X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ale Ty masz dwojeczke wiec i waga liczona razy 2 :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Britty, gratuluję Vanilka!

A propos listy pytań, ostatnio wszystkie pytania mój facet zapisał sobie w telefonie komórkowym, chwilę się wahałam czy nie przenieść listy na papier ale tego nie zrobiłam, ustaliliśmy że zaczniemy pytać w jakiejś hierarchicznej kolejności wagi czy ogólności pytań, ale skończyło się na tym że on na jednym wydechu przeczytał pani doktor listę w przypadkowej kolejności typu "wrażliwe zęby tango położna suplementy sex gimnastyka szkoła rodzenia chlamydia" i byłam wkurwiona.
    Następnym razem ja zapiszę i przejmę kontrolę :)

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Loczek2018, Vanilka, Britty lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka musisz przejac kontrole:) facet u gina to chaos ;)

Mmargotka lubi tę wiadomość

• panan12 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od wczoraj boli mnie brzuch. Jest sens jechać na izbę czy przeczekać?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Dziewczyny od wczoraj boli mnie brzuch. Jest sens jechać na izbę czy przeczekać?
    Mocno? Brałaś coś? Mnie też czasem boli, chyba normalny objaw ciąży, no chyba że boli mocno albo inne złe rzeczy się dzieją...

J.S lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ostatnie zdanie wymiata :)
    Proszę je usunąc, do Dody się nie przyznaję! :D mamy też zamek ładny, krzyżaków tam filmowali, no i piwo Ciechan jest od nas! :D a Doda do Ciechanowa nie przyjeżdża bo nie chcą jej imieniem nazwać żadnej ulicy/ronda ani popiersia postawić na deptaku ;P

katka84, PixiDixi lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Losos jest u nas na tak, wiesz moj maz pracuje/pracowal w duzych firmach rybnych tu w Norwegii i w instytutach badawczych i wie ile to kontroli musi przejsc by byc dopuszczone jako jedzonko i jakie normy wysrubowane sa. To jego byli koledzy z jednego z instytutow stoja za zla fama lososia i choc ich doniesienie zostalo zdementowane to poszlo w swiat i tak krazy juz od ladnych paru lat.

Niestety obejrzałam parę filmów dokumentalnych z tych hodowli - nagrywanych ukradkiem. Były tam informacje, że sami ludzie z rządu norweskiego je mają. I się niestety dowiedziałam, że w Norwegii prawo dopuszcza karmienie karmą z takimi pestycydami, które w Unii są zakazane od wielu dziesięcioleci.
    Lubię łososia, ale w ciąży go unikam. Zamieniłam na pstrąga łososiowego - wędzonego.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Mocno? Brałaś coś? Mnie też czasem boli, chyba normalny objaw ciąży, no chyba że boli mocno albo inne złe rzeczy się dzieją...

Taki chyci ostry ból i puszcza

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Super wiadomość. Uwielbiam i mam ogromną ochotę na łososia, ostatnio z M. kilka razy się o niego delikatnie posprzeczaliśmy w sklepie;)
    Nawet u gin On poruszył temat łososia, a Ona była za tym żeby jeść.
    Moja dietetyczka (od diabetologa) kazała łososia jeść, najlepiej dzikiego, natomiast w normalnych ilościach to i zwykły mógłby być. Mówiła, że swego czasu w North Fish mieli w ofercie dzikiego, ale nie weryfikowalam tego, czy faktycznie i czy tak dalej jest. O tilapii niezbyt pozytywnie się wypowiadala. Pewnie czasem nie zaszkodzi, ale...:-)

katka84 lubi tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo oglądam chyba filmów dokumentalnych, ale w jednym z nich specjalistka wypowiadała się, że dobre ryby co są do Polski przywożone, są mrożone. I nie tracą na wartości, wręcz przeciwnie. W miejscach, gdzie są łowione, są od razu wkładane w lód i mrożone. Nie ma opcji, by przyjechały do nas świeże-niezamrożone, bo za daleko. Oprócz Bałtyku, który wiemy jak bardzo jest zanieczyszczony.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z ryb generalnie to tylko świeży pstrąg z pewnego źródła, ryby które ktoś mi czasem gdzieś złowi i lubię czasami owoce morza i wędzonego łososia ale co do mrozonek mam uraz bo pracowałam w branży rybnej i wiem że większość tych tilapi pang i innych przypływa w kontenerach z chin z dziwnych hodowli do tego faszerowane chemią żeby przeżyły podróż i jeszcze 70 procent ich skladu tp tak zwana glazura czyli po prostu lód

katka84, PixiDixi lubią tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    U mnie z ryb generalnie to tylko świeży pstrąg z pewnego źródła, ryby które ktoś mi czasem gdzieś złowi i lubię czasami owoce morza i wędzonego łososia ale co do mrozonek mam uraz bo pracowałam w branży rybnej i wiem że większość tych tilapi pang i innych przypływa w kontenerach z chin z dziwnych hodowli do tego faszerowane chemią żeby przeżyły podróż i jeszcze 70 procent ich skladu tp tak zwana glazura czyli po prostu lód
    Tak tilapia i panga to syf, tego nie jem. Kupuję morszczuka argentyńskiego, miruna patagońska, czy łososia dzikiego z połowu np.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 18:18

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tych azjatyckich hodowlach to w ogóle takim syfem są karmione. Mutanty są rozdrabniane i podawane reszcie ryb, no i chemia jak Biedronka napisała. Nie no za dużo oglądam, lepiej nie wiedzieć, od czego się kopnie w kalendarz ;)

Uwielbiam ryby mmmm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 18:23

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja dla odmiany za rybami nie przepadam
    jedyne co mnie kręci to kotlety sojowe ostatnio - takie zwykła, z paczki suszone, co się namacza i panieruje (u mnie z uwagi na cukrzycę to w bułce tartej - kukurydzianej - mniam)

:)

katka84 lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra kochane - otwieram temat imion naszych maluchów
    u nas na tapecie dwa (i tak zrodzone w wielkim bólu)

SZYMON lub SEBASTIAN

które fajniejsze? :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:

SZYMON lub SEBASTIAN

Zdecydowanie Szymon :). U nas będzie Ignaś :)

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:

A cos powiesz o dorszach? Bo je uwielbiam ale chyba aż tak nie są nafaszerowane chemia?

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie osobiście bardziej się podoba Szymon ale każdy ma swój gust.

A ja zapytam jeżeli mój maluch to dziewczynka to bardzo chcę Rozalia . Nie za dziwaczne ?

• Britty Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:

SZYMON lub SEBASTIAN

Ja wole Sebastiana. Z pracy w szkole to Szymony to same łobuzy byly ;)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mnie osobiście bardziej się podoba Szymon ale każdy ma swój gust.

A ja zapytam jeżeli mój maluch to dziewczynka to bardzo chcę Rozalia . Nie za dziwaczne ?

ostatnio dwie koleżanki urodziły Rozalki :)
    słodkie

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ