X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rano fryzjer, a na 18.40 prenatalne Jupi :-) jestem taka podekscytowana, już nie mogę się doczekać :-) ale od razu mówię, że nadal nie mam internetu w telefonie poza domowym WiFi, dlatego zdam relacje późnym wieczorem, min. 21 jak nie później. Ale na pewno wszystko będzie super, więc tylko profilaktycznie proszę o kciuki :-)

katka84, Loczek2018, Mini89 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry!
    Ja na przeziębienie polecam też herbatę z imbirem, miodem i cytryną.
    Imbir dobrze też działa na ból gardła.

Ineczka, przypomnij mi proszę: na jaki wózek w końcu się zdecydowaliście?
    Baby Design Husky bardzo podobnym wózkiem jest Baby Design Dotty, ale nie ma niektórych rzeczy i tyle dodatków albo Lupo Pani w sklepie powiedziała, ze to letnia wersja Husky bo nie ma spiworka i tych zimowych bajerow. Najważniejsze,E dla mnie było to, ze ma spora gondole szeroka i długa a nie wyglada jak czołg i fajnie się prowadzi

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziś rano fryzjer, a na 18.40 prenatalne Jupi :-) jestem taka podekscytowana, już nie mogę się doczekać :-) ale od razu mówię, że nadal nie mam internetu w telefonie poza domowym WiFi, dlatego zdam relacje późnym wieczorem, min. 21 jak nie później. Ale na pewno wszystko będzie super, więc tylko profilaktycznie proszę o kciuki :-)
    Pewnie, ze będzie dobrze jciukintrsymajy, żeby opóźnienia w kolejce nie było :)
    Ja nie mogę imbiru od samego zapachu jest mi niedobrze przed ciąża tez tak miałam tak samo cynamon i kokos mnie tak rusza

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Tak z ciekawość to jakie herbaty pijecie w ciazy bo ja wyczytalam ze mało można rodzajów i pije tylko mieta z jabkiem obraz dziennie kawę a i od czasu do czasu melisa z pomarańcza a wy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 08:44

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiacie się czasem jak się potoczyło u tej dziewczyny co się okazało ze dziecko ma wady ? Ja często o niej myślę

• katka84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello witam się i ja.
    Piję jedną kawę z mlekiem, herbaty owocowe, rumianek, miętę, melisę, czasem skrzyp czy pokrzywę. Oprócz tego woda.
    A tak też myślałam o Karolinie, była zdecydowana na usunięcie ciąży.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije wszystkie herbaty, ale pije je rzadko, raz na dwa dni może. Bo nie gasi mojego pragnienia, a przy tej cukrzycy ciągle chce mi się pić i tylko pije wodę z cytryna non stop.
    Ja też myślę o Karoli. Myślę że musi być jej bardzo ciężko bez względu na to jaka decyzję podjęła.

l22n6iyek016fbg8.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kochane za rady herbatka juz gotowa, nie damy sie przeziebieniu! ☺

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic jeszcze nie przytylam. Zaczyna mnie to martwić . Staram się jeść naprawdę dużo i dokladam sobie więcej chleba i staram się jeść w miarę kaloryczniei i nic :( zaczyna mnie to denerwować bo jak nie byłam w ciazy to coś zjadłam za dużo to zaraz spodnie ciasne a teraz nic :_

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Witamy sie w 18t0d!:) ależ leci ten czas, mógłby zwolnic troszkę bo normalnie chyba zaczynam panikować:).

Ania1234 jestesmy mniej więcej na tym samym etapie ciąży - ja dopiero wróciłam do swojej starej wagi sprzed ciąży :) i jakoś mnie to nie stresuje:), brzuch jest, młody jak na drożdżach rośnie. 5marca idziemy na połówkowe, jeszcze 2tyg, kota mozna dostać.

Pytanie mam - jak jest z ECHO serca u maluszka? Robi to gin w trakcie połówkowego czy trzeba do kardiologa na dodatkowe badanie? Nie mówię o zwykłym oglądaniu serduszka na połówkowym tylko dokładniejszym badaniu - mamy wskazanie, nawet na NFZ mi sie to należy, bo w rodzinie są wady serca, moja siostra miała operowana w wieku 2latek nieszczelność przegrody międzykomorowej (VSD) więc chce dopilnować czy nasz kluseczek ma zdrowe serduszko..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 09:17

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Dominisia Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to przytyłam za dużo, u mnie jest 6 kg na plusie, ważyłam 54, teraz jest 60, chociaż się nie obżeram :/

2nn3dqk3ds2l0kr6.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Hej dziewczyny. Tak z ciekawość to jakie herbaty pijecie w ciazy bo ja wyczytalam ze mało można rodzajów i pije tylko mieta z jabkiem obraz dziennie kawę a i od czasu do czasu melisa z pomarańcza a wy ?
    Ja pije normalna herbate nie pije kawy wiec herbata nie zaszkodzi :)
    Dzisiaj zaczynamy 21 tydzień :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na plusie 3 kg, staram się pilnować co jem ale jak mam ochotę na słodkie to muszę coś zjeść, no muszę :D
    Herbatę piję normalną i owocową, co do kawy to maksymalnie raz dziennie, czasami co kilka dni i to i tak jest więcej mleka niż tej kawy :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije jak zwykle - kawę - rozpuszczalna i czarna, max 1x dziennie z mlekiem albo bez, herbatę czarna, melisę, herbaty owocowe, zielona herbatę jasminowa raz na jakis czas, dużo wody...

qb3cp07w5ku95ses.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Baby Design Husky bardzo podobnym wózkiem jest Baby Design Dotty, ale nie ma niektórych rzeczy i tyle dodatków albo Lupo Pani w sklepie powiedziała, ze to letnia wersja Husky bo nie ma spiworka i tych zimowych bajerow. Najważniejsze,E dla mnie było to, ze ma spora gondole szeroka i długa a nie wyglada jak czołg i fajnie się prowadzi
    Też nastawiamy sie na Baby Design husky :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kawy to jedna dziennie absolutnie nie zaszkodzi, czasem piję jak mam ochote, np dzis. Z herbat staram sie unikać czarnej i zielonej, kupiłam sobie kilka odmian owocowych i roibosa. Ziółek typu rumianek pokrzywa nie lubię, mdli mnie po mięcie (choć przed ciążą lubiłam).

Na weekend lecimy do Amsterdamu i juz sie nie moge doczekac.. A po powrocie w poniedzialek mamy połówkowe, obydwoje juz bardzo chcemy ją zobaczyć, mąż cały podekscytowany- Bo ostatnio po usg dostalismy zdjecie z profilu z takim uroczym lekko zadartym noskiem:)

Loczek2018, Carolline lubią tę wiadomość

• magdis Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,jak wy to robicie ze nic nie tyjecie? Ja mam 5kg na plusie,absolutnie sie tym nie martwie bo to normalny przyrost ale jestem zaskoczona ze tak duzo z was jest na tym etapie na minusie albo na 0. Myslalam ze to jakies ekstremalnie rzadkie przypadki :D jak Maluszki dobrze rosna i dobrze sie czujecie to tylko sie cieszyc,nie bedziecie mialy czego zrzucac po ciazy ;)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis - jeszcze nadrobimy;)... Pierwszy trymestr waga spadła i stanęła, a ostatnie tygodnie widzę że ruszył z koPyta, wyzerowałam i zobaczymy jaka tendencja bd dalej:).

podbijam temat - VSD w rodzinie a diagnostyka u maluszka. Moze ktos cos bd w temacie.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek, z tego co się orientuję to echo robi inny specjalista - napewno nie ten od prenatalnych. Bo penie sprzęt też inny musi mieć.

Piję to co przed ciążą jeśli chodzi o herbaty, ale od dłuższego czasu preferuję sok pomarańczowy ;)

Co do wagi to miesiąc temu miałam 2 kg na plusie. Zobaczymy jak będzie dziś bo wizytuję. Nie ważne ile się je a co - jakość a nie ilość ;) Każdy tyje indywidualnie i wcale to nie świadczy o wadze malucha. Moja koleżanka tyła w każdej ciąży 8-9kg a dzieci rodziła ponad 4 kg. Ja przytyłam 19 kg z córką a młoda ważyła 3,8 :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z herbatami na początku szalalam, dużo zielonej, teraz już wiem, że to niekoniecznie dobrze, piję prawie same owocowe, czasem słabą czarną. Przytylam 7 kg w stosunku do wagi sprzed ciąży, więc chyba rekordzistka niechlubna tu jestem.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ