Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • blama Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! mąż pojechał do pracy więc zostałam sama w domku :)wczoraj w ramach luźnego dnia pojechaliśmy z mężem do sklepu... z artykułami dziecięcymi pooglądać wózki, Pan nam bardzo dużo poopowiadał, pokazał, jesteśmy ciut mądrzejsi w tym temacie. :) wizualnie spodobały mi się wózki marki Bebetto, natomiast nosidełko/fotelik Pan bardzo polecał Cybex.
    miłego dnia :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Dominisia Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej :) wiem ze juz koedys ten temat sie przewinal ale wtedy jeszcze nie miałam w zamiarach tego zrobić. Chodzi mi o farbowanie włosów :) koloryzujecie włosy zwyklymi farbami czy jakimiś naturalnymi (jesli tak to jakiej firmy)?

Cześć :) ja farbuję od początku ciąży, od ginekologa i dermatologa dowidziałam się, że farba nie szkodzi dziecku, więc nie ma przeciwwskazań, żeby z tego rezygnować. Farbuję w domu (mąż nakłada mi farbę :) ) głównie Loreal-em lub Garnierem na jasny blond.

Britty lubi tę wiadomość

2nn3dqk3ds2l0kr6.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Przy dwójce dzieci i mężu to intensywność to chyba normalne zjawisko :-' :-p
    Miłego dnia rybki

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej :) wiem ze juz koedys ten temat sie przewinal ale wtedy jeszcze nie miałam w zamiarach tego zrobić. Chodzi mi o farbowanie włosów :) koloryzujecie włosy zwyklymi farbami czy jakimiś naturalnymi (jesli tak to jakiej firmy)?
    Normalnymi, takimi jak przed ciążą ;) właśnie jutro się wybieram.

Britty lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Biedronke odradzam. Fatalna jakość. Po pierwszym praniu robia się szerokie a krótkie. Pokusiłam się kiedyś i synek nie zdażyl ani razu tego ubrać. Konsultowałam z kolezankami i to nie jedyny przypadek.
    A ja wręcz odwrotnie, tyle że z większymi ubraniami dla dzieci. Mam kilka, bo córce babcia kupiła i nic temu się nie dzieje.

katka84 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    My ostatnio kupiliśmy skarpetki w Lidlu dla Maluszka :) Reszta ubranek była totalnie przebrana, ale pojechaliśmy kilka dni po rozpoczęciu się akcji promocyjnej więc i tak cud, że coś dorwaliśmy.

Ostatnio intensywnie zastanawiam się nad decyzją dot. szpitala, a co za tym idzie - szkoly do rodzenia. Mam dwa typy i nie wiem, który lepszy. :(

Co do wózków to my chyba zdecydujemy się na Lonex. Jeszcze chcę obejrzeć inne modele, ale zrobiliśmy z Mężem zestawienie wszystkich wózków, które oglądaliśmy i ten chyba najbardziej przypadł nam do gustu.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A ja wręcz odwrotnie, tyle że z większymi ubraniami dla dzieci. Mam kilka, bo córce babcia kupiła i nic temu się nie dzieje.
    Moja mała też miała trochę ubrań z biedronki i są dobrej jakość - może zależy co się kupi.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Włosy robię u fryzjera, najpierw rozjaśniacz, potem farba.

Britty lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Ja w zeszłym tygodniu zafarbowałam w domu włosy pierwszy raz w tej ciąży. Nie dlatego, że się bałam tylko dlatego że wcześniej niemal wszystkie zapachy wywoływały u mnie mdłości i wymioty.. Używam od zawsze farb z loreal'a (loreal casting), ciemne kolory wychodzą pięknie, jest to właściwie krem koloryzujący a nie stricte farba, moich włosów nie niszczy, a wręcz działa w jakiś sposób naprawczo na nie, mam wrażenie ;)

Britty lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Ja w zeszłym tygodniu zafarbowałam w domu włosy pierwszy raz w tej ciąży. Nie dlatego, że się bałam tylko dlatego że wcześniej niemal wszystkie zapachy wywoływały u mnie mdłości i wymioty.. Używam od zawsze farb z loreal'a (loreal casting), ciemne kolory wychodzą pięknie, jest to właściwie krem koloryzujący a nie stricte farba, moich włosów nie niszczy, a wręcz działa w jakiś sposób naprawczo na nie, mam wrażenie ;)

Teraz to mnie zaintrygowałaś, ja zawsze na średni blond farbuje ale myślże ze warto spróbować :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Marysia 340g i wszystko w porzadku ) tylko ja mam clexane bo mam zylaka i troche urósł. Szyjka ponad 4cm lekarz popiera decyzje o sn.

Urszulka89, blama, melbusia88, Britty, PixiDixi, magdis, Mmargotka, katka84, karolcia87, Loczek2018, muminka83 lubią tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ktoraś z Was konflikt krwi i slyszala coś o tym ,że od stycznia zastrzyk z immunoglobiny miedzy 28tc a 32tc jest refundowany? Bylam na niego zdecydowana tak czy siak ale ostatnio spotkałam się z tą informacja. Wie ktos coś?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To cieszę się że Anecz_kaa u Ciebie wszystko wporzadku :). Male jest wielkie pamiętaj :).

A szyjka 3,5 cm jest ok?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • milka90 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ja też po wizycie.Wszystko w porządku. Moja córeczka waży 275gram. Moja szyjka ma ponad 5cm.

Duzaa, melbusia88, anecz_kaa, magdis, Mmargotka, katka84, Loczek2018, Kinga40, Carolline lubią tę wiadomość

p19ugov3vwmda0ke.png
    11dp beta 35.9
    13dp beta 89.61
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    To cieszę się że Anecz_kaa u Ciebie wszystko wporzadku :). Male jest wielkie pamiętaj :).

A szyjka 3,5 cm jest ok?
    Chyba każdy lekarz trochę inaczej ocenia, mój mi mówił, że byle nie było mniej niż 3 cm, a byłam wtedy w 20 tyg. Nie zapytałaś swojego lekarza?

l22n6iyek016fbg8.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w czwartek idę na usg. Mam lekki stresik, ale z drugiej strony nie mogę się doczekać aż zobaczę Maleństwo! ;)

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny . Ja jeszcze w trakcie brania antybiotyku. Mały tańczy w brzuchu , ze hej. Dzisiaj nawet tata wyczul bo jak przylozyl ciepła rękę to mały zaczął tak mocno się popisywać ze szok. Odstwailam hydrokortizon dwa dni temu. Wysyp pojawił się ponownie ale już nie w takim stopniu jak wczesniej . Mam nadzieje , ze się już nie powtorzy. Ja mam wizytę u swojego lekarza w środę a USG genetyczne 14 marca. Jeśli chodzi o farbowanie to ja nie farbuje ze względu na moja alergie już nic nie klade na żadna skórę wole nie ryzykowac

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Ma ktoraś z Was konflikt krwi i slyszala coś o tym ,że od stycznia zastrzyk z immunoglobiny miedzy 28tc a 32tc jest refundowany? Bylam na niego zdecydowana tak czy siak ale ostatnio spotkałam się z tą informacja. Wie ktos coś?
    Kuzynka będzie miała taki zastrzyk i musi za niego zapłacić 350 zl

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt0192 wrote:
    Ja już w czwartek idę na usg. Mam lekki stresik, ale z drugiej strony nie mogę się doczekać aż zobaczę Maleństwo! ;)
    Ja też :)
    Ale chodzę na NFZ i który lekarz ma dyżur ten robi usg. Dowiedziałam się że usg ma robić dziadek który nie wpuszcza do gabinetu z mężem i nie poda płci. Dobrze ze prywatne usg będę miała 6 marca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 16:17

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt.

Dziewczyny czy któraś z Was ma anemię ciążową? Odebrałam wyniki morfologii i wynika z nich anemia. Chętnie porównałabym z Wami, jeśli macie jakieś doświadczenia.

Edit: przy za niskich erytrocytach, hemoglobinie i hematokrycie mam podwyższone MCH i MCHC, co po chwili lektury dr googla wydaje się chyba dziwne.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 16:28

‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ