X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdis Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Gratulacje Decadence - pamiętam jak się martwiłaś, cudownie że wszystko dobrze!
    Nie zaglądałam tu trochę, ale akurat Twój post zobaczyłam.

My byliśmy do piątku do niedzieli na intensywnych warsztatach tanga argentyńskiego w pięknym miejscu, dzień i noc tańczenie.
    Dałam radę, chociaż momentami sobie odpuszczałam żeby odpocząć, a na imprezach nocnych szłam spać "już" o 2-3;)
    Nasza Dzidzia więc buja się tańcząc ze swoimi rodzicami. Co ciekawe za każdym razem jak się kładłam już w bezruchu żeby zasnąć to Ona intensywnie fika!

Niestety dzisiaj ból gardła, wróciłam wcześniej z pracy, zrobiłam sobie wywar z imbiru z kurkumą, cytryną i miodem, zjem rosół i do łóżka!

f2w3lhb8zwsl9evj.png
    Podziwiam ze jestes w stanie tanczyc dzien i noc i wytrzymac do 2-3. Dla mnie to teraz jakis kosmos :D

Mmargotka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    I u dziecka wszystko ok. Ja tak znoszę ciążę leki nadal tak samo brać wypoczywać. Szyjka 3,5 cm zamknięta
    Dobrze, że wszystko ok. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka, dzięki, to naprawdę wątek cudów.:-) Panan, super, odpoczywaj kobieto, odpalaj serial albo książkę, ale to mi już! :-)

panan12 lubi tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam u diabetologa . Zaraz uslysze za to ze nic nie przytylam

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • blama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie! Milenka została Milenka, nic jej między nóżkami nie urosło. Narządy i wszystko na miejscu.. Mamy ponas 15 cm, waga trochę ponad 400 gram. Wszystko dobrze!!! Ja mam jakąś infekcje.. Dostalam leki, oby szybko zeszło ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 17:39

Duzaa, Decadence, Loczek2018, magdis, Mmargotka, katka84, Mini89, panan12, melbusia88, Kinga40, Carolline lubią tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się wkleja zdjęcia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 17:59

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapodaj.net -> na pierwszej stronie naszej grupy jest info

qb3cp07w5ku95ses.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak pisałam wcześniej wyszła na wizycie mi dziś grzybica pochwy.. dostałam nystatynę ale chciałam Was zapytać jakiego używacie płynu do higieny intymnej, jakiegoś specjalnego czy tego co zwykle? :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez brałam nystatynę.. Ja używam od kilku lat Lactacyd, po innych płynach bywało różnie, jest chyba w tej linii typowy "ciążowy i w pologu" ale na razie nie wymyslam, tym bardziej ze ta nystatyne dostalam bo wyniki zle a tak naprawde żadnych objawów nie miałam - uplawow swiadu itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:56

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    Dziewczynki jak pisałam wcześniej wyszła na wizycie mi dziś grzybica pochwy.. dostałam nystatynę ale chciałam Was zapytać jakiego używacie płynu do higieny intymnej, jakiegoś specjalnego czy tego co zwykle? :)
    Używam tego co zwykle czyli białego jelenia ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dziś nagle cukier wywaliło rano prawie 110 i to pomimo insuliny na noc :( w ciągu dnia też cukry wysokie
    więc diabetolog kazał znowu zwiększyć dawkę insuliny
    nie fajnie :(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Ove Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    Ja używam Ziaji (tej różowej), ale dziś kupiłam białego jelenia po przeczytaniu zestawienia
    tutaj

Loczek, dziękuję!
    U mnie wysypka zdecydowanie mniejsza i już powoli zaczyna przygasać. Trochę się przestraszyłam, bo nie wiedziałam co to jest i poszłam do dermatologa. Poleciła dalej smarować Sudocremem (lub innym kremem na bazie cynku) i powiedziała, że można też wysuszająco psikać octeniseptem.
    W ogóle kupiłam sobie żel pod prysznic Johnson baby z oliwką i podobno Johnson to zło. Zdecydowanie mi odradziła.

Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt! Ależ Wam zazdroszczę! U mnie dziś Maluch praktycznie się nie rusza i zaczynam trochę schizować. Zjadłam Snickersa i nic. Mam nadzieję, że w końcu się uaktywni, bo osiwieję.

Byliśmy też dziś oglądać z Mężem wózki. Całkiem fajny wydaje się Bebetto Tito. Polecano nam jeszcze Anexa Cross i SPort, ale jakoś niekoniecznie do mnie przemówił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 20:24

Loczek2018 lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove ładne to bebetto. A jeśli o techniczne aspekty?

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a mnie dziś nagle cukier wywaliło rano prawie 110 i to pomimo insuliny na noc :( w ciągu dnia też cukry wysokie
    więc diabetolog kazał znowu zwiększyć dawkę insuliny
    nie fajnie :(
    Jednorazowo ci tak wywaliło cukier?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Ja używam Ziaji (tej różowej), ale dziś kupiłam białego jelenia po przeczytaniu zestawienia
    tutaj

Loczek, dziękuję!
    U mnie wysypka zdecydowanie mniejsza i już powoli zaczyna przygasać. Trochę się przestraszyłam, bo nie wiedziałam co to jest i poszłam do dermatologa. Poleciła dalej smarować Sudocremem (lub innym kremem na bazie cynku) i powiedziała, że można też wysuszająco psikać octeniseptem.
    W ogóle kupiłam sobie żel pod prysznic Johnson baby z oliwką i podobno Johnson to zło. Zdecydowanie mi odradziła.

Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt! Ależ Wam zazdroszczę! U mnie dziś Maluch praktycznie się nie rusza i zaczynam trochę schizować. Zjadłam Snickersa i nic. Mam nadzieję, że w końcu się uaktywni, bo osiwieję.

Byliśmy też dziś oglądać z Mężem wózki. Całkiem fajny wydaje się Bebetto Tito. Polecano nam jeszcze Anexa Cross i SPort, ale jakoś niekoniecznie do mnie przemówił.

U mnie to samo wczoraj i przedwczoraj wariowal. Obudzialam się w nocy bo siedziały mnie ręce a mały baraszkowal a dzisiaj tylko przez chwile niedawno :(

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    Ja używam Białego Jelenia płyn ginekologiczny do higieny intymnej dla kobiet w ciąży i potem w połogu ma bardzo dobry skład i odpukać nic mnie nie złapało

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    tutaj

Loczek, dziękuję!

Tez mi się wizualnie bardzo podobał Tito, ale na żywo ciężko się nim kierowało i dostęp do torby jest taki sobie

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wynik cytoligi właśnie . Wszystko prawidłowo :)

melbusia88, Urszulka89, Mini89 lubią tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy was też męczy zgaga?

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tfu tfu nie.

‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ