WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • blama Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Ja dzisiaj wizytuje, ktoś ze mną? :)

trzymam kciuki! :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Ja dzisiaj wizytuje, ktoś ze mną? :)
    Kciuki ;) ja dopiero za trzy tygodnie...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    U mnie mąż jest zawsze, nawet jak miałam dowcipnie a to dlatego, że moja gin dba o komfort pacjentek i zarzuca mi na nogi takie coś co daje się na kozetkę - kurcze zapomniałam jak się nazywa :p
    Masz na nogach jak koc z papieru. Dodatkowo krzesło męża jest tak ustawione, że jest na wysokości mojej głowy.

Rozwiązaniem jest też przychodzenie na wizyty w sukience/spódnicy :)

• Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Dziewczyny strasznie panikuję :(, aż mi źle z tym wszystkim. Nie potrafię się cieszyć , tylko cały czas myślę, czy wszystko ok, bo przecież nic się nie dzieje ... Ostatnią wizytę miałam 3 stycznia i minęło dla mnie zdecydowanie za dużo czasu. Na szczęscie następna już w środę .

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki zawrót glowy że nie nadazam Was nadrobić :/ mam pytanie czy któraś z Was zmagala się ze zbyt niskim ciśnieniem? Dziś zaslablam w pracy mąż musiał po mnie przyjeżdżać i po zamierzeniu ciśnienia okazało się że jest 84/48... Nie wiem już jak sobie z nim radzić kawa i słodkie nie pomaga :( może Wy macie jakieś rady?

oar89jcggibdab41.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Taki zawrót glowy że nie nadazam Was nadrobić :/ mam pytanie czy któraś z Was zmagala się ze zbyt niskim ciśnieniem? Dziś zaslablam w pracy mąż musiał po mnie przyjeżdżać i po zamierzeniu ciśnienia okazało się że jest 84/48... Nie wiem już jak sobie z nim radzić kawa i słodkie nie pomaga :( może Wy macie jakieś rady?
    Ja ogólnie mam niskie ciśnienie 80/60 ale w ciązy mam już 105/70 i tak się już utrzymuje. U mnie działała kawa i spacery. Tylko że ja czułam się dobrze z taki niskim ciśnieniem.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niskie ciśnienie ogólnie a w ciąży jeszcze bardziej, około 80/50. Ale nic szczególnego z tym nie robię, no może poza spacerami.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż sam z siebie chcę ze mna chodzić na wizyty chyba że praca mu akurat nie pozwala.
    Ja jak do tej pory mam normalne ciśnienie ok 120 na 80.
    Wizyta jutro rano i świruje:)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż był ze mną pierwszy raz na prenatlanych w 12 tyg i tak mu się spodobało, że teraz chodzi na każde usg do naszego ginekologa. Patrzy w ten monitor jak zaczarowany :-) Mój gin robi tak, że najpierw bada mnie na fotelu, potem usg dopochwowe, potem ja się ubieram, lekarz prosi męża i razem oglądamy wszystko przez brzuszek :-) Oboje nie mielibyśmy nic przeciwko żeby mąż był też przy tym dopochwowym, ale taki system praktykuje mój ginekolog i też jest ok.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Mój mąż był ze mną pierwszy raz na prenatlanych w 12 tyg i tak mu się spodobało, że teraz chodzi na każde usg do naszego ginekologa. Patrzy w ten monitor jak zaczarowany :-) Mój gin robi tak, że najpierw bada mnie na fotelu, potem usg dopochwowe, potem ja się ubieram, lekarz prosi męża i razem oglądamy wszystko przez brzuszek :-) Oboje nie mielibyśmy nic przeciwko żeby mąż był też przy tym dopochwowym, ale taki system praktykuje mój ginekolog i też jest ok.
    No to ja muszę tego mojego gnojka pogonić, ani razu ze mną nie był i stąd chyba nasz młody jest dla niego jeszcze taki "wirtualny".:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    No to ja muszę tego mojego gnojka pogonić, ani razu ze mną nie był i stąd chyba nasz młody jest dla niego jeszcze taki "wirtualny".:-)
    Ale nie był, bo nie chciał, czy z jakiegoś innego powodu?

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia moj maz raz byl przy 1 corce. Stwierdzil ze nic nie widzi:p teraz jest z dziewczynami ja jade sama. Pod koniec 2 ciazy jezdzil ze mną ale nie wchodzil do gabinetu.

Kiedys lekarzowi udało sie zrobić super zdjecie buzki i moj maz tez nic nie widział :p kolega bez problemu a ten... no nie i jyz :p ale super zajmuje sie dziewczynami wiec ;)

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M jest na każdej wizycie, po badaniu na fotelu lekarz go woła. Nie przeszkadzało mi usg dopochwowe, bo mój mąż widział tam już raczej wszystko i nie sądzę, żeby to robiło na nim jakieś wrażenie, poza tym jest tak wpatrzony w ekran i małego, że zupełnie nie zawracał uwagi na to, że badanie jest robione w ten sposób, dodatkowo też mam zawsze tą „spódniczkę ginekologiczną” to poprawia komfort, ale rozumiem, że każda z nas ma inna wrażliwość i może czuć się skrępowany, nawet przy własnym mężu. To i indywidualna sprawa.

My się dość długo staraliśmy i przez ostatni rok miałam tyle badań u tylu lekarzy, że zupełnie nie zwracam na to uwagi, a kiedyś to nawet miałam problem pójść do faceta ginekologa ;)

Mmargotka lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu nigdy nie mówiłam żeby jechał czy wchodził do gabinetu. Po prostu pakujemy się wszyscy i jedziemy :) Zresztą do lekarza jeżdżę 70km w jedną stronę więc też lepiej z szoferem ;) To, czy przyszły tata chodzi z nami do lekarza czy nie - to nie jest wyznacznik. Gdy ustalamy następną wizytę to bardziej mój mąż w rejestracji niż ja :p bo to przecież popołudniu musi być. I tak kolejną wizytę mam o 19,40 bo przecież na 16 on się nie wyrobi z pracy :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja . Ja w sobotę wróciłam do domu po 20 od mamy koleżanki gdzie mój M malował jej sufit . Mama koleżanki zapakowała mi gołąbki i pyszne ciacho. A wczoraj spędziłam miło dzień z rodzinką. No a o północy zachciało mi się jeść i poszłam wsunąć gołąbka. Mądra to raczej nie jestem, ale to nie ja byłam głodna tylko dziecko hihihi. Na dzisiaj nie mam specjalnych planów.
    Miłego dnia wam życzę i za wszystkie wizytujące dzisiaj trzymam kciuki.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyt, to mój M był na prenatalnych i będzie na połówkowych , ale te wizyty mam na późne popołudnie więc spokojnie może być ze mną bo tak jak normalnie chodzę to do południa A wtedy on jest w pracy. Za to teraz w piątek idzie że mną młodszy syn bo bardzo chce zobaczyć maluszka.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ale nie był, bo nie chciał, czy z jakiegoś innego powodu?
    No on nie widzi potrzeby, bardzo na luzie podchodzi. Ogólnie na moje niepokoje reaguje zawsze tekstem, że przecież będzie zdrowe: to WIADOMO, bo CO MOGŁOBY PÓJŚĆ NIE TAK? Nie mam sumienia mu mówić, że jakieś 10000 rzeczy.:-) A tak to mówi, że kiedy mały się urodzi, to wtedy będzie się martwił i angażowal. Trochę mnie to uwiera...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 14:18

anecz_kaa lubi tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wizytę u dr Roszkowskiego. Byliśmy tu o 6:30, a jeszcze 4 osoby przed nami. Już strasznie zaczynam się denerwować:(

• Magic Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z wami.
    mój mąż był że mną na prebatalnyn tylko bo tak to chodziłam do faceta giną a on jakoś się krepował ale od teraz chodzę do swojej ginekolog ale nie idzie że mną w piątek bo ma reha na kolano na 10.30 a nie wyrobi się na 12.20 na wizytę. szkoda.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Czekam na wizytę u dr Roszkowskiego. Byliśmy tu o 6:30, a jeszcze 4 osoby przed nami. Już strasznie zaczynam się denerwować:(
    zaciskamy kciuki za Was :*

muminka83 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ