WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • blama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dobry ten bio Oil?, ja nie przepadam za oliwkami, smaruje się pharmacerisem, a biust Tołpą. Zobaczymy czy coś da

Zobaczymy staram sie systemtyczmie smarowac, kupilam na necie 200 ml bardzo wydajny.
    Dzien dobry w 20 tygodniu ☺

melbusia88 lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 17 tygodniu. Dzisiaj dzień paczkow. Już się nie mogę doczekac

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) przygodę z pączkami zaczęłam już wczoraj :D także smacznego i miłego dnia.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi a u nas nadal baba :p dalej nic nie kupiłam i jakos weny nie mam. Serio. W poprzednich ciążach bylo inaczej

Aneczka a ja na odwrot...zafiksowalam sie na dziurawce a tu same chlopoki hehe. Reklamacji raczej nie zlozysz Aneczka ;) Dziewczynki sa slodziaszne takze ...:-* bierz na klate co los Ci dal ( sobie tez tak gadam;)

Edit: z imionami tez nam idzie fatalnie co wymysle to na nie takze ;) a jak u Was ? Alucja czy Marysia ( mnie bardziej sie pidoba Marysia,ale ja subiektywna zbyt jestem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 09:06

• Ove Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę czekać na dostawę pączków aż Mąż wróci z pracy. Przeziębiłam się i pracuję z domu, więc ominą mnie pączki firmowe.

Oby coś do tego czasu zostało w cukierniach.
    Ewentualnie pojedzie do swojej babci - ona zawsze samodzielnie robi pączki domowe :)

katka84 lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Ja muszę czekać na dostawę pączków aż Mąż wróci z pracy. Przeziębiłam się i pracuję z domu, więc ominą mnie pączki firmowe.

Oby coś do tego czasu zostało w cukierniach.
    Ewentualnie pojedzie do swojej babci - ona zawsze samodzielnie robi pączki domowe :)

Takie wlasne najlepsze :) Ja raz zrobilam paczki i cos poszlo nie tak bo byly tak twarde jak kamyki wiec zrazona moim dzielem kulinarnym wiecej juz nie tknelam palcem ;)

katka84, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy was już boli kregoslup ? Ja dzisiaj nie mogę się schylac i nawet zakaslać nie wiem czemu. Przecież nawet jeszcze nie mam brzucha :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 10:08

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przewagi chłopców, to zerknijcie na lipcówki 2017, tam było aż 40 chłopa i tylko 19 dziewczynek ;-)

PixiDixi, magdis lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Czy was już boli kregoslup ? Ja dzisiaj nie mogę się schylac i nawet zakaslać nie wiem czemu. Przecież nawet jeszcze nie mam brzucha :(
    Mnie nie tyle kręgosłup, co mieśnie między barkiem a kręgosłupem. Dziś ugniatałam ciasto na babeczki i jak mi wlazł ból, tak musiałam przerwę zrobić. Ale coś czytałam, ze około połowy ciąży zmienia się odchylenie kręgosłupa, stąd pewnie twoje bóle. Może basen?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Mnie nie tyle kręgosłup, co mieśnie między barkiem a kręgosłupem. Dziś ugniatałam ciasto na babeczki i jak mi wlazł ból, tak musiałam przerwę zrobić. Ale coś czytałam, ze około połowy ciąży zmienia się odchylenie kręgosłupa, stąd pewnie twoje bóle. Może basen?
    Chyba będę musiała się przejść bo boli aż mnie noga :(

• katka84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. Mi wraca rwa kulszowa, którą miałam w pierwszej ciąży no i zaczyna boleć kręgosłup w okolicy lędźwiowo-krzyżowej. Na razie raz na parę dni, ale będzie ciekawie, także Ania przybijam piątkę.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    cześć dziewczyny. Mi wraca rwa kulszowa, którą miałam w pierwszej ciąży no i zaczyna boleć kręgosłup w okolicy lędźwiowo-krzyżowej. Na razie raz na parę dni, ale będzie ciekawie, także Ania przybijam piątkę.

Mam dokładnie taka sama sytuację... W pierwszej ciąży mnie unieruchomilo i teraz znów łapie... :(

oar89jcggibdab41.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    No właśnie mnie w tym samym miejscu. W poprzedniej ciąży miałam tak po 30 tygodniu a teraz tak szybko

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Mnie od wczoraj boli i teoche brzuch wiec chyba się coś rozciąga znowu :) Czytałam na apce, ze to w 19 tygodniu normalne wcześniej tez tak miałam potem przechodziło jak sobie na piłce poćwiczę albo ma basen pójdę

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez boli :( a musze dzis sprzatac etc a wieczorem umieram

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi masz racje ale wiesz ze to trudne czasem :( ostatnio mialam takie pretensje jakby ze wszyscy maja synow a my znow córka... wiem glupie ale co poradzic

• sunset Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi masz racje ale wiesz ze to trudne czasem :( ostatnio mialam takie pretensje jakby ze wszyscy maja synow a my znow córka... wiem glupie ale co poradzic

Sorry ale nie mogę czytać takich rzeczy...
    Jak ludzie bardzo nie doceniają najprostszych a najwazniejszych aspektow życia. Módl się żeby było zdrowe a nie dywaguj o plci bo to akurat ma najmniejsze znaczenie.

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Ja się bałam, że mnie chwyta ale to było w 10tc i trwało jakieś 3-4 tygodnie i na szczęście narazie popuściło ale dawało w dupę :/ w pierwszej ciązy miałam tak jakoś po 25tc i trwało prawie do porodu. Raz lepiej raz gorzej... Obeszło się bez leków. Ale miałam tak, że nieraz nie mogłam przejść pół sklepu bo już bolało.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Sorry ale nie mogę czytać takich rzeczy...
    Jak ludzie bardzo nie doceniają najprostszych a najwazniejszych aspektow życia. Módl się żeby było zdrowe a nie dywaguj o plci bo to akurat ma najmniejsze znaczenie.
    Ale jesteśmy tylko ludźmi ;) i każdy ma prawo poczuć lekkie rozczarowanie który i tak w momencie mija gdy dowiadujemy się, że z dzidzią wszystko ok :)
    W pierwszej ciąży mimo, że czułam że będzie dziewczynka i nieziemsko się cieszyłam na tą wiadomość, przyznam się, że poczułam lekkie ukłucie. Nie wiem dlaczego, bo mąż w żaden sposób nie jest z tych co muszą mieć syna ;) chyba tak już utarło się w naszej kulturze, że dziedzic nazwiska musi być ;)

PixiDixi, katka84, Mmargotka lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w poprzedniej ciąży rwa położyła już w 12 tyg i tak przez 2 tygodnie do łazienki się dosłownie czolgalam płacząc z bólu... O wyjściu do sklepu nawet nie marzyłam ;) nikomu nie życzę! I trzymam kciuki żeby wszystkim przeszło ;)

oar89jcggibdab41.png
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ