LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś rano fryzjer, a na 18.40 prenatalne Jupi
jestem taka podekscytowana, już nie mogę się doczekać
ale od razu mówię, że nadal nie mam internetu w telefonie poza domowym WiFi, dlatego zdam relacje późnym wieczorem, min. 21 jak nie później. Ale na pewno wszystko będzie super, więc tylko profilaktycznie proszę o kciuki
katka84, Loczek2018, Mini89 lubią tę wiadomość
-
Ove wrote:Dzień dobry!
Ja na przeziębienie polecam też herbatę z imbirem, miodem i cytryną.
Imbir dobrze też działa na ból gardła.
Ineczka, przypomnij mi proszę: na jaki wózek w końcu się zdecydowaliście?
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
melbusia88 wrote:Dziś rano fryzjer, a na 18.40 prenatalne Jupi
jestem taka podekscytowana, już nie mogę się doczekać
ale od razu mówię, że nadal nie mam internetu w telefonie poza domowym WiFi, dlatego zdam relacje późnym wieczorem, min. 21 jak nie później. Ale na pewno wszystko będzie super, więc tylko profilaktycznie proszę o kciuki
Ja nie mogę imbiru od samego zapachu jest mi niedobrze przed ciąża tez tak miałam tak samo cynamon i kokos mnie tak rusza
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Hej dziewczyny. Tak z ciekawość to jakie herbaty pijecie w ciazy bo ja wyczytalam ze mało można rodzajów i pije tylko mieta z jabkiem obraz dziennie kawę a i od czasu do czasu melisa z pomarańcza a wy ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 08:44
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ja pije wszystkie herbaty, ale pije je rzadko, raz na dwa dni może. Bo nie gasi mojego pragnienia, a przy tej cukrzycy ciągle chce mi się pić i tylko pije wodę z cytryna non stop.
Ja też myślę o Karoli. Myślę że musi być jej bardzo ciężko bez względu na to jaka decyzję podjęła. -
Nic jeszcze nie przytylam. Zaczyna mnie to martwić . Staram się jeść naprawdę dużo i dokladam sobie więcej chleba i staram się jeść w miarę kaloryczniei i nic
zaczyna mnie to denerwować bo jak nie byłam w ciazy to coś zjadłam za dużo to zaraz spodnie ciasne a teraz nic :_
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dzień dobry. Witamy sie w 18t0d!
ależ leci ten czas, mógłby zwolnic troszkę bo normalnie chyba zaczynam panikować
.
Ania1234 jestesmy mniej więcej na tym samym etapie ciąży - ja dopiero wróciłam do swojej starej wagi sprzed ciążyi jakoś mnie to nie stresuje:), brzuch jest, młody jak na drożdżach rośnie. 5marca idziemy na połówkowe, jeszcze 2tyg, kota mozna dostać.
Pytanie mam - jak jest z ECHO serca u maluszka? Robi to gin w trakcie połówkowego czy trzeba do kardiologa na dodatkowe badanie? Nie mówię o zwykłym oglądaniu serduszka na połówkowym tylko dokładniejszym badaniu - mamy wskazanie, nawet na NFZ mi sie to należy, bo w rodzinie są wady serca, moja siostra miała operowana w wieku 2latek nieszczelność przegrody międzykomorowej (VSD) więc chce dopilnować czy nasz kluseczek ma zdrowe serduszko..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 09:17
-
Ania 1234 wrote:Hej dziewczyny. Tak z ciekawość to jakie herbaty pijecie w ciazy bo ja wyczytalam ze mało można rodzajów i pije tylko mieta z jabkiem obraz dziennie kawę a i od czasu do czasu melisa z pomarańcza a wy ?
Dzisiaj zaczynamy 21 tydzień
Ineczka wrote:Baby Design Husky bardzo podobnym wózkiem jest Baby Design Dotty, ale nie ma niektórych rzeczy i tyle dodatków albo Lupo Pani w sklepie powiedziała, ze to letnia wersja Husky bo nie ma spiworka i tych zimowych bajerow. Najważniejsze,E dla mnie było to, ze ma spora gondole szeroka i długa a nie wyglada jak czołg i fajnie się prowadzi
-
Co do kawy to jedna dziennie absolutnie nie zaszkodzi, czasem piję jak mam ochote, np dzis. Z herbat staram sie unikać czarnej i zielonej, kupiłam sobie kilka odmian owocowych i roibosa. Ziółek typu rumianek pokrzywa nie lubię, mdli mnie po mięcie (choć przed ciążą lubiłam).
Na weekend lecimy do Amsterdamu i juz sie nie moge doczekac.. A po powrocie w poniedzialek mamy połówkowe, obydwoje juz bardzo chcemy ją zobaczyć, mąż cały podekscytowany- Bo ostatnio po usg dostalismy zdjecie z profilu z takim uroczym lekko zadartym noskiem:)Loczek2018, Carolline lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,jak wy to robicie ze nic nie tyjecie? Ja mam 5kg na plusie,absolutnie sie tym nie martwie bo to normalny przyrost ale jestem zaskoczona ze tak duzo z was jest na tym etapie na minusie albo na 0. Myslalam ze to jakies ekstremalnie rzadkie przypadki
jak Maluszki dobrze rosna i dobrze sie czujecie to tylko sie cieszyc,nie bedziecie mialy czego zrzucac po ciazy
-
Magdis - jeszcze nadrobimy;)... Pierwszy trymestr waga spadła i stanęła, a ostatnie tygodnie widzę że ruszył z koPyta, wyzerowałam i zobaczymy jaka tendencja bd dalej:).
podbijam temat - VSD w rodzinie a diagnostyka u maluszka. Moze ktos cos bd w temacie. -
Loczek, z tego co się orientuję to echo robi inny specjalista - napewno nie ten od prenatalnych. Bo penie sprzęt też inny musi mieć.
Piję to co przed ciążą jeśli chodzi o herbaty, ale od dłuższego czasu preferuję sok pomarańczowy
Co do wagi to miesiąc temu miałam 2 kg na plusie. Zobaczymy jak będzie dziś bo wizytuję. Nie ważne ile się je a co - jakość a nie ilośćKażdy tyje indywidualnie i wcale to nie świadczy o wadze malucha. Moja koleżanka tyła w każdej ciąży 8-9kg a dzieci rodziła ponad 4 kg. Ja przytyłam 19 kg z córką a młoda ważyła 3,8