LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak to jest u was ? Cały czasu czujecie ruchy czy tylko o jakiej określonej porze. Bo ja nie pamiętam jak było na początku w poprzedniej ciąży a teraz zazwyczaj czuje ruchy wieczorem albo w nocy a w dzień jak bym w ciąży nie była
?
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ania 1234 wrote:Dziewczyny jak to jest u was ? Cały czasu czujecie ruchy czy tylko o jakiej określonej porze. Bo ja nie pamiętam jak było na początku w poprzedniej ciąży a teraz zazwyczaj czuje ruchy wieczorem albo w nocy a w dzień jak bym w ciąży nie była
?
-
Ania 1234 wrote:Dziewczyny jak to jest u was ? Cały czasu czujecie ruchy czy tylko o jakiej określonej porze. Bo ja nie pamiętam jak było na początku w poprzedniej ciąży a teraz zazwyczaj czuje ruchy wieczorem albo w nocy a w dzień jak bym w ciąży nie była
?
Loczek2018, anecz_kaa lubią tę wiadomość
-
terka wrote:Dziewczyny a jak szyjkę miałam mierzona 2 tygodnie temu podczas wizyty normalnej u siebie a teraz mam w innym miejscu te dodatkowe USG na wady to tez mierzona będzie?
-
Ja na poczatku czułam tylko jak leżałam. Teraz wierci sie kiedy chce, raczej nieregularnie, ale jak mi tak 3-4x porządnie zamelduje sie danego dnia to jestem spokojna. Z reguły po posiłkach, dużo jak siedzę w bezruchu, wiec no teraz jak jestem w pracy i siedzę przed kompem to on znudzony zaczyna gimnastykę
. Jak ma leniwy dzien i mnie stresuje cisza to go zaczepiam aż sie wkurzy i mnie kopnie, wiem niedobra matka jestem:).
katka84 lubi tę wiadomość
-
terka wrote:Dziewczyny a jak szyjkę miałam mierzona 2 tygodnie temu podczas wizyty normalnej u siebie a teraz mam w innym miejscu te dodatkowe USG na wady to tez mierzona będzie?
ja na połówkowych nie miałam mierzonej szyjki - szyjkę mam mierzoną zawsze na USG zwykłym i normalnej wizycie
-
shadee wrote:ja na połówkowych nie miałam mierzonej szyjki - szyjkę mam mierzoną zawsze na USG zwykłym i normalnej wizycie
No właśnie tez miałam wizyte normalna 2tyg temu. Szyjka 5cm podczas mierzenia i dlatego pytam czy dodatkowo teraz tez będąszczerze wolałabym nie bo po co, wolałabym skupić sie na małym
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
A co do kopniakow - czuję przeważnie przy odpoczynku, na początku czułam tylko przed snem, teraz jak siedzę to też i kilka razy "w ruchu" jak byłam, to coś tam czułam. Ale dalej śmiga najczęściej koło północy, jak próbuję zasnąć.
Ogólnie to wręcz mam obawy, czy on za bardzo tam nie szaleje, bo szczuplutki jest strasznie, brzuszek ma o tydzień do tyłu w stosunku do terminu, gdzie wzrost jest nawet o jeden dzień do przodu. Mój mąż miał 4500 jak się urodził, więc trochę zaniepokojona jestem, muszę go jakoś podkarmic normalnie, tego lokatora dzikiego.
-
Ja tez czasem mysle czy nie za bardzo szaleje i skakanki sobie z pępowiny nie zrobił
ale wierze ze za każdym razem jak lekarz mowi ze wszystko w jak najlepszym porządku to ze tak po prostu jest
Idę cos zjeść i zbieram sie na to USGach idę pooglądać małego
Decadence, anecz_kaa, katka84, Urszulka89, Loczek2018 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Farciara! Ja mojego też już chcę znów zobaczyć, choć przecież przedwczoraj widziałam.
Straszne to. A zdradzę Wam, że NIGDY nie miałam instynktu macierzyńskiego... zawsze psy wolałam... a dziecko to dopiero rok temu mi się zamarzylo, ale to też tak bardziej na zasadzie, że dom z dziećmi jest fajny, a nie jakiś dziki instynkt. A teraz... ech.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 13:36
melbusia88, Carolline lubią tę wiadomość
-
Pixi na TLC jest program o pięcioraczkach, to jest dopiero hardcore.
Matka tej dziewczyny wysiada, a mama pięcioraczków trzyma fason. Wyobrażacie sobie karmienie? Są potrzebne 3 osoby, bo na raz da radę karmić dwójkę. Kąpiel szybko pod kranem w zlewie w kuchni. -
Ja byłam na drugich prenatalntCh, lekarz z certyfikatem. No i to traktuję jako te połowkowe.
Co do ruchów to czuję je o różnych porach dnia, zwykle się uaktywnia jak usiądę albo się położę. Kilka razy dziennie.
Panan oczywiście że możesz zmienić w trakcie ciąży lekarza, a w karcie ciąży masz od kiedy jesteś pod opieką lekarza. Jakby karta zaginęła czy coś innego, to idziesz do tego pierwszego lekarza i prosisz o zaświadczenie od kiedy byłaś pod opieką. Łaski ci nie robi. I proszę nie tłumacz swojego lekarza, że jest już stary... No błagam. Poszłaś do byle jakiego, pierwszego lepszego ze ci to obojętne? Jakby, (odpukać,) urodziło ci się dziecko z jakąś wadą, to co powiesz? Że trudno,bo twój lekarz byl stary i nie dojrzał tego? Ja szukałam NAJLEPSZEGO lekarza, mój też młody nie jest, bo ma 30letnie doświadczenie ale na litość Boską potrafi rozróżnić narządy. Ile lekarz może się zasłaniać gadają, że "nie chce się pokazac"? Ja rozumiem raz, ale na wizytach w 14, 17 i 20 tyg mój mówi mi płeć. W życiu nie zaufalabym ginekologowi, który nie potrafi stwierdzić płci, bo to znaczy że jest kiepski i/albo ma bardzo kiepski sprzęt. Panan zastanów się czy twój lekarz potrafi dojrzeć w takim razie wadę serduszka, mózgu, rączek, stopek itd. Kobiety chodzą do takich lekarzy, a potem się słyszy w tv, że kobieta urodziła dziecko bez rąk, a lekarz na usg tego nie widział.roma, magdis lubią tę wiadomość