X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek wizyta. Łapie mnie powoli stres... :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    w temacie wyprawki szpitalnej znalazłam taki poradnik - wklejam bo może komuś się przyda

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2944d62ff3a1.jpg
    Lista spoko. U nas dla.noworodka na czas w szpitalu dzieci maja ubranka.tylko.niedrapki biore.
    Smoczka nie.powinno sie uzywac.co najmniej do.6.tyg zycia dziecka z.powodu zaburzen ssania w przypadku kp:)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    We wtorek wizyta. Łapie mnie powoli stres... :/
    Ja mam w czwartek i juz siwe włosy wyrywam z głowy.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do listy wyprawkowej szpitala dodam wazna rzecz DŁUGOPIS. niezbędny a trochę jest wypisywania przed wyjściem:)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dzięki za listę, na pewno się przyda. Ja dzisiaj trochę od rana się martwię, bo po toalecie jakoś brzuch mi zmalal. ;( Zamiast rosnąć, to on maleje...

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie wlasnie obudzilam cala roztrzesiona bo snilo mi sie ze poszlam do lazienki a tu pelno krwi na papierze toaletowym. Zadzwonilam po pogotowie i mieli mnie zabrac do szpitala bo wygladalo na poronienie ale na szczescie sie obudzilam. Wrrr,mam nadzieje ze nalezy to zinterpretowac odwrotnie i wszystko bedzie ok

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Ja już też obudzona, bo towarzystwo do szkoły i pracy trzeba oddelegować .
    Miłego dnia wam życzę. ☺

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • magdis Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej! Dzięki za listę, na pewno się przyda. Ja dzisiaj trochę od rana się martwię, bo po toalecie jakoś brzuch mi zmalal. ;( Zamiast rosnąć, to on maleje...
    Nalia nie martw sie,mi po toalecie tez zawsze maleje. A jak sobie dooobrze pojem to wygladam na 7 m-c. Ogolnie to zawsze rano mam mniejszy niz wieczorem ☺

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was robi badanie AFP?

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Nigdy nie robilam.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Do listy wyprawkowej szpitala dodam wazna rzecz DŁUGOPIS. niezbędny a trochę jest wypisywania przed wyjściem:)
    U nas dają takie niebieskie pudełka - czy jakoś tam się zwą. I tam jest notesik i długopis :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    A ja sie wlasnie obudzilam cala roztrzesiona bo snilo mi sie ze poszlam do lazienki a tu pelno krwi na papierze toaletowym. Zadzwonilam po pogotowie i mieli mnie zabrac do szpitala bo wygladalo na poronienie ale na szczescie sie obudzilam. Wrrr,mam nadzieje ze nalezy to zinterpretowac odwrotnie i wszystko bedzie ok
    Miałam identyczny sen jakiś tydzień temu :/ tyle że u mnie skończył się na ty, że zobaczyłam dużo krwi na papierze. Rano jak się obudziłam to nie byłam pewna czy to sen, czy to jawa. Takie to wszystko było realistyczne :/ ogólnie w ciąży mam krótkie sny ale skopane bardzo :(

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Nie miałam, ale kiedyś gdzieś o tym czytałam.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Miałam identyczny sen jakiś tydzień temu :/ tyle że u mnie skończył się na ty, że zobaczyłam dużo krwi na papierze. Rano jak się obudziłam to nie byłam pewna czy to sen, czy to jawa. Takie to wszystko było realistyczne :/ ogólnie w ciąży mam krótkie sny ale skopane bardzo :(
    Ja ostatnio mam problem ze snem. Często się budzę, śnią mi sie codziennie jakieś glupoty (np. Dzisiaj jeździłam windą w bloku na golasa). Jak już się przebudze to słyszę jak mąż chrapie i zasnąć znowu nie mogę. Jak tak dalej pójdzie to wydeleguje jego albo siebie na kanapę:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę wizytuję i mam nadzieję, że uda się rozpoznać już kto tam mieszka:)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    W środę wizytuję i mam nadzieję, że uda się rozpoznać już kto tam mieszka:)
    Też już chciałabym wiedzieć ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Też już chciałabym wiedzieć ;)
    Mi wszyscy dokoła cały czas mówią, ze bedzie chłopak i tak juz się chyba nastawiłam:D ale w sumie obojętne, ważne że zdrowe:)
    Ale chciałabym wiedzieć, bo już mnie nosi, żeby wyprawkę zacząć szyć:D

• panan12 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Mi wszyscy dokoła cały czas mówią, ze bedzie chłopak i tak juz się chyba nastawiłam:D ale w sumie obojętne, ważne że zdrowe:)
    Ale chciałabym wiedzieć, bo już mnie nosi, żeby wyprawkę zacząć szyć:D

U mnie też mówili że syn. Ja odkąd miałam 2 KRESKI na teście to tak czułam. Co lepsze śmieją się z wróżb mi się sprawdził kalendarz chiński, wróżba z obrączka :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje w piatek. Sny tez masakryczne. Dziewczyny juz nie wyrabiam z bolem sutków. No tak bolą, ze wyrobic nie idzie,nawet jak piżamę zakladam i materialem je dotkne, to potrafie syknac z bolu. Jak smaruje biust, to zaciskam zęby. Tez tak macie? To juz do konca tak bedzie. Martwie sie jak ja w takim razie będe karmic :-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ależ naskrobałyście przez weekend!
    Od piątku po południu nie byłam w stanie siąść przed komputerem. Znowu dopadły mnie bóle głowy. Próbowałam po raz pierwszy plastrów Apap Ice i okazało się, że zwykły lód zawinięty w ściereczkę daje większą ulgę.

Widziałam, że pisałyście o Rutinoscorbinie! Nie wiedziałam, że nie można i zdarzyło mi się troszkę zjeść w okresie przeziębienia. Teraz już nie biorę i wiem, że na pewno już nie wezmę.

Madzia, bardzo dziękuję za informację odnośnie dawkowania luteiny <3 Jesteś przekochana! Przepis na rogaliki też sobie zapisałam hihi :)

W niedzielę rano jak troszkę przestała boleć mnie głowa to miałam taką kłótnię z mężem, że szok. Zbyt nerwowo zareagowałam, ale on też nie zachował się w porządku. Całą niedzielę praktycznie przepłakałam. Chyba jeszcze nigdy nie miałam takiego stresu w trakcie ciąży, zaczął boleć mnie brzuch.
    Przed snem na szczęście się pogodziliśmy, ból brzucha już przeszedł.

Ale teraz martwię się czy nie zaszkodziłam Maluchowi i czy wszystko z nim w porządku.

Zastanawiam się , czy nie pójść na jakieś usg, żeby sprawdzić czy wszystko jest OK. W zeszłą środę co prawda byłam u lekarza - było ok, ale takiej dawki stresu już dawno nie miałam :(. Nie wiem jak taki stres może wpłynąć na malucha.

W ogóle mam pytanie: czy wy też macie problem, żeby utrzymać nerwy na wodzy? jak sobie z tym radzicie, żeby nie wybuchać o byle głupstwo?:( Nigdy nie byłam uosobieniem spokoju, ale teraz to czepiam się o byle co :(.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ