X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Dziewczyny, dzięki, kciuki pomogły!!! Mały zdrowy, waży 275 gramów, wszystko prawidłowe! To cud, zważywszy na to, jak wyglądały pierwsze tygodnie ciąży, więc nie martwcie się! :-) W piątek mam takie "dokładniejsze" połówkowe, ale wierzę, że będzie super. Aleksander pozdrawia ciocie! :-)
    Super wieści :-D Oby tak dalej!

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Dzien dobry dziewczynki. Kciuki z wizyty!:)

Ja weekend miałam wyjazdowy. Byliśmy u moich rodziców, troszkę trasa 200km dała mi w kość. Ale nafutrowalam się u mamusi:)przywiozłam smakołyków:), dzis obiad mam z głowy.

Zwarzyłam sie na ich wadze 65,5kg! Wiec jestem na zero już :) korytko do góry heh.

Miałam w ogóle koci weekend - po okuliście jeszcze na atropinie poszłam na spotkanie firmowe - do lokalu nazywającego sie Rademenes. Wchodzę taka slepa po atropinie, widzę niewyraźnie, na barze stoją figurki kotów, widzę niewyraźnie, no ok, nagle patrzę a ten kot odkręca głowę w moja stronę i idzie do mnie, pierwsza myśl - ale mam jazde po tej atropinie:). Okazało sie ze po lokalu 5kotow lazi (toxo nie miałam) w panice wygoniłam ich do innego lokalu. Mam nadzieje ze nic nie zlapalam - nie dotykalam sie do niczego, nawet nic nie zamowilam tylko ich wygoniłam.

A tu proszę bardzo weekendowe foto nafutrowalego dziecka u rodziców:). W masce z ich imprezy karnawalowej - kicikici..:) z boku brzuch nieźle widac, z przodu patrząc jeszcze talie trzymam:P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3711589b3e1.jpg
    Od dotykania kota nie dostaniesz toxo ;-)

Carolline lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Moja koleżanka miała taką wysyłkę na brzuchu, jak się posmarowała próbka jakiegoś środka na rozstępy.
    Ja po oslawionym balsamie dla kobiet w ciąży mam pokrzywkę. Po Palmersie o!:) Dostałam próbki i nawet ich nie zużyłam..

Melbusia nie mam pojecia - wolałam uciec z krzykiem:P. Ja nie mam zwierzaków w domu ani w sumie nie mam styczności ze zwierzakami u rodziny/znajomych... I stad panika:). Ale uspokoiłaś mnie. Dzieki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 10:53

qb3cp07w5ku95ses.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałabyś wybierać kocie odchody gołymi rękami z kuwety, a potem ich nie umyć i coś nimi zjeść. Wtedy moze byś się zaraziła, pod warunkiem, ze kot byłby nosicielem. Mam kota w domu, śpi z nami w łóżku, miziamy się i tulimy i jesteśmy obie zdrowe ;-) prędzej złapiesz toxo od tego, że używasz tej samej deski do krojenia świeżych warzyw i surowego mięsa.

Loczek2018, magdis, anecz_kaa, shadee, Carolline lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nienienie, do krojenia surowego mięsa mam oddzielną deskę :)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Ja dostalam czegos takiego w zagięciach lokci na poczatku ciąży, kupić miałam w aptece Cethapil (moja mama alergiczka używa) - troche kosztuje ale na takie odczyny alergiczne super pomaga, kilka dni i schodzi. Mi wystarczył Bepanthen dla bobasków :) - tańszy.
    O znalazłam foto - cos takiego miałam na koniec grudnia. Podobne do Twojego problemu? Tez nie zmieniałam proszki ani kosmetyków, niewiadomo skąd się przypałętało. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd74d1a6e99b.jpg
    Boże wygląda jak mój problem. Jesteś moim zbawieniem. Tylko ze ja już mam takie coś na całych rękach i nie śpię w nocy mam tez na szyji i pod klanami . tez już jakiś czas temu kupiłam Bepanthen ale mnie strasznie po tym pieczę ciebie tez? Nie wiem jak się wstawia zdjęcia bo bym ci pokazała jak u mnie to wygląda. Czy ten cethapil można stosowac w ciazy ? Opisz proszę bo oszaleje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 11:33

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Kciukasy za wizyty!
    Mnie dzis brzuch zaczal bolec i leze

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/70066dfcb282.jpg

My też po :D opóźnienie spore ale wszystko ok :) przesyłamy udko naszego Wojtusia ;) termin się przesunął na 29 czerwca. Mamy 390 gram i wszystko na miejscu :) w końcu można się wziąść za wyprawkę i troszkę odetchnąć. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 12:30

katka84, melbusia88, blama, anecz_kaa, Loczek2018, karolcia87, magdis, Carolline, kejt0192, Kinga40, Urszulka89, marta258 lubią tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/70066dfcb282.jpg

My też po :D opóźnienie spore ale wszystko ok :) przesyłamy udko naszego Wojtusia ;) termin się przesunął na 29 czerwca. Mamy 390 gram i wszystko na miejscu :) w końcu można się wziąść za wyprawkę i troszkę odetchnąć. ..
    Jakie piekne zdjęcie :)

Mini89 lubi tę wiadomość

• panan12 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Panan, a jakie to bóle? Ciągnące ? Czy takie tępe? Jak 3 dzień nic nie pomaga i nadal boli tak samo, to może jedź do lekarza. Mi lekarz mówił, żeby się z nim skontaktować, jakby bóle nie ustępowały lub narastały. A ja mam zazwyczaj tak, że 2 dni mnie boli, 3 dnia już ból jest mniejszy i rzadziej występuje. I taki cykl u mnie trwa 2-3 dni co ok 2 tyg. Ale ja znam swój organizm i już wiem, że u mnie to taki standard...

Do wczoraj ciągło a dziś mam tępy ból

f2w3k0s3plke7odf.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w jednym szpitalu na izbie to mi powiedzieli ze zbadaja mnie tylko pod warunkiem że zostanę w szpitalu ale nawet nie sprawdzili czy coś się dzieje

f2w3k0s3plke7odf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Byłam w jednym szpitalu na izbie to mi powiedzieli ze zbadaja mnie tylko pod warunkiem że zostanę w szpitalu ale nawet nie sprawdzili czy coś się dzieje
    Mogłaś się zbadać i następnie wyjść na własne żądanie

anecz_kaa lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• panan12 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Mogłaś się zbadać i następnie wyjść na własne żądanie

Poszłam obok do szpitala i mnie zobaczą. Najgorzej jest mi chodzić wtedy cholernie czuje brzuch i jest taki zdretwialy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 13:10

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan12 idz do lekarza i nie ociągaj się. - najwyżej jak nic sie nie dzieje to powie Ci ze jest ok i Cie uspokoi. Mnie czasem tez boli brzuch ale jeszcze od poczatku ciąży nie wzięłam nawet 1tabletki nospy/paracetamolu, z reguły wystarcza odpoczynek. A jak Ty cierpisz juz kilka dni to nie ma co sie oglądać.

Ania1234 - cetaphil nie jest lekiem tylko linia produktów do pielęgnacji skóry atopowej/alergicznej. Jest cala linia - żel pod prysznic balsam kosmetyki do demakijazu itd itp. Moja mama od wielu lat ma takie "wyrzuty" pokrzywki na całym ciele, uczula ja wszystko - kosmetyki do makijażu, żele pod prysznic, balsamy do ciała. Często udaje jej sie odratować sytuacje bez dermatologa i sterydów dzieki Cethapilowi. Z tego co kojarzę to nawet dla niemowląt od 1dnia zycia mozna stosować - dopytaj w aptece. Nie zadziała to tak ekspresowo jak steryd, bdziesz musiała z tydzien poczekać na efekty, dermatolodzy polecają to do stosowania równolegle z lekami i później profilaktycznie żeby zapobiec nawrotom. Mi Bephanten pomógł tak po 1,5-2tyg, farmaceutka dala mi mala probke i umowilysmy sie ze miałam przyjsc i kupic Cethapil w razie jakby nie było efektu. Tylko dlatego testowalam w tej kolejności bo Cethapil byl drozszy.
    Cethapil md dermoprotektor co skrywa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 13:25

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Poszłam obok do szpitala i mnie zobaczą. Najgorzej jest mi chodzić wtedy cholernie czuje brzuch i jest taki zdretwialy
    I dobrze zrobiłaś, jak masz takie bóle podczas chodzenia i się źle czujesz, to lepiej to sprawdzić.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Panan12 idz do lekarza i nie ociągaj się. - najwyżej jak nic sie nie dzieje to powie Ci ze jest ok i Cie uspokoi. Mnie czasem tez boli brzuch ale jeszcze od poczatku ciąży nie wzięłam nawet 1tabletki nospy/paracetamolu, z reguły wystarcza odpoczynek. A jak Ty cierpisz juz kilka dni to nie ma co sie oglądać.

Ania1234 - cetaphil nie jest lekiem tylko linia produktów do pielęgnacji skóry atopowej/alergicznej. Jest cala linia - żel pod prysznic balsam kosmetyki do demakijazu itd itp. Moja mama od wielu lat ma takie "wyrzuty" pokrzywki na całym ciele, uczula ja wszystko - kosmetyki do makijażu, żele pod prysznic, balsamy do ciała. Często udaje jej sie odratować sytuacje bez dermatologa i sterydów dzieki Cethapilowi. Z tego co kojarzę to nawet dla niemowląt od 1dnia zycia mozna stosować - dopytaj w aptece. Nie zadziała to tak ekspresowo jak steryd, bdziesz musiała z tydzien poczekać na efekty, dermatolodzy polecają to do stosowania równolegle z lekami i później profilaktycznie żeby zapobiec nawrotom. Mi Bephanten pomógł tak po 1,5-2tyg, farmaceutka dala mi mala probke i umowilysmy sie ze miałam przyjsc i kupic Cethapil w razie jakby nie było efektu. Tylko dlatego testowalam w tej kolejności bo Cethapil byl drozszy.

Czekam na izbie w innym szpitalu i zobaczymy co i jak. Najgorsza jest nie wiedza. Czytałam gdzieś że macica też może czasem dać w kosc

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz panan - mnie tez czasem boli ale nie aż tak. I przechodzi kurcze po kilku h.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:

Kupiłam krem intensywnie nawilżających cetaphil i zobacze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 14:20

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Gratulacje Decadence - pamiętam jak się martwiłaś, cudownie że wszystko dobrze!
    Nie zaglądałam tu trochę, ale akurat Twój post zobaczyłam.

My byliśmy do piątku do niedzieli na intensywnych warsztatach tanga argentyńskiego w pięknym miejscu, dzień i noc tańczenie.
    Dałam radę, chociaż momentami sobie odpuszczałam żeby odpocząć, a na imprezach nocnych szłam spać "już" o 2-3;)
    Nasza Dzidzia więc buja się tańcząc ze swoimi rodzicami. Co ciekawe za każdym razem jak się kładłam już w bezruchu żeby zasnąć to Ona intensywnie fika!

Niestety dzisiaj ból gardła, wróciłam wcześniej z pracy, zrobiłam sobie wywar z imbiru z kurkumą, cytryną i miodem, zjem rosół i do łóżka!

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Mini89, Carolline, Decadence, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• panan12 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u dziecka wszystko ok. Ja tak znoszę ciążę leki nadal tak samo brać wypoczywać. Szyjka 3,5 cm zamknięta

magdis, Carolline, Decadence, Loczek2018, Mmargotka, marta258 lubią tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ