X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    I powtórzę przyciągamy myśli. Przyciągaj dobre myśli. Pamiętaj że w internecie opisane są szczegółowo tragiczne sytuacje ja jednak zawsze biorę poprawkę bo np mi.mowili nie nie będę żyć a żyje i pisze.
    Każda sytuacja i każdy przypadek medyczny jest złożony.
    I jak masz się denerwować lepiej wyrzucić komputer przez okno niż czytać opisy negatywne i sobie wymyślać problemy
    Masz rację, czas chyba zacząć przyciągać pozytywne myśli ;) już to słyszałam nie raz ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    u mnie też mały brzuch, a dodatkowo waga stoi cały czas w miejscu - ani drgnie
    shadee nie stresuj sie ta waga, kolezanka na diecie cukrzycowej w ciazy jeszcze schudla, a dziecko zdrowe :-) ja co prawda najpierw schudlam, ale teraz przytylam i jestem +2kg, ale brzuch mam duzy, biust wielki. Ruchow tez jeszcze nie czuje, a mala wiercipiętek :-) ale lekarz mowi, ze spokojnie - pierworodka i jeszcze lozysko na przedniej scianie.

l22n6iyek016fbg8.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam z tą bakteria To mi lekarz powiedział że jeszcze badanie będzie powtórzone później i antybiotyk przy porodzie i podobno się tego nie leczy

f2w3k0s3plke7odf.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś wie czemu agniecha już do nas nie zagląda?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek to możliwe, że to dzidzia. Ja poczułam tak raz w piątek jak leżałam dwie godz u kosmetyczki. I to napewno było to ;) potem już nie udało się uchwycić. ja jestem szczupła - 53kg (3kg na plusie w ciąży). A w pierwszej ciązy poczułam jakoś w 17 tc ale to już były takie ewidentne ruchy że nie dało się ich przeoczyć ;)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    ja zaczynam się martwić tą wagą
    co prawda jestem na diecie cukrzycowej więc drastycznie zmieniłam nawyki żywieniowe na zdrowe ale żeby aż tak?
    Mam koleżankę co w każdej z ciąż, a miała ich 3 :) nie przytyła więcej niż 8-9 kg. A jadła wszystko. Więc może taka uroda. Nie ma co się martwić jeśli tylko dziecko prawidłowo się rozwija.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczynałam ciążę z wagą 69 kilo
    potem spadłam do 66
    od 3 tygodni waga wynosi ok. 66,8 - 67 i nic nie idzie w górę ale fakt trzymam dietę, jem 6 posiłków dziennie, żadnych śmieciowych przekąsek, same zdrowe rzeczy. Dzieciak rośnie prawidłowo, więc na razie się zbyt nie przejmuję, w sumie niektóre ciężarne dużo by dały by nie przybierać tak szybko na wadze jak przybierają, więc nie ma co narzekać :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Decadence Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja niestety muszę się oduczyć jednego - czytania w Internecie. Bo jak już przeczytam jedno, to od razu się boje, że albo to u mnie się właśnie dzieje, albo dopiero wystąpi. :D ja jestem panikarą niestety ;(
    Mam tak samo.:-) Cały czas chciałabym zapobiec wszystkim możliwym przyczynom, które mogą sprawić, że coś pójdzie nie tak... a nie da się niestety tego zrobić. Nawet, gdybyśmy cały Internet przekopaly.:-) Mam dwie znajome, które o ciąży powiedziały wszystkim od razu po teście, "bo niby co moze pójść nie tak" - cytat z jednej. Są wesołe, szczęśliwe itp... jak ja im zazdroszczę... bo sama mam ogromny lęk, że ponieważ pierwsze tygodnie mojej ciąży były straszne i pełne wszystkich możliwych szkodliwych czynników, to będzie cudem, jak mały będzie zdrowy. Walczę z tym, też chcę być beztroska mamą i wiem, że to moje koleżanki robią dobrze, nie ja. Ale ciężko im dorównać w optymizmie.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Mam tak samo.:-) Cały czas chciałabym zapobiec wszystkim możliwym przyczynom, które mogą sprawić, że coś pójdzie nie tak... a nie da się niestety tego zrobić. Nawet, gdybyśmy cały Internet przekopaly.:-) Mam dwie znajome, które o ciąży powiedziały wszystkim od razu po teście, "bo niby co moze pójść nie tak" - cytat z jednej. Są wesołe, szczęśliwe itp... jak ja im zazdroszczę... bo sama mam ogromny lęk, że ponieważ pierwsze tygodnie mojej ciąży były straszne i pełne wszystkich możliwych szkodliwych czynników, to będzie cudem, jak mały będzie zdrowy. Walczę z tym, też chcę być beztroska mamą i wiem, że to moje koleżanki robią dobrze, nie ja. Ale ciężko im dorównać w optymizmie.:-)

Nalia i Decadence, no więc ja też mam tendencje do panikowania.
    Na przykład teraz jestem po takim ataku paniki: po połowie dnia chodzenia po mieście wróciłam z dość mocno mokrą bielizną. Przypomniało mi się to co przeczytałam tu na forum rano, dodałam do tego moje inne delikatne objawy typu świąd no i już miałam najczarniejszą wizję. Wybierałam się właśnie na IP, mój M. mnie uspokajał, a skutecznie udało się uspokoić mojej przyjaciółce która powiedziała że to jest normalne od II trymestru, że też tak miała, że nieraz myślała że to już wody płodowe (a nic się nie działo złego).
    Może dlatego że to pierwsza ciąża i po prostu nie wiem jak organizm się zachowuje. Co powinno nas niepokoić, co nie...

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znowu wychodzi na to, że jestem jakaś inna bo panikara ze mnie żadna
    wszystko przyjmuję na klatę, na wizytach dopytuję lekarza o rzeczy, które mnie niepokoją, to co przeczytam w necie dzielę przez 10 i jakoś tak z dużym spokojem do wszyskich swoich przypadłości podchodzę - pomimo że to moja pierwsza ciąża

katka84, muminka83 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Decadence Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    wszystko przyjmuję na klatę, na wizytach dopytuję lekarza o rzeczy, które mnie niepokoją, to co przeczytam w necie dzielę przez 10 i jakoś tak z dużym spokojem do wszyskich swoich przypadłości podchodzę - pomimo że to moja pierwsza ciąża
    I tak też byśmy pewnie chciały. Ale to kwestia charakteru. Ja zawsze potwornie bałam się nie bólu, nie wysiłku, ale rzeczy, na które nie mam wpływu. Myślę, że w drugiej ciąży duuuzo bardziej zadbam o początek. I żadnych szpitali i narkoz.:-) Shadee, dobrze, że masz taki stosunek do tego, bo i dziecię spokojniejsze.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:

good for you:)

• Decadence Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Nalia i Decadence, no więc ja też mam tendencje do panikowania.
    Na przykład teraz jestem po takim ataku paniki: po połowie dnia chodzenia po mieście wróciłam z dość mocno mokrą bielizną. Przypomniało mi się to co przeczytałam tu na forum rano, dodałam do tego moje inne delikatne objawy typu świąd no i już miałam najczarniejszą wizję. Wybierałam się właśnie na IP, mój M. mnie uspokajał, a skutecznie udało się uspokoić mojej przyjaciółce która powiedziała że to jest normalne od II trymestru, że też tak miała, że nieraz myślała że to już wody płodowe (a nic się nie działo złego).
    Może dlatego że to pierwsza ciąża i po prostu nie wiem jak organizm się zachowuje. Co powinno nas niepokoić, co nie...

f2w3lhb8zwsl9evj.png
    Co do wydzieliny, też mam jej więcej. Może faktycznie dla spokoju ducha warto pomyśleć o probiotykach, no i czasem zrobić ten posiew, czy jakiś test z apteki... są chyba takie, ale nie znam się na tym. Ja posiewu ani razu nie miałam, mi tylko pH sprawdza gin.:(

Mmargotka lubi tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasem niewiedza lepsza niż wiedza :)
    śpi się spokojniej

Mmargotka, Urszulka89 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Decadence Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki - czy Wasi mężczyźni chodzą/będą chodzić z Wami na USG? :-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    A tak z innej beczki - czy Wasi mężczyźni chodzą/będą chodzić z Wami na USG? :-)

Mój nie przegapił ani jednej wizyty, nie wyobraża sobie inaczej. Do tego za zgodą lekarza nagrywa obraz na monitorze i dzięki temu potem sobie odtwarzamy na dużym ekranie :)

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 00:49

• shadee Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabrałam mojego tylko raz - na USG genetyczne, ale był w gabinecie tylko do momentu robienia USG przez brzuch - bardzo mu się podobało :) drugi raz pójdziemy na połówkowe razem.
    na normalne wizyty chodzę sama

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Co do męża, to był ze mną na 2 USG i teraz też się wybiera. Pan doktor sam go zaprasza na wizytę.

Dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę nastatyny i chyba średnio mi służy, czułam w nocy pieczenie, dodatkowo wydzielina się zmieniła na mega wodnista i tak wypływała, aż się przestraszyłam, że to mogą być woduy . :( Ale mam nadzieję, że nie, skoro szyjka była zamknięta.

Wczoraj jak kichnelam, to mega mnie zabolało podbrzusze, jakby mnie rozrywało. Miałam już raz tak we wczesnej ciąży. A Wam się tak zdarza?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej! Co do męża, to był ze mną na 2 USG i teraz też się wybiera. Pan doktor sam go zaprasza na wizytę.

Dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę nastatyny i chyba średnio mi służy, czułam w nocy pieczenie, dodatkowo wydzielina się zmieniła na mega wodnista i tak wypływała, aż się przestraszyłam, że to mogą być woduy . :( Ale mam nadzieję, że nie, skoro szyjka była zamknięta.

Wczoraj jak kichnelam, to mega mnie zabolało podbrzusze, jakby mnie rozrywało. Miałam już raz tak we wczesnej ciąży. A Wam się tak zdarza?

Mi zalecili nystatyne 2x2 tabletki i usmierzylo ból. Ale obserwując się zauważyłam że dzieje się to często po luteinie albo złej bieliźnie. Podmycie się w szarym mydle pomaga. Polecam kupcie szare mydła, płyny do bielizny hipoalergiczne i nie potrzeba leków żadnych

muminka83 lubi tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Mi zalecili nystatyne 2x2 tabletki i usmierzylo ból. Ale obserwując się zauważyłam że dzieje się to często po luteinie albo złej bieliźnie. Podmycie się w szarym mydle pomaga. Polecam kupcie szare mydła, płyny do bielizny hipoalergiczne i nie potrzeba leków żadnych
    A miałaś po mniej taka wodnista wydzielinę?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ