X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zastanawiam skąd to tycie u Was? Ruszacie sie mniej niż przed ciążą? (Ja tak, tylko spacerki, wczesniej joga i dużo chodzenia w pracy). A może jecie więcej? (ja chyba jem porównywalnie albo troche wiecej, zawsze ok 14 jem przekaske/lunch co wczesniej w pracy czasem sie nie udawalo.) i wszystko jedno mam w 21 tygodniu ledwo niecałe kilo na plusie. Sama sie zastanawiam jak to możliwe, bo dziecko wazy ok 300g, do tego lozysko, powiekszona macica, wody plodowe, powiekszone piersi.. To już z kilogram.. No ale malutka kopie, wiec chyba ma sie dobrze, wiec się nie przejmuje

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Ja z herbatami na początku szalalam, dużo zielonej, teraz już wiem, że to niekoniecznie dobrze, piję prawie same owocowe, czasem słabą czarną. Przytylam 7 kg w stosunku do wagi sprzed ciąży, więc chyba rekordzistka niechlubna tu jestem.:-)

Czesc Dziewczyny :)

Nie jestes rekordzistka hehe u mnie jyz 12 kg na plusie.
    Herbatki pije z melusy,miety zwykle typu earl grey dolewam soczek malinowy.
    Pije z 3 zwykle herbaty , soki i wode.
    Co do Karolinki bo widze,ze temat poruszony mysle,ze nic sie nie zmienilo inaczej Karolina by sie odzywala ...:(

Zaraz wkleje Wam moje zdjecie , zaczynam wygladac jak morswin hehe

katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Decadence Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem, skąd. Jem regularnie, ale nie przesadzam ze słodkim z racji cukrzycy. Ruchu może ciut mniej, bo sporty odpadają, ale staram się dużo spacerować. Nie mam pojęcia, o co kaman. To widzę indywidualna kwestia. Mój maly ma teraz niecałe 300 gramów, więc jest wręcz ciut zbyt mały, zważywszy że mąż ma 195 cm i urodził się z wagą 4500. To jest jedyne, co mnie ciut z tych polowkowych martwi, zwłaszcza, że wymiar brzuszka odstaje tydzień do tyłu. Wiecie, jak to ja, już czytam o hipotrofii na wszelki.:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 10:28

ckaidqk32wjzio9b.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    A ja sie zastanawiam skąd to tycie u Was? Ruszacie sie mniej niż przed ciążą? (Ja tak, tylko spacerki, wczesniej joga i dużo chodzenia w pracy). A może jecie więcej? (ja chyba jem porównywalnie albo troche wiecej, zawsze ok 14 jem przekaske/lunch co wczesniej w pracy czasem sie nie udawalo.) i wszystko jedno mam w 21 tygodniu ledwo niecałe kilo na plusie. Sama sie zastanawiam jak to możliwe, bo dziecko wazy ok 300g, do tego lozysko, powiekszona macica, wody plodowe, powiekszone piersi.. To już z kilogram.. No ale malutka kopie, wiec chyba ma sie dobrze, wiec się nie przejmuje
    ja czuję jak jedzenie leży mi na żołądku i jelitach, bardzo spowolnił metabolizm. Długo przechodzi przez przewód pokarmowy. w I trymestrze ogromne mdłości zmusiły mnie do jedzenia rzeczy, których na codzień nie jadam. Jadłam więcej kanapek, a wcześniej sałatki. Piłam więcej soków, a wcześniej woda. Słodziłam kawę, a wcześniej bez cukru. Tera już nie mam mdłości i jem więcej sałatek, nie słodzę kawy, piję wodę nie soki itp. i waga nie rośnie już tak szybko. Poza tym biegałam przed ciążą, teraz już nie biegam. I pawie 5 kg na plus.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b2e094e25d4.jpg

To my :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 10:32

blama, katka84, Loczek2018, cuddlemuffin, magdis, Mini89, Mmargotka, Kinga40, karolcia87, marta258, Carolline lubią tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki brzuchol hehe, no dwóch chłopaków tam się mieści, a to już przecież więcej jak połowa.

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra Pixi ale Ty tam masz gromadkę, to wiele wyjaśnia:) ja mam nadzieje tak za 10 tygodni wyglądać

• katka84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze ważna rzecz, jem teraz więcej mięsa, a przed ciążą dwa razy w tygodniu około. A po takim odżywianiu tyję.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi metabolizm chyba spowolnil sie. Przed ciaza bylam dosyc aktywna i przez ten oszczedny tryb zycia wszystko siadlo no i mam wiekszy apetyt takze nie dziwie sie,ze mam sporo na plusie.

• Dominisia Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

U mnie tycie wynika chyba z tego, że całe życie byłam na diecie, poza tym biegałam i byłam dość aktywna, przed ciążą ważyłam 54 przy 173 wzrostu (bywało i mniej), ale mam tendencje do tycia (kiedyś byłam gruba, ale wzięłam się za siebie) a niska waga przed ciążą wynikała z moich ciągłych ograniczeń, diety niskokalorycznej itp. w ciąży sobie odpuściłam, bo ważniejsze jest dla mnie to, żeby dziecko urodziło się zdrowe, niż bardzo szczupła figura. Teraz też dużo się ruszam, ale głównie spacery i co tydzień waga wskazuje teraz 1 kg więcej :( po ciąży ostro wracam do formy.

katka84, magdis lubią tę wiadomość

2nn3dqk3ds2l0kr6.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Też nastawiamy sie na Baby Design husky :)
    Pod koniec lutego albo marca teraz kurczę nie pamietam ma wejść nowa kolekcja chyba po targach w Kielcach, ale mogłam coś pomylić. Ja jestem taka, ze zanim coś kupię to czytam porównuje pytam oglądam filmiki i miałam wynotowane kilka ważnych punktów, które dla mnie wózek musiał mieć i akurat ten to wszystko ma :) Nie podobają mi się takie nowoczesne kosmiczne wózki bardziej ma być funkcjonalny niż ładny .A mamy taki odcień szarości wiec kolor tez nam się podoba :)

magdis lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Tez mi metabolizm chyba spowolnil sie. Przed ciaza bylam dosyc aktywna i przez ten oszczedny tryb zycia wszystko siadlo no i mam wiekszy apetyt takze nie dziwie sie,ze mam sporo na plusie.
    Ale też hormony tak działają, że dużo dłużej przechodzi przez przewód pokarmowy i jak to mój gin powiedział, więcej się przez to wchłania.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    A jeszcze ważna rzecz, jem teraz więcej mięsa, a przed ciążą dwa razy w tygodniu około. A po takim odżywianiu tyję.

Katka wiesz co ja tez zlapalam sie na tym ,ze miecha jem wiecej...przed ciaza to jadlam 3-4 razy w tygodniu. A teraz....moglabym dwa razy dziennie zjesc danie miesne no i obowiazkowo na sniadanie i kolacje wedlina . I tak mam anemie...dostalam zelazo .

• katka84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia wrote:
    U mnie tycie wynika chyba z tego, że całe życie byłam na diecie, poza tym biegałam i byłam dość aktywna, przed ciążą ważyłam 54 przy 173 wzrostu (bywało i mniej), ale mam tendencje do tycia (kiedyś byłam gruba, ale wzięłam się za siebie) a niska waga przed ciążą wynikała z moich ciągłych ograniczeń, diety niskokalorycznej itp. w ciąży sobie odpuściłam, bo ważniejsze jest dla mnie to, żeby dziecko urodziło się zdrowe, niż bardzo szczupła figura. Teraz też dużo się ruszam, ale głównie spacery i co tydzień waga wskazuje teraz 1 kg więcej :( po ciąży ostro wracam do formy.
    Masz reżim we krwi, spokojnie po ciąży wrócisz do formy, ale i tyjesz szybciej, bo mało ważyłaś przed - waga 54 kg przy wzroście 173 cm to niedowaga.

Dominisia lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Dziewczyny,jak wy to robicie ze nic nie tyjecie? Ja mam 5kg na plusie,absolutnie sie tym nie martwie bo to normalny przyrost ale jestem zaskoczona ze tak duzo z was jest na tym etapie na minusie albo na 0. Myslalam ze to jakies ekstremalnie rzadkie przypadki :D jak Maluszki dobrze rosna i dobrze sie czujecie to tylko sie cieszyc,nie bedziecie mialy czego zrzucac po ciazy ;)
    Ja mam 6kg na plusie :) Ostatnio waga stanęła w miejscu, ale na początku poszła w górę mimo,ze należę do tej grupy ,która słodkie nie bardzo chyba, ze mam mega jakiś dzień za to kwaśne rzeczy ogórki, kapusta, kiwi a to raczej nie kaloryczne
    Herbaty nigdy nie slodzilam kawy tez jak piłam.U mnie mnie woda się zatrzymuje mimo,ze dużo pije bo 3 litry dziennie wystarczy,ze tydzień dwa sobie odpuszczę i czuje dodatkowej kg.Gin mi poleciła jarmuz, kiwi pietruszka na zatrzymywanie wody wiec sobie to blenduje i pije nawet nawet a pietrucha ma dużo żelaza a teraz w tym okresie będzie potrzebne wiec akurat :)

Mmargotka lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Katka wiesz co ja tez zlapalam sie na tym ,ze miecha jem wiecej...przed ciaza to jadlam 3-4 razy w tygodniu. A teraz....moglabym dwa razy dziennie zjesc danie miesne no i obowiazkowo na sniadanie i kolacje wedlina . I tak mam anemie...dostalam zelazo .
    czyli organizm sam wie, czego mu potrzeba.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    No dobra Pixi ale Ty tam masz gromadkę, to wiele wyjaśnia:) ja mam nadzieje tak za 10 tygodni wyglądać

Cuddlemufin to sie szykuj :) ;) w brzuchu mam juz obwod 112 cm.

• katka84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Cuddlemufin to sie szykuj :) ;) w brzuchu mam juz obwod 112 cm.
    haha poszłam się zmierzyć aż, w najgrubszym miejscu i to rano (bo wieczorem bedzie więcej) - 96 cm

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    To jest kwestia indywidualna i hormonów.Podobnie jak antykoncepcja jedne laski przytyją po tabletkach inne nie.Pelno osob ma problemy z tarczyca ja swego czasu chodziłam na siłownie minimum 3 razy w tygodniu jadłam zdrowo byłam u dietetyka mimo ,ze nie ważyłam dużo, ale chciałam coś dla siebie zrobić i waga stała w miejscu.Potem się okazało, ze to tarczyca jak dostałam leki to poszło w dół mimo, ze mniej się ruszałam i nie zawsze było zdrowo wiec brak ruchu czy zle jedzenie nie jest jedyna przyczyna tycia w ciąży.Oczywiscie jak ktoś się objada słodyczami chipsami i hamburgerami popijać 3 l coli siedząc na kanapie to to co innego mowie tu o stanie przed ciąża :) Bo w ciąży to trochę inaczej wiadomo trzeba się zdrowo odżywiać, ale czasami nie ka się siły wstać z kanapy i ja to rozumiem pierwsy trymestr spędziłam na dywaniku w łazience i gdyby mi ktoś powiedział, ze się nie ruszam dlatego tyje to bym udusiła

katka84 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    haha poszłam się zmierzyć aż, w najgrubszym miejscu i to rano (bo wieczorem bedzie więcej) - 96 cm
    Ja tez z ciekawości i mimoze 6 kg na plusie to 88 w brzuchu.Nie mam dużego brzucha moim zdaniem jak tak patrzę na inne osoby u mnie poszło w tyłek i uda czyli tam gdzie zawsze i wody sporo mam

v5abi09kg49ph79h.png
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ