X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Sorry ale nie mogę czytać takich rzeczy...
    Jak ludzie bardzo nie doceniają najprostszych a najwazniejszych aspektow życia. Módl się żeby było zdrowe a nie dywaguj o plci bo to akurat ma najmniejsze znaczenie.

Na forum sa rozne historie,rozne przypadki i tylko tolerancja daje pozytywna atmosfere . Kiedys bylam malo tolerancyjna i wszystko bylo czarno-biale i ciesze sie,ze ewaluowalam do osoby o wiekszej tolerancji :) Inna jakosc zycia :).

Duzaa, Mmargotka, katka84, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kregoslupa to dziwna sprawa u mnie...z Marysia na tym etapie juz bolal mbie kregoslup a teraz jest w miarę ok. Oczywiscie zdarzaja sie momenty gdzie mnie boli,ale bez porownania. Nic nie robilam by bylo lepiej a tu i troche lat doszlo i ciaza blizniacza. Obym nie zapeszyla hehe ;)

• magdis Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ale jesteśmy tylko ludźmi ;) i każdy ma prawo poczuć lekkie rozczarowanie który i tak w momencie mija gdy dowiadujemy się, że z dzidzią wszystko ok :)
    W pierwszej ciąży mimo, że czułam że będzie dziewczynka i nieziemsko się cieszyłam na tą wiadomość, przyznam się, że poczułam lekkie ukłucie. Nie wiem dlaczego, bo mąż w żaden sposób nie jest z tych co muszą mieć syna ;) chyba tak już utarło się w naszej kulturze, że dziedzic nazwiska musi być ;)
    O dziedzica nazwiska to myslalam ze juz tylko pradziadkowie sie martwia ;) ja mam z kolei bzika na punkcie malych dziewczynek i najchetniej to bym chciala z 5 coreczek ale wiadomo ze to nie koncert zyczen,wazne zeby bylo zdrowe

anecz_kaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam trzy paczki i tak mnie muli , bleee , jak nigdy sie objadlam i raczej dlugo juz nie popatrze nawet w strone paczkow.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Zjadlam trzy paczki i tak mnie muli , bleee , jak nigdy sie objadlam i raczej dlugo juz nie popatrze nawet w strone paczkow.
    Zjadła wczoraj trzy a dziś też już trzy i napewno zjem jeszcze dziś :D

katka84 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Zjadła wczoraj trzy a dziś też już trzy i napewno zjem jeszcze dziś :D

Hehe to Ty twarda sztuka Ula :) ja wymieklam ;)

Urszulka89 lubi tę wiadomość

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano zrobiłam paczusie na serku homogenizowanym to już z 10 pochlonelam;) a na normalne rośnie ciasto przy kominku :)

PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    ja na pewno przez rok ;) jem tylko w tłusty czwartek.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja myślałam, że tylko ze mnie taka kaleka z kręgosłupem. Mi niestety pomogła rehabilitacja dopiero - laser, tens i ćwiczenia. Także też czekam na rozwój sytuacji :P

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    To ja myślałam, że tylko ze mnie taka kaleka z kręgosłupem. Mi niestety pomogła rehabilitacja dopiero - laser, tens i ćwiczenia. Także też czekam na rozwój sytuacji :P

Wiekszosc ma jakies klopot z kregoslupem zadna kaleka z Ciebie, takie czasy sa,ze mniej ruchu niz powinno byc i to pracuje na niekorzysc. Zdrowka zycze !

• blama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    ja na pewno przez rok ;) jem tylko w tłusty czwartek.

Ja w sumie też a dziś jeszcze ani jednego.. liczę że mąż w drodze do domu z pracy zakupi :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Wiekszosc ma jakies klopot z kregoslupem zadna kaleka z Ciebie, takie czasy sa,ze mniej ruchu niz powinno byc i to pracuje na niekorzysc. Zdrowka zycze !
    Tak praca siedząca zaraz po macierzyńskim nie pomogła. Ale powiem szczerze, że miałam dużo ruchu jeszcze na macierzyńskim, tylko dobiły mnie nieodpowiednie ćwiczenia. Fizjoterapeuta pokazał kilka prostych ćwiczeń i mówię Wam taka ulga - ćwiczenia na leżąco. Na kręgosłup i rwę kulszową trzeba wiedzieć jakie ćwiczenia można niestety - a Chodakowskie i inne to tylko dla zdrowych ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cesarce miałam masakrę z plecami. .. w ciąży duży brzuch to mnie wyginalo do tylu, po cc bałam się o ranę i chodziłam zgarbiona co przyplacilam przykurczem mięśni wzdłuż kręgosłupa. Miesiąc masaży ćwiczeń i tasmowania i dopiero wtedy byłam w stanie bez płaczu podnieść dziecko. Mam nadzieje ze tym razem nie zrobię sobie pod górkę. ..

ex2buay3h02dl23a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    Ja w sumie też a dziś jeszcze ani jednego.. liczę że mąż w drodze do domu z pracy zakupi :)
    W tamtym roku trzeba było się naszukać, by znaleźć po pracy. Naród u nas pączkowy :P

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Ja po cesarce miałam masakrę z plecami. .. w ciąży duży brzuch to mnie wyginalo do tylu, po cc bałam się o ranę i chodziłam zgarbiona co przyplacilam przykurczem mięśni wzdłuż kręgosłupa. Miesiąc masaży ćwiczeń i tasmowania i dopiero wtedy byłam w stanie bez płaczu podnieść dziecko. Mam nadzieje ze tym razem nie zrobię sobie pod górkę. ..
    Ale Mini już wiesz jak ćwiczyć w razie biedy.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Ale Mini już wiesz jak ćwiczyć w razie biedy.

Tak :) ale chyba tym razem wole zapobiegać niż leczyć :D

ex2buay3h02dl23a.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak cwiczyc tak sobie mysle,ze po pologu to pojde na basen i bede sobie plywala a to ponoc wzmacnia miesnie grzbietowe. Jestem przeciwienstwem mojego meza on sportowiec a ja z ksiazkami na nosie mali ruszajaca sie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 14:10

• katka84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rozczarowań co do płci. Ja do połowy ciąży byłam szczerze przekonana, że chłopak. Jak mi lekarz powiedział, że dziewczynka, to byłam taka rozczarowana. Nastawianie się na konkretną płeć jest straszne. Mi było obojętnie, kto to będzie - bo to pierwsze dziecko. Tak mi coś w głowie się poustawiało, jak planować wakacje na Kanarach, a wysiąść z samolotu na wyspie Wolin - żartuję oczywiście. Nie zamieniłabym swojej małej na 5 chłopców.
    Rozumiem Cię Ania. I jeszcze cała rodzina życzy chłopca eh! Mama jakieś życzenia składała, i życzy mi chłopca, a ja do Niej - czy złe ma córki? Jak dla mnie może być druga dziewczyna, aby miała w przyszłości fajnego męża, to będzie i syn ;) Mama przemyślała sprawę i przyznała mi rację, że zięciów ma lepszych niż syna.

anecz_kaa, Loczek2018 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ja nie wiem jak cwiczyc tak sobie mysle,ze po pologu to pojde na basen i bede sobie plywala a to ponoc wzmacnia miesnie grzbietowe. Jestem przeciwienstwem mojego meza on sportowiec a ja z ksiazkami na nosie mali ruszajaca sie ;)
    Jest takie ćwiczenie na mięśnie głębokie brzucha, które niesamowicie wzmacnia całą obręcz - głównie kręgosłup w dolnym odcinku. Napinasz tylko mięśnie w środku miednicy - trzeba się tego nauczyć. Ale stopień trudności to jak napinanie mięśni Kegla - cudowna rzecz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 14:16

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Jest takie ćwiczenie na mięśnie głębokie brzucha, które niesamowicie wzmacnia całą obręcz - głównie kręgosłup w dolnym odcinku. Napinasz tylko mięśnie w środku miednicy - trzeba się tego nauczyć. Ale stopień trudności to jak napinanie mięśni Kegla - cudowna rzecz.

Czaaarna magia hehe, szkoda,ze faceci nie maja kegla bo mezul by mi pokazal ;)

‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ