X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • blama Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Ja dzisiaj wizytuje, ktoś ze mną? :)

trzymam kciuki! :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Ja dzisiaj wizytuje, ktoś ze mną? :)
    Kciuki ;) ja dopiero za trzy tygodnie...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    U mnie mąż jest zawsze, nawet jak miałam dowcipnie a to dlatego, że moja gin dba o komfort pacjentek i zarzuca mi na nogi takie coś co daje się na kozetkę - kurcze zapomniałam jak się nazywa :p
    Masz na nogach jak koc z papieru. Dodatkowo krzesło męża jest tak ustawione, że jest na wysokości mojej głowy.

Rozwiązaniem jest też przychodzenie na wizyty w sukience/spódnicy :)

• Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Dziewczyny strasznie panikuję :(, aż mi źle z tym wszystkim. Nie potrafię się cieszyć , tylko cały czas myślę, czy wszystko ok, bo przecież nic się nie dzieje ... Ostatnią wizytę miałam 3 stycznia i minęło dla mnie zdecydowanie za dużo czasu. Na szczęscie następna już w środę .

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki zawrót glowy że nie nadazam Was nadrobić :/ mam pytanie czy któraś z Was zmagala się ze zbyt niskim ciśnieniem? Dziś zaslablam w pracy mąż musiał po mnie przyjeżdżać i po zamierzeniu ciśnienia okazało się że jest 84/48... Nie wiem już jak sobie z nim radzić kawa i słodkie nie pomaga :( może Wy macie jakieś rady?

oar89jcggibdab41.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Taki zawrót glowy że nie nadazam Was nadrobić :/ mam pytanie czy któraś z Was zmagala się ze zbyt niskim ciśnieniem? Dziś zaslablam w pracy mąż musiał po mnie przyjeżdżać i po zamierzeniu ciśnienia okazało się że jest 84/48... Nie wiem już jak sobie z nim radzić kawa i słodkie nie pomaga :( może Wy macie jakieś rady?
    Ja ogólnie mam niskie ciśnienie 80/60 ale w ciązy mam już 105/70 i tak się już utrzymuje. U mnie działała kawa i spacery. Tylko że ja czułam się dobrze z taki niskim ciśnieniem.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niskie ciśnienie ogólnie a w ciąży jeszcze bardziej, około 80/50. Ale nic szczególnego z tym nie robię, no może poza spacerami.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż sam z siebie chcę ze mna chodzić na wizyty chyba że praca mu akurat nie pozwala.
    Ja jak do tej pory mam normalne ciśnienie ok 120 na 80.
    Wizyta jutro rano i świruje:)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż był ze mną pierwszy raz na prenatlanych w 12 tyg i tak mu się spodobało, że teraz chodzi na każde usg do naszego ginekologa. Patrzy w ten monitor jak zaczarowany :-) Mój gin robi tak, że najpierw bada mnie na fotelu, potem usg dopochwowe, potem ja się ubieram, lekarz prosi męża i razem oglądamy wszystko przez brzuszek :-) Oboje nie mielibyśmy nic przeciwko żeby mąż był też przy tym dopochwowym, ale taki system praktykuje mój ginekolog i też jest ok.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Mój mąż był ze mną pierwszy raz na prenatlanych w 12 tyg i tak mu się spodobało, że teraz chodzi na każde usg do naszego ginekologa. Patrzy w ten monitor jak zaczarowany :-) Mój gin robi tak, że najpierw bada mnie na fotelu, potem usg dopochwowe, potem ja się ubieram, lekarz prosi męża i razem oglądamy wszystko przez brzuszek :-) Oboje nie mielibyśmy nic przeciwko żeby mąż był też przy tym dopochwowym, ale taki system praktykuje mój ginekolog i też jest ok.
    No to ja muszę tego mojego gnojka pogonić, ani razu ze mną nie był i stąd chyba nasz młody jest dla niego jeszcze taki "wirtualny".:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    No to ja muszę tego mojego gnojka pogonić, ani razu ze mną nie był i stąd chyba nasz młody jest dla niego jeszcze taki "wirtualny".:-)
    Ale nie był, bo nie chciał, czy z jakiegoś innego powodu?

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia moj maz raz byl przy 1 corce. Stwierdzil ze nic nie widzi:p teraz jest z dziewczynami ja jade sama. Pod koniec 2 ciazy jezdzil ze mną ale nie wchodzil do gabinetu.

Kiedys lekarzowi udało sie zrobić super zdjecie buzki i moj maz tez nic nie widział :p kolega bez problemu a ten... no nie i jyz :p ale super zajmuje sie dziewczynami wiec ;)

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M jest na każdej wizycie, po badaniu na fotelu lekarz go woła. Nie przeszkadzało mi usg dopochwowe, bo mój mąż widział tam już raczej wszystko i nie sądzę, żeby to robiło na nim jakieś wrażenie, poza tym jest tak wpatrzony w ekran i małego, że zupełnie nie zawracał uwagi na to, że badanie jest robione w ten sposób, dodatkowo też mam zawsze tą „spódniczkę ginekologiczną” to poprawia komfort, ale rozumiem, że każda z nas ma inna wrażliwość i może czuć się skrępowany, nawet przy własnym mężu. To i indywidualna sprawa.

My się dość długo staraliśmy i przez ostatni rok miałam tyle badań u tylu lekarzy, że zupełnie nie zwracam na to uwagi, a kiedyś to nawet miałam problem pójść do faceta ginekologa ;)

Mmargotka lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu nigdy nie mówiłam żeby jechał czy wchodził do gabinetu. Po prostu pakujemy się wszyscy i jedziemy :) Zresztą do lekarza jeżdżę 70km w jedną stronę więc też lepiej z szoferem ;) To, czy przyszły tata chodzi z nami do lekarza czy nie - to nie jest wyznacznik. Gdy ustalamy następną wizytę to bardziej mój mąż w rejestracji niż ja :p bo to przecież popołudniu musi być. I tak kolejną wizytę mam o 19,40 bo przecież na 16 on się nie wyrobi z pracy :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja . Ja w sobotę wróciłam do domu po 20 od mamy koleżanki gdzie mój M malował jej sufit . Mama koleżanki zapakowała mi gołąbki i pyszne ciacho. A wczoraj spędziłam miło dzień z rodzinką. No a o północy zachciało mi się jeść i poszłam wsunąć gołąbka. Mądra to raczej nie jestem, ale to nie ja byłam głodna tylko dziecko hihihi. Na dzisiaj nie mam specjalnych planów.
    Miłego dnia wam życzę i za wszystkie wizytujące dzisiaj trzymam kciuki.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyt, to mój M był na prenatalnych i będzie na połówkowych , ale te wizyty mam na późne popołudnie więc spokojnie może być ze mną bo tak jak normalnie chodzę to do południa A wtedy on jest w pracy. Za to teraz w piątek idzie że mną młodszy syn bo bardzo chce zobaczyć maluszka.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ale nie był, bo nie chciał, czy z jakiegoś innego powodu?
    No on nie widzi potrzeby, bardzo na luzie podchodzi. Ogólnie na moje niepokoje reaguje zawsze tekstem, że przecież będzie zdrowe: to WIADOMO, bo CO MOGŁOBY PÓJŚĆ NIE TAK? Nie mam sumienia mu mówić, że jakieś 10000 rzeczy.:-) A tak to mówi, że kiedy mały się urodzi, to wtedy będzie się martwił i angażowal. Trochę mnie to uwiera...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 14:18

anecz_kaa lubi tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wizytę u dr Roszkowskiego. Byliśmy tu o 6:30, a jeszcze 4 osoby przed nami. Już strasznie zaczynam się denerwować:(

• Magic Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z wami.
    mój mąż był że mną na prebatalnyn tylko bo tak to chodziłam do faceta giną a on jakoś się krepował ale od teraz chodzę do swojej ginekolog ale nie idzie że mną w piątek bo ma reha na kolano na 10.30 a nie wyrobi się na 12.20 na wizytę. szkoda.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Czekam na wizytę u dr Roszkowskiego. Byliśmy tu o 6:30, a jeszcze 4 osoby przed nami. Już strasznie zaczynam się denerwować:(
    zaciskamy kciuki za Was :*

muminka83 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ