X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • blama Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja mieszkam na południu i takich rarytaskach mogę sobie jedynie pomarzyć

ja to samo więc dziś warzywka z patelni, brązowy ryż i kurczaczek :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Losos jest u nas na tak, wiesz moj maz pracuje/pracowal w duzych firmach rybnych tu w Norwegii i w instytutach badawczych i wie ile to kontroli musi przejsc by byc dopuszczone jako jedzonko i jakie normy wysrubowane sa. To jego byli koledzy z jednego z instytutow stoja za zla fama lososia i choc ich doniesienie zostalo zdementowane to poszlo w swiat i tak krazy juz od ladnych paru lat.

Super wiadomość. Uwielbiam i mam ogromną ochotę na łososia, ostatnio z M. kilka razy się o niego delikatnie posprzeczaliśmy w sklepie;)
    Nawet u gin On poruszył temat łososia, a Ona była za tym żeby jeść.

Carolline, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam na necie i już mam wyniki AFP i zadzwoniłam do poradni aby się dowiedzieć co znaczy okazuje się że jest bardzo ładny hura.

Loczek2018, Carolline, Nalia, PixiDixi, muminka83, katka84, Urszulka89 lubią tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Co do tilapii, moj maz jest biologiem morskim, mowi ze tilapia to najgorsze swinstwo z mozliwych ryb.
    to ja się spytam - co jeść? Kurka. Morszczuk mi nie pasi. Co na pare bd sie nadawać?

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek Nie pomogę, bo mnie na razie od ryb odrzuca ;)

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Nirstety masz racje ztymi lidliwo-biedronkowymi.
    Mieszkalam przez moment pod Lodzia,w Zgierzu i 3dni w tyg.pracowalam w Lodzi a 2 w Wawie i okolicach. Mam sentyment wielki do Twojego miasta ...no i moj jeden z ulubionych raperow O.S.T.R z Lodzi z dzielnicy Teofilow...pozdrawiam Cie Loczku :-*
    Ja taki przylot - do Łodzi sprowadziłam sie na studia w 2010, poznałam męża i zostałam :),ale pozdrawiamy pozdrawiamy:). Sprowadziłam sie do miasta fabryk w ruinie, teraz łódź druga warszawka zaczyna powoli sie robic:).. A generalnie pochodzę z Mazowsza - Ciechanów (niewiadomo czym sie chwalić, kulomiotem Majewskim czy Doda Elektroda hehe)

PixiDixi lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Ja taki przylot - do Łodzi sprowadziłam sie na studia w 2010, poznałam męża i zostałam :),ale pozdrawiamy pozdrawiamy:). Sprowadziłam sie do miasta fabryk w ruinie, teraz łódź druga warszawka zaczyna powoli sie robic:).. A generalnie pochodzę z Mazowsza - Ciechanów (niewiadomo czym sie chwalić, kulomiotem Majewskim czy Doda Elektroda hehe)

Ostatnie zdanie wymiata :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• shadee Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na południu Polski to akurat spoko pstrągi :) nie ma na co narzekać
    pstrąg ojcowski MNIAM

katka84 lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    na południu Polski to akurat spoko pstrągi :) nie ma na co narzekać
    pstrąg ojcowski MNIAM

Do pstrągów świeżutkich mam dostęp ale tylko latem. Znajoma ma stawy rybne ale na zime wszystko odławia. Więc teraz mam sezon posuchy :)

• Izka84 Znajoma

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    dobry łosoś nie jest zły :)
    Uwielbiam łososia...ogólnie rybki.Mogłabym je jeść w każdej postaci :-)

PixiDixi lubi tę wiadomość

ganns65gk4t5cdyy.png

zrz6kqi1dufxd2gn.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w sumie to bym mogła nie jeść - apetytu brak,a od mięsa to już w ogóle mnie odrzuciło ...

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez was smaku mi się narobiło :)
    Chyba jutro sobie zrobię panierowane krewetki z sosem slodko kwaśnym .
    Mąż nie będzie zadowolony bo on nie lubi owoców morza ale w ciąży jestem niech znosi moje smaki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 16:31

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee ja nie jem mięsa już napewno ponad miesiąc, a wyniki ok, więc się nie martwie :)

muszę poszukać jakiegoś fajnego przepisu na halibuta :P

a co do ryb czy mięsa w biedronce... ja pracuje w zakladach miesnych- drób wodny i bardziej ufam niz małym sklepikom. Są standardy ile mięso moze byx przechowywane ( świeże) i data jest nabijana automatycznie u Nas na zakładzie ( my robimy kaczkę dla Lidla) i nikt tego nie przeskoczy, wszystko jest dochladzane, pakowane w atmosferze ochronnej ( nie ma opcji, żeby urządzenia pakujące poszły bez gazu), tak samo transport odbywa się w warunkach chłodniczych. Jeśli chodzi o mrożonki to ja nie kupuję :P

PixiDixi, Mmargotka, katka84, Carolline lubią tę wiadomość

• Britty Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja odebrałam wyniki pappy: Ryzyko ZD - wyszlo mi 1:6600, ryzyko zespół Edwardsa 1:100000. Pani dr mowila ze bardzo ładne wyniki. Następna wizyta to chyba juz bd usg polowkowe.

PixiDixi, Mmargotka, muminka83, Loczek2018, Decadence, katka84, karolcia87, kasiuleks, Ove, Carolline lubią tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty już połowkowe? TY masz dopiero 15 tydzien, a połowkowe 20/24 :)

• Britty Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kas ale ja następna wizytę mam za 5 tygodni aż ;)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:) ja juz po wizycie dzieciatko tak rozbrykane ze lekarz nawet mi nie powiedzial ile cm teraz ma. Wszystko poki co wporządku :) i chyba bedzie dziewczynka <3 aczykolwiek lekarz powiedzial ze nie da reki uciac bo za bardzo ruchliwe i ciezko bylo dostrzec. Moje bole brzucha okazaly sie normalnymi ze macicia sie rozciaga itp.
    Kartke z pytaniami napisalam ale zostawilam na stoliku brawo ja! Ale tylko o jednym(tak mi sie wydaje) zapomnilam wiec luzik. Przytylam juz 2kg! i az sie boje co bedzie dalej bo ja do szczuplych nienaleze wiec bede ciezarna słoniczką chyba :P

PixiDixi, anecz_kaa, Loczek2018, Decadence, katka84, Urszulka89, kasiuleks lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej dziewczyny ja odebrałam wyniki pappy: Ryzyko ZD - wyszlo mi 1:6600, ryzyko zespół Edwardsa 1:100000. Pani dr mowila ze bardzo ładne wyniki. Następna wizyta to chyba juz bd usg polowkowe.

Piekne wyniki !!!! :)

Vanilka lubi tę wiadomość

• Britty Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Piekne wyniki !!!! :)

Dziekuje :-* juz jestem taka spokojna. Cieszę sie ze mam to badanie za soba. Duzo stresu mnie to kosztowało.

muminka83 lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Hej hej:) ja juz po wizycie dzieciatko tak rozbrykane ze lekarz nawet mi nie powiedzial ile cm teraz ma. Wszystko poki co wporządku :) i chyba bedzie dziewczynka <3 aczykolwiek lekarz powiedzial ze nie da reki uciac bo za bardzo ruchliwe i ciezko bylo dostrzec. Moje bole brzucha okazaly sie normalnymi ze macicia sie rozciaga itp.
    Kartke z pytaniami napisalam ale zostawilam na stoliku brawo ja! Ale tylko o jednym(tak mi sie wydaje) zapomnilam wiec luzik. Przytylam juz 2kg! i az sie boje co bedzie dalej bo ja do szczuplych nienaleze wiec bede ciezarna słoniczką chyba :P

U nas posucha w dzirwczynkach takze podbijasz Vanilka :) Gratuluje Ci :)

Waga nie jest jakas abys sie martwila ja mam j7z 6 na plusie.

‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ