LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mojego wiercipiętka czuje od 13 lutego. Wczesniej czułam tylko smyranie więc nie byłam pewna czy to właśnie to. Teraz już są baaaardzo wyczuwalne. I to jest niesamowite uczucie! To moja pierwsza ciąża i jestem baaaardzo podekscytowana za każdym razem gdy sie rusza a na prawde dużo sie rusza:)
Termin mamy na 15 lipca, czyli na finał mistrzostw świata w piłce nożnej wiec sie śmiejemy że bedzie z niego piłkarz -
Dzień dobry
graruluje wszystkim udanych wizyt
Co do posiewów do jak pewnie pamiętacie u mnie w moczu wyszły cuda wianki leukocytów ogrom erytrocyty liczne bakterie, ale posiewy zawsze dobre.Mialam usg nerek i byłam u nefrologa ostatnie wyniki jak ręka odjął wszystko oki wiec co wizytę u gin mam robić zwykle badanie moczu plus posiew i tak robię, żeby mieć kontrole gdyby jakas bakteria się przyplątała.Dodam, ze nie miałam żadnych objawow wiec bywa i tak. U mnie gin ma podpisana umowę z Synevo i robię prywatnie, ale przez gabinet mam zniżki wiec zawszs spisuje sobie co potrzebuje w danym miesiącu zrobić i jak idę na wizytę to tam dostaje takie jakby skierowanie od nich. Kupiłam dzisiaj bujaczek szukałam szukałam i znalazłam od 6 nie mogłam spac Franek wariowal z nudów zaczęłam szukać i się udało
Miłego dnia
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
MałaCzarna1988 wrote:Mojego wiercipiętka czuje od 13 lutego. Wczesniej czułam tylko smyranie więc nie byłam pewna czy to właśnie to. Teraz już są baaaardzo wyczuwalne. I to jest niesamowite uczucie! To moja pierwsza ciąża i jestem baaaardzo podekscytowana za każdym razem gdy sie rusza a na prawde dużo sie rusza:)
Termin mamy na 15 lipca, czyli na finał mistrzostw świata w piłce nożnej wiec sie śmiejemy że bedzie z niego piłkarzSpryciarz z niego taki, ze jak tylko położę rękę tam gdzie go czułam to już nie stuknie tylko w inne miejsce pójdzie
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Ineczka wrote:To u mnie podobnie w dzień jest spokój chyba, ze nad ranem trochę, sle zazwyczaj w nocy jak śpimy to on buszuje
Spryciarz z niego taki, ze jak tylko położę rękę tam gdzie go czułam to już nie stuknie tylko w inne miejsce pójdzie
U mnie różnie, raz sie natychmiast odsuwa jak przyłożę rękę a nie raz jak położę reke to jeszcze bardziej stuka
-
Ineczka wrote:Dzień dobry
graruluje wszystkim udanych wizyt
Co do posiewów do jak pewnie pamiętacie u mnie w moczu wyszły cuda wianki leukocytów ogrom erytrocyty liczne bakterie, ale posiewy zawsze dobre.Mialam usg nerek i byłam u nefrologa ostatnie wyniki jak ręka odjął wszystko oki wiec co wizytę u gin mam robić zwykle badanie moczu plus posiew i tak robię, żeby mieć kontrole gdyby jakas bakteria się przyplątała.Dodam, ze nie miałam żadnych objawow wiec bywa i tak. U mnie gin ma podpisana umowę z Synevo i robię prywatnie, ale przez gabinet mam zniżki wiec zawszs spisuje sobie co potrzebuje w danym miesiącu zrobić i jak idę na wizytę to tam dostaje takie jakby skierowanie od nich. Kupiłam dzisiaj bujaczek szukałam szukałam i znalazłam od 6 nie mogłam spac Franek wariowal z nudów zaczęłam szukać i się udało
Miłego dnia
-
magdis wrote:Jaki kupilas bujaczek? Ja tez szukam szukam i jeszcze nie znalazlam takiego co by mi od poczatku do konca odpowiadal
Udało mi się skontaktować z lekarzem prowadzącym. Kazał zmniejszyć dawkę do 2 razy dziennie. Inny lekarz z którym też udało mi się skontaktować też tak zalecił. Cholera, wiedziałam że dużo mi przepisała. Mam tylko nadzieję że nie zaszkodziłam tą za duża dawka przez 2 dni.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
roma wrote:Udało mi się skontaktować z lekarzem prowadzącym. Kazał zmniejszyć dawkę do 2 razy dziennie. Inny lekarz z którym też udało mi się skontaktować też tak zalecił. Cholera, wiedziałam że dużo mi przepisała. Mam tylko nadzieję że nie zaszkodziłam tą za duża dawka przez 2 dni.
Twój prowadzący chucha pewnie na zimne - i super, będzie Ci lepiej ze świadomością, że mniejsza dawka. Ale tymi dniami poprzednimi to bym się w ogóle nie martwiła.
roma lubi tę wiadomość
-
Panan, miałam tak ze 3 tygodnie temu, kiedy byłam na tym samym etapie co Ty teraz.
Trwało cały dzień. Spróbuj położyć się na lewym boku, na spokojnie, albo wziąć niezbyt gorącą kąpiel. Mnie gin mówiła, że to więzadła. Jeśli do jutra nie przejdzie, to wtedy śmiało do lekarza uderzaj dla pewności, choć możliwe, że usłyszysz to samo, co ja wtedy.
-
A mnie znowu swędzi przy wejściu do pochwy.
A do lekarza mogę iść najwcześniej w czwartek, bo nie ma mnie w domu. ;( Oczywiście już się boje , że to jakaś infekcja, ale w czwartek badałam sobie pH pochwy i było prawidłowe... Dodam, że od tygodnia biorę lactovaginal, więc powinno być ok. Jak byłam w zeszła środę u lekarza, to też mówił, że wszystko jest ok i ładnie w środku wygląda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 18:52
❤Ada&Pola❤
-
Ja jutro spróbuje ginka mojego popytac o te bóle, bo mam wizytę rano.
Mnie napina się czasem brzuch, ale z jednej strony, prawej. I mały też tylko tam się rusza. I tę połowę brzucha mam większą, przeważnie ona też pobolewa. Nie kumam tego i mnie to bardzo niepokoi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 18:54