LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny moja dzidzia zdrowa , ładnie rośnie i waży 340 . No i Nadal jest dziewczynką .
Urszulka89, Decadence, Duzaa, shadee, blama, magdis, melbusia88, krooolik, muminka83, Mini89, karolcia87, anecz_kaa, Carolline, katka84, dżelka, Loczek2018 lubią tę wiadomość
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
melbusia88 wrote:Kinga świetne wieści
a wiesz może ile twoja malutka ma długości
?
Roma odezwij się jak tam po wizycie, bo już kciuki bolą od zaciskaniaAdrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Hej, ja ostatecznie wylądowałam dziś na IP z twardnieniem brzucha. Przestraszyłam się bardzo, bo mimo brania nospy i magnezu nie przechodziło przez całe popołudnie. W.koncu mąż zdecydował - jedziemy na IP. Na szczęście okazało się, że szyjka długa, zamknięta, ok 4cm , z dzidziutkiem też wszystko dobrze, waży 320g. Dowiedziałam się, że łożysko na przedniej scianie, dlatego tak późno czuje ruchy. Nie ma zagrożenia, więc brać nospe 3x2 i do swojego lekarza w ciągu tygodnia na kontrolę.❤Ada&Pola❤
-
Kinga, świetne wieści!
Nalia, dobrze, że twardnienie okazało się niegroźne
Co do moczu, to u mnie wychodzą non stop bakterie dość liczne, zrobiłam raz posiew, ale lekarz powiedział, że wynik jest w normie. Przy pierwszym badaniu miałam też za wysokie Ph moczu - pomógł sok z żurawinyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 22:45
-
Dziewczyny bo doskwiera mi problem. Cały czas mam pieczenie pochwy i lekarka mówiła że jest trochę zaczerwienienie. Przepisała mi pimafucin globulki wzięłam i rano się dobrze czułam. Poszłam się wykąpać umylam się w szarym mydle i znowu zaczyna piec :(leki biorę. Co robić
-
Dzień dobry
Panan dziewczyny tu chyba kiedyś pisały o nasiadówce z rumianku, ale pewna nie jestem trzeba dużo pic, zakwasić organizm . cytryna kiszona kapusta itp Odstawić słodkie nawet jak slodzisz herbate sok z żurawiny 100% w biedronce taki bio chyba maja albo w aptekach może lek potrzebuje czasu, żeby zacząć działać.
Co do badania moczu to w ciąży tyle się nachodziłam i narobiłam badań, ze znam go na pamięćMiałam liczne bakterie, erytrocyty leukocyty itp itd zrobiłam posiew nic nie wyszło kolejne wyniki takie same, zrobiłam czystość pochwy nic nie wyszło, zrobiłam kolejny posiew w innym labo, żeby wykluczyć błąd nic nie wyszło.Bylam na usg nerek, u nefrologa wszystko oki ostatnie wyniki przed wizyta wszystko w normie nagle szok samo przeszło ?Dodam, ze nic mnie nie bolało nie piekło itp mam przyjść kontrolnie na wizytę w maju.Za każdym razem jak idę do gin to mam robić mocz plus posiew, żeby mieć pod kontrola szybko ewentualna infekcje.Wazne jest tez to jak się ten mocz pobiera bo zle pobrany to cuda wianki a i nigdy nie siedziac na toalecie bo zgarnia się bakterie z wc .
Wczoraj byliśmy na pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia takie organizacyjne zaczynamy 5 marcaI przyszedł bujaczek dla Franka teraz trzeba go będzie złożyć trochę elementów ma
Miłego dnia my dzisiaj sprzątanko mąż w pracy a potem relaks
panan12 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Każdy organizm jest inny. W Twoim przypadku mimo złych badań moczu posiew nic nie wykazał - w moim na odwrót. Posiew zrobiłam z ciekawości bo zawsze interesowało mnie skąd te bakterie (załączam zdjęcia z badań). Badanie było powtórzone w innym laboratorium - wynik ten sam.
Oczywiście po każdym pobraniu moczu trzeba sobie zrobić rachunek sumienia i zadać sobie pytanie czy na pewno ten mocz dobrze pobrałam? Czyli przed każdym pobraniem trzeba sie podmyć wodą i szarym mydłem, osuszyć miejsca intymne recznikami jednorazowymi a nie zwykłym recznikiem bo na nim też są bakterie, mieć pojemnik jałowy i pobrać mocz ze środkowego strumienia nie dotykając pojemnikiem skóry, warg sromowych itp. Gdy powtarzałam badania to nawet na chwile włożyłam tampona... warto też robić badania w miejscu gdzie mają rekomendowane laboratorium na miejscu - ja robiłam w Szpitalu Wojewódzkim.
https://naforum.zapodaj.net/e1ca2d6ee29b.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/dc2323c2ce95.jpg.html -
nick nieaktualny
-
Mała czarna 1988, niestety nie mogę otworzyć linków. ;( Na drogi moczowe polecam sok żurawinowy 100%, dodaję go wody i pije 2-3 razy dziennie. Wyniki moczu i posiewy zawsze ok. Ostatnio miałam ciężar moczu lekko poniżej normy, ale lekarz nie przejął się tym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 09:49
❤Ada&Pola❤
-
Witajcie dziewczyny
dołączyłam dopiero dzisiaj . Termin porodu 31 lipiec
jestem w trzeciej ciąży , mam już dwóch chlopczaków , liczyłam troche na córeczke , ale w 17 tygodniu na usg lekarz stwierdzil ze na 90% chłopiec . Faktycznie cos tam widać między nóżkami , spotkala sie któraś z Was z przypadkiem pomyłki ? Czy w 17 tyg narzady dziewczynki moga przypominac jeszcze chłopca czy raczej juz wyglada to inaczej ? W obu ciążach dowiadywałam sie na polówkowym albo później wiec chlopcy byli ewidentni . Zastanawiam sie czy jeszcze miec nadzieje na dziewczynke czy bedzie kolejny chlopanio w rodzinie
Mmargotka, PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Melbusia, dziękuję za pamięć
U nas wszystko dobrze. Czekamy na córeczkę
wizyta u dr Dudarewicza była warta każdej złotówki i każdego przejechanego kilometra. Ten lekarz zmierzył WSZYSTKO! W największe zdumienie wprawiło mnie, gdy pokazał macicę małej i jej endomertium. No pokazał nawet tą linię, która biegnie wzdłuż podniebienia, język małej, ten języczek w gardle... No kurcze wszystko! Sprawdził czy mała nie ma obrzęku stóp, dłoni... A to dopiero ledwo skończony 17 tc. Także podjęliśmy decyzję o nie robieniu amniopunkcji, a ten lekarz pozwoli mi uwierzyć w to, że noszę zdrowe dziecko. Powiedział że spokojnie można uznać to badanie za już połówkowe, ale skoro należy mi się na NFZ to swoją drogą pójdę na badanie 19.03. To będzie skończone 20 tc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 11:33
Mmargotka, magdis, Decadence, melbusia88, Carolline, Kinga40, PixiDixi, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
hej
Pewnie wiele z Was jest w trakcie szykowania pokoju dla maluszka, wiec zapraszam do zakupu łapaczy snów, piekna ozdoba do dziecięcego pokoju
wrzuce przykładowe prace i zaprszam na moja strone na facebooku, niedługo bedzie także konkurs i do wygrania łapacz snów o średnicy 15cm
https://www.facebook.com/pg/Deko_Monia-620999514914623/posts/?ref=page_internal
cena w zależności od wielkości, kolorystyka dobierana indywidualnie
zapraszam