X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarza miałam dziś przed odebraniem tych wyników, bo ja w dwóch miejscach robię, więc sprawdzał mi pH pochwy tylko i było ok. Nie wiem, kupiłam znów żurawinowy sok i spróbuję w poniedziałek zrobić posiew i z tym do lekarza od razu. Wiecie, czy w aptece można dostać paski do badania pH moczu?

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja miałam ostatnio za lekki mocz i lekarz nic nie mówił.
    Ja miałam ostatnio za lekki, mam więcej pić.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Dziewczyny, a mi w badaniu w ogóle nic nie napisali o osadzie, czyli czy są bakterie, śluz, nablonki itp... Leukocytow i erytrocytow brak. Za to pH... 8!!! Co ja mam z tym zrobić?
    Czyli bardziej odczyn zasadowy. Powinnaś zakwaszać mocz, żeby się żadna infekcja nie przykleiła.

Decadence lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Lekarza miałam dziś przed odebraniem tych wyników, bo ja w dwóch miejscach robię, więc sprawdzał mi pH pochwy tylko i było ok. Nie wiem, kupiłam znów żurawinowy sok i spróbuję w poniedziałek zrobić posiew i z tym do lekarza od razu. Wiecie, czy w aptece można dostać paski do badania pH moczu?
    A posiew dlaczego? Jak ja nie mam żadnych nabłonków czy coś to mi na wyniku nie pisze właśnie nic. Jak mam to pisze. Leukocytów i erytrocytów nie masz więc jest jak najbardziej ok. :) Choć czasami jak się kilka zdarzy w ciąży to też źle nie jest. Ostatnio miałam 1-2 erytrocyty oraz 3-5 leukocyty, bakterie liczne. Ale ph i ciężąr moczu właściwy. Żadnych jakiś niepokojących objawów to nie leciałam posiewu zrobić bo to nie ma sensu. Moja lekarka też mówiła, że nie trzeba i Pani na bakteriologii też nie - jak pokazałam wyniki.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham was.
    Ja mam lekarza we wtorek więc na razie nie robię nic z tym. Może się postaram pić więcej i kupię żurawinę bo to nie zaszkodzi.
    Poza tym skoro inne rzeczy są w normie mogłam nawet źle pobrać próbkę czy coś. Dlatego bez paniki póki co :)

Urszulka89 lubi tę wiadomość

• blama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Kocham was.
    Ja mam lekarza we wtorek więc na razie nie robię nic z tym. Może się postaram pić więcej i kupię żurawinę bo to nie zaszkodzi.
    Poza tym skoro inne rzeczy są w normie mogłam nawet źle pobrać próbkę czy coś. Dlatego bez paniki póki co :)

Dokladnie dziewczyny! Nie mozemy się nakręcać, bo zwariujemy ☺

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ma któras może problem z łożyskiem? Starałam się poczytać nasz wątek, ale ostatnio miałam tyle na głowie, że mam za dużo stron do nadrobienia ;-) byłam we wtorek na połówkowym i wszystko z Małą czad, zdrowe serduszko i idealne dziecko, ale łożysko brzeżnie przodujace. Muszę czekać czy się podniesie, jak nie to czeka mnie cesarka i możliwe plamienia. Miała któraś z Was takie nisko położone łożysko? Tak bym chciała, żeby się podniosło, nie mam na to wpływu, staram się odpoczywać, ale jeszcze przez 3 tygodnie będę pracować i 20 marca kontrola i L4

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i żeby było mało, to chora jestem, katar jak stąd na księżyc, kaszel (a kaszel powoduje przecież napięcie macicy), normalnie koszmar. Hemoglobina leci w dół,erytrocyty też, normalnie kosmos. Jak ja bym chciała, żeby był już lipiec!!

• Anutka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    A i żeby było mało, to chora jestem, katar jak stąd na księżyc, kaszel (a kaszel powoduje przecież napięcie macicy), normalnie koszmar. Hemoglobina leci w dół,erytrocyty też, normalnie kosmos. Jak ja bym chciała, żeby był już lipiec!!
    To samo sobie dzisiaj pomyślałam, chociaż koniec czerwca :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety i ja mam tą przypadłość. W połowie stycznia po plamieniu wylądowałam w szpitalu z diagnozą - nisko położone łożysko nachodzące na szyjkę macicy. Lekarz powiedział, że na tym etapie ciąży jeszcze nie można mówić o łożysku przodującym i że nic z tym nie można zrobić. Albo się podniesie albo nie. Dostałam nakaz leżenia, mogłam tylko chodzić robić siku, prysznic itp. Jak miałam robić jakieś badania to nawet do mnie do domu położna przyjeżdżała i krew pobierała. W planach miałam pracować do 31 marca a wyszło jak wyszło... od razu poszłam na L4. Teraz łożysko jest troche wyżej ale szału nie ma, dalej oszczędny tryb życia ale już nie tak rygorystyczny. We wtorek mam połówkowe, zobaczymy co powie.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam plamienia na samym początku ciąży, tj. 6 tydzień i od tamtej pory jestem na zwolnieniu lekarskim. Na szczęście do tej pory więcej plamień nie było. uff

ug37io4pr3i41gg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się marzy już lipiec ale małymi krokami na razie chciałambym być po polowkowym już żeby wiedzieć że malec zdrów i wtedy wpadnę w szał zakupów :)
    Poza tym leżę sobie w łóżku i cieszę się z tego jak go energia rozpiera

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt0192 wrote:
    Ja miałam plamienia na samym początku ciąży, tj. 6 tydzień i od tamtej pory jestem na zwolnieniu lekarskim. Na szczęście do tej pory więcej plamień nie było. uff
    Po 25tc można zacząć się martwić jak się nie podniesie, teraz jeszcze macica rośnie i wszystko może pójść do góry.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Dominisia Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Dziewczyny, a mi w badaniu w ogóle nic nie napisali o osadzie, czyli czy są bakterie, śluz, nablonki itp... Leukocytow i erytrocytow brak. Za to pH... 8!!! Co ja mam z tym zrobić?
    Też po pierwszym badaniu moczu miałam ph8, czyli mocno zasadowe i bardzo lekki mocz, teraz jest 7. Wynikało to z tego, że w nocy biegałam parę razy do toalety, bo ciągle chciało mi się siku i temu ten mocz był taki rozcieńczony. Wciąż chciało mi się pić, a co wypiłam, to od razu wysikałam. Przyczyną było moje zbyt duże spożycie słonych potraw, wciąż mam zachcianki na słone przekąski (bardziej niż na słodycze),ale ograniczyłam je do 0, bo szkodzą mnie i dziecku. Teraz nie mam już takiego dużego pragnienia i pH się podniosło. U Ciebie może być podobna przyczyna.

Decadence lubi tę wiadomość

2nn3dqk3ds2l0kr6.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja miałam łożysko przodując a teraz mam nisko ułożone na ścianie tylnej. W środę będę wiedziała czy się coś zmieniło .

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się bardzo chce pić cały czas, nic nie gasi pragnienia, chociaż najbardziej gazowana woda z cytryną. Lekarz mi uświadomił, że to przez moją cukrzycę. W ciągu doby wypijam chyba min. ze 2,5 litra a i tak cały czas mnie suszy.

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba jakos grype zoladkowa. Boli mnie zoladek mdli i bekam strasznie :( no i zimno :/ porazka

• Anutka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt0192 wrote:
    Ja plamilwm w 6,8 i 12 tygodniu z niewiadomych przyczyn... Nie było torbieli, nadzerki, polipow... Do dziś nie wiem dlaczego ale nadal biorę duphaston i magnez...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przemyślenie. Moja przyjaciółka właśnie dowiedziała się o ciąży na Wyspach Brytyjskich. Płami. Lekarz na izbie kazał się nie martwić i zazyć paracetamol jakby bolało a przed 12 tygodniem ona w ciąży nie jest nie ma w pracy żadnych praw pracuje w Tesco na owocach nikt jej nie da zwolnienia i nikt jej nie do l4. Jedyne badania to usg w 12 tygodniu 20 i przed porodem.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyślij przyjaciółce duphaston. Mówię poważnie.

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 786 787 788 789 790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ