X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • shadee Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli to co czuję to ruchy dziecka - moje na bank zostanie jakimś kickboxerem albo judoką bo cały czas obrywam, wszędzie - po całym brzuchu ....

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po usg polowkowym:) nasza księżniczka rośnie jak szalona, waży już 462g! Dlatego mi taki brzuch nagle wyskoczył.. Poza tym wszystko super, szyjka 4cm, zadnych infekcji, zadnych problemow, hemoglobina po żelazie troche lepsza, 11,4.

Niestety mam zmartwienie bo mi sie kot rozchorowal, nie je i wymiotuje, muszę ją jutro zabrać do veta.. Srednio mi sie usmiecha ją taszczyć po śniegu no ale trzeba zwierzakowi pomóc.

karolcia87, Urszulka89, magdis, Mini89, katka84, anecz_kaa, Kinga40, Carolline lubią tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja dzidzia ma położenie główkowe i właśnie ja czuję ja głównie nisko, chyba wali mi rękoma. ;D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • superpuder Debiutantka

Wysłany: 26 lutego 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim mamom :)

mój termin z kalendarza 25.07, z usg 20.07.2018.
    czekam na synka :)

dżelka lubi tę wiadomość

ckai9jcgqdyb6ztb.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje ruchy najbardziej z prawego boku poniżej papka. Mój mały dwa tygodnie temu leżał poprzeczne. Główka po prawej stronie a nóżki po lewej . W środę się dowiem czy się coś zmienilo

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka też w pionie z nogami w dole. Jak czasami mnie kopnie w spojenie to aż wstać muszę bo się wysiedzieć nie da. Ale i tak cudowne uczucie, tylko niech się obróci w końcu przy końcu ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Uleczka a ty pamiętasz jaką dł szyjki miałaś w ok. 20 tyg wtedy? Chodzi mi o to jak szybko się skurczała. Czy nagle, czy systematycznie, po trochę?
    Tzn mi szyjka skracała się od 31 tc, nie 20 :) Miałam duże dawki luteiny oraz reżim łóżkowy. Chcieliśmy dotrwać choć do 35tc. A córka urodziła się 3 dni po terminie ;)
    Teraz na 18 tc miałam szyjkę 4 cm. Ale wtedy rozmawiałam z różnymi lekarzami, teraz z dwoma i wszyscy jednogłośnie mówili że bezpieczna szyjka to taka powyżej 3 cm.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Hejka dziewczyny :-) u nas tez wszystko dobrze, maluch mial zlozone nozki i nie dalo sie na 100% zobaczyc plci :-) ale jednak prawdopodobnie chlopak. Za 3 tyg na polowkowym dowiem sie napewno. Czuje sie swietnie, dostalam podwojnej energii gotuje, sprzatam, jem, latam po lumpeksach, odwiedzilam lidl i kupilam dwupak bodow :-) ruchy takie pewne czuje od tamtego tygodnia, co za radosc :-) wogole jest ktos jeszcze co nie zna plci? Moja szyjka 4cm.

Buziaczki
    Ja nie znam na 100 %. Ułożenie takie, że ciężko było podpatrzeć ale możliwe że dziewczynka. Za dwa tygodnie mam połówkowe to okaże się na 100% chyba :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Moja malutka też w pionie z nogami w dole. Jak czasami mnie kopnie w spojenie to aż wstać muszę bo się wysiedzieć nie da. Ale i tak cudowne uczucie, tylko niech się obróci w końcu przy końcu ;)
    To ja myślałam, że moja dzidzia tak dziwnie ułożona :p bo nie pamiętam żeby córka na jakimkolwiek usg była tak dziwnie ułożona - tzn w pionie, głową w dół ;D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Tzn mi szyjka skracała się od 31 tc, nie 20 :) Miałam duże dawki luteiny oraz reżim łóżkowy. Chcieliśmy dotrwać choć do 35tc. A córka urodziła się 3 dni po terminie ;)
    Teraz na 18 tc miałam szyjkę 4 cm. Ale wtedy rozmawiałam z różnymi lekarzami, teraz z dwoma i wszyscy jednogłośnie mówili że bezpieczna szyjka to taka powyżej 3 cm.
    No to tak jak mój mówił, że pow. 3cm. Podpytuję cię o to skracanie, bo mimo że moja ma 3,9cm to przez 3 tygodnie skrocila się prawie o 1cm, bo na przedostatniej wizycie miała 4,8 cm. Troszkę się martwię żeby na kolejnej wizycie nie skrócila się o kolejny centymetr, bo też czeka mnie leżenie pewnie. Odpukać.

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie lekarz mówił że maluch to zmienia pozycję co chwila i żeby się do żadnej nie przywiązywać

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma obniżone erytrocyty? Ja mam hematokryt i erytrocyty lekko poniżej normy, zaś hemoglobina jeszcze ok (12.4). Czy musicie już brać jakieś żelazo lub kwas foliowy?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a na tym etapie na którym jesteśmy to już ma znaczenie jak jest ułożone? Myślałam, że jeszcze nasze maluchy mogą kilka razy te pozycje pozmieniać :-)

muminka83 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    No to tak jak mój mówił, że pow. 3cm. Podpytuję cię o to skracanie, bo mimo że moja ma 3,9cm to przez 3 tygodnie skrocila się prawie o 1cm, bo na przedostatniej wizycie miała 4,8 cm. Troszkę się martwię żeby na kolejnej wizycie nie skrócila się o kolejny centymetr, bo też czeka mnie leżenie pewnie. Odpukać.
    A miałaś mierzone przez usg docipne? Bo inne pomiary nie mają sensu i wiarygodności.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Czy któraś z Was ma obniżone erytrocyty? Ja mam hematokryt i erytrocyty lekko poniżej normy, zaś hemoglobina jeszcze ok (12.4). Czy musicie już brać jakieś żelazo lub kwas foliowy?
    Ja mam ogólnie obniżone erytrocyty, hemoglobinę i hematokryt. Biorę od miesiąca tardyferon fol a kwas foliowy jest w nim jak również w witaminach, które biorę. CJak narazie idę na dawkę, jest ciut lepiej.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny a na tym etapie na którym jesteśmy to już ma znaczenie jak jest ułożone? Myślałam, że jeszcze nasze maluchy mogą kilka razy te pozycje pozmieniać :-)
    Nie ma znaczenia :) Dziecko ma jeszcze dużo miejsca i może sobie pływać. Po 30tc można się zacząć przejmować położeniem dziecka ;)

magdis, melbusia88, anecz_kaa lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

według mojego lekarza - tak jak napisałam - maluch zmienia pozycję non stop, u mnie ostatnio siedział pośladkami w dół i na moją obawę o poród sn lekarz stwierdził że aktualnie nie ma to zadnego znaczenia, bo za kilka chwil maluch i fiknie koziołka i tak też się stało - kilka minut potem leżał w poprzek

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• superpuder Debiutantka

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    U mnie to druga ciąża. Mąż już wie jak to jest i wyczul wczesniej w poprzedniej tez trwało to dłużej. Mały musiał chyba ostatnio urosnąć bo teraz ma dużo więcej siły niż gdzieś tydzień temu

ja już od ponad 2 tygodni czuje kopniaki :) a ponad tydzień temu tata też wyczuł przez skórę. teraz wieczorem jak się kładziemy to codziennie daje nam salwę kopniaków na dobranoc, żeby tata pamiętał :)

ckai9jcgqdyb6ztb.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    według mojego lekarza - tak jak napisałam - maluch zmienia pozycję non stop, u mnie ostatnio siedział pośladkami w dół i na moją obawę o poród sn lekarz stwierdził że aktualnie nie ma to zadnego znaczenia, bo za kilka chwil maluch i fiknie koziołka i tak też się stało - kilka minut potem leżał w poprzek
    Moja lekarka powiedziala identycznie :) mala byla tez posladkami w dol ale to nie czas zeby sie tym martwic. Shadee,z tego co kojarze to szukalas wczesniej wskazan do cc, nastawiasz sie jednak na sn? Nie wiecie czy ulozenie posladkowe z marszu jest wskazaniem do cc czy probuje sie sn?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A miałaś mierzone przez usg docipne? Bo inne pomiary nie mają sensu i wiarygodności.
    Tak, zawsze w ten sposób mierzy mi szyjkę, na każdej wizycie

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ