X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz nie mogę się doczekać aż dzeicko da o sobie znać. Przy kazdym bulgotaniu jelit zastanawiam się czy to może być to. Jestem nienormalna :)

Decadence lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja teraz nie mogę się doczekać aż dzeicko da o sobie znać. Przy kazdym bulgotaniu jelit zastanawiam się czy to może być to. Jestem nienormalna :)
    Eee to normalne ;) Ja mam czasem tak jakby od środka ktoś mnie delikatnie szturchnął.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Nieee, to chyba normalne, ja jak głupek czekam, czasem czuję przed snem taki jakby "ciężar" w brzuchu, no i sobie wmawiam, że to małe pływa. Choć na to za wcześnie przecież. A w którym tygodniu jesteś?

ckaidqk32wjzio9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem na sto procent że to za wcześniej bo to dopiero 15 tydzień. To moja pierwsza ciążą i to wszytko mnie ekscytuje jeżeli wiecie co mam na myśli :)

• katka84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam pierwsze wyraźne ruchy (wcześniej były bulgotania) pod koniec 15 tygodnia. Kiedyś była taka prymitywna metoda obliczania terminu porodu. Pierwsze ruchy oznaczały połowę ciąży. Moja mama zaskoczona, że to już zapytała to co już połowa? hehe nie mam zamiaru rodzić w 31 tygodniu ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży ruchy czułam w 17 tygodniu - ale mówię o ruchach takich co czuje się już pod ręką ;) a takie przelewania jakby w brzuchu czy trzepot skrzydełek to pewnie wcześniej tylko nie wiedziałam, że to to ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    W pierwszej ciąży ruchy czułam w 17 tygodniu - ale mówię o ruchach takich co czuje się już pod ręką ;) a takie przelewania jakby w brzuchu czy trzepot skrzydełek to pewnie wcześniej tylko nie wiedziałam, że to to ;)

A nie to pierwsza ciąża to chyba 19 tydzień, ale duuużo wymiotowałam do 6 miesiąca, to może dlatego nie skupiłam się na ruchach.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczynki mam pytanie, z ciekawości zrobiłam TSH i wyszło 2,45. Wizytę mam 1 lutego to powtórzę wyniki z ft3 i ft4 przed wizytą. Doczytałam na stronie, gdzie wypowiadają się endokrynolodzy, że normy w II i III trymestrze są do wartości TSH -3. Jakie są wasze doświadczenia? Chodzi mi o osoby, które biorą leki na obniżenie TSH lub jego uregulowanie. Czy lekarz przepisywał Wam przy takich wartościach hormony?

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Też mi się wydaje, że przestanie kozaczyc, jak parę razy małego przewinie i trochę do niego powstaje w nocy.:-) Czasem się zastanawiam, jakim będzie tatą - bo to chyba tak naprawdę dopiero po porodzie widać... Jak w ogóle, dziewczyny już z przychówkiem pod ręką, Wasi mężczyźni ogarnęli się po porodach? Mąż mojej przyjaciółki, która po 10 godzinach nieudanej próby porodu sn miała cesarke, gdy tylko wróciła do domu rzucił: "Dobrze, że jesteś, bo pranie trzeba zrobić." Nawet pół kwiatka nie dostała... tak mi jej szkoda było... Czy to ja mam nasrane w głowie, skoro uważam, że kwiatek obowiązkowy? :-)

mój mąż po 1 porodzie przyniósł mi bukiet w walentynki!!! Mina innych Pań z sali... bezcenna bo tylko ja dostałam :) ale.. kwiatki zostawiłam w aucie no i padły... no i powiedział, że więcej nie dostanę :P i fakt po 2 porodzie już nie dostałam, bo wypomniał mi tamte :P a teraz chce coś złotegooo... :P

a co do dzieci szybko mój mąż chce mieć syna a u Nas prawdopodobnie 3 córka :P kiedyś ja chciałam mieć 4 dzieci ale teraz sama nie wiem :P jeśli się zdecydujemy to myślę, ze róznica będzie max 3 lata a ja jestem już po 2 cc

katka84, Decadence lubią tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również czytałam wypowiedzi ginekologów, że mogą wystąpić skoki TSH w II-gim trymestrze, bo dziecko w I-wszym nie miało jeszcze swojej tarczycy i czerpało więcej z naszej, co stanowi chwilowe obciążenie dla mamusiek. Dlatego normy dla II i III są wyższe niż dla I-wszego. Na początku ciąży moje TSH to 1,67 i nigdy z tym problemu nie miałam.
    Powtórzę wynik z ciekawości, jak się jakoś tym zainteresowałam. Dam znać za ponad tydzień czy to jest normalne, czy trzeba się martwić ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    a dziewczynki mam pytanie, z ciekawości zrobiłam TSH i wyszło 2,45. Wizytę mam 1 lutego to powtórzę wyniki z ft3 i ft4 przed wizytą. Doczytałam na stronie, gdzie wypowiadają się endokrynolodzy, że normy w II i III trymestrze są do wartości TSH -3. Jakie są wasze doświadczenia? Chodzi mi o osoby, które biorą leki na obniżenie TSH lub jego uregulowanie. Czy lekarz przepisywał Wam przy takich wartościach hormony?
    Jak.najbardziej tsh do obserwacji.
    Choruje na Hashimoto ponad mc temu mialam 2.40 tsh i mam.zwiekszony euthyrox z dawki 88 zamienie 100/88. Mimo ze norma do.3 lepiej sie trzymac niższej niz wyzszej.

katka84 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    U mnie tsh było przed ciążą 2. W ciąży skoczyło mi do 2,74 i gin wysłała mnie do endo. Dostałam tabletki euthyrox 25. Kontroluję tsh i ft4 co miesiąc. Wynik tsh z piątku to 1,04 także ładnie. Moim zdanie tsh 3 w ciązy to sporo ale najlepiej pokazać lekarzowi.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Jak.najbardziej tsh do obserwacji.
    Choruje na Hashimoto ponad mc temu mialam 2.40 tsh i mam.zwiekszony euthyrox z dawki 88 zamienie 100/88. Mimo ze norma do.3 lepiej sie trzymac niższej niz wyzszej.

tak myślałam, że coś jest na rzeczy - jestem ospała bardziej i szybko się męczę.
    Dzięki za info, powtórzę wyniki i pójdę do gina niech się chłop wykaże ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    tak myślałam, że coś jest na rzeczy - jestem ospała bardziej i szybko się męczę.
    Dzięki za info, powtórzę wyniki i pójdę do gina niech się chłop wykaże ;)
    Zdecydowanie nalezy zrobic i isc:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 2,5 i muszę jeszcze przed wizytą powtórzyć.

Mój mąż też zajmuje się dziewczynami w 100%. Jedynej rzeczy której nie zrobi to nie myje im tyłków, bo mówi, że nie i koniec :P i tym sposobem nauczył je żeby myły się same :) no i głów też im nie myje ;p

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest tak, że robimy na przemian wszystko. Przynajmniej się staramy ;) Mój mąż też młodą tam nie myje, myje się sama. Włosy myje ale nie wiem jak oni to robią że zawsze po kąpieli jak myją włosy to cała łazienka pływa?
    Od dłuższego czasu zmywarką się zajmuje mąż ze wzg na to, że jak się poschylam do zmywarki to potem mnie krzyże bolą bardziej.

katka84, anecz_kaa lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mój też myje mała, najgorzej włosy - ma bardzo długie i kręcone (3 lata a włosy już za pasem) wrzaski przy tym eh. jest wesoło ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i dziś dzień dziadka ha tak dla przypomnienia

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam tak z ciekawości, że w USA norma TSH jest do 10, szok! Polska ma opiekę nad ciężarnymi na wysokim poziomie jednak.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Powiem Wam tak z ciekawości, że w USA norma TSH jest do 10, szok! Polska ma opiekę nad ciężarnymi na wysokim poziomie jednak.
    Na bardzo wysokim. Nie chciałabym przechodzić ciąży gdzie indziej.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ