LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja sie zastanawiam skąd to tycie u Was? Ruszacie sie mniej niż przed ciążą? (Ja tak, tylko spacerki, wczesniej joga i dużo chodzenia w pracy). A może jecie więcej? (ja chyba jem porównywalnie albo troche wiecej, zawsze ok 14 jem przekaske/lunch co wczesniej w pracy czasem sie nie udawalo.) i wszystko jedno mam w 21 tygodniu ledwo niecałe kilo na plusie. Sama sie zastanawiam jak to możliwe, bo dziecko wazy ok 300g, do tego lozysko, powiekszona macica, wody plodowe, powiekszone piersi.. To już z kilogram.. No ale malutka kopie, wiec chyba ma sie dobrze, wiec się nie przejmuje
-
Decadence wrote:Ja z herbatami na początku szalalam, dużo zielonej, teraz już wiem, że to niekoniecznie dobrze, piję prawie same owocowe, czasem słabą czarną. Przytylam 7 kg w stosunku do wagi sprzed ciąży, więc chyba rekordzistka niechlubna tu jestem.
Czesc Dziewczyny
Nie jestes rekordzistka hehe u mnie jyz 12 kg na plusie.
Herbatki pije z melusy,miety zwykle typu earl grey dolewam soczek malinowy.
Pije z 3 zwykle herbaty , soki i wode.
Co do Karolinki bo widze,ze temat poruszony mysle,ze nic sie nie zmienilo inaczej Karolina by sie odzywala ...
Zaraz wkleje Wam moje zdjecie , zaczynam wygladac jak morswin hehe
katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
No właśnie nie wiem, skąd. Jem regularnie, ale nie przesadzam ze słodkim z racji cukrzycy. Ruchu może ciut mniej, bo sporty odpadają, ale staram się dużo spacerować. Nie mam pojęcia, o co kaman. To widzę indywidualna kwestia. Mój maly ma teraz niecałe 300 gramów, więc jest wręcz ciut zbyt mały, zważywszy że mąż ma 195 cm i urodził się z wagą 4500. To jest jedyne, co mnie ciut z tych polowkowych martwi, zwłaszcza, że wymiar brzuszka odstaje tydzień do tyłu. Wiecie, jak to ja, już czytam o hipotrofii na wszelki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 10:28
-
cuddlemuffin wrote:A ja sie zastanawiam skąd to tycie u Was? Ruszacie sie mniej niż przed ciążą? (Ja tak, tylko spacerki, wczesniej joga i dużo chodzenia w pracy). A może jecie więcej? (ja chyba jem porównywalnie albo troche wiecej, zawsze ok 14 jem przekaske/lunch co wczesniej w pracy czasem sie nie udawalo.) i wszystko jedno mam w 21 tygodniu ledwo niecałe kilo na plusie. Sama sie zastanawiam jak to możliwe, bo dziecko wazy ok 300g, do tego lozysko, powiekszona macica, wody plodowe, powiekszone piersi.. To już z kilogram.. No ale malutka kopie, wiec chyba ma sie dobrze, wiec się nie przejmuje
-
cuddlemuffin wrote:A ja sie zastanawiam skąd to tycie u Was? Ruszacie sie mniej niż przed ciążą? (Ja tak, tylko spacerki, wczesniej joga i dużo chodzenia w pracy). A może jecie więcej? (ja chyba jem porównywalnie albo troche wiecej, zawsze ok 14 jem przekaske/lunch co wczesniej w pracy czasem sie nie udawalo.) i wszystko jedno mam w 21 tygodniu ledwo niecałe kilo na plusie. Sama sie zastanawiam jak to możliwe, bo dziecko wazy ok 300g, do tego lozysko, powiekszona macica, wody plodowe, powiekszone piersi.. To już z kilogram.. No ale malutka kopie, wiec chyba ma sie dobrze, wiec się nie przejmuje
U mnie tycie wynika chyba z tego, że całe życie byłam na diecie, poza tym biegałam i byłam dość aktywna, przed ciążą ważyłam 54 przy 173 wzrostu (bywało i mniej), ale mam tendencje do tycia (kiedyś byłam gruba, ale wzięłam się za siebie) a niska waga przed ciążą wynikała z moich ciągłych ograniczeń, diety niskokalorycznej itp. w ciąży sobie odpuściłam, bo ważniejsze jest dla mnie to, żeby dziecko urodziło się zdrowe, niż bardzo szczupła figura. Teraz też dużo się ruszam, ale głównie spacery i co tydzień waga wskazuje teraz 1 kg więcejpo ciąży ostro wracam do formy.
katka84, magdis lubią tę wiadomość
-
magdis wrote:Też nastawiamy sie na Baby Design husky
Nie podobają mi się takie nowoczesne kosmiczne wózki bardziej ma być funkcjonalny niż ładny .A mamy taki odcień szarości wiec kolor tez nam się podoba
magdis lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
PixiDixi wrote:Tez mi metabolizm chyba spowolnil sie. Przed ciaza bylam dosyc aktywna i przez ten oszczedny tryb zycia wszystko siadlo no i mam wiekszy apetyt takze nie dziwie sie,ze mam sporo na plusie.
-
katka84 wrote:A jeszcze ważna rzecz, jem teraz więcej mięsa, a przed ciążą dwa razy w tygodniu około. A po takim odżywianiu tyję.
Katka wiesz co ja tez zlapalam sie na tym ,ze miecha jem wiecej...przed ciaza to jadlam 3-4 razy w tygodniu. A teraz....moglabym dwa razy dziennie zjesc danie miesne no i obowiazkowo na sniadanie i kolacje wedlina . I tak mam anemie...dostalam zelazo . -
Dominisia wrote:U mnie tycie wynika chyba z tego, że całe życie byłam na diecie, poza tym biegałam i byłam dość aktywna, przed ciążą ważyłam 54 przy 173 wzrostu (bywało i mniej), ale mam tendencje do tycia (kiedyś byłam gruba, ale wzięłam się za siebie) a niska waga przed ciążą wynikała z moich ciągłych ograniczeń, diety niskokalorycznej itp. w ciąży sobie odpuściłam, bo ważniejsze jest dla mnie to, żeby dziecko urodziło się zdrowe, niż bardzo szczupła figura. Teraz też dużo się ruszam, ale głównie spacery i co tydzień waga wskazuje teraz 1 kg więcej
po ciąży ostro wracam do formy.
Dominisia lubi tę wiadomość
-
magdis wrote:Dziewczyny,jak wy to robicie ze nic nie tyjecie? Ja mam 5kg na plusie,absolutnie sie tym nie martwie bo to normalny przyrost ale jestem zaskoczona ze tak duzo z was jest na tym etapie na minusie albo na 0. Myslalam ze to jakies ekstremalnie rzadkie przypadki
jak Maluszki dobrze rosna i dobrze sie czujecie to tylko sie cieszyc,nie bedziecie mialy czego zrzucac po ciazy
Ostatnio waga stanęła w miejscu, ale na początku poszła w górę mimo,ze należę do tej grupy ,która słodkie nie bardzo chyba, ze mam mega jakiś dzień za to kwaśne rzeczy ogórki, kapusta, kiwi a to raczej nie kaloryczne
Herbaty nigdy nie slodzilam kawy tez jak piłam.U mnie mnie woda się zatrzymuje mimo,ze dużo pije bo 3 litry dziennie wystarczy,ze tydzień dwa sobie odpuszczę i czuje dodatkowej kg.Gin mi poleciła jarmuz, kiwi pietruszka na zatrzymywanie wody wiec sobie to blenduje i pije nawet nawet a pietrucha ma dużo żelaza a teraz w tym okresie będzie potrzebne wiec akuratMmargotka lubi tę wiadomość
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
PixiDixi wrote:Katka wiesz co ja tez zlapalam sie na tym ,ze miecha jem wiecej...przed ciaza to jadlam 3-4 razy w tygodniu. A teraz....moglabym dwa razy dziennie zjesc danie miesne no i obowiazkowo na sniadanie i kolacje wedlina . I tak mam anemie...dostalam zelazo .
-
Bo w ciąży to trochę inaczej wiadomo trzeba się zdrowo odżywiać, ale czasami nie ka się siły wstać z kanapy i ja to rozumiem pierwsy trymestr spędziłam na dywaniku w łazience i gdyby mi ktoś powiedział, ze się nie ruszam dlatego tyje to bym udusiła
katka84 lubi tę wiadomość
katka84 wrote:haha poszłam się zmierzyć aż, w najgrubszym miejscu i to rano (bo wieczorem bedzie więcej) - 96 cm
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615