LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Decadence wrote:Dziewczyny, dzięki, kciuki pomogły!!! Mały zdrowy, waży 275 gramów, wszystko prawidłowe! To cud, zważywszy na to, jak wyglądały pierwsze tygodnie ciąży, więc nie martwcie się!
W piątek mam takie "dokładniejsze" połówkowe, ale wierzę, że będzie super. Aleksander pozdrawia ciocie!
Oby tak dalej!
-
Loczek2018 wrote:Dzien dobry dziewczynki. Kciuki z wizyty!
Ja weekend miałam wyjazdowy. Byliśmy u moich rodziców, troszkę trasa 200km dała mi w kość. Ale nafutrowalam się u mamusi:)przywiozłam smakołyków:), dzis obiad mam z głowy.
Zwarzyłam sie na ich wadze 65,5kg! Wiec jestem na zero jużkorytko do góry heh.
Miałam w ogóle koci weekend - po okuliście jeszcze na atropinie poszłam na spotkanie firmowe - do lokalu nazywającego sie Rademenes. Wchodzę taka slepa po atropinie, widzę niewyraźnie, na barze stoją figurki kotów, widzę niewyraźnie, no ok, nagle patrzę a ten kot odkręca głowę w moja stronę i idzie do mnie, pierwsza myśl - ale mam jazde po tej atropinie:). Okazało sie ze po lokalu 5kotow lazi (toxo nie miałam) w panice wygoniłam ich do innego lokalu. Mam nadzieje ze nic nie zlapalam - nie dotykalam sie do niczego, nawet nic nie zamowilam tylko ich wygoniłam.
A tu proszę bardzo weekendowe foto nafutrowalego dziecka u rodziców:). W masce z ich imprezy karnawalowej - kicikici..z boku brzuch nieźle widac, z przodu patrząc jeszcze talie trzymam:P
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3711589b3e1.jpgCarolline lubi tę wiadomość
-
Nalia wrote:Moja koleżanka miała taką wysyłkę na brzuchu, jak się posmarowała próbka jakiegoś środka na rozstępy.
Dostałam próbki i nawet ich nie zużyłam..
Melbusia nie mam pojecia - wolałam uciec z krzykiem:P. Ja nie mam zwierzaków w domu ani w sumie nie mam styczności ze zwierzakami u rodziny/znajomych... I stad panika:). Ale uspokoiłaś mnie. Dzieki:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 10:53
-
Musiałabyś wybierać kocie odchody gołymi rękami z kuwety, a potem ich nie umyć i coś nimi zjeść. Wtedy moze byś się zaraziła, pod warunkiem, ze kot byłby nosicielem. Mam kota w domu, śpi z nami w łóżku, miziamy się i tulimy i jesteśmy obie zdrowe
prędzej złapiesz toxo od tego, że używasz tej samej deski do krojenia świeżych warzyw i surowego mięsa.
Loczek2018, magdis, anecz_kaa, shadee, Carolline lubią tę wiadomość
-
Loczek2018 wrote:Ja dostalam czegos takiego w zagięciach lokci na poczatku ciąży, kupić miałam w aptece Cethapil (moja mama alergiczka używa) - troche kosztuje ale na takie odczyny alergiczne super pomaga, kilka dni i schodzi. Mi wystarczył Bepanthen dla bobasków
- tańszy.
O znalazłam foto - cos takiego miałam na koniec grudnia. Podobne do Twojego problemu? Tez nie zmieniałam proszki ani kosmetyków, niewiadomo skąd się przypałętało. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd74d1a6e99b.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 11:33
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/70066dfcb282.jpg
My też poopóźnienie spore ale wszystko ok
przesyłamy udko naszego Wojtusia
termin się przesunął na 29 czerwca. Mamy 390 gram i wszystko na miejscu
w końcu można się wziąść za wyprawkę i troszkę odetchnąć. ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 12:30
katka84, melbusia88, blama, anecz_kaa, Loczek2018, karolcia87, magdis, Carolline, kejt0192, Kinga40, Urszulka89, marta258 lubią tę wiadomość
-
Mini89 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/70066dfcb282.jpg
My też poopóźnienie spore ale wszystko ok
przesyłamy udko naszego Wojtusia
termin się przesunął na 29 czerwca. Mamy 390 gram i wszystko na miejscu
w końcu można się wziąść za wyprawkę i troszkę odetchnąć. ..
Mini89 lubi tę wiadomość
-
Nalia wrote:Panan, a jakie to bóle? Ciągnące ? Czy takie tępe? Jak 3 dzień nic nie pomaga i nadal boli tak samo, to może jedź do lekarza. Mi lekarz mówił, żeby się z nim skontaktować, jakby bóle nie ustępowały lub narastały. A ja mam zazwyczaj tak, że 2 dni mnie boli, 3 dnia już ból jest mniejszy i rzadziej występuje. I taki cykl u mnie trwa 2-3 dni co ok 2 tyg. Ale ja znam swój organizm i już wiem, że u mnie to taki standard...
Do wczoraj ciągło a dziś mam tępy ból -
panan12 wrote:Byłam w jednym szpitalu na izbie to mi powiedzieli ze zbadaja mnie tylko pod warunkiem że zostanę w szpitalu ale nawet nie sprawdzili czy coś się dzieje
anecz_kaa lubi tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Mogłaś się zbadać i następnie wyjść na własne żądanie
Poszłam obok do szpitala i mnie zobaczą. Najgorzej jest mi chodzić wtedy cholernie czuje brzuch i jest taki zdretwialyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 13:10
-
Panan12 idz do lekarza i nie ociągaj się. - najwyżej jak nic sie nie dzieje to powie Ci ze jest ok i Cie uspokoi. Mnie czasem tez boli brzuch ale jeszcze od poczatku ciąży nie wzięłam nawet 1tabletki nospy/paracetamolu, z reguły wystarcza odpoczynek. A jak Ty cierpisz juz kilka dni to nie ma co sie oglądać.
Ania1234 - cetaphil nie jest lekiem tylko linia produktów do pielęgnacji skóry atopowej/alergicznej. Jest cala linia - żel pod prysznic balsam kosmetyki do demakijazu itd itp. Moja mama od wielu lat ma takie "wyrzuty" pokrzywki na całym ciele, uczula ja wszystko - kosmetyki do makijażu, żele pod prysznic, balsamy do ciała. Często udaje jej sie odratować sytuacje bez dermatologa i sterydów dzieki Cethapilowi. Z tego co kojarzę to nawet dla niemowląt od 1dnia zycia mozna stosować - dopytaj w aptece. Nie zadziała to tak ekspresowo jak steryd, bdziesz musiała z tydzien poczekać na efekty, dermatolodzy polecają to do stosowania równolegle z lekami i później profilaktycznie żeby zapobiec nawrotom. Mi Bephanten pomógł tak po 1,5-2tyg, farmaceutka dala mi mala probke i umowilysmy sie ze miałam przyjsc i kupic Cethapil w razie jakby nie było efektu. Tylko dlatego testowalam w tej kolejności bo Cethapil byl drozszy.
Cethapil md dermoprotektor co skrywaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 13:25
-
Loczek2018 wrote:Panan12 idz do lekarza i nie ociągaj się. - najwyżej jak nic sie nie dzieje to powie Ci ze jest ok i Cie uspokoi. Mnie czasem tez boli brzuch ale jeszcze od poczatku ciąży nie wzięłam nawet 1tabletki nospy/paracetamolu, z reguły wystarcza odpoczynek. A jak Ty cierpisz juz kilka dni to nie ma co sie oglądać.
Ania1234 - cetaphil nie jest lekiem tylko linia produktów do pielęgnacji skóry atopowej/alergicznej. Jest cala linia - żel pod prysznic balsam kosmetyki do demakijazu itd itp. Moja mama od wielu lat ma takie "wyrzuty" pokrzywki na całym ciele, uczula ja wszystko - kosmetyki do makijażu, żele pod prysznic, balsamy do ciała. Często udaje jej sie odratować sytuacje bez dermatologa i sterydów dzieki Cethapilowi. Z tego co kojarzę to nawet dla niemowląt od 1dnia zycia mozna stosować - dopytaj w aptece. Nie zadziała to tak ekspresowo jak steryd, bdziesz musiała z tydzien poczekać na efekty, dermatolodzy polecają to do stosowania równolegle z lekami i później profilaktycznie żeby zapobiec nawrotom. Mi Bephanten pomógł tak po 1,5-2tyg, farmaceutka dala mi mala probke i umowilysmy sie ze miałam przyjsc i kupic Cethapil w razie jakby nie było efektu. Tylko dlatego testowalam w tej kolejności bo Cethapil byl drozszy.
Cethapil md dermoprotektor co skrywa
Czekam na izbie w innym szpitalu i zobaczymy co i jak. Najgorsza jest nie wiedza. Czytałam gdzieś że macica też może czasem dać w kosc -
Loczek2018 wrote:Panan12 idz do lekarza i nie ociągaj się. - najwyżej jak nic sie nie dzieje to powie Ci ze jest ok i Cie uspokoi. Mnie czasem tez boli brzuch ale jeszcze od poczatku ciąży nie wzięłam nawet 1tabletki nospy/paracetamolu, z reguły wystarcza odpoczynek. A jak Ty cierpisz juz kilka dni to nie ma co sie oglądać.
Cethapil md dermoprotektor co skrywaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 14:20
-
Cześć Dziewczyny!
Gratulacje Decadence - pamiętam jak się martwiłaś, cudownie że wszystko dobrze!
Nie zaglądałam tu trochę, ale akurat Twój post zobaczyłam.
My byliśmy do piątku do niedzieli na intensywnych warsztatach tanga argentyńskiego w pięknym miejscu, dzień i noc tańczenie.
Dałam radę, chociaż momentami sobie odpuszczałam żeby odpocząć, a na imprezach nocnych szłam spać "już" o 2-3;)
Nasza Dzidzia więc buja się tańcząc ze swoimi rodzicami. Co ciekawe za każdym razem jak się kładłam już w bezruchu żeby zasnąć to Ona intensywnie fika!
Niestety dzisiaj ból gardła, wróciłam wcześniej z pracy, zrobiłam sobie wywar z imbiru z kurkumą, cytryną i miodem, zjem rosół i do łóżka!
Mini89, Carolline, Decadence, Loczek2018 lubią tę wiadomość