X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Czekam na wizytę u dr Roszkowskiego. Byliśmy tu o 6:30, a jeszcze 4 osoby przed nami. Już strasznie zaczynam się denerwować:(
    Spokojnie, dowiesz się wszystkiego i będziesz mogła dalej podejmować decyzje. Trzymam kciuki za Ciebie i twoje maleństwo

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Czekam na wizytę u dr Roszkowskiego. Byliśmy tu o 6:30, a jeszcze 4 osoby przed nami. Już strasznie zaczynam się denerwować:(

Tam sie zawsze waruje pod drzwiami i niestety kolejka...Czekamy na info od Ciebie <3 <3

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Spokojnie, dowiesz się wszystkiego i będziesz mogła dalej podejmować decyzje. Trzymam kciuki za Ciebie i twoje maleństwo

Dziękuję. Mam całą listę pytań, mam nadzieję, że uda mi się o wszystko dowiedzieć:(

• Vanillaice Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Trzymaj się kochana, mam nadzieję, że będzie dobrze.

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    No on nie widzi potrzeby, bardzo na luzie podchodzi. Ogólnie na moje niepokoje reaguje zawsze tekstem, że przecież będzie zdrowego, to WIADOMO, bo CO MOGŁOBY PÓJŚĆ NIE TAK? Nie mam sumienia mu mówić, że jakieś 10000 rzeczy.:-) A tak to mówi, że kiedy mały się urodzi, to wtedy będzie się martwił i angażowal. Trochę mnie to uwiera...
    Mnie uwierałoby na pewno bardzo, ale ja taka jestem po prostu. Ja nigdy mojego nie ciągnełam na wizytę, na poczatku nie chciał chodzić, bo jak oglądał zdjęcia po wizytach, to mówił jak maż aneczki, że nic tam nie widzi :-) no ale wiadomo, faktycznie na początku mało widać. Na prenatalne sam z siebie chciał iść i widziałam ten błysk w oku, kiedy kluska się ruszała, chyba się trochę wzruszył. Potem był jeszcze na dwóch usg i za każdym razem coś go zachwyca, ostatnio żeberka małej :-D Ale to są chłopy, każdy inaczej reaguje, inna obsługa ;-) mój za to nie mówi do brzuszka, głaśnie rzadko, mówi, że będzie mówił, jak będzie większy i też nie nalegam. To są miłe momenty, ale tak naprawdę tak jak dziewczyny piszą, to nie jest wyznacznik tego jakim będzie ojcem, bo wszystko sie okaże w praniu, a na razie ważne, że dba o mnie, pomaga we wszystkim :-)

Decadence, anecz_kaa lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Dziękuję. Mam całą listę pytań, mam nadzieję, że uda mi się o wszystko dowiedzieć:(

Pytaj sie, wykorzystaj ta mozliwosc, wykorzystaj absolutnie kazda sekunde , Roszkowski jest pomimio czasami chlodnego zachowania wybitnym specjalista i to wiesz. Jakby co nie zrazaj sie nim bo on troche mrukowaty jest. Spisz pytania bo jak wejdziesz to stres i lepiej miec na kartce.

katka84 lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Kciuki mocno zaciśnięte <3

l22n6iyek016fbg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Pytaj sie, wykorzystaj ta mozliwosc, wykorzystaj absolutnie kazda sekunde , Roszkowski jest pomimio czasami chlodnego zachowania wybitnym specjalista i to wiesz. Jakby co nie zrazaj sie nim bo on troche mrukowaty jest. Spisz pytania bo jak wejdziesz to stres i lepiej miec na kartce.
    Dziękuję Pixi. Mam kartkę już od wczoraj przygotowaną. Boję się tylko, ze znowu będę płakać jak głupia i nie będę w stanie słowa wydusić. Muszee wziąć się w garść:(

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Dziękuję Pixi. Mam kartkę już od wczoraj przygotowaną. Boję się tylko, ze znowu będę płakać jak głupia i nie będę w stanie słowa wydusić. Muszee wziąć się w garść:(

Musisz byc silna, jak bedziesz plakala lekarz nie da rady rzeczowo porozmawiac z Toba. Wiem,ze masz ciezki czas,ale powiem to czego nie lubie w tak delikatnych sytuacjach jak sie mowi...., ale musisz sie wziac w garsc bo ta wizyta to walka Twoja o Twoje dziecko i musisz byc silna .

• Decadence Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Jeśli potrzebujesz, to płacz i po prostu daj tę kartkę lekarzowi. Nie jesteś maszyną bez uczuć i każdej z nas tutaj byłoby trudno powstrzymać łzy, to normalne. Niezależnie od tego, co usłyszysz - a trzymam kciuki, by wieści były takie, jakich sobie życzysz - jesteśmy z Tobą. Bądź dzielna i pamiętaj, że los ma dla Ciebie dużo dobrych niespodzianek. Oby przyszły jak najszybciej.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    trzymam kciuki!

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KArolina trzymam kciuki kochana:*
    Dzień dobry :) Ja dzisiaj byłam ZUS-ie papierki papierki i papierki, ale wszystko ogarnelam. Potem zapisałam się do szkoły rodzenia na koniec lutego.Bylam w ikea muszę w szafie porządek zrobić przy okazji oglądałam łóżeczka, ale nic ciekawego. Co do Usg mój był za każdym razem ostatnio nawet jak mi wymaz robiła, ale u niej jest tak, ze facet nic nie widzi siedzi sobie za takim parawanem przy stole a obok ma monitor wiec nas nie widać jak my działamy ;) Teraz idziemy ood koniec lutego na połówkowe i albo się zamieni w pracy albo pójdę z siostra tez chciała bardzo iść przyszła pani doktor niedługo ma praktyki na ginexie w szpitalu gdzie chce rodzic ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wam tak odbija przed wizytą ? Nie dość że jestem jak kłębek nerwów ( wiem nic dobrego ) to mój mąż stwierdził że dobrze że te wizyty nie są częściej m=bo mi się to na mózg rzuca i jestem nie do życia :)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe - trzymam za Was kciuki.

Przed wizytą na zewnątrz jestem spokojna i nawet opanowana :p ale w środku mnie kotłuje. Teraz mam większą świadomość niż w pierwszej ciąży - że w tej chwili nie mam zbytnio na nic wpływu oprócz dbania o nas, brania lekarstw i witamin i takie tam :) I chyba to mi daje trochę spokoju :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed wizytą jestem raczej podekscytowana :-) a po wizycie jeszcze bardziej :-D

l22n6iyek016fbg8.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas na 80% dziewczynka, mąż jak mu napisałam przeszczęśliwy :)

Urszulka89, PixiDixi, Vanilka, anecz_kaa, Decadence, melbusia88, kasiuleks, katka84 lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe trzymam mocno kciuki!

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe trzymamy mocno kciuki. U mnie teoretycznie tez dziewczynka i widzialam ze M lekko zawiedziony ze pierworodny to nie syn.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe no i co powiedzial dr Roszkowski? Bo mi tu kciuki więdną od zaciskania..

Dziewczyny powiedzcie ile wydajecie na wózek? Mam szanse kupic malo uzywany Britax go next, ma rewelacyjne opinie i nowy kosztuje nieco ponad 1000euro, zastanawiam sie za ile moglabym go kupic zeby bylo uczciwie.. Nie chce przeplacic ani przegapic okazji.. Ale wiadomo ze wydatkow bedzie mnostwo i na czyms trzeba oszczedzic..

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina daj znac :)

Gratuluję 2 córy:)

‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ