X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • shadee Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Nasza Aneczka ma chyba Elize , jak sie myle to mi Aneczka zdziel hehe i jestem tez viekawa jakie zdrobn8enia dla Elizy. Ciekawe, piekne imie.

ELIZA- LIZA-ELA-ELIZ- ELI - IZA - LIZ
    całe mnóstwo

:)

Vanilka lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    z tym podobaniem się rodzicom to różnie bywa ...
    chodzą później po świecie takie DOLORES Miednica albo KUNEGUNDA Kuternoga

Ja myślę że hmm gust może nie taki jak mój ... Jednak hmmm moje wybory też się nie podobają każdemu. My wybieramy imiona ciut nietypowe. Sugerujemy się też znaczeniem imienia, jaką ma historię, kto nosił pierwszy te imię itd.

PixiDixi lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Nasza Aneczka ma chyba Elize , jak sie myle to mi Aneczka zdziel hehe i jestem tez viekawa jakie zdrobn8enia dla Elizy. Ciekawe, piekne imie.
    Elizka, Lizka ?

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    shadee Szymon zdecydowanie lepiej brzmi :D
    u Nas myslelismy nad chlopcem : WIKTOR, KACPER ewentualnie KRZYS dla dziewcznyki NATALIA WIKTORIA albo Eliza. Mi najbardziej sie podoba ELIZA tylko brakuje mi zdrobnien w tym imieniu.

Wiktor tez mi sie podobal ,ale ten moj maz....ma kuzyna Wiktora i juz slyszalam takie opowiesci....typu bardzo powolny wtecz flegmatyczny no i za bardzo lubi alko wiec juz nie mialam szans na to imie bo zadna sila juz meza nie zmusi...

Napisalam esa do mezula , ktore imie b.mu sie podoba Andrzej czy Julian ? I jak myślicie ??

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Wiktor tez mi sie podobal ,ale ten moj maz....ma kuzyna Wiktora i juz slyszalam takie opowiesci....typu bardzo powolny wtecz flegmatyczny no i za bardzo lubi alko wiec juz nie mialam szans na to imie bo zadna sila juz meza nie zmusi...

Napisalam esa do mezula , ktore imie b.mu sie podoba Andrzej czy Julian ? I jak myślicie ??
    Pewnie Julian?

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swoją drogą ciekawostka

Imię Szymon, znane też jako Symeon, w języku hebrajskim brzmiało Shime′on, czyli "Bóg wysłuchał". Było wyrazem wdzięczności za to, że Bóg wysłuchał modlitw o urodzenie syna.

cóż, po 10 latach leczenia niepłodności i diagnozie lekarzy, że bez in vitro nigdy nie uda mi się zajść w ciążę to imię dla naszego syna może okazać się całkiem trafione :)

PixiDixi, Mmargotka, muminka83, karolcia87, Loczek2018, katka84 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    ELIZA- LIZA-ELA-ELIZ- ELI - IZA - LIZ
    całe mnóstwo

Liz mi sie podoba z angielska lizi to chyba jakas pochodna id Elizabeth...tak sobie dumam ;)

Vanilka lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Pewnie Julian?

Melbusia bingo !!

muminka83 lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    swoją drogą ciekawostka

Imię Szymon, znane też jako Symeon, w języku hebrajskim brzmiało Shime′on, czyli "Bóg wysłuchał". Było wyrazem wdzięczności za to, że Bóg wysłuchał modlitw o urodzenie syna.

cóż, po 10 latach leczenia niepłodności i diagnozie lekarzy, że bez in vitro nigdy nie uda mi się zajść w ciążę to imię dla naszego syna może okazać się całkiem trafione :)

Strzal w dziesiatke :)

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:

To zależy jakich ma kolegów w pracy;-)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w ogóle przechlapane - tyle dzieciaków znam z pracy w szkole, z każdym imieniem wiąże się skojarzenie i już ciężko wybrać jakieś fajne, a jeszcze mężowi tez musi sie spodobać... Ciężko.

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Na pólnocy te same trendy, ale i Lilinka czy Lila słyszę coraz częściej. Jeszcze myślę.

Moja kuzynka ma na imie Lilianna ,starsza ode mnie. Powiem Wam,ze super sie uczyla, pamiec mega,skonczyla prawo i w TP S.A jest dyrektorem of strony prawnej . Bardzo lagodna kobieta , z trudnej choroby sie piddzwignela , chorowala na anoreksje i stanbyl b.ciezki a dala rafe. Ma sile taka wrwnetrzna w sobie , menancholijna troche.

melbusia88, muminka83 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybavzcie te literowki, nie mam sily do tej komorki.

• shadee Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dziś szwagierka zaproponowała WITOLD czyli WITEK
    ale kompletnie nie w moim guście to imię :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• panan12 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne teraz imiona i popularne Wojtek Szymon Mateusz. Ja chyba będę miała Kubę

f2w3k0s3plke7odf.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    To zależy jakich ma kolegów w pracy;-)

Nie znamy Juliana :) , ale znalam Andrzeja. Pozytywny czlowiek ,b.inteligentny.

Mmargotka lubi tę wiadomość

• panan12 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Nie znamy Juliana :) , ale znalam Andrzeja. Pozytywny czlowiek ,b.inteligentny.

Ja mam wujka dalekiego Andrzeja i kolegę. Wujka rzadko widzę to go tak nie znam ale kolega obgadywacz trochę dwulicowy ale wszystko zależy od charakteru :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    mnie dziś szwagierka zaproponowała WITOLD czyli WITEK
    ale kompletnie nie w moim guście to imię :)
    Chyba Szymon ladniejszy, ale Witild tez takie powazne imie.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Ja mam wujka dalekiego Andrzeja i kolegę. Wujka rzadko widzę to go tak nie znam ale kolega obgadywacz trochę dwulicowy ale wszystko zależy od charakteru :)

Panan ten Andrzej to byl moj byly szef i cos w tym jest....jak kogos nie lubil potrafil dwulicowo zagrac. Wroga w nim miec to z gory przegrana....cos w tym jest.

• shadee Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzynka dała synkowi na imię TADEUSZ - ale kompletnie mi nie pasuje i mam problem mentalny by wypowiedzieć to imię :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ