LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
blama wrote:MalaCzarna - ale historia, dobrze ze z dzieckiem wszystko dobrze, pechowy ten odkurzacz mawet gdy nie odkurzasz! ☺
Terka - super wiadomosci ☺
Ja az wstyd sie przyznac jeszcze w lozku mala daje o sobie znac az brzuchem trzesie
Mi mały tez postanowił poskakać i tez w łóżku jestemi wcale mi nie wstyd
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Bardzo pechowy. Na IP po dokładnych badaniach stwierdzono że nie było to żadne porażenie prądem tylko "kopnięcie" - wytworzył się ładunek elektrostatyczny czy coś takiego bo do końca nie zrozumiałam. Ani ja ani maleństwo nie mieliśmy cech porażenia prądem. Młody miał bardzo dokładne badania, na prawde bardzo sie przyłożyli. Podobno takie cos sie zdarza np jak spali sie suszarka, żelazko i nie należy panikować ale ZAWSZE trzeba sprawdzic to u lekarza.
-
MałaCzarna1988 wrote:Bardzo pechowy. Na IP po dokładnych badaniach stwierdzono że nie było to żadne porażenie prądem tylko "kopnięcie" - wytworzył się ładunek elektrostatyczny czy coś takiego bo do końca nie zrozumiałam. Ani ja ani maleństwo nie mieliśmy cech porażenia prądem. Młody miał bardzo dokładne badania, na prawde bardzo sie przyłożyli. Podobno takie cos sie zdarza np jak spali sie suszarka, żelazko i nie należy panikować ale ZAWSZE trzeba sprawdzic to u lekarza.
Super ze tak dokładnie sprawdzili maluszka! Możesz przynajmniej byc spokojnahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Urszulka89 wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które biorą leki na tarczyce. Czy miałyście jakieś skutki uboczne? Zaznaczę, że leki biorę od początku ciąży.
generalnie euthyrox jest bardzo dobrze tolerowanym lekiem bo to tak jakby nasze hormony tarczycy,nie slyszalam zeby ktos mial po nim jakies skutki uboczne o ile dawka jest dobrze dobrana. A o jakich objawach myslisz?
-
Witam, bardzo rzadko tu jestem ,ale wczoraj mialam wizytę i odrobinkę odetchnęłam. Bardzo stresuje mnie ta ciąża odkąd dowiedziałam się ,że to bliznieta i z nikim nawet o tym nie rozmawiam.U mnie raczej chłopaki ale sa tak ruchliwe,ze 100%to jeszcze nie wiemy. Caly czas się tulą, całują i boksują- padlybyscie jakbyscie to zobaczyly;)) haha rosną rowno 345g i 355g, szyjka 49mm i wszystko w porządku. 1.03 mamy jeszcze drugie połowkowe w klinice, wczoraj mialam u mojej gin.pozdrawiamy wszystkie mamusie i ich dzidziusie :-*
katka84, terka, blama, melbusia88, Carolline, Mmargotka, karolcia87, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Ja dziś z samego rana byłam w Lidlu. Są pościele i prześcieradła - 100% bawełna, kołderka taka cienka dobra na lato, też 100% bawełna. Miłe w dotyku polecam.
Mała Czarna dobrze, że tylko tak się skończyło. Ja przez odkurzacz też plamiłam w pierwszej ciąży, teraz się nie tykam. -
magdis wrote:Tylko jakie leki? Ja biore od poczatku ciazy najpierw thyrosan,teraz thyrozol bo choruje na nadczynnosc spowodowana choroba Gravesa Basedova. Przypuszczam ze pytasz o leki na niedoczynnosc typu euthyrox bo polowa moich kolezanek bierze a nie znam nikogo kto mialby problem odwrotny i musialby hamowac swoja tarczyce
generalnie euthyrox jest bardzo dobrze tolerowanym lekiem bo to tak jakby nasze hormony tarczycy,nie slyszalam zeby ktos mial po nim jakies skutki uboczne o ile dawka jest dobrze dobrana. A o jakich objawach myslisz?
-
Cześć dziewczyny
Ja się witam w 19 tygodniu. Ale pech z tym prądom ale dobrze , ze nic się nie stało. Ja mam na USG polowkowe 14 marca. A do swojego lekarza idę 28 lutego. Ja dzisiaj jestem wyspana . Pierwszy raz od listopada a to dlatego , ze moje zmiany azs zeszły już w 70 % nic mnie nie swędzi jest cudownie
Urszulka89, katka84, Carolline lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Hej melduje,ze u mnie jest dziewczynka ❤ czy można zaznaczyć na 1 stronie?
Coreczka wczoraj na usg siedziala sobie po tureckukatka84, Urszulka89, terka, melbusia88, Magic, Carolline, Mmargotka, Duzaa, Loczek2018 lubią tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Urszulka89 wrote:Właśnie euthyrox. Miesiąc temu miałam wynik 1.03 a teraz 2.30 mimo brania leku. Od kilku dni mam czasami tak, że nagle robi mi się gorąco, duszno, ogólnie czuję się jakbym mogła zemdleć, do tego czuję jak mną trzęsie od środka. Potrafi mnie złapać jak odpoczywam nawet.
-
Ula ja też mam rakie objawy mimo leku. Dawka ta sama. po 18 tc dzidziuś już pd9bno sam wytwarza hormon tarczycy. Może masz ucisk ba jakieś naczynie? albo maleństwo akurat buszuhe w miejscu ważnej tętnicy? nie wiemLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Hej, kurcze, ja się dzisiaj przestraszyłam...
Od stycznia mam problemy ze swędzeniem. Najpierw lekarz (nie mój prowadzący) zdiagnozował grzybicę. Dostałam pimafucin na 3 dni. Po tym czasie poszłam na bicenoze, ktora wykryła brak pałeczek kwasu mlekowego i pojedyncze bakterie. Do tego z posiewu wyszedł GBS (obfity) i również obfita flora saprofityczna. Lekarz prosadzacy mówił, że nie widać na zewnątrz zapalenia i że zaleca tylko lactovaginal, w między czasie wylądowałam na IP z uplawami i dostałam nystatyne. Niedawno znów pieczenie, robiłam test pH domowy i wyszedł graniczny z nieprawidłowym. Zastanawiam się, czy nie chodzę od 2 miesięcy z zapaleniem i jak się to może odbić na dziecku?
❤Ada&Pola❤
-
U mnie też dziewczynka
U nas dzisiejsza noc spokojna, już bez płaczu i histerii Antosia. Na te wychodzące zęby dostał nurofen więc to pewnie pomogło. Wczoraj przebiła się górna trójka ale czekamy na pozostałe bo też są w drodze.
Spacerek i plac zabaw zaliczony więc Antoś zadowolony.
Byłam też w laboratorium odebrać wyniki cytologii i wszystko ok. Więc teraz muszę się tylko zapisać na usg połówkowe, najlepiej za 2 tyg.
Antoś ma drzemkę więc ja korzystam, objadam się pączkiem i piję gorącą herbatęCarolline lubi tę wiadomość