X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Norwegii sie nie bada szyjki w ogole, chyba ze cos sie dzieje, nie ma tez standardowo badan ginekologicznych, dopiero zagladaja podczas porodu tam na dol :p
    Kaktus w poprzedniej ciazy maz chyba ani razu nie poczul kopniaka, mloda jak przykladal reke sie zatrzymywala, widzial nie raz w pozniejszym stadium jak brzuch latal, ale poczuc o to to nie.
    Plci nie znamy rowniez my :) mam nadzieje, ze sie za tydzien dowiem na polowkowym.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Pixi co u ciebie, ostatnio mało cię u nas.

Troche problemow rodzinnych mam, dzieki,ze pytasz...:)

Caroline dziekuje Bogu,ze jestem w PL bo z tego co wiem u nas opieka nad ciezarna jest jednak lux...
    Moja kolezanka z Anglii poronila przez system 4 razy, dopiero jak zjechala do PL donosila ciaze. Tam do 12 tc nie uznaja ciazy! Ciaza ma sie sama "bronic".Zadnych badan,progesteron tylko przy In vitro. U niej "wystarczylo" dac progesteron i acard z clexanem. Kobiety z problemami zdrowotntmi maja trudno.

• Ania123488 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam troszkę wstydliwie pytanie... Libido mam na poziomie - 100 a mąż już nie daje rady wytrzymać... Wczoraj przylapalam go na robienia sobie dobrze... Wiem ze tego potrzebuje ale ja nie potrafię się zmusic... Płakać mi się chce jak o tym pomysle... Boje się ze się za mocno oddalimy. Czasami myślę ze powinnam iść z tym do jakiegoś psychologa

w4sqyx8d2so5pn9c.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    To tylko moje zdanie ale po takim tekście napewno nie czułabym się pewniej i jak dla mnie taki teks od lekarza (już tym bardziej ginekologa) jest nie na miejscu :/ Ale tak jak mówię, to moje zdanie tylko.
    Ogólnie jestem bardzo wesołą osobą i sama czasem tak zagaduje, więc lekarze przy mnie też sie swobodnie czują. Zresztą parę lat już z nimi współpracuję. Troche dystansu do siebie i do życia ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123488 wrote:
    A ja mam troszkę wstydliwie pytanie... Libido mam na poziomie - 100 a mąż już nie daje rady wytrzymać... Wczoraj przylapalam go na robienia sobie dobrze... Wiem ze tego potrzebuje ale ja nie potrafię się zmusic... Płakać mi się chce jak o tym pomysle... Boje się ze się za mocno oddalimy. Czasami myślę ze powinnam iść z tym do jakiegoś psychologa
    Hm, czujesz się nadal atrakcyjna? Boisz się, że dziecku coś się stanie? Bo może główka Cię hamuje? :/ I od razu zaznaczę TO NIE TWOJA WINA. Ale oprócz seksu można inaczej męża zaspokoić ;) a może i tobie wtedy się nastrój udzieli? Polecam masaż :D Może mąż w blasku świec rozmasuje twoje bolące plecy olejkiem i kto wie co z tego wyniknie ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja też plamiłam/krwawilam dwa razy, ale mimo to, na każdej wizycie co trzy tyg mam badanie na fotelu, usg dopochwowe i zwykle usg. Jeszcze się nie zdarzyło żeby badanie na fotelu po plamieniu wywołało je na nowo, a przynajmniej lekarz zobaczył czy nic się nie dzieje. Ja bym jednak prosiła o to badanie w twojej sytuacji.
    Ja chodzę na NFZ raz na 4 tygodnie. Nie ma co się spodziewać super badań jeżeli się za nie nie płaci.

P.s. Mój lekarz nie ma w gabinecie usg, dostaje karteczki i muszę się umówić na innym termin do pracowni usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 11:05

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Troche problemow rodzinnych mam, dzieki,ze pytasz...:)
    Mam nadzieję, że szybko się te problemy porozwiazują żebyś mogła spokojnie się ciąża cieszyć bez stresów i smutków.

Tez cieszę się, że jestem w Polsce jak czytam o zagranicy... Tam pewnie też bym moja ciążę straciła

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Ogólnie jestem bardzo wesołą osobą i sama czasem tak zagaduje, więc lekarze przy mnie też sie swobodnie czują. Zresztą parę lat już z nimi współpracuję. Troche dystansu do siebie i do życia ;)
    Każdy jest inny ;) też jestem bardzo wesoła :D a z moją gin współpracuję już 10 lat. Także nie znamy się od dziś. Ale nie zawsze tytuły i stanowisko jest ważne. Często rutyna jest zgubna. Trzeba być tego świadomym, a akurat taki tekst że tyle cipek widział więc może sobie pomacać i wie że napewno jest ok to nie jest dla mnie żadne zapewnienie ;) mam dystans do siebie i do życia ale to nie chodzi tylko o mnie ale i o dziecko ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    MałąCzarna ale tu chyba nie chodzi o dystans, tylko kultura języka obowiązuje także lekarzy, ja też bym się czuła zniesmaczona jakbym usłyszała od lekarza że już tyle ciapek przebadal.

magdis lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Ja chodzę na NFZ raz na 4 tygodnie. Nie ma co się spodziewać super badań jeżeli się za nie nie płaci.

P.s. Mój lekarz nie ma w gabinecie usg, dostaje karteczki i muszę się umówić na innym termin do pracowni usg.
    Anutka a nie myślałaś żeby iść gdzieś prywatnie do lekarza?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Dominisia Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Hm, czujesz się nadal atrakcyjna? Boisz się, że dziecku coś się stanie? Bo może główka Cię hamuje? :/ I od razu zaznaczę TO NIE TWOJA WINA. Ale oprócz seksu można inaczej męża zaspokoić ;) a może i tobie wtedy się nastrój udzieli? Polecam masaż :D Może mąż w blasku świec rozmasuje twoje bolące plecy olejkiem i kto wie co z tego wyniknie ;)
    U mnie jest na odwrót. Libido mam w porządku, ale mąż jakoś unika zbliżeń ostatnio, nie wiem, czy to z troski o dziecko, czy z tego powodu, że przestałam być już atrakcyjna :( zawsze byłam bardzo szczupła, a teraz znacznie wszędzie przytyłam (głównie w udach :((( ) co dziwne brzuszek nie zaokrąglił mi się dużo. Nie jem za dwóch, dużo się ruszam, ale waga rośnie o 1 kg z tygodnia, na tydzień :(

2nn3dqk3ds2l0kr6.png
  • Ania123488 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Czuje się atrakcyjna w tym się nic nie zmieniło i o dziecko się nie boje wiem ze już wszystko tam ok i spokojnie sobie rośnie... Po prostu mi się nie chce na sama myśl ze zrobi mi masaż i to doprowadzi do czegoś więcej od razu mnie plecy przestają boleć...

w4sqyx8d2so5pn9c.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, a ja jeszcze ruchów nie czuję. Wczoraj wydawało mi się, że coś mi zafalowało w brzuchu, ale nie mam pojęcia czy to na pewno to. W czwartek usg ;)

ug37io4pr3i41gg4.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    MałąCzarna ale tu chyba nie chodzi o dystans, tylko kultura języka obowiązuje także lekarzy, ja też bym się czuła zniesmaczona jakbym usłyszała od lekarza że już tyle ciapek przebadal.

No tak tutaj lekarz przekroczyl granice profesjonalizmu,ale skoro Malejczarnej to obojetne to jej sprawa.

Mnie osobiscie takie teksty u lekarza by zniechecily mocno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 11:30

muminka83, magdis lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co na wage nie wlaze,dla kondycji psychicznej ;)

Edit: cos mi tu Katka ucichla :) Kaaaatka !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 11:30

muminka83, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też czujecie się skopane przez maluchy czy tylko ja mam takiego wiercipiętę i wredną małą małpkę co lubi się na mnie wyżywać? :D :D ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lekarza-ja też mam takiego zabawnego, ale kulturę języka trzyma choć często w żartach pozwala sobie na wiele (zresztą i ja też bo mimo że to facet ok 60 to swobodnie sie przy nim czuję ;) ) ale zdrowo i grzecznie zawsze musi byc :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Terka kopniaki niesmialo sie zaczynaja :)

• terka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    U mnie Terka kopniaki niesmialo sie zaczynaja :)

Za to u Ciebie to dosłownie z każdej strony można sie spodziewać skoro dwojka ;) każdy po swojemu :D

PixiDixi lubi tę wiadomość

• superpuder Debiutantka

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem kopana już od 2 tygodni :) mam chyba małego kickboksera, bo nawet na zdjęciu 3d uchwyciliśmy go trzymającego gardę :D

terka lubi tę wiadomość

ckai9jcgqdyb6ztb.png
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ