X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek wizyta. Łapie mnie powoli stres... :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    w temacie wyprawki szpitalnej znalazłam taki poradnik - wklejam bo może komuś się przyda

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2944d62ff3a1.jpg
    Lista spoko. U nas dla.noworodka na czas w szpitalu dzieci maja ubranka.tylko.niedrapki biore.
    Smoczka nie.powinno sie uzywac.co najmniej do.6.tyg zycia dziecka z.powodu zaburzen ssania w przypadku kp:)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    We wtorek wizyta. Łapie mnie powoli stres... :/
    Ja mam w czwartek i juz siwe włosy wyrywam z głowy.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do listy wyprawkowej szpitala dodam wazna rzecz DŁUGOPIS. niezbędny a trochę jest wypisywania przed wyjściem:)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dzięki za listę, na pewno się przyda. Ja dzisiaj trochę od rana się martwię, bo po toalecie jakoś brzuch mi zmalal. ;( Zamiast rosnąć, to on maleje...

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie wlasnie obudzilam cala roztrzesiona bo snilo mi sie ze poszlam do lazienki a tu pelno krwi na papierze toaletowym. Zadzwonilam po pogotowie i mieli mnie zabrac do szpitala bo wygladalo na poronienie ale na szczescie sie obudzilam. Wrrr,mam nadzieje ze nalezy to zinterpretowac odwrotnie i wszystko bedzie ok

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Ja już też obudzona, bo towarzystwo do szkoły i pracy trzeba oddelegować .
    Miłego dnia wam życzę. ☺

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • magdis Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej! Dzięki za listę, na pewno się przyda. Ja dzisiaj trochę od rana się martwię, bo po toalecie jakoś brzuch mi zmalal. ;( Zamiast rosnąć, to on maleje...
    Nalia nie martw sie,mi po toalecie tez zawsze maleje. A jak sobie dooobrze pojem to wygladam na 7 m-c. Ogolnie to zawsze rano mam mniejszy niz wieczorem ☺

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was robi badanie AFP?

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Nigdy nie robilam.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Do listy wyprawkowej szpitala dodam wazna rzecz DŁUGOPIS. niezbędny a trochę jest wypisywania przed wyjściem:)
    U nas dają takie niebieskie pudełka - czy jakoś tam się zwą. I tam jest notesik i długopis :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    A ja sie wlasnie obudzilam cala roztrzesiona bo snilo mi sie ze poszlam do lazienki a tu pelno krwi na papierze toaletowym. Zadzwonilam po pogotowie i mieli mnie zabrac do szpitala bo wygladalo na poronienie ale na szczescie sie obudzilam. Wrrr,mam nadzieje ze nalezy to zinterpretowac odwrotnie i wszystko bedzie ok
    Miałam identyczny sen jakiś tydzień temu :/ tyle że u mnie skończył się na ty, że zobaczyłam dużo krwi na papierze. Rano jak się obudziłam to nie byłam pewna czy to sen, czy to jawa. Takie to wszystko było realistyczne :/ ogólnie w ciąży mam krótkie sny ale skopane bardzo :(

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Nie miałam, ale kiedyś gdzieś o tym czytałam.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Miałam identyczny sen jakiś tydzień temu :/ tyle że u mnie skończył się na ty, że zobaczyłam dużo krwi na papierze. Rano jak się obudziłam to nie byłam pewna czy to sen, czy to jawa. Takie to wszystko było realistyczne :/ ogólnie w ciąży mam krótkie sny ale skopane bardzo :(
    Ja ostatnio mam problem ze snem. Często się budzę, śnią mi sie codziennie jakieś glupoty (np. Dzisiaj jeździłam windą w bloku na golasa). Jak już się przebudze to słyszę jak mąż chrapie i zasnąć znowu nie mogę. Jak tak dalej pójdzie to wydeleguje jego albo siebie na kanapę:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę wizytuję i mam nadzieję, że uda się rozpoznać już kto tam mieszka:)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    W środę wizytuję i mam nadzieję, że uda się rozpoznać już kto tam mieszka:)
    Też już chciałabym wiedzieć ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Też już chciałabym wiedzieć ;)
    Mi wszyscy dokoła cały czas mówią, ze bedzie chłopak i tak juz się chyba nastawiłam:D ale w sumie obojętne, ważne że zdrowe:)
    Ale chciałabym wiedzieć, bo już mnie nosi, żeby wyprawkę zacząć szyć:D

• panan12 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Mi wszyscy dokoła cały czas mówią, ze bedzie chłopak i tak juz się chyba nastawiłam:D ale w sumie obojętne, ważne że zdrowe:)
    Ale chciałabym wiedzieć, bo już mnie nosi, żeby wyprawkę zacząć szyć:D

U mnie też mówili że syn. Ja odkąd miałam 2 KRESKI na teście to tak czułam. Co lepsze śmieją się z wróżb mi się sprawdził kalendarz chiński, wróżba z obrączka :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje w piatek. Sny tez masakryczne. Dziewczyny juz nie wyrabiam z bolem sutków. No tak bolą, ze wyrobic nie idzie,nawet jak piżamę zakladam i materialem je dotkne, to potrafie syknac z bolu. Jak smaruje biust, to zaciskam zęby. Tez tak macie? To juz do konca tak bedzie. Martwie sie jak ja w takim razie będe karmic :-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ależ naskrobałyście przez weekend!
    Od piątku po południu nie byłam w stanie siąść przed komputerem. Znowu dopadły mnie bóle głowy. Próbowałam po raz pierwszy plastrów Apap Ice i okazało się, że zwykły lód zawinięty w ściereczkę daje większą ulgę.

Widziałam, że pisałyście o Rutinoscorbinie! Nie wiedziałam, że nie można i zdarzyło mi się troszkę zjeść w okresie przeziębienia. Teraz już nie biorę i wiem, że na pewno już nie wezmę.

Madzia, bardzo dziękuję za informację odnośnie dawkowania luteiny <3 Jesteś przekochana! Przepis na rogaliki też sobie zapisałam hihi :)

W niedzielę rano jak troszkę przestała boleć mnie głowa to miałam taką kłótnię z mężem, że szok. Zbyt nerwowo zareagowałam, ale on też nie zachował się w porządku. Całą niedzielę praktycznie przepłakałam. Chyba jeszcze nigdy nie miałam takiego stresu w trakcie ciąży, zaczął boleć mnie brzuch.
    Przed snem na szczęście się pogodziliśmy, ból brzucha już przeszedł.

Ale teraz martwię się czy nie zaszkodziłam Maluchowi i czy wszystko z nim w porządku.

Zastanawiam się , czy nie pójść na jakieś usg, żeby sprawdzić czy wszystko jest OK. W zeszłą środę co prawda byłam u lekarza - było ok, ale takiej dawki stresu już dawno nie miałam :(. Nie wiem jak taki stres może wpłynąć na malucha.

W ogóle mam pytanie: czy wy też macie problem, żeby utrzymać nerwy na wodzy? jak sobie z tym radzicie, żeby nie wybuchać o byle głupstwo?:( Nigdy nie byłam uosobieniem spokoju, ale teraz to czepiam się o byle co :(.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ