LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
melbusia88 wrote:23cm ma od główki do pupki + nogi ok.6 cm, to razem ma 29 cm
nic dziwnego że mam taki brzucholec duży
główkę ma przy wzgórku łonowym, a nogi już powyżej pępka. A wasze okruszki ile cm maja
?
Shadee ja też raczej rzadko mówię do brzuszka, ewentualnie się po nim glaszcze . Jeśli śpiewam, to tylko hity radiowe w aucie
Panan bez obrazy, ale ja bym się zastanowiła nad kompetencjami lekarza, który często myli płeć... Raz po plamieniu dostałam skierowanie do szpitala od lekarza który z tego słynie, że do porodu nie mówi rodzicom płci, bo tak często się mylił... Pomyślałam sobie później że skoro nie potrafi odróżnić narządów płciowych, to czy potrafi policzyć paluszki, sprawdzić serduszko itd... Tymi rozmyślaniami podzieliłam się później z moim ginekologiem, on się tylko zaśmiał, że jeszcze mu się nie zdarzyło po 16tyg pomylić... U mnie płeć już w 14 tyg trafnie określił.
Tzn to już taka starsza lekarka... A przecież nie mogę już zmienić bo mi napisze jakiś lekarz że przyszłam dopiero w 17 tygodniu i nie dostanę becikowego
Moje dziecko ma 13 cm i waży 223 gWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 08:15
-
Witamy się w idealnej połówce ciąży!
akurat dzisiaj mamy USG połówkowe o 15.30 i nie mogę sie juz doczekać, a szczególnie po tym przeczytaniu artykułu coscie tu podały o tym co dziecko wyprawia-chce to na tym USG zobaczyć i nagrać!
katka84, Loczek2018, Duzaa, magdis, Urszulka89 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Oj te infekcje. A w jakiej dawce bierzesz ten Zinnat? Mi lekarz do którego poszłam "na gorąco" z wynikiem posiewu przepisał 3 razy dziennie 500 mg, ale jak skontaktowałam się z prowadzącym to kazał zmniejszyć do 2 razy dziennie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 08:41
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Panan, pierwsze słyszę że nie można zmienić lekarza prowadzącego. Przecież lekarz który obecnie Cię prowadzi łaski Ci nie robi tylko wyda zaświadczenie kiedy byłaś na pierwszej wizycie. Albo nowy lekarz na podstawie starej karty. Nie wiedzę problemu.
magdis, melbusia88 lubią tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Cześć. My ECHO serduszka załatwiamy. Albo mi sie to uda na NFZ albo 450,-...
Ania1234 dobrze że kurcze poszłaś do dermatologa, ja to miałam tylko w zagięciach łokci i powoli zeszło...
Gratuluje udanych wizyt, my jeszcze prawie 2tyg czekamy na połówkowe, za tydzien mamy na NFZ ale tego USG nie liczę, taki pic na wodę.
Nastrojowo dołek. -
roma wrote:Oj te infekcje. A w jakiej dawce bierzesz ten Zinnat? Mi lekarz do którego poszłam "na gorąco" z wynikiem posiewu przepisał 3 razy dziennie 500 mg, ale jak skontaktowałam się z prowadzącym to kazał zmniejszyć do 2 razy dziennie.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Panan a to nie jest tak ze kartę ciąży masz przy sobie? Idziesz z nią do nowego lekarza on/ona kontynuuje a zapisy z tamtych wizyt masz wpisane od początku czyli od 1 wizyty w której Ci kartę ciąży założyli?
Ja tez mam starszego lekarza, tez późno sie dowiedziałam płeć ale czego sie spodziewać skoro dziecko tak zaciska nóżki że w 19tc ledwo co sie udało i lekarz walczy jakies 5 minut żeby cokolwiek wskórać?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Ania 1234 wrote:U mnie jest źle ,żeby nie powiedzieć tragicznie. Kiedy wciągnęłam bluzke u dermatologa pierwsza jego reakcja było -wypisze ci skierowanie do szpitala. Powiedziałam , ze mam 130 km do domu . Pobrał posiew i mam grakowca prawdopodobnie . Dostałam antybiotyk zinnat na tydzien i do tego hydrokortizon 0,5% na cztery dni. Do tego cala masę emiolientow. I co mnie zdziwiło mleko dla dzieci alergicznych później napisze nazwe za tydzień znowu wizyta
Też miałam antybiotyk. Współczuję...
-
terka wrote:Dziewczyny pytanie do tych co juz są po połówkowych -może głupie ale warto wiedzieć -to USG jest tylko przez brzuch robione?
Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
terka wrote:Dziewczyny pytanie do tych co juz są po połówkowych -może głupie ale warto wiedzieć -to USG jest tylko przez brzuch robione?
-
terka wrote:Panan a to nie jest tak ze kartę ciąży masz przy sobie? Idziesz z nią do nowego lekarza on/ona kontynuuje a zapisy z tamtych wizyt masz wpisane od początku czyli od 1 wizyty w której Ci kartę ciąży założyli?
Ja tez mam starszego lekarza, tez późno sie dowiedziałam płeć ale czego sie spodziewać skoro dziecko tak zaciska nóżki że w 19tc ledwo co sie udało i lekarz walczy jakies 5 minut żeby cokolwiek wskórać?
Nie wiem musiałabym się dowiedzieć -
panan12 wrote:Nie wiem musiałabym się dowiedzieć
Masz w domu kartę ciąży czy nie? Jak masz - a powinnaś - bo to jest teraz jak twój drugi dowód osobisty i powinno się ją mieć zawsze przy sobie. To idziesz do nowego lekarza a on kontynuuje wpisy w niej. Nie zakłada Ci drugiej.
Loczek2018, melbusia88 lubią tę wiadomość