LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja myślę że hmm gust może nie taki jak mój ... Jednak hmmm moje wybory też się nie podobają każdemu. My wybieramy imiona ciut nietypowe. Sugerujemy się też znaczeniem imienia, jaką ma historię, kto nosił pierwszy te imię itd.shadee wrote:z tym podobaniem się rodzicom to różnie bywa ...
chodzą później po świecie takie DOLORES Miednica albo KUNEGUNDA Kuternoga

PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Vanilka wrote:shadee Szymon zdecydowanie lepiej brzmi

u Nas myslelismy nad chlopcem : WIKTOR, KACPER ewentualnie KRZYS dla dziewcznyki NATALIA WIKTORIA albo Eliza. Mi najbardziej sie podoba ELIZA tylko brakuje mi zdrobnien w tym imieniu.
Wiktor tez mi sie podobal ,ale ten moj maz....ma kuzyna Wiktora i juz slyszalam takie opowiesci....typu bardzo powolny wtecz flegmatyczny no i za bardzo lubi alko wiec juz nie mialam szans na to imie bo zadna sila juz meza nie zmusi...
Napisalam esa do mezula , ktore imie b.mu sie podoba Andrzej czy Julian ? I jak myślicie ?? -
Pewnie Julian?PixiDixi wrote:Wiktor tez mi sie podobal ,ale ten moj maz....ma kuzyna Wiktora i juz slyszalam takie opowiesci....typu bardzo powolny wtecz flegmatyczny no i za bardzo lubi alko wiec juz nie mialam szans na to imie bo zadna sila juz meza nie zmusi...
Napisalam esa do mezula , ktore imie b.mu sie podoba Andrzej czy Julian ? I jak myślicie ??

-
swoją drogą ciekawostka
Imię Szymon, znane też jako Symeon, w języku hebrajskim brzmiało Shime′on, czyli "Bóg wysłuchał". Było wyrazem wdzięczności za to, że Bóg wysłuchał modlitw o urodzenie syna.
cóż, po 10 latach leczenia niepłodności i diagnozie lekarzy, że bez in vitro nigdy nie uda mi się zajść w ciążę to imię dla naszego syna może okazać się całkiem trafione
PixiDixi, Mmargotka, muminka83, karolcia87, Loczek2018, katka84 lubią tę wiadomość

-
shadee wrote:swoją drogą ciekawostka
Imię Szymon, znane też jako Symeon, w języku hebrajskim brzmiało Shime′on, czyli "Bóg wysłuchał". Było wyrazem wdzięczności za to, że Bóg wysłuchał modlitw o urodzenie syna.
cóż, po 10 latach leczenia niepłodności i diagnozie lekarzy, że bez in vitro nigdy nie uda mi się zajść w ciążę to imię dla naszego syna może okazać się całkiem trafione
Strzal w dziesiatke
-
PixiDixi wrote:Wiktor tez mi sie podobal ,ale ten moj maz....ma kuzyna Wiktora i juz slyszalam takie opowiesci....typu bardzo powolny wtecz flegmatyczny no i za bardzo lubi alko wiec juz nie mialam szans na to imie bo zadna sila juz meza nie zmusi...
Napisalam esa do mezula , ktore imie b.mu sie podoba Andrzej czy Julian ? I jak myślicie ??
To zależy jakich ma kolegów w pracy;-)
-
melbusia88 wrote:Na pólnocy te same trendy, ale i Lilinka czy Lila słyszę coraz częściej. Jeszcze myślę.
Moja kuzynka ma na imie Lilianna ,starsza ode mnie. Powiem Wam,ze super sie uczyla, pamiec mega,skonczyla prawo i w TP S.A jest dyrektorem of strony prawnej . Bardzo lagodna kobieta , z trudnej choroby sie piddzwignela , chorowala na anoreksje i stanbyl b.ciezki a dala rafe. Ma sile taka wrwnetrzna w sobie , menancholijna troche.
melbusia88, muminka83 lubią tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Nie znamy Juliana
, ale znalam Andrzeja. Pozytywny czlowiek ,b.inteligentny.
Ja mam wujka dalekiego Andrzeja i kolegę. Wujka rzadko widzę to go tak nie znam ale kolega obgadywacz trochę dwulicowy ale wszystko zależy od charakteru

-
panan12 wrote:Ja mam wujka dalekiego Andrzeja i kolegę. Wujka rzadko widzę to go tak nie znam ale kolega obgadywacz trochę dwulicowy ale wszystko zależy od charakteru

Panan ten Andrzej to byl moj byly szef i cos w tym jest....jak kogos nie lubil potrafil dwulicowo zagrac. Wroga w nim miec to z gory przegrana....cos w tym jest.