X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • blama Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja mieszkam na południu i takich rarytaskach mogę sobie jedynie pomarzyć

ja to samo więc dziś warzywka z patelni, brązowy ryż i kurczaczek :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Losos jest u nas na tak, wiesz moj maz pracuje/pracowal w duzych firmach rybnych tu w Norwegii i w instytutach badawczych i wie ile to kontroli musi przejsc by byc dopuszczone jako jedzonko i jakie normy wysrubowane sa. To jego byli koledzy z jednego z instytutow stoja za zla fama lososia i choc ich doniesienie zostalo zdementowane to poszlo w swiat i tak krazy juz od ladnych paru lat.

Super wiadomość. Uwielbiam i mam ogromną ochotę na łososia, ostatnio z M. kilka razy się o niego delikatnie posprzeczaliśmy w sklepie;)
    Nawet u gin On poruszył temat łososia, a Ona była za tym żeby jeść.

Carolline, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam na necie i już mam wyniki AFP i zadzwoniłam do poradni aby się dowiedzieć co znaczy okazuje się że jest bardzo ładny hura.

Loczek2018, Carolline, Nalia, PixiDixi, muminka83, katka84, Urszulka89 lubią tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Co do tilapii, moj maz jest biologiem morskim, mowi ze tilapia to najgorsze swinstwo z mozliwych ryb.
    to ja się spytam - co jeść? Kurka. Morszczuk mi nie pasi. Co na pare bd sie nadawać?

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek Nie pomogę, bo mnie na razie od ryb odrzuca ;)

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Nirstety masz racje ztymi lidliwo-biedronkowymi.
    Mieszkalam przez moment pod Lodzia,w Zgierzu i 3dni w tyg.pracowalam w Lodzi a 2 w Wawie i okolicach. Mam sentyment wielki do Twojego miasta ...no i moj jeden z ulubionych raperow O.S.T.R z Lodzi z dzielnicy Teofilow...pozdrawiam Cie Loczku :-*
    Ja taki przylot - do Łodzi sprowadziłam sie na studia w 2010, poznałam męża i zostałam :),ale pozdrawiamy pozdrawiamy:). Sprowadziłam sie do miasta fabryk w ruinie, teraz łódź druga warszawka zaczyna powoli sie robic:).. A generalnie pochodzę z Mazowsza - Ciechanów (niewiadomo czym sie chwalić, kulomiotem Majewskim czy Doda Elektroda hehe)

PixiDixi lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Ja taki przylot - do Łodzi sprowadziłam sie na studia w 2010, poznałam męża i zostałam :),ale pozdrawiamy pozdrawiamy:). Sprowadziłam sie do miasta fabryk w ruinie, teraz łódź druga warszawka zaczyna powoli sie robic:).. A generalnie pochodzę z Mazowsza - Ciechanów (niewiadomo czym sie chwalić, kulomiotem Majewskim czy Doda Elektroda hehe)

Ostatnie zdanie wymiata :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• shadee Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na południu Polski to akurat spoko pstrągi :) nie ma na co narzekać
    pstrąg ojcowski MNIAM

katka84 lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    na południu Polski to akurat spoko pstrągi :) nie ma na co narzekać
    pstrąg ojcowski MNIAM

Do pstrągów świeżutkich mam dostęp ale tylko latem. Znajoma ma stawy rybne ale na zime wszystko odławia. Więc teraz mam sezon posuchy :)

• Izka84 Znajoma

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    dobry łosoś nie jest zły :)
    Uwielbiam łososia...ogólnie rybki.Mogłabym je jeść w każdej postaci :-)

PixiDixi lubi tę wiadomość

ganns65gk4t5cdyy.png

zrz6kqi1dufxd2gn.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w sumie to bym mogła nie jeść - apetytu brak,a od mięsa to już w ogóle mnie odrzuciło ...

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez was smaku mi się narobiło :)
    Chyba jutro sobie zrobię panierowane krewetki z sosem slodko kwaśnym .
    Mąż nie będzie zadowolony bo on nie lubi owoców morza ale w ciąży jestem niech znosi moje smaki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 16:31

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee ja nie jem mięsa już napewno ponad miesiąc, a wyniki ok, więc się nie martwie :)

muszę poszukać jakiegoś fajnego przepisu na halibuta :P

a co do ryb czy mięsa w biedronce... ja pracuje w zakladach miesnych- drób wodny i bardziej ufam niz małym sklepikom. Są standardy ile mięso moze byx przechowywane ( świeże) i data jest nabijana automatycznie u Nas na zakładzie ( my robimy kaczkę dla Lidla) i nikt tego nie przeskoczy, wszystko jest dochladzane, pakowane w atmosferze ochronnej ( nie ma opcji, żeby urządzenia pakujące poszły bez gazu), tak samo transport odbywa się w warunkach chłodniczych. Jeśli chodzi o mrożonki to ja nie kupuję :P

PixiDixi, Mmargotka, katka84, Carolline lubią tę wiadomość

• Britty Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja odebrałam wyniki pappy: Ryzyko ZD - wyszlo mi 1:6600, ryzyko zespół Edwardsa 1:100000. Pani dr mowila ze bardzo ładne wyniki. Następna wizyta to chyba juz bd usg polowkowe.

PixiDixi, Mmargotka, muminka83, Loczek2018, Decadence, katka84, karolcia87, kasiuleks, Ove, Carolline lubią tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty już połowkowe? TY masz dopiero 15 tydzien, a połowkowe 20/24 :)

• Britty Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kas ale ja następna wizytę mam za 5 tygodni aż ;)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:) ja juz po wizycie dzieciatko tak rozbrykane ze lekarz nawet mi nie powiedzial ile cm teraz ma. Wszystko poki co wporządku :) i chyba bedzie dziewczynka <3 aczykolwiek lekarz powiedzial ze nie da reki uciac bo za bardzo ruchliwe i ciezko bylo dostrzec. Moje bole brzucha okazaly sie normalnymi ze macicia sie rozciaga itp.
    Kartke z pytaniami napisalam ale zostawilam na stoliku brawo ja! Ale tylko o jednym(tak mi sie wydaje) zapomnilam wiec luzik. Przytylam juz 2kg! i az sie boje co bedzie dalej bo ja do szczuplych nienaleze wiec bede ciezarna słoniczką chyba :P

PixiDixi, anecz_kaa, Loczek2018, Decadence, katka84, Urszulka89, kasiuleks lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej dziewczyny ja odebrałam wyniki pappy: Ryzyko ZD - wyszlo mi 1:6600, ryzyko zespół Edwardsa 1:100000. Pani dr mowila ze bardzo ładne wyniki. Następna wizyta to chyba juz bd usg polowkowe.

Piekne wyniki !!!! :)

Vanilka lubi tę wiadomość

• Britty Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Piekne wyniki !!!! :)

Dziekuje :-* juz jestem taka spokojna. Cieszę sie ze mam to badanie za soba. Duzo stresu mnie to kosztowało.

muminka83 lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Hej hej:) ja juz po wizycie dzieciatko tak rozbrykane ze lekarz nawet mi nie powiedzial ile cm teraz ma. Wszystko poki co wporządku :) i chyba bedzie dziewczynka <3 aczykolwiek lekarz powiedzial ze nie da reki uciac bo za bardzo ruchliwe i ciezko bylo dostrzec. Moje bole brzucha okazaly sie normalnymi ze macicia sie rozciaga itp.
    Kartke z pytaniami napisalam ale zostawilam na stoliku brawo ja! Ale tylko o jednym(tak mi sie wydaje) zapomnilam wiec luzik. Przytylam juz 2kg! i az sie boje co bedzie dalej bo ja do szczuplych nienaleze wiec bede ciezarna słoniczką chyba :P

U nas posucha w dzirwczynkach takze podbijasz Vanilka :) Gratuluje Ci :)

Waga nie jest jakas abys sie martwila ja mam j7z 6 na plusie.

‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ