LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalia ja też po cytologii bym się nie przejmowała, bo to nie łożysko krwawi, tylko podrazniona szyjka, nic maleństwu się od tego nie stanie. Widocznie masz taką delikatną szyjkę. Ja po każdej cytologii od lat mam plamienia. Zagoi się i nie będzie krwawić. A żywa krew to pewnie dlatego, że może już się goiło, a strupek odpadł i znów troszkę poleciało.
-
melbusia88 wrote:Nalia ja też po cytologii bym się nie przejmowała, bo to nie łożysko krwawi, tylko podrazniona szyjka, nic maleństwu się od tego nie stanie. Widocznie masz taką delikatną szyjkę. Ja po każdej cytologii od lat mam plamienia. Zagoi się i nie będzie krwawić. A żywa krew to pewnie dlatego, że może już się goiło, a strupek odpadł i znów troszkę poleciało.❤Ada&Pola❤
-
roma wrote:Kinga! Myślami będę z Tobą. Czekam na dobre wieści i trzymam mocno kciuki
ja mam wizytę o 11, już wyjechaliśmy bo rząd nami prawie 200 km.
roma lubi tę wiadomość
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Anutka wrote:Oj źle... Hemoglobina 11 i hematokryt 32
z każdym kolejnym badaniem jest coraz gorzej
Pani ginekolog przepisała mi żelazo: sorbifer durules, powiedziała, że w ciąży poziom się obniża, ale po miesięcznym spożywaniu żelaza poziom powinien się podnieść, więc chyba nie ma powodów do zmartwień. -
kejt0192 wrote:Dziewczyny, a ja mam nieco osobiste pytanie. Czy podczas ciąży kochacie się ze swoimi mężami/partnerami?
Muszę wam przyznać, że ja mam straszne obawy przed seksem. I od początku ciąży kochałam się z mężem tylko raz i to w wielkim stresie...
U mnie całkiem odwrotna sytuacja. Libido strzeliło w gore tak że hej! A maz czasem sie bał czy krzywdy nie zrobimy, teraz juz mniej tych obaw ma-nauczył sie ze ma silnego chłopa w drodze
Kochana jesli lekarz mowi ze z dzieckiem wszystko w porządku to jak najbardziej można współżyć. Jesli sie obawiasz to porozmawiaj z lekarzem o tym. Jesli Ci powie juz tak wprost ze dziecku to nie zagrozi to moze wtedy sie odblokujesz
Ja tylko raz sie przestraszyłam bo widać za bardzo poszaleliśmyi jak poszłam do lekarza z plamieniem to tylko spytał czy był jakiś wysiłek albo współżycie. Na odpowiedz tak powiedział ze tak czasem sie zdarza po współżyciu ale z dzieckiem wszystko pięknie zdrowy silny sie nie przejął maluch cala ta sytuacja
tak jak dziewczyny mówią dziecko czuje kołysanie. Czyli dla niego dobrze
a no i emocje czuje, wiec im wiecej tych dobrych tym lepiej
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Dominisia wrote:U mnie też hemoglobina 11,0, hematokryt 31,2 więc tak samo poniżej normy,obniżony mam też poziom erytrocytów - 3,63 i limfocyty- 20, chociaż nie jestem wegetarianką, ale jem zdecydowanie więcej ryb niż niż mięsa.
Pani ginekolog przepisała mi żelazo: sorbifer durules, powiedziała, że w ciąży poziom się obniża, ale po miesięcznym spożywaniu żelaza poziom powinien się podnieść, więc chyba nie ma powodów do zmartwień.
Ja będę badania robila jakos w przyszłym tygodniu i sama ciekawa jestem wyników morfologii. Cały czas mam super wynik, zobaczymy co dalejhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Dziewczyny które maja problem z żelazem-łączcie sobie cos żelazowego z wit.C. Stanowczo lepsze przyswajanie wtedy ma i wiecej w organizmie zostaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 10:42
Dominisia lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
kejt0192 wrote:Dziewczyny, a ja mam nieco osobiste pytanie. Czy podczas ciąży kochacie się ze swoimi mężami/partnerami?
Muszę wam przyznać, że ja mam straszne obawy przed seksem. I od początku ciąży kochałam się z mężem tylko raz i to w wielkim stresie...w pierwszej ciąży mój mąż miał duże obawy ale teraz jest już ok
Są różne pozycje w ciąży, które są bezpieczne ponieważ nie ma aż tak dużej penetracji.
-
Co do leukocytow moze ja sie wypowiem, w poprzedniej ciazy mialam leukocytoze fizjologiczna i w tej mi tez wychodzi, ze bedzie. Ja w 13 tygodniu mialam leukocyty 19 juz a w poprzedniej dochodzily od 28. Wedlug hematologa taka moja uroda, po porodzie bardzo szybko zaczely spadac. W zwyklej ciazy moga byc lekko podwyzszone a niektorzy maja jak ja kosmiczne wartosci. I mimo, ze bylo podejrzenie bialaczki u mnie jak leukocyty byly wysokie (nalezy je sprawdzic dokladnie jak przekrocza 25) to czasem sama ciaza moze je podnosic bardzo mocno bez zadnego konkretnego powodu.
-
melbusia88 wrote:A ja podpytuje znów o ten żółty śluz, bo moje pytanie zaginęło gdzieś w gąszczu, a trochę się martwię. Czy to jest niepokojące?