X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rano fryzjer, a na 18.40 prenatalne Jupi :-) jestem taka podekscytowana, już nie mogę się doczekać :-) ale od razu mówię, że nadal nie mam internetu w telefonie poza domowym WiFi, dlatego zdam relacje późnym wieczorem, min. 21 jak nie później. Ale na pewno wszystko będzie super, więc tylko profilaktycznie proszę o kciuki :-)

katka84, Loczek2018, Mini89 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry!
    Ja na przeziębienie polecam też herbatę z imbirem, miodem i cytryną.
    Imbir dobrze też działa na ból gardła.

Ineczka, przypomnij mi proszę: na jaki wózek w końcu się zdecydowaliście?
    Baby Design Husky bardzo podobnym wózkiem jest Baby Design Dotty, ale nie ma niektórych rzeczy i tyle dodatków albo Lupo Pani w sklepie powiedziała, ze to letnia wersja Husky bo nie ma spiworka i tych zimowych bajerow. Najważniejsze,E dla mnie było to, ze ma spora gondole szeroka i długa a nie wyglada jak czołg i fajnie się prowadzi

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziś rano fryzjer, a na 18.40 prenatalne Jupi :-) jestem taka podekscytowana, już nie mogę się doczekać :-) ale od razu mówię, że nadal nie mam internetu w telefonie poza domowym WiFi, dlatego zdam relacje późnym wieczorem, min. 21 jak nie później. Ale na pewno wszystko będzie super, więc tylko profilaktycznie proszę o kciuki :-)
    Pewnie, ze będzie dobrze jciukintrsymajy, żeby opóźnienia w kolejce nie było :)
    Ja nie mogę imbiru od samego zapachu jest mi niedobrze przed ciąża tez tak miałam tak samo cynamon i kokos mnie tak rusza

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Tak z ciekawość to jakie herbaty pijecie w ciazy bo ja wyczytalam ze mało można rodzajów i pije tylko mieta z jabkiem obraz dziennie kawę a i od czasu do czasu melisa z pomarańcza a wy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 08:44

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiacie się czasem jak się potoczyło u tej dziewczyny co się okazało ze dziecko ma wady ? Ja często o niej myślę

• katka84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello witam się i ja.
    Piję jedną kawę z mlekiem, herbaty owocowe, rumianek, miętę, melisę, czasem skrzyp czy pokrzywę. Oprócz tego woda.
    A tak też myślałam o Karolinie, była zdecydowana na usunięcie ciąży.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije wszystkie herbaty, ale pije je rzadko, raz na dwa dni może. Bo nie gasi mojego pragnienia, a przy tej cukrzycy ciągle chce mi się pić i tylko pije wodę z cytryna non stop.
    Ja też myślę o Karoli. Myślę że musi być jej bardzo ciężko bez względu na to jaka decyzję podjęła.

l22n6iyek016fbg8.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kochane za rady herbatka juz gotowa, nie damy sie przeziebieniu! ☺

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic jeszcze nie przytylam. Zaczyna mnie to martwić . Staram się jeść naprawdę dużo i dokladam sobie więcej chleba i staram się jeść w miarę kaloryczniei i nic :( zaczyna mnie to denerwować bo jak nie byłam w ciazy to coś zjadłam za dużo to zaraz spodnie ciasne a teraz nic :_

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Witamy sie w 18t0d!:) ależ leci ten czas, mógłby zwolnic troszkę bo normalnie chyba zaczynam panikować:).

Ania1234 jestesmy mniej więcej na tym samym etapie ciąży - ja dopiero wróciłam do swojej starej wagi sprzed ciąży :) i jakoś mnie to nie stresuje:), brzuch jest, młody jak na drożdżach rośnie. 5marca idziemy na połówkowe, jeszcze 2tyg, kota mozna dostać.

Pytanie mam - jak jest z ECHO serca u maluszka? Robi to gin w trakcie połówkowego czy trzeba do kardiologa na dodatkowe badanie? Nie mówię o zwykłym oglądaniu serduszka na połówkowym tylko dokładniejszym badaniu - mamy wskazanie, nawet na NFZ mi sie to należy, bo w rodzinie są wady serca, moja siostra miała operowana w wieku 2latek nieszczelność przegrody międzykomorowej (VSD) więc chce dopilnować czy nasz kluseczek ma zdrowe serduszko..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 09:17

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Dominisia Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to przytyłam za dużo, u mnie jest 6 kg na plusie, ważyłam 54, teraz jest 60, chociaż się nie obżeram :/

2nn3dqk3ds2l0kr6.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Hej dziewczyny. Tak z ciekawość to jakie herbaty pijecie w ciazy bo ja wyczytalam ze mało można rodzajów i pije tylko mieta z jabkiem obraz dziennie kawę a i od czasu do czasu melisa z pomarańcza a wy ?
    Ja pije normalna herbate nie pije kawy wiec herbata nie zaszkodzi :)
    Dzisiaj zaczynamy 21 tydzień :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na plusie 3 kg, staram się pilnować co jem ale jak mam ochotę na słodkie to muszę coś zjeść, no muszę :D
    Herbatę piję normalną i owocową, co do kawy to maksymalnie raz dziennie, czasami co kilka dni i to i tak jest więcej mleka niż tej kawy :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije jak zwykle - kawę - rozpuszczalna i czarna, max 1x dziennie z mlekiem albo bez, herbatę czarna, melisę, herbaty owocowe, zielona herbatę jasminowa raz na jakis czas, dużo wody...

qb3cp07w5ku95ses.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Baby Design Husky bardzo podobnym wózkiem jest Baby Design Dotty, ale nie ma niektórych rzeczy i tyle dodatków albo Lupo Pani w sklepie powiedziała, ze to letnia wersja Husky bo nie ma spiworka i tych zimowych bajerow. Najważniejsze,E dla mnie było to, ze ma spora gondole szeroka i długa a nie wyglada jak czołg i fajnie się prowadzi
    Też nastawiamy sie na Baby Design husky :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kawy to jedna dziennie absolutnie nie zaszkodzi, czasem piję jak mam ochote, np dzis. Z herbat staram sie unikać czarnej i zielonej, kupiłam sobie kilka odmian owocowych i roibosa. Ziółek typu rumianek pokrzywa nie lubię, mdli mnie po mięcie (choć przed ciążą lubiłam).

Na weekend lecimy do Amsterdamu i juz sie nie moge doczekac.. A po powrocie w poniedzialek mamy połówkowe, obydwoje juz bardzo chcemy ją zobaczyć, mąż cały podekscytowany- Bo ostatnio po usg dostalismy zdjecie z profilu z takim uroczym lekko zadartym noskiem:)

Loczek2018, Carolline lubią tę wiadomość

• magdis Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,jak wy to robicie ze nic nie tyjecie? Ja mam 5kg na plusie,absolutnie sie tym nie martwie bo to normalny przyrost ale jestem zaskoczona ze tak duzo z was jest na tym etapie na minusie albo na 0. Myslalam ze to jakies ekstremalnie rzadkie przypadki :D jak Maluszki dobrze rosna i dobrze sie czujecie to tylko sie cieszyc,nie bedziecie mialy czego zrzucac po ciazy ;)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis - jeszcze nadrobimy;)... Pierwszy trymestr waga spadła i stanęła, a ostatnie tygodnie widzę że ruszył z koPyta, wyzerowałam i zobaczymy jaka tendencja bd dalej:).

podbijam temat - VSD w rodzinie a diagnostyka u maluszka. Moze ktos cos bd w temacie.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek, z tego co się orientuję to echo robi inny specjalista - napewno nie ten od prenatalnych. Bo penie sprzęt też inny musi mieć.

Piję to co przed ciążą jeśli chodzi o herbaty, ale od dłuższego czasu preferuję sok pomarańczowy ;)

Co do wagi to miesiąc temu miałam 2 kg na plusie. Zobaczymy jak będzie dziś bo wizytuję. Nie ważne ile się je a co - jakość a nie ilość ;) Każdy tyje indywidualnie i wcale to nie świadczy o wadze malucha. Moja koleżanka tyła w każdej ciąży 8-9kg a dzieci rodziła ponad 4 kg. Ja przytyłam 19 kg z córką a młoda ważyła 3,8 :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z herbatami na początku szalalam, dużo zielonej, teraz już wiem, że to niekoniecznie dobrze, piję prawie same owocowe, czasem słabą czarną. Przytylam 7 kg w stosunku do wagi sprzed ciąży, więc chyba rekordzistka niechlubna tu jestem.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ