóźnienie rozwoju, przedwczesne urodzenie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 09:06

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

a ja mam pytanie odnośnie wczorajszej rozmowy- ja tez mam 2 pokoje salon 31m2, pokoj dziewczyn jakies 24m2 i gdzie bedziecie dawac lozeczka? do salonu czy do pokoju dzieci?? ja cały czas o tym mysle :(

wizytuję w piatek :D

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Hej :)

a ja mam pytanie odnośnie wczorajszej rozmowy- ja tez mam 2 pokoje salon 31m2, pokoj dziewczyn jakies 24m2 i gdzie bedziecie dawac lozeczka? do salonu czy do pokoju dzieci?? ja cały czas o tym mysle :(

wizytuję w piatek :D
    U nas maluch z nami w salonie.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwi mnie więc , że lekarze kobietą w ciąży jak pastylki na gardło przepisują.
    Ja wprawdzie nie biorę bo dla mnie to chemia a nie witamina C. Witaminę C zamawiam sprawdzoną - i jestem zadowolona.
    Ogólnie uważam że Polacy biorą leki na wszystko a tak naprawdę wystarczy C, D i spacery, woda i organizm jest zdrowy.
    Moja koleżanka w ciąży brała garść witamin dopiero jak przeczytała ich skład dodatkowy złapała się za głowę.
    Zaznaczam że nawet przy witaminie C trzeba sobie robić co jakiś czas detoks bo organizm się uzależnia i trzeba coraz większych dawek.
    Ja też proponuje nie brać rutinoscorbin.
    Nie powinniście mieć żalu do siebie bo to na pewno nie wpłynęło na dziecko. Jednak jeśli już przeszłabym na C Chic przy tych co biorą heparyne to wzmacnia działanie jej więc to też warto wiedzieć.
    Na krwawiące dziąsła nie ma rady bo przecież część z was bierze heparyne a po niej to normalne.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    U nas maluch z nami w salonie.

a jak długo?? ja nie chce znów nie móc oglądac tv etc, poza tym my teraz spimy w pokoju u dziewczyn :) i nadal się waham :P bo mam miejsce i w salonie i u dziewczyn :P a moje panny ciche nie są...

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja poprosze o konkrety. Podalas bardzo powazny fakt a aby z cala stanowczoscua to stwierdzuc ,ze jest teratogenny to trzeba miec zdrodla to potwierdzające. Zadzwonilam do Glaxo,ktire jest producentem suplementu i czekam na ich oswiadczenie medyczne w tej kwestii. Poki co mam informacje od nich ,ze nie posiadaja zadnych badań potwietdzajacych dzialanie teratogenne notabene teratogennosc sie ocenia na podstawie bardzo szczegolowych obserwacji z badaniamu i jest oznakowana literowo podajac moc teratogennosci. Skoro Twoja ginekolog ma taka wiedze to poprosze o zrodla ,z ktorych ja pozyskala.

anecz_kaa, muminka83 lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Magda ja poprosze o konkrety. Podalas bardzo powazny fakt a aby z cala stanowczoscua to stwierdzuc ,ze jest teratogenny to trzeba miec zdrodla to potwierdzające. Zadzwonilam do Glaxo,ktire jest producentem suplementu i czekam na ich oswiadczenie medyczne w tej kwestii. Poki co mam informacje od nich ,ze nie posiadaja zadnych badań potwietdzajacych dzialanie teratogenne notabene teratogennosc sie ocenia na podstawie bardzo szczegolowych obserwacji z badaniamu i jest oznakowana literowo podajac moc teratogennosci. Skoro Twoja ginekolog ma taka wiedze to poprosze o zrodla ,z ktorych ja pozyskala.
    To nie moja gin tak jak pisalam tylko ginekolog mama mojej koleżanki.
    Pixi twój komentarz odbieram jako atak a ja nie mam zamiaru Cie straszyc. Mialam takie info przekazalam.
    To twoja decyzja co.zrobisz.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    a jak długo?? ja nie chce znów nie móc oglądac tv etc, poza tym my teraz spimy w pokoju u dziewczyn :) i nadal się waham :P bo mam miejsce i w salonie i u dziewczyn :P a moje panny ciche nie są...
    Ja do.dzis śpię z Lena i nie ogladam tv od 19 i dla mnie to.nie problem. Takze bedzie tak dlugo jak zajdzie potrzeba.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    To nie moja gin tak jak pisalam tylko ginekolog mama mojej koleżanki.
    Pixi twój komentarz odbieram jako atak a ja nie mam zamiaru Cie straszyc. Mialam takie info przekazalam.
    To twoja decyzja co.zrobisz.

Nie Magda to jest zrzucanie teraz bombki na ramiona innych. Jak podaje sie tak powazna informacje to trzeba tez poniesc odpowiedzialnosc za nia. Jest to bardzo niepowazne z Twojej strony,ze w taki sposob konczysz dyskusje. Samo podsumowanie ,ze ja to wiem a zrobisz z tym co zechcesz pozostawiam juz dalej bez komentarza.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Nie Magda to jest zrzucanie teraz bombki na ramiona innych. Jak podaje sie tak powazna informacje to trzeba tez poniesc odpowiedzialnosc za nia. Jest to bardzo niepowazne z Twojej strony,ze w taki sposob konczysz dyskusje. Samo podsumowanie ,ze ja to wiem a zrobisz z tym co zechcesz pozostawiam juz dalej bez komentarza.
    Napisalam ze jak otrzymam to podesle.
    A ty mysl.dalej co chcesz.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja czekam .

• katka84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! jestem w ciąży oczywiście ;) a mój termin to 12 lipca 2018 r. Trochę Was podczytuję, ale czas nie pozwalał, by aktywnie włączyć się do rozmowy. A że czerpię trochę z Waszej wiedzy, postanowiłam się dołączyć i trochę odwdzięczać i służyć swoją wiedzą. To moje drugie dziecko (córeczka niedługo skończy 3 lata), więc czas na drugie. Pozdrawiam.

muminka83 lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnóstwo kobiet bierze rutinoscorbin. Nic dziecku nie ma.
    Myślę że nawet dupek, luteina mają wpływ.
    Gdyby były uszkodzenia płodu nie wierzę że lekarz by nie wiedział tego. Tylu lekarzy.
    Tak jak wspomniałam dla mnie rutinoscorbin i wiele wiele innych witam w aptece to tablica Mendelejewa. Jednak nie sądzę by był to lek bardzo szkodliwy.
    Dziewczyny luz. Najlepiej ufac swojemu lekarzowi.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Cześć dziewczyny! jestem w ciąży oczywiście ;) a mój termin to 12 lipca 2018 r. Trochę Was podczytuję, ale czas nie pozwalał, by aktywnie włączyć się do rozmowy. A że czerpię trochę z Waszej wiedzy, postanowiłam się dołączyć i trochę odwdzięczać i służyć swoją wiedzą. To moje drugie dziecko (córeczka niedługo skończy 3 lata), więc czas na drugie. Pozdrawiam.
    Witaj na naszej planecie

katka84 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• katka84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to tak do poczytania w temacie obecnym poruszanym na forum: http://www.forumginekologiczne.pl/artykul/wplyw-lekow-na-prawidlowy-rozwoj-plodu-informacje-dla-pacjentek/2888

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    To ja czekam .
    Z przyjemnością Ci udostępnie.jak otrzymam. Z dupy tej informacji nie mam.
    Moglam.nic nie pisac i olac temat. Bo mnie to.nie dotyczy. A wyszlo.jak zawsze.
    Nie mam zamiaru sie denerwować takimi.sprawami.

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tam między innymi info o:
    "...Działanie teratogenne na płód niektórych leków przyjmowanych w czasie ciąży:

Vit D – nadmierna dawka może spowodować niedorozwój umysłowy dziecka
    Vit A – zbyt duże dawki mogą wywołać zniekształcenia kości twarzoczaszki, rozszczep podniebienia, wady serca czy układu moczowo-płciowego.
    Drotaweryna (no-spa) – stosowana w dużych dawkach, przez długi czas może być przyczyną zaburzeń oddychania u noworodka..."

ojxevcqg1xm9p63u.png
‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ