X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdis Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie Karolina,poruszaliscie z lekarzem temat odnosnie mozliwosci leczenia?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Własnie Karolina,poruszaliscie z lekarzem temat odnosnie mozliwosci leczenia?

tak, mówił, że jest taka możliwość, ale tego nie rekomenduje, bo jest zbyt wysokie ryzyko powikłań dla mnie, dla dziecka i porodu przedwczesnego i też nie każde dziecko "nadaje się" do tej operacji. moja lekarka powiedziała to samo

• shadee Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe bardzo mi przykro, szczerze.
    Jakąkolwiek decyzję podejmiesz rób to co Ci serce podpowiada. Ściskam mocno.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa i wsparcie. Niestety po dwóch opiniach lekarzy, które sa takie same zdecydowaliśmy się na terminacje. Nie wyobrażam sobie patrzenia jak moje dziecko umiera po porodzie lub całe życie cierpi. Dla nas to zbyt duże obciążonie psychiczne.
    Wiele z Was mnie potępi i powie, że jest szansa i dużo ludzi tak żyje. Owszem, tak jest, ale nikt nie daje na nic gwarancji...
    Tak więc żegnam się z Wami. Życzę Wam spokojnych ciąż i wszystkiego dobrego. I obyście nigdy nie musiały podejmować takiej decyzji:(

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Bo ja nie rozumiem jednego. Amnio ma wykazać rozszczep kręgosłupa, wodogłowie?
    Wodogłowie się leczy i to w krajach gdzie medycyna nie jest super i nawet tam dzieci super się rozwijają. Zastanawiam się na jakiej podstawie taka diagnoza skoro mnóstwo dzieci z rozszczepem żyje.
    To trudna sprawa i jak dla mnie zbyt dużo pytań...
    Rozszczep kręgosłupa jest widoczny na usg przecież i dlatego też nie rozumię co ma do tego amniopunkcja

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa i wsparcie. Niestety po dwóch opiniach lekarzy, które sa takie same zdecydowaliśmy się na terminacje. Nie wyobrażam sobie patrzenia jak moje dziecko umiera po porodzie lub całe życie cierpi. Dla nas to zbyt duże obciążonie psychiczne.
    Wiele z Was mnie potępi i powie, że jest szansa i dużo ludzi tak żyje. Owszem, tak jest, ale nikt nie daje na nic gwarancji...
    Tak więc żegnam się z Wami. Życzę Wam spokojnych ciąż i wszystkiego dobrego. I obyście nigdy nie musiały podejmować takiej decyzji:(
    Nikt cię nie potępi. Przykro mi zwyczajnie... Że stajesz przed tą decyzją.
    Bez względu czy zrobisz amnio i terminacje czy nie będziesz mieć zawsze to w sercu i głowie.
    Proszę idź do psychologa. Ważne byś w tym czasie była pod opieką lekarza.
    Fakt każda z nas by inaczej postąpiła jednak każda z nas też jest inna.
    Niech Bóg ci błogosławi i czuwa nad waszym dzieckiem.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mi tak smutno....

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdis Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Karolina, ja Twoją decyzję jak najbardziej rozumiem, sama nie wiem co zrobiłabym w takiej sytuacji, nikt nie wie dopoki sie w niej nie znajdzie. Patrzex na cierpienie dziecka i nie moc nic zrobic to najgorsze co moze byc. Na pewno bedziesz jeszcze szczesliwa mama

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Kochana ja Cię nie będę potepiała. Jednego tylko nie zrozumie że lekarze wogle nie wspierali Cię i sami nie powiedzieli o rozwiązaniach jakie można wykonać. Znam tą wadę od podszewki i żaden lekarz nie wmowilby mi że jest ona śmiertelna czy dzieci cierpią katusze.
    Do Ciebie nie mam nic ale do lekarzy u których byłaś. Dla mnie to cymbały. Trzymaj się.

muminka83, PixiDixi, olcia87, katka84 lubią tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka tak sie sklada,ze na naszym forum nie znajdziesz osoby ,ktora Cie potepi...
    Twoje decyzje i kazdy tutaj jak widzisz je szanuje.

Mam swoje,ale...dokladnie takie jak Kinga. Skoro lekarz mowi o szansie 10% to warto poddac sie takiej opetacji bo skoro jestes juz za terminacja to co tracisz decydujac sie na opetacje,ktora jest robiona bez otwarcia przeciez jamy ,ktira jest w miejscowym znieczuleniu...
    Masz szanse uratowac dziecko jesli nie ma wad genetycznych a roszczep,ktory jednak mozna operowac.

muminka83, Kinga40, olcia87, katka84 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Kochana ja Cię nie będę potepiała. Jednego tylko nie zrozumie że lekarze wogle nie wspierali Cię i sami nie powiedzieli o rozwiązaniach jakie można wykonać. Znam tą wadę od podszewki i żaden lekarz nie wmowilby mi że jest ona śmiertelna czy dzieci cierpią katusze.
    Do Ciebie nie mam nic ale do lekarzy u których byłaś. Dla mnie to cymbały. Trzymaj się.

Dodam jeszcze,ze tez jestem zaskoczona tym,ze tak szybko bez zbednych ceregieli chca terminowac.
    Nawet nie wiadomo czy sa wady genetyczne ...Jesli sa wady to niestety,ale w 100% wtedy popieram a jesli jest wodoglowie,ktire latwo operuje sie i przynosi efekty i roszczep ,ktory mozna w lonie operowac i doczytalam o sukcesach o wiele wiekszych niz 10% to przemysl to i moze poszukaj jeszcze jednego lekarza do chocby spokoju pozniej Twojego .

muminka83, Kinga40, olcia87 lubią tę wiadomość

• magdis Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Karolinka tak sie sklada,ze na naszym forum nie znajdziesz osoby ,ktora Cie potepi...
    Twoje decyzje i kazdy tutaj jak widzisz je szanuje.

Mam swoje,ale...dokladnie takie jak Kinga. Skoro lekarz mowi o szansie 10% to warto poddac sie takiej opetacji bo skoro jestes juz za terminacja to co tracisz decydujac sie na opetacje,ktora jest robiona bez otwarcia przeciez jamy ,ktira jest w miejscowym znieczuleniu...
    Masz szanse uratowac dziecko jesli nie ma wad genetycznych a roszczep,ktory jednak mozna operowac.
    A jak sie robi te operacje ze bez otwierania jamy? Laparoskopowo jakos? Kurcze, moze przed ostateczna decyzja jeszcze skonsultowac z trzecim lekarzem?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Madziu, laparoskopowo. Jestem rozczarowana lekarzami :(

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Nie mamy prawa cię potępiać, poza tym żadna z nas nie stanęła przed taką decyzją aby móc kogoś oceniać. Nie wyobrażam sobie jak jest ci ciężko i źle :-( życzę ci dużo siły, bo będzie ci potrzebna by to wszystko przejść :-( Mam nadzieję, że masz wsparcie najbliższych. Pamiętaj, że po burzy zawsze świeci słońce, wierzę, że jeszcze będziesz mamą, trzymaj się ciepło :-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas jest inna.
    Lekarze eh wiedza wiedzą ale tu mi nic się nie zgadza. Tu czuję że .... Nie ważne.
    Ważne że nam nie wolno osądzać.
    Ważne by koleżanka teraz zadbała o psychikę bo pytania co by było gdyby będą pojawiać się do końca życia.
    Każdy ma prawo decydować zgodnie z własnym sumieniem a nam pozostaje albo pogodzić się z decyzją albo modlić za te biedne kobiety i dzieci.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy Olinku proponowano mi terminacja. Mówiono że umrę ja i dziecko. Moja psychika była silna. Wybrałam zero jedynkowe rozwiązanie. Postanowiłam urodzić. Żyjemy. Syn obecnie choć jest w drugiej klasie i ma 7 lat ma IQ wysokie i poziom 4 klasy podstawowej. Nigdy id tego momentu nie opieram sus na opinii .

Jednak uważam że każda kobieta musi mieć prawo do własnych decyzji.

Kinga40 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Przy Olinku proponowano mi terminacja. Mówiono że umrę ja i dziecko. Moja psychika była silna. Wybrałam zero jedynkowe rozwiązanie. Postanowiłam urodzić. Żyjemy. Syn obecnie choć jest w drugiej klasie i ma 7 lat ma IQ wysokie i poziom 4 klasy podstawowej. Nigdy id tego momentu nie opieram sus na opinii .

Jednak uważam że każda kobieta musi mieć prawo do własnych decyzji.

Muminka a co takiego bylo,ze mowili Ci o terminacji? , wscibska ja ;) jesli nie chcesz mowic to oki :-*

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm tak poza tym to jesli maluch nie ma wad genetycznych a ma roszczep to bedzie trudno uzyskac zgode na terminacje bo nie jest to wada letalna.

muminka83 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Muminka a co takiego bylo,ze mowili Ci o terminacji? , wscibska ja ;) jesli nie chcesz mowic to oki :-*
    Byłam w trakcie nowotworu. Zaatakował kręgosłup odcinek lędźwiowy i układ nerwowy wtedy plątał figle. Traciłam przytomność często itd.
    Na leczenie dziada zgodziłam się po porodzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 19:36

PixiDixi lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ty Wielka <3 ...

‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ