X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • blama Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! mąż pojechał do pracy więc zostałam sama w domku :)wczoraj w ramach luźnego dnia pojechaliśmy z mężem do sklepu... z artykułami dziecięcymi pooglądać wózki, Pan nam bardzo dużo poopowiadał, pokazał, jesteśmy ciut mądrzejsi w tym temacie. :) wizualnie spodobały mi się wózki marki Bebetto, natomiast nosidełko/fotelik Pan bardzo polecał Cybex.
    miłego dnia :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Dominisia Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej :) wiem ze juz koedys ten temat sie przewinal ale wtedy jeszcze nie miałam w zamiarach tego zrobić. Chodzi mi o farbowanie włosów :) koloryzujecie włosy zwyklymi farbami czy jakimiś naturalnymi (jesli tak to jakiej firmy)?

Cześć :) ja farbuję od początku ciąży, od ginekologa i dermatologa dowidziałam się, że farba nie szkodzi dziecku, więc nie ma przeciwwskazań, żeby z tego rezygnować. Farbuję w domu (mąż nakłada mi farbę :) ) głównie Loreal-em lub Garnierem na jasny blond.

Britty lubi tę wiadomość

2nn3dqk3ds2l0kr6.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Przy dwójce dzieci i mężu to intensywność to chyba normalne zjawisko :-' :-p
    Miłego dnia rybki

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej :) wiem ze juz koedys ten temat sie przewinal ale wtedy jeszcze nie miałam w zamiarach tego zrobić. Chodzi mi o farbowanie włosów :) koloryzujecie włosy zwyklymi farbami czy jakimiś naturalnymi (jesli tak to jakiej firmy)?
    Normalnymi, takimi jak przed ciążą ;) właśnie jutro się wybieram.

Britty lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Biedronke odradzam. Fatalna jakość. Po pierwszym praniu robia się szerokie a krótkie. Pokusiłam się kiedyś i synek nie zdażyl ani razu tego ubrać. Konsultowałam z kolezankami i to nie jedyny przypadek.
    A ja wręcz odwrotnie, tyle że z większymi ubraniami dla dzieci. Mam kilka, bo córce babcia kupiła i nic temu się nie dzieje.

katka84 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    My ostatnio kupiliśmy skarpetki w Lidlu dla Maluszka :) Reszta ubranek była totalnie przebrana, ale pojechaliśmy kilka dni po rozpoczęciu się akcji promocyjnej więc i tak cud, że coś dorwaliśmy.

Ostatnio intensywnie zastanawiam się nad decyzją dot. szpitala, a co za tym idzie - szkoly do rodzenia. Mam dwa typy i nie wiem, który lepszy. :(

Co do wózków to my chyba zdecydujemy się na Lonex. Jeszcze chcę obejrzeć inne modele, ale zrobiliśmy z Mężem zestawienie wszystkich wózków, które oglądaliśmy i ten chyba najbardziej przypadł nam do gustu.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A ja wręcz odwrotnie, tyle że z większymi ubraniami dla dzieci. Mam kilka, bo córce babcia kupiła i nic temu się nie dzieje.
    Moja mała też miała trochę ubrań z biedronki i są dobrej jakość - może zależy co się kupi.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Włosy robię u fryzjera, najpierw rozjaśniacz, potem farba.

Britty lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Ja w zeszłym tygodniu zafarbowałam w domu włosy pierwszy raz w tej ciąży. Nie dlatego, że się bałam tylko dlatego że wcześniej niemal wszystkie zapachy wywoływały u mnie mdłości i wymioty.. Używam od zawsze farb z loreal'a (loreal casting), ciemne kolory wychodzą pięknie, jest to właściwie krem koloryzujący a nie stricte farba, moich włosów nie niszczy, a wręcz działa w jakiś sposób naprawczo na nie, mam wrażenie ;)

Britty lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Ja w zeszłym tygodniu zafarbowałam w domu włosy pierwszy raz w tej ciąży. Nie dlatego, że się bałam tylko dlatego że wcześniej niemal wszystkie zapachy wywoływały u mnie mdłości i wymioty.. Używam od zawsze farb z loreal'a (loreal casting), ciemne kolory wychodzą pięknie, jest to właściwie krem koloryzujący a nie stricte farba, moich włosów nie niszczy, a wręcz działa w jakiś sposób naprawczo na nie, mam wrażenie ;)

Teraz to mnie zaintrygowałaś, ja zawsze na średni blond farbuje ale myślże ze warto spróbować :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Marysia 340g i wszystko w porzadku ) tylko ja mam clexane bo mam zylaka i troche urósł. Szyjka ponad 4cm lekarz popiera decyzje o sn.

Urszulka89, blama, melbusia88, Britty, PixiDixi, magdis, Mmargotka, katka84, karolcia87, Loczek2018, muminka83 lubią tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ktoraś z Was konflikt krwi i slyszala coś o tym ,że od stycznia zastrzyk z immunoglobiny miedzy 28tc a 32tc jest refundowany? Bylam na niego zdecydowana tak czy siak ale ostatnio spotkałam się z tą informacja. Wie ktos coś?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To cieszę się że Anecz_kaa u Ciebie wszystko wporzadku :). Male jest wielkie pamiętaj :).

A szyjka 3,5 cm jest ok?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • milka90 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ja też po wizycie.Wszystko w porządku. Moja córeczka waży 275gram. Moja szyjka ma ponad 5cm.

Duzaa, melbusia88, anecz_kaa, magdis, Mmargotka, katka84, Loczek2018, Kinga40, Carolline lubią tę wiadomość

p19ugov3vwmda0ke.png
    11dp beta 35.9
    13dp beta 89.61
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    To cieszę się że Anecz_kaa u Ciebie wszystko wporzadku :). Male jest wielkie pamiętaj :).

A szyjka 3,5 cm jest ok?
    Chyba każdy lekarz trochę inaczej ocenia, mój mi mówił, że byle nie było mniej niż 3 cm, a byłam wtedy w 20 tyg. Nie zapytałaś swojego lekarza?

l22n6iyek016fbg8.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w czwartek idę na usg. Mam lekki stresik, ale z drugiej strony nie mogę się doczekać aż zobaczę Maleństwo! ;)

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny . Ja jeszcze w trakcie brania antybiotyku. Mały tańczy w brzuchu , ze hej. Dzisiaj nawet tata wyczul bo jak przylozyl ciepła rękę to mały zaczął tak mocno się popisywać ze szok. Odstwailam hydrokortizon dwa dni temu. Wysyp pojawił się ponownie ale już nie w takim stopniu jak wczesniej . Mam nadzieje , ze się już nie powtorzy. Ja mam wizytę u swojego lekarza w środę a USG genetyczne 14 marca. Jeśli chodzi o farbowanie to ja nie farbuje ze względu na moja alergie już nic nie klade na żadna skórę wole nie ryzykowac

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Ma ktoraś z Was konflikt krwi i slyszala coś o tym ,że od stycznia zastrzyk z immunoglobiny miedzy 28tc a 32tc jest refundowany? Bylam na niego zdecydowana tak czy siak ale ostatnio spotkałam się z tą informacja. Wie ktos coś?
    Kuzynka będzie miała taki zastrzyk i musi za niego zapłacić 350 zl

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt0192 wrote:
    Ja już w czwartek idę na usg. Mam lekki stresik, ale z drugiej strony nie mogę się doczekać aż zobaczę Maleństwo! ;)
    Ja też :)
    Ale chodzę na NFZ i który lekarz ma dyżur ten robi usg. Dowiedziałam się że usg ma robić dziadek który nie wpuszcza do gabinetu z mężem i nie poda płci. Dobrze ze prywatne usg będę miała 6 marca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 16:17

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt.

Dziewczyny czy któraś z Was ma anemię ciążową? Odebrałam wyniki morfologii i wynika z nich anemia. Chętnie porównałabym z Wami, jeśli macie jakieś doświadczenia.

Edit: przy za niskich erytrocytach, hemoglobinie i hematokrycie mam podwyższone MCH i MCHC, co po chwili lektury dr googla wydaje się chyba dziwne.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 16:28

‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ