X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którejś się zdarzyło że na 1 usg powiedzieli chłopiec a na 2 okazało się że dziewczynka?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Czy którejś się zdarzyło że na 1 usg powiedzieli chłopiec a na 2 okazało się że dziewczynka?
    Tak, ja tak miałam. W 12 tyg na prenatalnych mówili, że na 90 % chłopiec, potem mój lekarz w 14, 17, 20 tyg mówił mi za każdym razem, że dziewczynka i na drugich prenatalnych potwierdziło się, ze dziewczynka. A co?

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie od samego początku siusiak i tak już zostało :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w ciągu dnia zobaczyłam mokra plamę na bieliznie, odrazu polecialam sprawdzić ją paskami pH (miałam tylko takie do moczu, gdzie min. To 5.5 a max 8- czy takie sie nadały i są ok? ) Zarowno na zewnątrz, jak i w srodku, ale zabarwiły się na żółto, a nie na granatowo, więc chyba ok. :D w środę idę do lekarza, niech jeszcze zetknie na to, ale w piątek na IP miałam dobra ilość wod płodowych, więc nie sądzę, że to wyciek, poza tym po wyschnięciu zostawiły lekko białawy nalot (a pewnie wody są bezbarwne). Ech... Moje ciążowe paranoję, a tu jeszcze połowa ciąży. :D jak to wytrzymać? :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ktos pytal o podpuszczanie tak sasiadka z dołu. Nie moge byc caly czas w mieszkaniu. Wmurza mnie to ze mimo ze splacilam kredyty minelo pol roku a juz pretwnsje o pieniadze. Jeszcze moj maz twierdzi ze bedzie tylko gorzej :/ nie wiem jak mam gadac z ciotka bo nerwow brak. A jak slysze tekst ze jej kolezance corki daja po 2 tys miesięcznie to mi cisnienie rosnie. Jej corki mieszkaja w dubaju po 1 a po 2 za 2 tys miesiecznie moge miec mieszkanie bez klopotow :/

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczkajak wypelnilas umowe od a do z to nie spinaj sie. Raz porozmaeiaj rzeczowo o tym na jaka pomoc przeciez wspilnie i notarialnie sie umowiliscie i tyle.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko to przykre jest. Ons teraz wymysla ze chce rwmobt zrobic tylko czemu za moje pieniadze?? A ta sąsiadkę mam ochote w kosmos wyslac. Jeszcze troche i sie wyprowadzi

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest przykre...,ale jak widzisz ciotka nie ma skrupulow to szybko pozbadz sie tych emocji bo jak widzisz nie warto...

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ona nie ma meza ani dzieci. Mnie zawsze traktowala jako córkę. Moje dziewczyny jak wnuczki. Ehh a teraz ze mna nie gada tylko z moim mezem i normalnie z dziewczynami. Jak bylam dziecliem to np brala mnie na wakacje :) i teraz tez sama chciała pojechac z dziewczynami i moja mama nad morze zeby w domu ze mna nie siedzialy. I dlatego tak mi przykro :(

• shadee Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może coś ją uraziło, ktoś jej coś durnego powiedział i zrobiła się niejasna sytuacja.
    zawsze jak w grę wchodzą pieniądze - robi się w rodzinie dziwnie.
    może po prostu z nią porozmawiaj, dowiedz się o co chodzi, spróbuj zrozumieć. Po co snuć domysły i się tym zamartwiać? jeśli zawsze traktowała cię jak córkę -chyba macie na tyle dobre relacje żeby takie sprawy wyjaśniać pomiędzy sobą?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Melduje się że żyje.
    Wszystko ok. Latam tylko bo dzieci , dom itd. Brak czasu na cokolwiek. Marzę by czas stanął w miejscu i by móc złapać oddech nie tylko późnym wieczorem kiedy mąż chrapie a Ty sama z bólu gryziesz ściany.
    Maleństwo kopie coraz więcej. Serduszko podsłuchane od czasu do czasu. Wyniki krwi i moczu ok. Nie jest źle.
    5 marca mam pakiet Medicover i Okulistę. Dwa dni później połówkowe.
    Przygotowuje się spokojnie do urodzin córki. Ma w dniu 7 marca ale robimy w sobotę dla gości a dla nas oczywiście w tym dniu. Inaczej być nie może.
    Mykam spać bo o 5 wstaje a jeszcze syna do szkoły a potem spacer w międzyczasie z córeczką.
    Myślę o każdej z was codziennie.
    Buziaki. Jutro będę więcej bo po obowiązkach rannych luzik.

Urszulka89, melbusia88, Loczek2018, Mmargotka, katka84 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• panan12 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak leczycie grzybicę pochwy prócz leków? Nie mogę sobie dać rady :(((

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Dziewczyny jak leczycie grzybicę pochwy prócz leków? Nie mogę sobie dać rady :(((

Hej ja stosowalam doraźnie nasiadowki z rumianku albo oklady z tantum rosa. Przynosily duza ulgę. :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :-):-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) Muminko ale ty masz intensywne życie. Odkąd siedzę na zwolnieniu to zapomniałam jak to jest robić kilka rzeczy na raz.

Wczoraj byliśmy w kinie i jak zaczęły lecieć reklamy, to moja mała strasznie ruchliwa się zrobiła, chyba jej się nie podobał głośny dźwięk :-(

Widziałyscie, że w biedronce 1 marca maja być ciuszki dla niemowlaków? Ciekawa jestem jakości.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) wiem ze juz koedys ten temat sie przewinal ale wtedy jeszcze nie miałam w zamiarach tego zrobić. Chodzi mi o farbowanie włosów :) koloryzujecie włosy zwyklymi farbami czy jakimiś naturalnymi (jesli tak to jakiej firmy)?

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Widziałyscie, że w biedronce 1 marca maja być ciuszki dla niemowlaków? Ciekawa jestem jakości.

Ooo to bede czatować! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 09:26

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronke odradzam. Fatalna jakość. Po pierwszym praniu robia się szerokie a krótkie. Pokusiłam się kiedyś i synek nie zdażyl ani razu tego ubrać. Konsultowałam z kolezankami i to nie jedyny przypadek.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam, że ubranka dla dzieci jak i dorosłych są w Biedronce słabej jakości.

Co do farbowania włosów, ja na początku sama (jednokrotnie) farbowałam włosy farbą z drogerii.

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! I ja sie melduje!:) zorientowałam sie że kurczę w czw zaginęłam :). Właśnie ponadrabiałam. Powodzenia dla wizytujących, pozdrowienia dla nowych i gratulacje dla dziewczyn po polowkowych:) - Roma bardzo sie cieszę ze Dudarewicz zdjął Ci kamień z serca ze wszystko z maluszkiem ok. Terka - gratki wielkoluda:).
    MalaCzarna - trzymaj sie z dala od odkurzacza! Ja kurde po tym co przeczytałam chyba bd trzymać sie z dala od elektryki, tym bardziej ze mam "zdolności":D - mi nawet prostownica w rękach potrafi sie zapalić:).
    Z lidla nic nie kupiłam - ociągałam sie ociągałam, a pozniej w ptk zrobil nam sie "domowy Sajgon" i przegapiłam.
    Britty Nalia - ja po cyto miałam takie krwawienie jakbym miała okres, z podpaska chodziłam 2-3dni. Podobno mam delikatna szyjkę i tyle. Jak w rzeźni a nie u ginekologa :D...
    Kejt - nie mamy zakazu, normalnie się kochamy, fakt jakoś mniej, troche wynika to z tego że ja wieczorami jestem dętką, troche z tego że mój K ostrożnie podchodź jakby miał mnie uszkodzić i w trakcie potrafi sprawdzić kilka razy czy brzuchowi krzywda sie nie dzieje :). Pozycje - tak jak mi wygodnie:), nie słyszałam żeby jakies zakazy były, jesli ktos cos wie to niech mnie sprostuje. Orgazmy - ile mam ochotę;), a libido mimo braku energii mam wysokie. Ciążą prawidłowa wiec nie panikuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 10:13

qb3cp07w5ku95ses.png
‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ