LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominisia wrote:Cześć
,
czy któraś z Was, która przyjmuje żelazo ma problem z zaparciami? jak sobie z tym radzicie?
Jak narazie pomaga mi zjedzenie na śniadanie/II śniadanie płatków owsianych na mleku. Przez ostatni miesiąc próbowałam różności ale nic nie dawało tak rady jak właśnie płatki owsiane na mlekuDominisia, katka84 lubią tę wiadomość
-
Ja biorę żelazo od 2 miesięcy. Z własnego doświadczenia zauważyłam, że jak ograniczam spożycie pieczywa do minimum to jest git. Na śniadanie zamiast bułek jem warzywa gotowane ze słonecznikiem, później jakiś jogurt z otrębami, cynamonem i odrobiną miodu, często jem jajka, owoce i zupy. I pomaga
Dzisiaj o 15.30 połówkowe. Już się zaczynam stresować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 09:45
katka84 lubi tę wiadomość
-
Urszulka89 wrote:To jak masz mierzoną szyjkę? Ręcznie? Właśnie tylko przez usg dopochwowe można zmierzyć prawidłowo szyjkę.
sorry, nie szyjkę, tylko wysokość macicy (?) chyba to mi badajutro będe miała połowkówe, to zapytam o tą szyjkę, bo troche mnie dziwi że większość z Was jest badana pod tym względem regularnie...
-
Kaktus93 wrote:Dziewczyny, a czy Wy wszystkie macie mierzoną szyjkę na każdej wizycie? Bo mnie lekarz bada ale tak normalnie, palcem, wtedy zawsze mówi, że jest twarda i zamknięta. Ale usg dopochwowe miałam tylko raz, w 8 tygodniu, szyjka wynosiła 4cm.. Na polowkowych też nie była mierzona, nie wiem czy to normalne, czy może się upomnieć następnym razem?
plamilam w 6,8 i 12 tc i za każdym razem jak.mowie że już płomienie nie wróciło to lekarz mówi a to nie będziemy tam grzebać
-
Anutka wrote:To powiem Ci lepszy numer... Mnie od początku ciąży lekarz nie badał.ani razu, nawet placem... Ciążę miałam stwierdzono w szpitalu
plamilam w 6,8 i 12 tc i za każdym razem jak.mowie że już płomienie nie wróciło to lekarz mówi a to nie będziemy tam grzebać
-
Mój lekarz prowadzący na początku badał mi szyjkę przez USG docipne a teraz tylko palcem. Jak się go ostatnio zapytałam o to dlaczego nie bada już za pomocą USG to powiedział że już się tyle cipek nabadał, że wie kiedy jest coś nie tak
Lekarz z dużym doświadczeniem, koło 60, wieloletni ordynator szpitala wiec mu ufam... ostatnio w szpitalu miałam badaną szyjkę przez USG. Pani powiedziała że ma 3,5 cm, twarda i zamknięta i że jest git.
-
Co lekarz to inne metody, inne zalecenia, inne badania. Usg dowcipne miałam w 12 tygodniu, Pani Dr o szyjce nie wspomniała ani słowa, potem weszłam na forum i każda prawie wspominała o długości swojej szyjki - przeraziłam się, że ja nie mam pojęcia jak się ma moja szyjka! Tak naprawdę dopiero w 21 tygodniu dowiedziałam się, że ma jakieś 3.5 cm i że jest ok
Nie dajmy się zwariować i zaufajmy swoim lekarzom, wiedzą co robią - mam nadzieję
-
MałaCzarna1988 wrote:Mój lekarz prowadzący na początku badał mi szyjkę przez USG docipne a teraz tylko palcem. Jak się go ostatnio zapytałam o to dlaczego nie bada już za pomocą USG to powiedział że już się tyle cipek nabadał, że wie kiedy jest coś nie tak
Lekarz z dużym doświadczeniem, koło 60, wieloletni ordynator szpitala wiec mu ufam... ostatnio w szpitalu miałam badaną szyjkę przez USG. Pani powiedziała że ma 3,5 cm, twarda i zamknięta i że jest git.
Ale tak jak mówię, to moje zdanie tylko.
magdis lubi tę wiadomość
-
blama wrote:Co lekarz to inne metody, inne zalecenia, inne badania. Usg dowcipne miałam w 12 tygodniu, Pani Dr o szyjce nie wspomniała ani słowa, potem weszłam na forum i każda prawie wspominała o długości swojej szyjki - przeraziłam się, że ja nie mam pojęcia jak się ma moja szyjka! Tak naprawdę dopiero w 21 tygodniu dowiedziałam się, że ma jakieś 3.5 cm i że jest ok
Nie dajmy się zwariować i zaufajmy swoim lekarzom, wiedzą co robią - mam nadzieję
-
MałaCzarna1988 wrote:Mój lekarz prowadzący na początku badał mi szyjkę przez USG docipne a teraz tylko palcem. Jak się go ostatnio zapytałam o to dlaczego nie bada już za pomocą USG to powiedział że już się tyle cipek nabadał, że wie kiedy jest coś nie tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 10:23
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Juz pisalam o tym kiedys...szyjka aby byla naprawde zmierzona musi byc zobrazowana na usg. Jest przeciez nie tylko na "zewnatrz" , ma ksztalt rogala i w jakiejs swojej czesci jest calkiem w wnętrzu kobiety i tylko pomiar usg daje wzgledna dlugisc szyjki.Na czucie to jest badanie wlasnie na odczucie
. Melbusia zgodze sie w 100% z Toba,ze rutyna prowadzi do pomylek, niedopatrzen.
Witam nowa mame
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 10:35
muminka83, anecz_kaa lubią tę wiadomość