WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry.
    Ależ naskrobałyście przez weekend!
    Od piątku po południu nie byłam w stanie siąść przed komputerem. Znowu dopadły mnie bóle głowy. Próbowałam po raz pierwszy plastrów Apap Ice i okazało się, że zwykły lód zawinięty w ściereczkę daje większą ulgę.

Widziałam, że pisałyście o Rutinoscorbinie! Nie wiedziałam, że nie można i zdarzyło mi się troszkę zjeść w okresie przeziębienia. Teraz już nie biorę i wiem, że na pewno już nie wezmę.

Madzia, bardzo dziękuję za informację odnośnie dawkowania luteiny <3 Jesteś przekochana! Przepis na rogaliki też sobie zapisałam hihi :)

W niedzielę rano jak troszkę przestała boleć mnie głowa to miałam taką kłótnię z mężem, że szok. Zbyt nerwowo zareagowałam, ale on też nie zachował się w porządku. Całą niedzielę praktycznie przepłakałam. Chyba jeszcze nigdy nie miałam takiego stresu w trakcie ciąży, zaczął boleć mnie brzuch.
    Przed snem na szczęście się pogodziliśmy, ból brzucha już przeszedł.

Ale teraz martwię się czy nie zaszkodziłam Maluchowi i czy wszystko z nim w porządku.

Zastanawiam się , czy nie pójść na jakieś usg, żeby sprawdzić czy wszystko jest OK. W zeszłą środę co prawda byłam u lekarza - było ok, ale takiej dawki stresu już dawno nie miałam :(. Nie wiem jak taki stres może wpłynąć na malucha.

W ogóle mam pytanie: czy wy też macie problem, żeby utrzymać nerwy na wodzy? jak sobie z tym radzicie, żeby nie wybuchać o byle głupstwo?:( Nigdy nie byłam uosobieniem spokoju, ale teraz to czepiam się o byle co :(.
    Ogólnie jestem wybuchowa - od zawsze ;P Ale mam córkę o takim charakterze jak ja więc musiałam przez te wszystkie lata nauczyć się trzymać nerwy na wodzy bo byśmy się pozabijały - choć młoda ma prawie 7 lat :D Ale czasami jak nie mogę wytrzymać idę do łazienki, otwieram okno i oddycham spokojnie. Czasami pomaga liczenie do 100 :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    U nas tez daja ale.przy wyjsciu. A przed nalezy wypisac kilka spraw.
    Jak rodziłam kilka lat temu a moja siostra później to jakoś dawali dzień po porodzie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    W środę wizytuję i mam nadzieję, że uda się rozpoznać już kto tam mieszka:)
    My tez środa 16:20 i tez mamy nadzieje ze się ujawni trzymam kciuki ;))

KarolinaDe lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Na męża narzekać nie mogę, mama dobrze Go wychowała, ale i przez ponad 13 lat też Go chowałam po swojemu ;) Sam mało domyślny raczej, ale zawsze pomaga i robi co trzeba. Przy dziecku też duża pomoc. Ale nie można za głośno tego mówić, bo jeszcze usłyszy :D
    Chwal go głośno, to go dodatkowo zmotywuje.:-) Ogólnie mój tata baaardzo dużo się mną i siostrą zajmował, mama mogła spokojnie wyjść gdzieś, czy wyjechać na weekend... a moja przyjaciółka, która organizowała mi panieński, musiała wyjść w połowie do wówczas prawie rocznego (!) dziecka, bo mąż i teściowa (!) nie dawali sobie rady, "mała płakała". I się zastanawiam, czy mój ogarnie, bo chcę czasem móc gdzieś wyjść. Tak po prostu.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    My tez środa 16:20 i tez mamy nadzieje ze się ujawni trzymam kciuki ;))
    Mam wizytę jutro o 18,40 - już mnie coś kręci od środka.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Jak rodziłam kilka lat temu a moja siostra później to jakoś dawali dzień po porodzie.
    Rodzilam rok temu- dzien po porodzie mialam do wypisania formalnosci. Ale może co szpital to obyczaj.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Rodzilam rok temu- dzien po porodzie mialam do wypisania formalnosci. Ale może co szpital to obyczaj.
    A teczke nawet dwie dawali przy wyjsciu.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Chwal go głośno, to go dodatkowo zmotywuje.:-) Ogólnie mój tata baaardzo dużo się mną i siostrą zajmował, mama mogła spokojnie wyjść gdzieś, czy wyjechać na weekend... a moja przyjaciółka, która organizowała mi panieński, musiała wyjść w połowie do wówczas prawie rocznego (!) dziecka, bo mąż i teściowa (!) nie dawali sobie rady, "mała płakała". I się zastanawiam, czy mój ogarnie, bo chcę czasem móc gdzieś wyjść. Tak po prostu.

Powiem tak, jak chce mieć dzieci i to nie jedno, to już dobrze o Nim świadczy. Dużo zależy od Ciebie, od razu trzeba ustalić kto jakie ma obowiązki. Ale z drugiej strony nie doprowadzaj do sytuacji, że jedno drugiego nie jest w stanie zastąpić w jakiejkolwiek czynności np. usypianie czy kąpiel. U nas jest niepisana zgoda. Dziś idziesz Ty jutro ja usypiam.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Nie było mnie przez niedzielę i się naskładało do nadrobienia.
    Co do leków to ze wszystkim trzeba w ciąży uważać. Teoretycznie to na temat wszystkiego można znaleźć różne informacje i to tyczy się witamin czy leków które lekarze polecają jako bezpieczne w ciąży mam tutaj na myśli paracetamol czy no spe. Po prostu trzeba uważać i nic nie brać na własną rękę bez opinii lekarza prowadzącego.
    Ja w tym tygodniu idę na badania w przyszlym dopiero mam wizytę. Też mam nadzieję że maluszek pokaże mi co on tam ma.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Ja dopóki karmiłam Lene to nie było opcji żebym się poszła wykąpać jeśli ona nie spała twardym snem. Myślałam ze nigdy moj maz nie będzie w stanie jej sam położyć spać że co to będzie jak będę musiala.zniknac isc do pracy. Rzeczywistośc szybko zweryfikowala i pokazala że tatuś ma moc a na dobranoc wystarczy mamy buziak:-)

katka84, Decadence, muminka83, Kinga40 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny widzę, ze tutaj sporo od rana się dzieje. Najważniejsze to zachować zdrowy rozsądek i spokój. Jak już wiemy każdy ginekolog, lekarz ma swoje zdanie podobnie było z normami jak chodzi o cukier na czczo jedne przy 87musialy robić krzywa inne nie. Magda napisala to co usłyszała z medycznego źródła i każda z nas zrobi sobie z ta wiadomością to co chce jedne sprawdza inne zapytają swoich lekarzy i to jest najważniejsze. Nie można popadać w paranoje to tak jak z herbata ja pije normalna czarna wiem, ze nie można, ale nie pije kawy słodkich rzeczy to chociaz herbaty się napije gdybym pila 50 litrów to faktycznie może zaszkodzić. Podobnie z witaminami, innymi produktami myśle, ze każda z nas jest dorosła i wie co najlepsze dla niej i dla dziecka czytam z chęcią to czym każda się dzieli cześć zachowam dla siebie cześć wykorzystam a cześć wypuszcze drugim uchem.To jest moje pierwsze dziecko i pewnie, ze się o nie boje, ale jak na każdym kroku będę się zastanawiać czy coś nie spowoduje wady albo czy coś się złego nie dziej bo do porodu w kaftanie bezpieczeństwa będę musiała jechać.Milego dnia :))
    Dzięki Magda za listę już sonie zdjęcie zrobiłam :)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • shadee Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a ja od tygodnia wstaję w nocy po 3-4 razy na sikanie :(
    z każdym tygodniem jest coraz gorzej
    też tak macie?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    też tak macie?
    Tak zdecydowanie.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie chodziłam sikać w nocy teraz chodzę po dwa trzy razy. Trzeba chyba się przyzwyczaić

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    też tak macie?
    Jak wypije dużo po 18 np spra szklankę wody importem duża herbate z mężem jak wróci to muszę w nocy wstać a tak raczej nad ranem muszę iść, ale w nocy nie chodzę.A badałas kontrolnie mocz?

v5abi09kg49ph79h.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę jutro na badanie moczu, bo czasem mnie lekko coś zakluje w okolicach pęcherza, a oczywiście ja standardowo wszystkim się przejmuje i panikuje. ;p

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mam to szczęście że ani w pierwszej ani drugiej nie wstawałam w nocy a w ciągu dnia normalnie jak przed zajściem. Do samego końca.
    Teraz też się nie budze i mam nadzieję że tak zostanie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Chyba mam to szczęście że ani w pierwszej ani drugiej nie wstawałam w nocy a w ciągu dnia normalnie jak przed zajściem. Do samego końca.
    Teraz też się nie budze i mam nadzieję że tak zostanie

Zazdroszczę - ja nigdy w nocy nie wstawałam na siku, teraz to min. 2 - 3 razy, po drodze potykam się najczęściej o śpiące psy, wpadam na porozwalane buty - bo idę po ciemku
    tor przeszkód

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od początku ciąży często chodziłam do łazienki w nocy ale od jakiegoś tygodnia już rzadziej. Ale przed spaniem pójdę ze 2-3 razy.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • blama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w poniedziałek .. na Podbeskidziu powitało nas dziś piękne słoneczko, od samego rana wzięłam się do pracy - porządki w kuchni a aktualnie przerwa i czytam co u Was :) Niestety wraz z poniedziałkiem i piękną pogodą przywitał mnie wilczy apetyt - tu kanapeczka, tu ciasteczko, drugie ciasteczko i kolejne.. i nie mogę przestać! dobrego dnia :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ