X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Ja używam ten od 2 lat i jestem zadowolona
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3654d2ce752.jpg
    Ja po infekcji intymnej za radą lekarza używam provag... Jest też żel przeciwbakteryjny... I co ciekawe stosuje go też u córki, ten żel do mycia bo jest od 1 roku życia a cora już czasami mówi że swędzi albo widzę zaczerwienienie...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo nie pisałam ale musiałam się wziąść za młodego bo zaczynał siadać na laurach.
    Dzisiaj robiłam badania i wychodzi początek anemii.
    Oby do piątkowej wizyty.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • magdis Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Ja po infekcji intymnej za radą lekarza używam provag... Jest też żel przeciwbakteryjny... I co ciekawe stosuje go też u córki, ten żel do mycia bo jest od 1 roku życia a cora już czasami mówi że swędzi albo widzę zaczerwienienie...
    Tez stosuje u corki provag emulsje i zel i dopiero to zatrzymalo u niej infekcje intymna ktora ciagnela sie miesiacami a wszystko inne pomagalo tylko na chwile. Wiec dla mnie provag to hicior

Anutka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Mnie dzis wciagnela nastoletnia maria stuart. A tetaz boli spojenie :/

Ja używam lactacid plyn ginekologiczny o nie mam ptoblemow. Moje corki tez sie tym myja

muminka83 lubi tę wiadomość

• Ove Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Też nastawiamy sie na Baby Design husky :)
    też go rozważam na podstawie opinii, ale niestety jeszcze nie spotkałam w sklepie na żywo. Może jutro pojeździmy.

Miałam mieć UP w czwartek, ale dziś zadzwonili, że lekarz chory i muszą przełożyć na przyszły tydzień. Damn... :(

Co do sączenia się wód płodowych, to też miałam takie obawy i kupiłam sobie specjalne wkładki, które w razie "w" powinny wychwycić zmianę ph wydzieliny i zidentyfikować wody. Nie używam ich regularnie, 1-2 razy w tygodniu, by spać spokojnie. Gin też mi wspominał też o tych paskach weryfikujących PH do kupienia w aptece.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;) dopiero wróciłam. Dzidzia ładnie rośnie, szyjka 4cm. Muszę więcej pić bo mocz jest za lekki :p poza tym zostałam wymaglowana na dwie strony po córka chciała płeć poznać ale dzidzia nie koniecznie chciała się ujawnić. Dziś nogi miała nad pojeniem - dlatego tak mnie ciśnie. I zacisnęła tak że nie pokazała co tam chowa. Wiem, że mierzony był żołądek, główka, kość udowa ale nie zapytałam z tego wszystkiego ile waży

melbusia88, Mmargotka, karolcia87, panan12, anecz_kaa, blama, katka84, Kinga40, Loczek2018, magdis lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dopiero w domku. U lekarza godzinne opóźnienie. Moja malutka ma już 23cm i to jest najpiekniejsze 365g szczescia jakie widziałam :-) rośnie ładnie i jest zdrowa :-)

Co do wagi, to mam +5 kg, ale się tym nie martwie i nie przeżywam, to tylko waga :-) a co ma wpływ na przytycie? Pewnie to, że nie pracuje już zawodowo =mniej się ruszam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 06:45

shadee, Decadence, Mmargotka, karolcia87, anecz_kaa, blama, katka84, Mini89, Loczek2018, magdis lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    hej ;) dopiero wróciłam. Dzidzia ładnie rośnie, szyjka 4cm. Muszę więcej pić bo mocz jest za lekki :p poza tym zostałam wymaglowana na dwie strony po córka chciała płeć poznać ale dzidzia nie koniecznie chciała się ujawnić. Dziś nogi miała nad pojeniem - dlatego tak mnie ciśnie. I zacisnęła tak że nie pokazała co tam chowa. Wiem, że mierzony był żołądek, główka, kość udowa ale nie zapytałam z tego wszystkiego ile waży
    Ula fajnie, że rośnie zdrowa :-) twoja nogi zacisniete, a moja jak zwykle rozłożona jak kurczak, wszystko widać :-D

terka lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Biedulka... Trzymaj się i daj znać.

f2w3lhb8zwsl9evj.png
    U mnie jest źle ,żeby nie powiedzieć tragicznie. Kiedy wciągnęłam bluzke u dermatologa pierwsza jego reakcja było -wypisze ci skierowanie do szpitala. Powiedziałam , ze mam 130 km do domu . Pobrał posiew i mam grakowca prawdopodobnie . Dostałam antybiotyk zinnat na tydzien i do tego hydrokortizon 0,5% na cztery dni. Do tego cala masę emiolientow. I co mnie zdziwiło mleko dla dzieci alergicznych później napisze nazwe za tydzień znowu wizyta

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    U mnie jest źle ,żeby nie powiedzieć tragicznie. Kiedy wciągnęłam bluzke u dermatologa pierwsza jego reakcja było -wypisze ci skierowanie do szpitala. Powiedziałam , ze mam 130 km do domu . Pobrał posiew i mam grakowca prawdopodobnie . Dostałam antybiotyk zinnat na tydzien i do tego hydrokortizon 0,5% na cztery dni. Do tego cala masę emiolientow. I co mnie zdziwiło mleko dla dzieci alergicznych później napisze nazwe za tydzień znowu wizyta
    Ojej :-( masakra, współczuję :-( idziesz do szpitala, czy na razie będziesz się w domku kurować?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Jestem dopiero w domku. U lekarza godzinne opóźnienie. Moja malutka ma już 23cm i to jest najwygodniejsze 365g szczescia jakie widziałam :-) rośnie ładnie i jest zdrowa :-)

Co do wagi, to mam +5 kg, ale się tym nie martwie i nie przeżywam, to tylko waga :-) a co ma wpływ na przytycie? Pewnie to, że nie pracuje już zawodowo =mniej się ruszam.
    Gratulacje!!! Jaka duża już! :-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Jestem dopiero w domku. U lekarza godzinne opóźnienie. Moja malutka ma już 23cm i to jest najwygodniejsze 365g szczescia jakie widziałam :-) rośnie ładnie i jest zdrowa :-)

ale dużaaaaa jest :) super!

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,

właśnie przeczytałam krótki poradnik "jak się zaprzyjaźniać z lokatorem w brzuszku"

https://dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod/ciaza/1595-dziecko-w-brzuchu-rozwoj-i-zabawy-plodu

ale jakoś nie widzę siebie gadającej do brzucha albo śpiewającej kołysanki czy czytającej brzuchowi bajki ....
    jakoś to wszystko jeszcze do mnie nie dociera - taka trochę abstrakcja wciąż, też tak macie?

anecz_kaa, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia i Urszulka, super, gratulacje! 23 cm Melbusia, wow!!!

Ania współczuję, rozumiem że nie zdecydowałaś się na szpital?

Biedronka, ile czasu musiałaś poleżeć zanim to przeziębienie Ci przeszło? Nie wiem czy czwartek-piątek będę mogła pójść do pracy, mam bardzo ważne sprawy tam, ale oczywiste jest że zdrowie, szczególnie teraz najważniejsze. Już kaszlę na całego...

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 00:06

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    dziewczyny,

właśnie przeczytałam krótki poradnik "jak się zaprzyjaźniać z lokatorem w brzuszku"

https://dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod/ciaza/1595-dziecko-w-brzuchu-rozwoj-i-zabawy-plodu

ale jakoś nie widzę siebie gadającej do brzucha albo śpiewającej kołysanki czy czytającej brzuchowi bajki ....
    jakoś to wszystko jeszcze do mnie nie dociera - taka trochę abstrakcja wciąż, też tak macie?

Przeczytałam, fajne! Zabawy pępowiną, salta, zabawy nóżkami... Takie harce muszą się teraz chyba odbywać w moim brzuchu, czuję małą to tu to tam, tak zabawnie.
    Do mnie też jeszcze ten cały cud małego człowieka-mojego dziecka w moim brzuchu nie do końca dociera, wciąż abstrakcja, ale te ruchy trochę już pomagają sobie to uzmysłowić. Ostatnio bardzo staram się skoncentrować na tym, że Ono tam jest, że żyjemy sobie teraz razem w takiej symbiozie i naprawdę poczuć to szczęście, ten czas tak szybko minie, nie chcę go przegapić...

Z tego artykułu biorę do siebie akapit: "Jeśli chcesz dziecku podarować trochę przyjemności, zacznij się śmiać. Nie chodzi tu jedynie o pozytywne emocje związane ze śmiechem. Gdy chichoczesz trzęsie się całe Twoje ciało i brzuch, a schowany w nim maluch skacze jakby na trampolinie." No to będziemy się bawić!

Rozczulający jest opis interakcji bliźniaków - dla Pixi...

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• panan12 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Cudnie jak malutka rośnie :) już z niej wielki człowiek :) waga się nie przejmuj bo ważysz dobrze. Gorzej jak ktoś miał nadwagę przed ciąża jak ja i każdy przyrost masy wywołuje okropny ból pleców. Co tam godzina opóźnienia ja ostatnio miałam 5h opóźnienia a wczoraj 2 godziny także bywa i tak.

Co do płci nie powie mi bo się często dawniej myliła i obrywala od ludzi

f2w3k0s3plke7odf.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23cm ma od główki do pupki + nogi ok.6 cm, to razem ma 29 cm :-) nic dziwnego że mam taki brzucholec duży :-) główkę ma przy wzgórku łonowym, a nogi już powyżej pępka. A wasze okruszki ile cm maja :-) ?

Shadee ja też raczej rzadko mówię do brzuszka, ewentualnie się po nim glaszcze . Jeśli śpiewam, to tylko hity radiowe w aucie ;-)

Panan bez obrazy, ale ja bym się zastanowiła nad kompetencjami lekarza, który często myli płeć... Raz po plamieniu dostałam skierowanie do szpitala od lekarza który z tego słynie, że do porodu nie mówi rodzicom płci, bo tak często się mylił... Pomyślałam sobie później że skoro nie potrafi odróżnić narządów płciowych, to czy potrafi policzyć paluszki, sprawdzić serduszko itd... Tymi rozmyślaniami podzieliłam się później z moim ginekologiem, on się tylko zaśmiał, że jeszcze mu się nie zdarzyło po 16tyg pomylić... U mnie płeć już w 14 tyg trafnie określił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 07:04

magdis lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziewczyny nie mogłam . Mam jeszcze 6 łatka w domu mąż jest zawodowym kierowca wiec często na wyjazdach. Urlop musi planować rok wcześniej. Samochód nie może stać. Dal mi tydzień na poleprzenie sytuacji. Jak już bym miała się kłaść to tu gdzie mieszkam . Mam dwie mamy i rodzinę którzy by pomogli. Narazić żyje nadzieja, ze mi się polepszy

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Nie dziewczyny nie mogłam . Mam jeszcze 6 łatka w domu mąż jest zawodowym kierowca wiec często na wyjazdach. Urlop musi planować rok wcześniej. Samochód nie może stać. Dal mi tydzień na poleprzenie sytuacji. Jak już bym miała się kłaść to tu gdzie mieszkam . Mam dwie mamy i rodzinę którzy by pomogli. Narazić żyje nadzieja, ze mi się polepszy
    Aniu więc trzymamy kciuki, żeby tak było! Ale pamiętaj, że gdyby nie daj Boże nie było poprawy, to trzeba się kłaść na oddział, twoje mamy na pewno Ci pomogą. Trzymam kciuki za twoje zdrówko.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Aniu więc trzymamy kciuki, żeby tak było! Ale pamiętaj, że gdyby nie daj Boże nie było poprawy, to trzeba się kłaść na oddział, twoje mamy na pewno Ci pomogą. Trzymam kciuki za twoje zdrówko.
    Dziękuję. Musi mi to pomoc . Będę się trzymala bardzo ściśle zalecen

‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ