X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te lubię rybki, ale niestety tylko smażone. I mogę je kupować za grosze z plaży z kutra, ale wiecie co, ostatanio mnie wkurza smród w całym domu tej smażonej ryby :-/ a takiej z piekarnika czy na parze po prostu nie lubimy. Macie jakieś sposóby na ten rybi smród?

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja hehe lubie smrod rybki wiec jak trafie na spisob pozbycia sie smrodku to napisze.

Fajnie masz Melbusia,ze mozesz taniej kupowac a przede wszystkim swiezutkie,to inna ryba niz taka zmrozona ,lezaca .

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem ci pixi, że jest różnica duża. Flądra po 5 zł/ kg, dorsz 15 zł/kg, ale oczywiście całość, trzeba wyczyścić. Ale podobno w większych miastach też można dostać świeżą rybkę? Słyszałam, że wiozą ją obłożoną lodem i sprzedają na bieżąco. Moja kuzynka na południu kraju ma taki sklepik upatrzony.

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    No powiem ci pixi, że jest różnica duża. Flądra po 5 zł/ kg, dorsz 15 zł/kg, ale oczywiście całość, trzeba wyczyścić. Ale podobno w większych miastach też można dostać świeżą rybkę? Słyszałam, że wiozą ją obłożoną lodem i sprzedają na bieżąco. Moja kuzynka na południu kraju ma taki sklepik upatrzony.

Uwielbiam fladre...:) Jak bylismy na wczasach to kupilam tez z kutra i byla superrr i w sumie bez porownania do mrozonej.

Mieszkam pod Warszawa ,k.Legionowa i jeszcze nie trafilam na taki sklep, moze slabo szukalam...

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja te lubię rybki, ale niestety tylko smażone. I mogę je kupować za grosze z plaży z kutra, ale wiecie co, ostatanio mnie wkurza smród w całym domu tej smażonej ryby :-/ a takiej z piekarnika czy na parze po prostu nie lubimy. Macie jakieś sposóby na ten rybi smród?
    Oo ja tez chętnie przygarnę sposb ,żeby ryba nie śmierdziała heh mój mąż co drugi dzień bierze sobie obiad do pracy i zawsze paruje rybę a zapach straszny.Moj dziadek smaży na maśle klarowanym jest wtedy trochę mniejszy smród :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na południu i takich rarytaskach mogę sobie jedynie pomarzyć

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Oo ja tez chętnie przygarnę sposb ,żeby ryba nie śmierdziała heh mój mąż co drugi dzień bierze sobie obiad do pracy i zawsze paruje rybę a zapach straszny.Moj dziadek smaży na maśle klarowanym jest wtedy trochę mniejszy smród :)

Rybka na maselku klarowanym...

Narobilyscie mi smaka i chyba bedzie rybka :) Core wysle do sklepu.

melbusia88, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie świeżo otworzyli rybny. Calkiem fajny, kupuje w nim tilapie co tydzień :D, mam na nią fazę - mięsko ma fajne, troche jak dorsz:). Jutro u nas rybka. Dzis robię eksperyment -zupę meksykańska z kukurydza i kurczaczkiem:).

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    a ja Łódź... Też z rybami słabo :), a juz te lidlowe biedronkowe w paczce... Fu:) miruny juz mam dość, pangi nie jem w ogole, mintaj to błoto... Nawet dorsz jakis taki...

qb3cp07w5ku95ses.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek nie chcę cię zrażać, ale podobno tilapia jest równie kontrowersyjna jak panga. Nie wiem, czy to prawda, ale czytałam gdzieś, że do PL trafia Tilapia z chińskich hodowli. Chociaż jakby mi osobiście wchodziła, to pewnie bym to olała, ze z Chin ;-)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio dwukrotnie robiłam filety z morszczuka pieczonego (wyróżnia się dużą zawartością kwasu DHA) - niestety kupowanego jako mrożonego.
    Smarowałam pieprzem cytrynowym i sosem z połączonego majonezu i musztardy (wiem, to akurat nie najbardziej "fit";)) i do piekarnika na ok. 30 minut. Pycha.

W ogóle też mam fazę na ryby i owoce morza (krewetki).

A poza tym mogłabym od tygodnia jeść cały czas spaghetti, z różnymi sosami warzywnymi bez mięsa albo z pesto i parmezanem.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Carolline Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tilapii, moj maz jest biologiem morskim, mowi ze tilapia to najgorsze swinstwo z mozliwych ryb.

PixiDixi, Izka84, katka84 lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    a ja Łódź... Też z rybami słabo :), a juz te lidlowe biedronkowe w paczce... Fu:) miruny juz mam dość, pangi nie jem w ogole, mintaj to błoto... Nawet dorsz jakis taki...

Nirstety masz racje ztymi lidliwo-biedronkowymi.
    Mieszkalam przez moment pod Lodzia,w Zgierzu i 3dni w tyg.pracowalam w Lodzi a 2 w Wawie i okolicach. Mam sentyment wielki do Twojego miasta ...no i moj jeden z ulubionych raperow O.S.T.R z Lodzi z dzielnicy Teofilow...pozdrawiam Cie Loczku :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 14:54

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Co do tilapii, moj maz jest biologiem morskim, mowi ze tilapia to najgorsze swinstwo z mozliwych ryb.

Tez cos slyszalam o tilapi ,ale nie pamietalam gdxie co i jak ;) cos w stylu pangi.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Czyli dobrze słyszałam. A co mąż mówi o łososiu ;-) ? Pytam, bo i diabetolog i ginekolog mi zdecydowanie odradzili, bo to też podobno syf (poza irlandzkim). Wiesz coś na ten temat :-) ?

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Ja ostatnio dwukrotnie robiłam filety z morszczuka pieczonego (wyróżnia się dużą zawartością kwasu DHA) - niestety kupowanego jako mrożonego.
    Smarowałam pieprzem cytrynowym i sosem z połączonego majonezu i musztardy (wiem, to akurat nie najbardziej "fit";)) i do piekarnika na ok. 30 minut. Pycha.

W ogóle też mam fazę na ryby i owoce morza (krewetki).

A poza tym mogłabym od tygodnia jeść cały czas spaghetti, z różnymi sosami warzywnymi bez mięsa albo z pesto i parmezanem.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

U margotka fajny ten sosik :) a to ,zr nie fit phi olac to. Grunt,ze zdrowe i smaczne idobre dla rozwoju malucha.

Mmargotka lubi tę wiadomość

• Carolline Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Losos jest u nas na tak, wiesz moj maz pracuje/pracowal w duzych firmach rybnych tu w Norwegii i w instytutach badawczych i wie ile to kontroli musi przejsc by byc dopuszczone jako jedzonko i jakie normy wysrubowane sa. To jego byli koledzy z jednego z instytutow stoja za zla fama lososia i choc ich doniesienie zostalo zdementowane to poszlo w swiat i tak krazy juz od ladnych paru lat.

PixiDixi, melbusia88, Mmargotka, Loczek2018 lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Losos jest u nas na tak, wiesz moj maz pracuje/pracowal w duzych firmach rybnych tu w Norwegii i w instytutach badawczych i wie ile to kontroli musi przejsc by byc dopuszczone jako jedzonko i jakie normy wysrubowane sa. To jego byli koledzy z jednego z instytutow stoja za zla fama lososia i choc ich doniesienie zostalo zdementowane to poszlo w swiat i tak krazy juz od ladnych paru lat.

To dobrze wiedziec bo faktycznie wiekszosc opinii jest wlasnie taka,ze losos niekoniecznie.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mój szwagier robi na stawach w Austrii i co jakiś czas nam rybki świeże przywozi :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry łosoś nie jest zły :)

Carolline, Izka84 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ