X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan belly sie nie spieszy
    Jak masz 1 styczeń to juz styczen a nke jeszcze grudzień!

Ja posiewow nie robilam. Brzuch cos mnie ciagnie i jakby mala sie ruszala :)

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego wiercipiętka czuje od 13 lutego. Wczesniej czułam tylko smyranie więc nie byłam pewna czy to właśnie to. Teraz już są baaaardzo wyczuwalne. I to jest niesamowite uczucie! To moja pierwsza ciąża i jestem baaaardzo podekscytowana za każdym razem gdy sie rusza a na prawde dużo sie rusza:)
    Termin mamy na 15 lipca, czyli na finał mistrzostw świata w piłce nożnej wiec sie śmiejemy że bedzie z niego piłkarz :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) graruluje wszystkim udanych wizyt :) Co do posiewów do jak pewnie pamiętacie u mnie w moczu wyszły cuda wianki leukocytów ogrom erytrocyty liczne bakterie, ale posiewy zawsze dobre.Mialam usg nerek i byłam u nefrologa ostatnie wyniki jak ręka odjął wszystko oki wiec co wizytę u gin mam robić zwykle badanie moczu plus posiew i tak robię, żeby mieć kontrole gdyby jakas bakteria się przyplątała.Dodam, ze nie miałam żadnych objawow wiec bywa i tak. U mnie gin ma podpisana umowę z Synevo i robię prywatnie, ale przez gabinet mam zniżki wiec zawszs spisuje sobie co potrzebuje w danym miesiącu zrobić i jak idę na wizytę to tam dostaje takie jakby skierowanie od nich. Kupiłam dzisiaj bujaczek szukałam szukałam i znalazłam od 6 nie mogłam spac Franek wariowal z nudów zaczęłam szukać i się udało :) Miłego dnia

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Mojego wiercipiętka czuje od 13 lutego. Wczesniej czułam tylko smyranie więc nie byłam pewna czy to właśnie to. Teraz już są baaaardzo wyczuwalne. I to jest niesamowite uczucie! To moja pierwsza ciąża i jestem baaaardzo podekscytowana za każdym razem gdy sie rusza a na prawde dużo sie rusza:)
    Termin mamy na 15 lipca, czyli na finał mistrzostw świata w piłce nożnej wiec sie śmiejemy że bedzie z niego piłkarz :)
    To u mnie podobnie w dzień jest spokój chyba, ze nad ranem trochę, sle zazwyczaj w nocy jak śpimy to on buszuje :) Spryciarz z niego taki, ze jak tylko położę rękę tam gdzie go czułam to już nie stuknie tylko w inne miejsce pójdzie ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Panan belly sie nie spieszy
    Jak masz 1 styczeń to juz styczen a nke jeszcze grudzień!

Ja posiewow nie robilam. Brzuch cos mnie ciagnie i jakby mala sie ruszala :)

Czyli zaczęłam 18 tydzień?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    To u mnie podobnie w dzień jest spokój chyba, ze nad ranem trochę, sle zazwyczaj w nocy jak śpimy to on buszuje :) Spryciarz z niego taki, ze jak tylko położę rękę tam gdzie go czułam to już nie stuknie tylko w inne miejsce pójdzie ;)

U mnie różnie, raz sie natychmiast odsuwa jak przyłożę rękę a nie raz jak położę reke to jeszcze bardziej stuka :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dzień dobry :) graruluje wszystkim udanych wizyt :) Co do posiewów do jak pewnie pamiętacie u mnie w moczu wyszły cuda wianki leukocytów ogrom erytrocyty liczne bakterie, ale posiewy zawsze dobre.Mialam usg nerek i byłam u nefrologa ostatnie wyniki jak ręka odjął wszystko oki wiec co wizytę u gin mam robić zwykle badanie moczu plus posiew i tak robię, żeby mieć kontrole gdyby jakas bakteria się przyplątała.Dodam, ze nie miałam żadnych objawow wiec bywa i tak. U mnie gin ma podpisana umowę z Synevo i robię prywatnie, ale przez gabinet mam zniżki wiec zawszs spisuje sobie co potrzebuje w danym miesiącu zrobić i jak idę na wizytę to tam dostaje takie jakby skierowanie od nich. Kupiłam dzisiaj bujaczek szukałam szukałam i znalazłam od 6 nie mogłam spac Franek wariowal z nudów zaczęłam szukać i się udało :) Miłego dnia
    Jaki kupilas bujaczek? Ja tez szukam szukam i jeszcze nie znalazlam takiego co by mi od poczatku do konca odpowiadal

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Jaki kupilas bujaczek? Ja tez szukam szukam i jeszcze nie znalazlam takiego co by mi od poczatku do konca odpowiadal
    http://www.pinkorblue.pl/tiny-love-lezaczek-3-w-1-rocker-napper-turkusowy-a196944.html?c=aw&a=b&pred=PLRP004&adword=Google/PLA_Neuheiten&refid=PLA_PL0000_PLA_Neuheiten&gclid=EAIaIQobChMI4ZfPwe2u2QIVQaoYCh3B5A6pEAQYAyABEgI8qfD_BwE Tylko niebieski :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Czyli zaczęłam 18 tydzień?

Tak. Przeciez to logiczne. Zaczęłaś 18 skonczonych masz 17 tygodni.

Magdis a jak wyniki amnio czy pomiedzalam osoby?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli dziewczyny ;) mnie drugą noc już męczy lewe biodro... także mimo, że długo śpię to i tak się nie wysypiam.:/
    we wtorek wizyta :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się skontaktować z lekarzem prowadzącym. Kazał zmniejszyć dawkę do 2 razy dziennie. Inny lekarz z którym też udało mi się skontaktować też tak zalecił. Cholera, wiedziałam że dużo mi przepisała. Mam tylko nadzieję że nie zaszkodziłam tą za duża dawka przez 2 dni.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy macie tak, że jak zmieniacie pozycję lub wstajecie, to czujecie czasem taki ucisk w podbrzuszu? Ja mam wrażenie ,że takie coś się pojawia jak mam pełen pęcherz lub jelita, ale nie jestem pewna.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia, ja czasem przy wstawaniu czuję takie jakby kłucie, czasem delikatny ucisk. Myślę, że dopóki to nie jest mocny ból, to jest oki. Zapytaj kiedyś swojego ginka o to, ale wydaje mi się, że to nieszkodliwe.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Udało mi się skontaktować z lekarzem prowadzącym. Kazał zmniejszyć dawkę do 2 razy dziennie. Inny lekarz z którym też udało mi się skontaktować też tak zalecił. Cholera, wiedziałam że dużo mi przepisała. Mam tylko nadzieję że nie zaszkodziłam tą za duża dawka przez 2 dni.
    Roma, na tym etapie leki są dużo mniej groźne, niż infekcje. Nawet, gdyby dawka była "przekroczona" dwukrotnie, to nie zaszkodzi, jest to lek dopuszczony w ciąży. Co innego, gdybyś ją kilkunastokrotnie przekroczyla.:-) Twój prowadzący chucha pewnie na zimne - i super, będzie Ci lepiej ze świadomością, że mniejsza dawka. Ale tymi dniami poprzednimi to bym się w ogóle nie martwiła.:-)

roma lubi tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też was ciągną więzadła i pobolewa w dole brzucha? Dziś tak złapało ciągnięcie coraz bardziej bolało i puścilo ogólnie czuje cały dół brzucha. Nie boli ale takie uczucie napięcia spuchniecia. Wzięłam dziś nospe magnez i póki co nic

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan, miałam tak ze 3 tygodnie temu, kiedy byłam na tym samym etapie co Ty teraz.:-) Trwało cały dzień. Spróbuj położyć się na lewym boku, na spokojnie, albo wziąć niezbyt gorącą kąpiel. Mnie gin mówiła, że to więzadła. Jeśli do jutra nie przejdzie, to wtedy śmiało do lekarza uderzaj dla pewności, choć możliwe, że usłyszysz to samo, co ja wtedy.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan mam tak co jakiś czas i zazwyczaj po tym mi wywala brzuch.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to trzyma od może 2,3 dni a dziś bardzo intensywnie. Ok ja też sobie powiedziałam że do jutra daje sobie czas. Dzięki za rady ale każdy nowy objaw mnie niepokoi

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znowu swędzi przy wejściu do pochwy. :/ A do lekarza mogę iść najwcześniej w czwartek, bo nie ma mnie w domu. ;( Oczywiście już się boje , że to jakaś infekcja, ale w czwartek badałam sobie pH pochwy i było prawidłowe... Dodam, że od tygodnia biorę lactovaginal, więc powinno być ok. Jak byłam w zeszła środę u lekarza, to też mówił, że wszystko jest ok i ładnie w środku wygląda :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 18:52

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro spróbuje ginka mojego popytac o te bóle, bo mam wizytę rano.:-) Mnie napina się czasem brzuch, ale z jednej strony, prawej. I mały też tylko tam się rusza. I tę połowę brzucha mam większą, przeważnie ona też pobolewa. Nie kumam tego i mnie to bardzo niepokoi.:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 18:54

ckaidqk32wjzio9b.png
‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ