LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozalia nie jest dziwne...siostra mojego dziadka byla Rozalka i z tego co wiem bardzo pozytywna osoba...a ja wierzę w to,ze imie daje dziecku zarys charakteru
.
Szukajac imion tym razem kieruje sie tez znaczeniem.muminka83, katka84 lubią tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Juliusz jesli moge Muminka jakos bardziej podoba mi sie a dla dziewczynki oba piekne.
Jak jeszcze nie wiedzialam o plci blizniakow to dla dzirwczynek jyz mialam po babci Stefania a dla drugiej Sara....a,ze wyszly chlopaki to mam trudniej bo jakos dla chlopakow wydaje mi sie trudniej....
Pewniak jeden i maz sie zgodzil to Jozef a dla drugiego hmm Dominik moze Andrzej....
Pixi a nie pisałaś kiedyś o Mateuszu? Już nieaktualne?PixiDixi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o Szymona i Sebastiana - oba imiona bardzo fajne. Ja mam bardzo osobiste doświadczenia z tymi imionami zdecydowanie na korzyść tego pierwszego
Z imion żeńskich zawsze najbardziej podobała mi się Alicja, ale już zajęte w rodzinie.
Też patrzę na znaczenia imion.
Na razie wstępnie myślimy o: Helena lub Anna.
Tylko to drugie to imię mojej mamy i nie wiem, czy to nie będzie problem na spotkaniach rodzinnych
-
My chcieliśmy mieć Lilę (nie Lilianę), ale teraz to już sama nie wiem, bo coraz częściej słyszę to imię i obawiam się, że apogeum popularności dopiero osiągnie. A też nie chciałbym sytuacji, że będzie np trzecią Lilką w klasie, wiecie o co mi chodzi
-
melbusia88 wrote:My chcieliśmy mieć Lilę (nie Lilianę), ale teraz to już sama nie wiem, bo coraz częściej słyszę to imię i obawiam się, że apogeum popularności dopiero osiągnie. A też nie chciałbym sytuacji, że będzie np trzecią Lilką w klasie, wiecie o co mi chodzi
Ja nie mam żadnego imiona jeszcze, jakoś nic mi się nie podobaPixiDixi lubi tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Każdy lubi coś innego.
Mnie te imiona nie przekonują.
Natomiast to rodzicom mają się podobać.
z tym podobaniem się rodzicom to różnie bywa ...
chodzą później po świecie takie DOLORES Miednica albo KUNEGUNDA Kuternoga
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
shadee Szymon zdecydowanie lepiej brzmi
u Nas myslelismy nad chlopcem : WIKTOR, KACPER ewentualnie KRZYS dla dziewcznyki NATALIA WIKTORIA albo Eliza. Mi najbardziej sie podoba ELIZA tylko brakuje mi zdrobnien w tym imieniu.katka84 lubi tę wiadomość
-
Urszulka89 wrote:Ja mam Lilianę ale już prawie 7 letnią. Przez 3 lata przedszkola nie było żadnej Lilki, teraz w zerówce też nie ma a wśród znajomych też nie. Także nam się udało, ale od jakiś 2-3 lat jest to imię coraz częstsze. Najwięcej teraz jest Hani, Zosi, Antosi, Helenek, Lenek, Zuzi i Julek. Przynajmniej u nas na południu.
Ja nie mam żadnego imiona jeszcze, jakoś nic mi się nie podoba