LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Na 2-3 dni to naprawde nie trzeba tyle spakowac, by bylo ciezko. I zawsze mozna poprosic, jakiegos wspolpasazera by do pociagu wsadzil walizke nawet jak nie za ciezka, ale ty nie powinnas nosic. Internet podpowiada, ze kolce sa mysle w sklepach sportowych, w Jula, i w jakis takich mydlo powidlo pewnie.
-
Cześć miłego dzionka.
Co do wyprysków - jak nastolatka jestem obsypana, plecy, dekolt, szyja i buzia. Mąż mi salicylowym spirytusem przypala to pomaga.
Detektora tętna nie mam i chyba już nie bd kupować, boje się że bym świrowała za każdym razem jak bym nie mogła złapać maluszka:).
Rozstępy - smaruję się zwykłym kremem Garniera mocno nawilżającym, jak mi sie przypomni:)jak mam miec tygrysa na brzuchu to bd miała, tym bardziej że w okresie nastoletnim miałam trochę rozstępy wzrostowe, więc genetyka nie działa na moją korzyść.
Byłam wczoraj na warsztatach Bezpieczny Maluch, polecam, szczególnie podobał mi sie temat pierwszej pomocy noworodkowi (bezdech czy zakrztuszenie ćwiczone na fantomach) i transportu kobiety w ciąży i noworodka (najbezpieczniejsze miejsce w aucie na fotelik, wytłumaczone po kolei jak powinno sie użytkować, na co zwrócić uwagę, symulacje, crash testy w różnych wariantach - naprawde przerażające jak wygląda zderzenie brzucha z deska rozdzielcza przy niezapiętych pasach). Z pierwszej pomocy - dostępna jest bezpłatna aplikacja Nestle Pierwsza Pomoc. My rodzice jesteśmy pierwszym ratunkiem dla naszych pociech dlatego warto mieć wiedzę jak pomóc, mi to dało wczoraj troche spokoju, wiem jakie czynności wykonywać jak tygodniowy noworodek zakrztusi sie podczas karmienia czy wpadnie w bezdech z bólu /strachu.. Warsztaty prowadza ratownicy medyczni z ogromną wiedzą praktyczną, a przykładami z życia sypią jak z rękawa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 10:54
PixiDixi, muminka83, anecz_kaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
W sumie to niewiele, cala seria prenalen. Tabletki do ssanua prenalen.
Goldisept - to sobie jeszcze orzypomnialam, silnie bakteriobojczy.
Gardlo mozesz plukac woda z sola i lyzeczka wody utlenionej do tej mikstury.
Pic mleko z miodem i gdzies np.podrzucic sobie czosnek np.pod wędlinę w kanapke i to posmarowac na gorze chrzanem tartym moze byc kupny (ale najkorzystniej jak na sloiczku nie bedzie zakwaszany octem a kwaskiem cytrynowym, ocet zabija wit.c)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 11:44
-
Loczek2018 wrote:Cześć miłego dzionka.
Co do wyprysków - jak nastolatka jestem obsypana, plecy, dekolt, szyja i buzia. Mąż mi salicylowym spirytusem przypala to pomaga.
Detektora tętna nie mam i chyba już nie bd kupować, boje się że bym świrowała za każdym razem jak bym nie mogła złapać maluszka:).
Rozstępy - smaruję się zwykłym kremem Garniera mocno nawilżającym, jak mi sie przypomni:)jak mam miec tygrysa na brzuchu to bd miała, tym bardziej że w okresie nastoletnim miałam trochę rozstępy wzrostowe, więc genetyka nie działa na moją korzyść.
Byłam wczoraj na warsztatach Bezpieczny Maluch, polecam, szczególnie podobał mi sie temat pierwszej pomocy noworodkowi (bezdech czy zakrztuszenie ćwiczone na fantomach) i transportu kobiety w ciąży i noworodka (najbezpieczniejsze miejsce w aucie na fotelik, wytłumaczone po kolei jak powinno sie użytkować, na co zwrócić uwagę, symulacje, crash testy w różnych wariantach - naprawde przerażające jak wygląda zderzenie brzucha z deska rozdzielcza przy niezapiętych pasach). Z pierwszej pomocy - dostępna jest bezpłatna aplikacja Nestle Pierwsza Pomoc. My rodzice jesteśmy pierwszym ratunkiem dla naszych pociech dlatego warto mieć wiedzę jak pomóc, mi to dało wczoraj troche spokoju, wiem jakie czynności wykonywać jak tygodniowy noworodek zakrztusi sie podczas karmienia czy wpadnie w bezdech z bólu /strachu.. Warsztaty prowadza ratownicy medyczni z ogromną wiedzą praktyczną, a przykładami z życia sypią jak z rękawa...
PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
PixiDixi wrote:Dzien dobry Dziewczynki i milego dnia
Ove,kurcze kiepsko z tym dzwiganiem, hmm nie mozesz sie jakos wykrecic z delegacji? -
Ove przez kolano Cie i w dupe. Myslisz,ze pracodawca mysli o Twoim idziecka dobru?, nie, a nawet lamie juz prawo bo obowiazkiem pracodawcy jest uzyskac zgode pracownicy ciezarnej na oddelegowanie w inne miejsce (miejscowosc) niz jest stale miejsce pracy.
Nie powinnas miec wyrzutow bo pracodawca to nie rodzina i szybko o dokonaniach pracownika zapomina....Urszulka89, melbusia88, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Ove wrote:No własnie mąż mnie przekonuje żebym zrezygnowała... No jakoś się wykręcić na pewno mogę, ale jak zwykle mam skrupuły - mimo że to tylko praca.
ale czemu chcesz rezygnować? jesli dobrze się czujesz, a delegacja nie będzie męcząca to po co?
co masz tam robić?Carolline lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Ove przez kolano Cie i w dupe. Myslisz,ze pracodawca mysli o Twoim idziecka dobru?, nie, a nawet lamie juz prawo bo obowiazkiem pracodawcy jest uzyskac zgode pracownicy ciezarnej na oddelegowanie w inne miejsce (miejscowosc) niz jest stale miejsce pracy.
Nie powinnas miec wyrzutow bo pracodawca to nie rodzina i szybko o dokonaniach pracownika zapomina.... -
anecz_kaa wrote:Hej, Pixi nie poszłam... mloda zapomniała, a ja stwioerdzilam ze nie bede kusić losu
rosół pyrka, a ja idę sprzątać :p
Moze i dobrze Aneczka...
Mniam rosolek, ja dzisiaj na skroty bo kalafiorowa z mrozonki i na drugie jeszcze dumam.
Jestem niedobra...wczoraj zrobilam karkowke w sosie tymiankowym z frytkami i mega suroweczka z kapusty kiszonej z cebulka i natka a moj maz sie zezloscil bo mu najmlodsza przeszkadzała i odszedl od stolu. To ja niedobra znowu podam mu ten wczorajszy a z corkami zjem dzidiejszy....anecz_kaa, muminka83 lubią tę wiadomość