X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Ja robilam miesiąc temu i była w miarę ok, mam płytki w dolnej granicy normy, ale to akurat rodzinne i od zawsze. Wczoraj też robiłam kolejną, bo na każdą wizytę muszę, ale wyniki dopiero jutro.

A leukocyty miałaś może podniesiona? Bo norma do 10 a ja mam 11

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Ja tez mam bardzo delikatna szyjkę i u mnie od samego dotyku leje się krew... przez co już dwie cytologie nie wyszły bo próbki są zbyt zakrwawione i na razie nie ma lekarz pomysłu jak to zrobić. .. a plamie 3/4 dni po badaniu :)

Przerazilas mnie :-o mam nadzieje,ze jakos sprawdza ta próbkę, jeszcze miałam robiony wymaz i badanie na chlamydie i wydalam sporo pieniędzy jakby to nie wyszlo to masakra. Ale zobaczymy mam nadzieje,ze wyjdzie ;)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie morfologia ok tylko w moczu bakterie, mam zurawit kupic a potem zobaczymy jak następne wyniki wyjdą.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty, ja miałam liczne bakterie po tej laparoskopii swojej nieszczesnej w 5 tygodniu, kupiłam 100% sok z żurawiny w aptece i piłam rozcienczony wodą w dzikich ilościach - po kilku dniach po bakteriach ani śladu.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan, miałam w pierwszym badaniu w 6 tygodniu nawet 13 - plus podwyższone crp. Mój lekarz stwierdził, że taka uroda ciężarówek i to normalne. Oczywiście pokaż swojemu wyniki, ale mnie mocno uspokoił.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/leukocyty-w-ciazy/
    Panan, może Cię ten artykuł uspokoi, zwłaszcza zdanie o tych podwyższonych dla ciężarnych normach.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jade na wyniki :)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie odnośnie śluzu. Od kilku dni moje wydzieliny są bardziej żółte. Normalne czy się martwić?

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej dziewczyny:) od wczoraj plamie po cytologii, lekarz mówił,zeby tym sie nie martwic. Czy któraś tez tak miała i jak dlugo to trwalo? Co prawda nie jest to zywa krew ale taki zabarwiony na brązowo luz.
    Dlatego własnie nienawidze cytologii,tez czesto pozniej plamie,zazwyczaj 1 dzien. W tej ciazy jeszcze nie mialam ale teraz na wizycie we wt ma mi pobierac. Wrrr..
    A leukocyty podwyzszone w ciazy to zupelnie normalna sprawa. Tez tak mam

Britty lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Dlatego własnie nienawidze cytologii,tez czesto pozniej plamie,zazwyczaj 1 dzien. W tej ciazy jeszcze nie mialam ale teraz na wizycie we wt ma mi pobierac. Wrrr..
    A leukocyty podwyzszone w ciazy to zupelnie normalna sprawa. Tez tak mam
    Słyszałam, że właśnie często wykonując cytologię w ciąży jest krwawienie bo jednak wtedy wszystko jest lepiej ukrwione i delikatniejsze. Mnie udawało się zrobić cytologię przed ciążą więc mam spokój :) Co do leukocytów to nieznacznie podniesione mogą być w ciąży, chyba że jest to spory wynik lub dochodzą do tego jeszcze jakieś objawy - wtedy trzeba skonsultować to z lekarzem.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Britty, ja miałam liczne bakterie po tej laparoskopii swojej nieszczesnej w 5 tygodniu, kupiłam 100% sok z żurawiny w aptece i piłam rozcienczony wodą w dzikich ilościach - po kilku dniach po bakteriach ani śladu.:-)

Dziękuję kochana jutro idę do apteki i zaraz kupie ;)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kiepsko, jakiś wirus górnych dróg oddechowych, niby nic poważnego i bez gorączki ale jednak już czwarty dzień kaszel, katar, ból gardła i trudność z mówieniem...
    Leczę się domowymi sposobami, siedzę w domu, ale jakoś mi tak przykro, bo martwię się trochę czy to nie wpływa na maluszka...

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Robiliście teraz morfologie? Jak Wam wyszła?
    Oj źle... Hemoglobina 11 i hematokryt 32 :( z każdym kolejnym badaniem jest coraz gorzej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 22:23

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    U mnie kiepsko, jakiś wirus górnych dróg oddechowych, niby nic poważnego i bez gorączki ale jednak już czwarty dzień kaszel, katar, ból gardła i trudność z mówieniem...
    Leczę się domowymi sposobami, siedzę w domu, ale jakoś mi tak przykro, bo martwię się trochę czy to nie wpływa na maluszka...

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Spokojnie ;) maluszek bardziej "oberwie" od stresów niż przeziębienia ;) jesli nie ma gorączki ani tony dziwnych lekow to maluch jest bezpieczny ;)

Mmargotka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Spokojnie ;) maluszek bardziej "oberwie" od stresów niż przeziębienia ;) jesli nie ma gorączki ani tony dziwnych lekow to maluch jest bezpieczny ;)

Takich słów właśnie potrzebowałam. Dziękuję:* :)

f2w3lhb8zwsl9evj.png

terka lubi tę wiadomość

• magdis Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:

f2w3lhb8zwsl9evj.png
    Spokojnie, chyba na palcach moznaby by liczyc kobiety ktore przeszly ciaze bez zadnej infekcji :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę brać antybiotyk i maść hydrokortizon. Bym wolala przeziebienie

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Z mężem , partnerem rozmawiamy o wszystkim. Mamy wspólne zainteresowania jeśli chodzi o historię więc jest o czym rozmawiać lecz na pocieszenie wam napiszę jako mama dwójki dzieci i trzeciego w drodze im więcej dzieci tym więcej rozmów o tym. Spoko. Da się przeżyć a nawet bywa czasem śmieszne .
    Morfologię mam jak astronauta. Zawsze przed ciążą 9 to max teraz 15,7 :-) a więc cud miód
    Jeśli chodzi o infekcje tfu tfu jest ok na chwilę obecną choć biorę mega dawki luteiny i szczerze bałam się że będę bardziej narażona ale na chwilę obecną cisza.
    Do ginekologa po badania by zrobić a przy okazji USG z pakietu idę 5 marca a połówkowe 7 marca w urodziny 2 mojej córeczki. To dobra wróżba.
    Całymi dniami cierpię na brak czasu. Ciągle dzieci , dom itd. Dziś ogarnęłam na tip top szafę w pokoju dzieci i pozbyłam się paru rzeczy. Ulga na psychiki.
    Teraz czekam na męża powinien być do 20 minut i wtedy mogę spróbować zasnąć Chic jest to trudne bo w nocy bóle mi się nasilają i w tej nocy płakałam z bólu a moja dwuletnią córeczka która przyszła do nas śpiewała la LA la

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Decadence Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka, miałam epickie przeziębienie w 10 tygodniu, ponad tydzień, gorączka, katar, nie spałam po nocach wręcz, co godzinę wstawalam. I... młodziutki zdrowy. Będzie dobrze, tylko dużo pij, to ważne, i odpoczywaj. Wietrz też często mieszkanie, oczywiście jak zapatulona będziesz. Trzymam kciuki, żeby szybko przeszło. A maluszkowi może spodoba się, że mama chociaż chora, to zrelaksowana. To już drugi trymestr, maleństwo mniej wrażliwe na takie czynniki.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Mmargotka, miałam epickie przeziębienie w 10 tygodniu, ponad tydzień, gorączka, katar, nie spałam po nocach wręcz, co godzinę wstawalam. I... młodziutki zdrowy. Będzie dobrze, tylko dużo pij, to ważne, i odpoczywaj. Wietrz też często mieszkanie, oczywiście jak zapatulona będziesz. Trzymam kciuki, żeby szybko przeszło. A maluszkowi może spodoba się, że mama chociaż chora, to zrelaksowana. To już drugi trymestr, maleństwo mniej wrażliwe na takie czynniki.:-)
    Miałam przeziębienie na początku ciąży, które trwało 3 tygodnie...To był armagedon.
    Co do wietrzenia mieszkania - sprawdź najpierw jakie jest zanieczyszczenie powietrza. Można sobie tym wietrzeniem zrobić więcej złego, tak samo spacery w taką pogodę :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ