X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest u was ? Cały czasu czujecie ruchy czy tylko o jakiej określonej porze. Bo ja nie pamiętam jak było na początku w poprzedniej ciąży a teraz zazwyczaj czuje ruchy wieczorem albo w nocy a w dzień jak bym w ciąży nie była :( ?

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Dziewczyny jak to jest u was ? Cały czasu czujecie ruchy czy tylko o jakiej określonej porze. Bo ja nie pamiętam jak było na początku w poprzedniej ciąży a teraz zazwyczaj czuje ruchy wieczorem albo w nocy a w dzień jak bym w ciąży nie była :( ?
    Na początku czułam tylko jak się położyłam - obojętnie kiedy. Teraz czuję coraz częściej nawet jak chodzę.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dziewczyny pytanie do tych co juz są po połówkowych -może głupie ale warto wiedzieć -to USG jest tylko przez brzuch robione? :D

Najpierw przez brzuch, potem dowcipnie zmierzyła szyjke.

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak szyjkę miałam mierzona 2 tygodnie temu podczas wizyty normalnej u siebie a teraz mam w innym miejscu te dodatkowe USG na wady to tez mierzona będzie?

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Ja czuję ruchy, jak siedzę i się pochylam do przodu, w samochodzie przy dłuższej podróży. Chyba jest nieco leniwe i dużo śpi, ale jak mu niewygodnie, to kopie.

Loczek2018, anecz_kaa lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dziewczyny a jak szyjkę miałam mierzona 2 tygodnie temu podczas wizyty normalnej u siebie a teraz mam w innym miejscu te dodatkowe USG na wady to tez mierzona będzie?
    To już zależy od lekarza. Generalnie powinno się podczas połówkowego zmierzyć szyjkę.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku czułam tylko jak leżałam. Teraz wierci sie kiedy chce, raczej nieregularnie, ale jak mi tak 3-4x porządnie zamelduje sie danego dnia to jestem spokojna. Z reguły po posiłkach, dużo jak siedzę w bezruchu, wiec no teraz jak jestem w pracy i siedzę przed kompem to on znudzony zaczyna gimnastykę:). Jak ma leniwy dzien i mnie stresuje cisza to go zaczepiam aż sie wkurzy i mnie kopnie, wiem niedobra matka jestem:).

katka84 lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:

ja na połówkowych nie miałam mierzonej szyjki - szyjkę mam mierzoną zawsze na USG zwykłym i normalnej wizycie

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej czuje wieczorem lub rano jak leżę, ale raczej są to pojedyncze jakieś ruchy na razie nieregularne, ważne, że coś się zaczęło ruszać, bo dopiero zaczęło się ruszać w zeszłym tygodniu.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz na tych "szybkich" polowkowych nie miałam szyjki mierzonej, ale kazał mi w tygodniu jeszcze na wizycie się pojawić, wtedy pewnie zmierzy. W piątek mam takie "prawdziwe" połówkowe, to dam znać. Słyszałam, że powinni mierzyć.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    ja na połówkowych nie miałam mierzonej szyjki - szyjkę mam mierzoną zawsze na USG zwykłym i normalnej wizycie

No właśnie tez miałam wizyte normalna 2tyg temu. Szyjka 5cm podczas mierzenia i dlatego pytam czy dodatkowo teraz tez będą ;) szczerze wolałabym nie bo po co, wolałabym skupić sie na małym ;)

• Decadence Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kopniakow - czuję przeważnie przy odpoczynku, na początku czułam tylko przed snem, teraz jak siedzę to też i kilka razy "w ruchu" jak byłam, to coś tam czułam. Ale dalej śmiga najczęściej koło północy, jak próbuję zasnąć.:-) Ogólnie to wręcz mam obawy, czy on za bardzo tam nie szaleje, bo szczuplutki jest strasznie, brzuszek ma o tydzień do tyłu w stosunku do terminu, gdzie wzrost jest nawet o jeden dzień do przodu. Mój mąż miał 4500 jak się urodził, więc trochę zaniepokojona jestem, muszę go jakoś podkarmic normalnie, tego lokatora dzikiego.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasem mysle czy nie za bardzo szaleje i skakanki sobie z pępowiny nie zrobił :P ale wierze ze za każdym razem jak lekarz mowi ze wszystko w jak najlepszym porządku to ze tak po prostu jest ;)
    Idę cos zjeść i zbieram sie na to USG :D ach idę pooglądać małego <3 :)

Decadence, anecz_kaa, katka84, Urszulka89, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Decadence Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farciara! Ja mojego też już chcę znów zobaczyć, choć przecież przedwczoraj widziałam. :-) Straszne to. A zdradzę Wam, że NIGDY nie miałam instynktu macierzyńskiego... zawsze psy wolałam... a dziecko to dopiero rok temu mi się zamarzylo, ale to też tak bardziej na zasadzie, że dom z dziećmi jest fajny, a nie jakiś dziki instynkt. A teraz... ech.:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 13:36

melbusia88, Carolline lubią tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwielbiam psy :) mam dwa w domu, więc jak do tego dojdzie jeszcze dziecko to będzie niezły chaos ....

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dopiero daje odczuwalne ruchy, więc jak w ogóle je poczuje, to jestem przeszczęśliwa. :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy macie to polowkowe u swojego lekarza czy tam gdzie robilyscie prenatalne ?

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • shadee Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u tego samego lekarza co USG prenatalne

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• katka84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi na TLC jest program o pięcioraczkach, to jest dopiero hardcore.
    Matka tej dziewczyny wysiada, a mama pięcioraczków trzyma fason. Wyobrażacie sobie karmienie? Są potrzebne 3 osoby, bo na raz da radę karmić dwójkę. Kąpiel szybko pod kranem w zlewie w kuchni.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na drugich prenatalntCh, lekarz z certyfikatem. No i to traktuję jako te połowkowe.
    Co do ruchów to czuję je o różnych porach dnia, zwykle się uaktywnia jak usiądę albo się położę. Kilka razy dziennie.

Panan oczywiście że możesz zmienić w trakcie ciąży lekarza, a w karcie ciąży masz od kiedy jesteś pod opieką lekarza. Jakby karta zaginęła czy coś innego, to idziesz do tego pierwszego lekarza i prosisz o zaświadczenie od kiedy byłaś pod opieką. Łaski ci nie robi. I proszę nie tłumacz swojego lekarza, że jest już stary... No błagam. Poszłaś do byle jakiego, pierwszego lepszego ze ci to obojętne? Jakby, (odpukać,) urodziło ci się dziecko z jakąś wadą, to co powiesz? Że trudno,bo twój lekarz byl stary i nie dojrzał tego? Ja szukałam NAJLEPSZEGO lekarza, mój też młody nie jest, bo ma 30letnie doświadczenie ale na litość Boską potrafi rozróżnić narządy. Ile lekarz może się zasłaniać gadają, że "nie chce się pokazac"? Ja rozumiem raz, ale na wizytach w 14, 17 i 20 tyg mój mówi mi płeć. W życiu nie zaufalabym ginekologowi, który nie potrafi stwierdzić płci, bo to znaczy że jest kiepski i/albo ma bardzo kiepski sprzęt. Panan zastanów się czy twój lekarz potrafi dojrzeć w takim razie wadę serduszka, mózgu, rączek, stopek itd. Kobiety chodzą do takich lekarzy, a potem się słyszy w tv, że kobieta urodziła dziecko bez rąk, a lekarz na usg tego nie widział.

roma, magdis lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ